Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Pati, aaaaaaa Nas nie ma!!! Dopisz proszę: Josephinka84 synuś, TP: 12.05.16. Dziękujemy ślicznie.
Dziewczyny, my zieloni i jeszcze nic nie mamy, poza małą podusią ozdobną do łóżeczka. Fajny pomysł, że doświadczone mamusie napiszą Nam zielonym konstrukcję. Wybieramy się do szkoły rodzenia i tam też liczę na szkolenie:)
Miłego dnia:*xpatiiix3, pasia27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
josephinka84 wrote:Pati, aaaaaaa Nas nie ma!!! Dopisz proszę: Josephinka84 synuś, TP: 12.05.16. Dziękujemy ślicznie.
Dziewczyny, my zieloni i jeszcze nic nie mamy, poza małą podusią ozdobną do łóżeczka. Fajny pomysł, że doświadczone mamusie napiszą Nam zielonym konstrukcję. Wybieramy się do szkoły rodzenia i tam też liczę na szkolenie:)
Miłego dnia:*
No dalabym sobie rękę uciąć że Ciebie dopisywalamjosephinka84 lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
A no bo już się wystraszyłam,no to dobrze ze polowkowe i zobaczysz dzidzie:)ja czekam z utęsknieniem do poniedziałku na wizytę:)badania krwi mi wyszly nie za bardzo ale to pewnie przez zeba.Na dodatek w moczu mam dosc liczne pasma sluzu i szczawianu wapnia nie wiem co to
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 14:07
-
Poli9106 wrote:A no bo już się wystraszyłam,no to dobrze ze polowkowe i zobaczysz dzidzie:)ja czekam z utęsknieniem do poniedziałku na wizytę:)badania krwi mi wyszly nie za bardzo ale to pewnie przez zeba
Też mam chęć czasami napisać do was na fb ale właśnie jakoś się bałam że ktoś w śród moich znajomych coś dojrzy. A zdjęć też nie będą widzieć? -
Carolq wrote:Hej Kochane
Ja mam jakis dziwny problem , mam tak suche brodawki smaruje je kremami nivea ale nic nie pomagawyglądają jakby z nich skóra zlazila
pomocy ? Czy to wogole normalne
?
Iwa81, Carolq lubią tę wiadomość
-
Octenisept miałam na liście do szpitala ale zajebisty byl do psikania sobie krocza po szyciu..podmylam sie ,tylko ręcznikiem papierowym za każdym razem do sucha i octeniseptem do wyschniecie.nie szczypalo i szybko się zagoilo..
U nas byl problem z pępkiem bo maly miał bardzo gruba..octenisept nie dal rady,te gotowe gaziki nasączone tez nie(z reszta to sztywne jak nie wiem) pozniej polozna kazala kupic spirytus i 80-90% i tym przemywac a na końcu fioletem dopiero odpuscil.pediatra dala skierowanie do chirurga bo pepowina nie odpadala a z 7tyg,jakos..masakra..na szczęście fiolet dal rade.hehe niestety kilka bodziaków sie upapralo i do wyrzuceniano ale lepsze to niż ingerencja chirurga he
-
nick nieaktualny
-
Jestem po wizycie - chłopak dalej ma siusiaka - super!
Chyba z 20 min robił mi usg, wszystko oglądał i mierzył.. Waga 360g, wszystkie pomiary w normie, czaszka, twarz, głowa, podniebienie - ok. Zatrzymał się przy serduszku i dość długo je oglądał. Pytał, czy w rodzinie nie ma wad serca... (WTF?? %$(#$#)$)*#@#^%$). Na końcu stwierdził, że jest ok, ale ziarnko niepokoju zasiał...
Na szczęście za tydzień mam II prenatalne, to u wybitnego specjalisty dowiem się dokładnie wszystkiego co tam jest.
I ważne - powiedział mi mój gin, że zwykle III badanie prenatalne nie jest refundowane nigdzie. Jak mu powiedziałam, że to koszt prawie 300zł, to powiedział mi, że spokojnie mogą je zrobić u siebie - czyli tak jak normalna wizyta, jedynie dłużej potrwa i będzie może więcej mierzył. No i pewnie oleję to III prenatalne w super placówce, tylko zrobi mi je mój gin i tyle. Zawsze to 300zł w kieszeni
Pytałam też o glukozę z obciążeniem - czy można robić zamiast hemoglobinę glikowaną. No i wychodzi na to, że nie jest to zamiennik tego badania. Że hemoglobinę glik. robią już jak jest stwierdzona cukrzyca ciążowa, że to nie jest to albo to; że to nie to samo.
Czyli za jakieś 2 tyg. będę kwitła w laboratorium....
No i chyba tyle co pamiętamxpatiiix3, kamisia88, katarzyna_d, malvva, pasia27, migussia, josephinka84, klaudia1534, Iwa81, Dariaaa88, Kłosia, Carolq, Marietta, Madziuśka lubią tę wiadomość
-
Hehehhe ja tam od razu się nie cackałam tylko porządnie tego pepucha bo to dziecka nie boli o tym trzeba pamietac
Oooo maltan na sutki jest ekstra i nie trzeba go zmywac przed karmieniem
Nic a nic nie widać do którejś z Nas wysłać trzeba link do profilu z fejsa i dodamy
Aaaa i Nelkę jak kota pod kranem na początku mylam za klatkę piersiową i drugą ręką mylam ale ją ją prawie obejmowalam dłonią za klatkęWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 15:06
Iwa81 lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel