X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, aaaaaaa Nas nie ma!!! Dopisz proszę: Josephinka84 synuś, TP: 12.05.16. Dziękujemy ślicznie.

Dziewczyny, my zieloni i jeszcze nic nie mamy, poza małą podusią ozdobną do łóżeczka. Fajny pomysł, że doświadczone mamusie napiszą Nam zielonym konstrukcję. Wybieramy się do szkoły rodzenia i tam też liczę na szkolenie:)

Miłego dnia:*

xpatiiix3, pasia27 lubią tę wiadomość

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    Ja właśnie smsa napisałam do mojego gina i mam jutro do 12 pojawić się w szpitalu. hehe pojade na 10
    A co coś się dzieje czy badanie kontrolne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felice wrote:
    Ja poproszę bo nie mam pojęcia jak was znaleźć....
    Wyslalam ci zaproszenie na priv napisz do mnie to napisze Ci jak Cie dodac na fb :)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84 wrote:
    Pati, aaaaaaa Nas nie ma!!! Dopisz proszę: Josephinka84 synuś, TP: 12.05.16. Dziękujemy ślicznie.

Dziewczyny, my zieloni i jeszcze nic nie mamy, poza małą podusią ozdobną do łóżeczka. Fajny pomysł, że doświadczone mamusie napiszą Nam zielonym konstrukcję. Wybieramy się do szkoły rodzenia i tam też liczę na szkolenie:)

Miłego dnia:*

No dalabym sobie rękę uciąć że Ciebie dopisywalam :/

josephinka84 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awww a u mnie wlasnie kurier byl z 30 sztukami ubranek rozplywam sie w pajacykacj spioszlach bodziakach i kaftanikach

klaudia1534, JusWik, pasia27, Carolq lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    A co coś się dzieje czy badanie kontrolne?
    Poli nic się nie dzieje, połówkowe usg będę miała bo tam ma bardzo dobry sprzet i może dokładnie wszystko sprawdzić

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no bo już się wystraszyłam,no to dobrze ze polowkowe i zobaczysz dzidzie:)ja czekam z utęsknieniem do poniedziałku na wizytę:)badania krwi mi wyszly nie za bardzo ale to pewnie przez zeba.Na dodatek w moczu mam dosc liczne pasma sluzu i szczawianu wapnia nie wiem co to

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 14:07

• migussia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 01:33

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grupa tajna jest więc nic a nic ;) nawet nie będą wiedzieli że do takiej należysz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 14:04

JusWik lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    A no bo już się wystraszyłam,no to dobrze ze polowkowe i zobaczysz dzidzie:)ja czekam z utęsknieniem do poniedziałku na wizytę:)badania krwi mi wyszly nie za bardzo ale to pewnie przez zeba
    ja teraz nie robiłam krwi tylko mocz i tą glukozę. Pewnie po tej wizycie znowu krew będę musiała zrobić. Kurcze już się nie mogę jutra doczekać ;-)

Też mam chęć czasami napisać do was na fb ale właśnie jakoś się bałam że ktoś w śród moich znajomych coś dojrzy. A zdjęć też nie będą widzieć?

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wy się spiknelyscie na fb ?jak są tylko czerwcowe i styczniowe
    Mocz do poniedziałku powtorze,glukoze mam zrobic na nastepna wizyte zeby wiedziec czy dalej brac glucophage.

• migussia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 01:33

JusWik lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:18

bimba lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Aguś jutro wchodzimy w 6 miesiąc :P. A powiedz mi czemu lekarz zalecił Ci magnez 3x2 ? Tez brzuch ci sie spina?
    Mnie tez dzis zalecil na skurcze lydek..he

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Hej Kochane :)
    Ja mam jakis dziwny problem , mam tak suche brodawki smaruje je kremami nivea ale nic nie pomaga :/ wyglądają jakby z nich skóra zlazila :/ pomocy ? Czy to wogole normalne :/?
    Kup sobie maść maltan na te brodawki i przyda sie tez na później lub alantan ok 5-6zl..i smaruj

Iwa81, Carolq lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Octenisept miałam na liście do szpitala ale zajebisty byl do psikania sobie krocza po szyciu..podmylam sie ,tylko ręcznikiem papierowym za każdym razem do sucha i octeniseptem do wyschniecie.nie szczypalo i szybko się zagoilo..
    U nas byl problem z pępkiem bo maly miał bardzo gruba..octenisept nie dal rady,te gotowe gaziki nasączone tez nie(z reszta to sztywne jak nie wiem) pozniej polozna kazala kupic spirytus i 80-90% i tym przemywac a na końcu fioletem dopiero odpuscil.pediatra dala skierowanie do chirurga bo pepowina nie odpadala a z 7tyg,jakos..masakra..na szczęście fiolet dal rade.hehe niestety kilka bodziaków sie upapralo i do wyrzucenia :-( no ale lepsze to niż ingerencja chirurga he

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak zobaczyłam w szpitalu jak polozna wyjmuje ten pepek i tam wyciera to bylam w szoku hehe ja tak się bałam na poczatku i sie cackalam a oni na maxa he

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Mnie tez dzis zalecil na skurcze lydek..he

U mnie nie tylko skurcze łydek, ale i macicy :-\

pasia27 lubi tę wiadomość

• helutka Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie - chłopak dalej ma siusiaka - super! :D :D :D

Chyba z 20 min robił mi usg, wszystko oglądał i mierzył.. Waga 360g, wszystkie pomiary w normie, czaszka, twarz, głowa, podniebienie - ok. Zatrzymał się przy serduszku i dość długo je oglądał. Pytał, czy w rodzinie nie ma wad serca... (WTF?? %$(#$#)$)*#@#^%$). Na końcu stwierdził, że jest ok, ale ziarnko niepokoju zasiał...

Na szczęście za tydzień mam II prenatalne, to u wybitnego specjalisty dowiem się dokładnie wszystkiego co tam jest.

I ważne - powiedział mi mój gin, że zwykle III badanie prenatalne nie jest refundowane nigdzie. Jak mu powiedziałam, że to koszt prawie 300zł, to powiedział mi, że spokojnie mogą je zrobić u siebie - czyli tak jak normalna wizyta, jedynie dłużej potrwa i będzie może więcej mierzył. No i pewnie oleję to III prenatalne w super placówce, tylko zrobi mi je mój gin i tyle. Zawsze to 300zł w kieszeni ;)

Pytałam też o glukozę z obciążeniem - czy można robić zamiast hemoglobinę glikowaną. No i wychodzi na to, że nie jest to zamiennik tego badania. Że hemoglobinę glik. robią już jak jest stwierdzona cukrzyca ciążowa, że to nie jest to albo to; że to nie to samo.
    Czyli za jakieś 2 tyg. będę kwitła w laboratorium.... :P

No i chyba tyle co pamiętam :)

xpatiiix3, kamisia88, katarzyna_d, malvva, pasia27, migussia, josephinka84, klaudia1534, Iwa81, Dariaaa88, Kłosia, Carolq, Marietta, Madziuśka lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehhe ja tam od razu się nie cackałam tylko porządnie tego pepucha bo to dziecka nie boli o tym trzeba pamietac ;)

Oooo maltan na sutki jest ekstra i nie trzeba go zmywac przed karmieniem ;)

Nic a nic nie widać do którejś z Nas wysłać trzeba link do profilu z fejsa i dodamy ;)

Aaaa i Nelkę jak kota pod kranem na początku mylam za klatkę piersiową i drugą ręką mylam ale ją ją prawie obejmowalam dłonią za klatkę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 15:06

Iwa81 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 1037 1038 1039 1040 1041 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ