Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, aaaaaaa Nas nie ma!!! Dopisz proszę: Josephinka84 synuś, TP: 12.05.16. Dziękujemy ślicznie.

Dziewczyny, my zieloni i jeszcze nic nie mamy, poza małą podusią ozdobną do łóżeczka. Fajny pomysł, że doświadczone mamusie napiszą Nam zielonym konstrukcję. Wybieramy się do szkoły rodzenia i tam też liczę na szkolenie:)

Miłego dnia:*

xpatiiix3, pasia27 lubią tę wiadomość

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    Ja właśnie smsa napisałam do mojego gina i mam jutro do 12 pojawić się w szpitalu. hehe pojade na 10
    A co coś się dzieje czy badanie kontrolne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felice wrote:
    Ja poproszę bo nie mam pojęcia jak was znaleźć....
    Wyslalam ci zaproszenie na priv napisz do mnie to napisze Ci jak Cie dodac na fb :)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84 wrote:
    Pati, aaaaaaa Nas nie ma!!! Dopisz proszę: Josephinka84 synuś, TP: 12.05.16. Dziękujemy ślicznie.

Dziewczyny, my zieloni i jeszcze nic nie mamy, poza małą podusią ozdobną do łóżeczka. Fajny pomysł, że doświadczone mamusie napiszą Nam zielonym konstrukcję. Wybieramy się do szkoły rodzenia i tam też liczę na szkolenie:)

Miłego dnia:*

No dalabym sobie rękę uciąć że Ciebie dopisywalam :/

josephinka84 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awww a u mnie wlasnie kurier byl z 30 sztukami ubranek rozplywam sie w pajacykacj spioszlach bodziakach i kaftanikach

klaudia1534, JusWik, pasia27, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    A co coś się dzieje czy badanie kontrolne?
    Poli nic się nie dzieje, połówkowe usg będę miała bo tam ma bardzo dobry sprzet i może dokładnie wszystko sprawdzić

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no bo już się wystraszyłam,no to dobrze ze polowkowe i zobaczysz dzidzie:)ja czekam z utęsknieniem do poniedziałku na wizytę:)badania krwi mi wyszly nie za bardzo ale to pewnie przez zeba.Na dodatek w moczu mam dosc liczne pasma sluzu i szczawianu wapnia nie wiem co to

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 14:07

• migussia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 01:33

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grupa tajna jest więc nic a nic ;) nawet nie będą wiedzieli że do takiej należysz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 14:04

JusWik lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    A no bo już się wystraszyłam,no to dobrze ze polowkowe i zobaczysz dzidzie:)ja czekam z utęsknieniem do poniedziałku na wizytę:)badania krwi mi wyszly nie za bardzo ale to pewnie przez zeba
    ja teraz nie robiłam krwi tylko mocz i tą glukozę. Pewnie po tej wizycie znowu krew będę musiała zrobić. Kurcze już się nie mogę jutra doczekać ;-)

Też mam chęć czasami napisać do was na fb ale właśnie jakoś się bałam że ktoś w śród moich znajomych coś dojrzy. A zdjęć też nie będą widzieć?

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wy się spiknelyscie na fb ?jak są tylko czerwcowe i styczniowe
    Mocz do poniedziałku powtorze,glukoze mam zrobic na nastepna wizyte zeby wiedziec czy dalej brac glucophage.

• migussia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 01:33

JusWik lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:18

bimba lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Aguś jutro wchodzimy w 6 miesiąc :P. A powiedz mi czemu lekarz zalecił Ci magnez 3x2 ? Tez brzuch ci sie spina?
    Mnie tez dzis zalecil na skurcze lydek..he

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Hej Kochane :)
    Ja mam jakis dziwny problem , mam tak suche brodawki smaruje je kremami nivea ale nic nie pomaga :/ wyglądają jakby z nich skóra zlazila :/ pomocy ? Czy to wogole normalne :/?
    Kup sobie maść maltan na te brodawki i przyda sie tez na później lub alantan ok 5-6zl..i smaruj

Iwa81, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Octenisept miałam na liście do szpitala ale zajebisty byl do psikania sobie krocza po szyciu..podmylam sie ,tylko ręcznikiem papierowym za każdym razem do sucha i octeniseptem do wyschniecie.nie szczypalo i szybko się zagoilo..
    U nas byl problem z pępkiem bo maly miał bardzo gruba..octenisept nie dal rady,te gotowe gaziki nasączone tez nie(z reszta to sztywne jak nie wiem) pozniej polozna kazala kupic spirytus i 80-90% i tym przemywac a na końcu fioletem dopiero odpuscil.pediatra dala skierowanie do chirurga bo pepowina nie odpadala a z 7tyg,jakos..masakra..na szczęście fiolet dal rade.hehe niestety kilka bodziaków sie upapralo i do wyrzucenia :-( no ale lepsze to niż ingerencja chirurga he

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak zobaczyłam w szpitalu jak polozna wyjmuje ten pepek i tam wyciera to bylam w szoku hehe ja tak się bałam na poczatku i sie cackalam a oni na maxa he

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Mnie tez dzis zalecil na skurcze lydek..he

U mnie nie tylko skurcze łydek, ale i macicy :-\

pasia27 lubi tę wiadomość

• helutka Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie - chłopak dalej ma siusiaka - super! :D :D :D

Chyba z 20 min robił mi usg, wszystko oglądał i mierzył.. Waga 360g, wszystkie pomiary w normie, czaszka, twarz, głowa, podniebienie - ok. Zatrzymał się przy serduszku i dość długo je oglądał. Pytał, czy w rodzinie nie ma wad serca... (WTF?? %$(#$#)$)*#@#^%$). Na końcu stwierdził, że jest ok, ale ziarnko niepokoju zasiał...

Na szczęście za tydzień mam II prenatalne, to u wybitnego specjalisty dowiem się dokładnie wszystkiego co tam jest.

I ważne - powiedział mi mój gin, że zwykle III badanie prenatalne nie jest refundowane nigdzie. Jak mu powiedziałam, że to koszt prawie 300zł, to powiedział mi, że spokojnie mogą je zrobić u siebie - czyli tak jak normalna wizyta, jedynie dłużej potrwa i będzie może więcej mierzył. No i pewnie oleję to III prenatalne w super placówce, tylko zrobi mi je mój gin i tyle. Zawsze to 300zł w kieszeni ;)

Pytałam też o glukozę z obciążeniem - czy można robić zamiast hemoglobinę glikowaną. No i wychodzi na to, że nie jest to zamiennik tego badania. Że hemoglobinę glik. robią już jak jest stwierdzona cukrzyca ciążowa, że to nie jest to albo to; że to nie to samo.
    Czyli za jakieś 2 tyg. będę kwitła w laboratorium.... :P

No i chyba tyle co pamiętam :)

xpatiiix3, kamisia88, nick nieaktualny, malvva, pasia27, migussia, josephinka84, klaudia1534, Iwa81, Dariaaa88, Kłosia, nick nieaktualny, Marietta, Madziuśka lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehhe ja tam od razu się nie cackałam tylko porządnie tego pepucha bo to dziecka nie boli o tym trzeba pamietac ;)

Oooo maltan na sutki jest ekstra i nie trzeba go zmywac przed karmieniem ;)

Nic a nic nie widać do którejś z Nas wysłać trzeba link do profilu z fejsa i dodamy ;)

Aaaa i Nelkę jak kota pod kranem na początku mylam za klatkę piersiową i drugą ręką mylam ale ją ją prawie obejmowalam dłonią za klatkę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 15:06

Iwa81 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 1037 1038 1039 1040 1041 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ