Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
malvva wrote:Wróciłam !!!!!
jaka jestem szczesliwa widzialam cioeczke !!! na 100 % dziewczynka umieram z radosci.
Malutka ma prawie 400 g serduszko slicznie bije nie ma zadnych wad okaz zdrowia
DZIEWCZYNKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
oszalałam ze szczescia
gratulacje
malvva lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
domi05 wrote:Co do butelek kupimy zestaw startowy z Tommee Tippee (są tam 2 butelki 150, 2 butelki 260 i kubek niekapek) i jedną butelkę mam z Aventa 125 bo była przy laktatorze, który nowy udało mi sie kupić za 60zł
Więcej nie będę butelek kupować bo chcę karmić piersią, ale że się uczę zaocznie trzeba będzie odciągać.
Sterylizatora kupować nie będziemy, ewentualnie są takie woreczki do mikrofalówki to może żeby na początek było, a potem wrzątkiem przepłuczę.
Z kosmetycznych:
gaziki jałowe i niejałowe
patyczki do uszu
termometr
krem do pupy jeden z cynkiem drugi bez
płyn/żel do kąpieli
krem z filtrem na spacery
ew. mydło do kąpieli jeśli do szpitala by trzeba było
sól fizjologiczna
chusteczki nawilżone
pieluszki jednorazowe newborn (na początek 1 paczka i jeśli nie będą odparzać mąż dokupi i dowiezie)
szczoteczka do włosów
nożyczki/cążki
gruszka/aspirator do noska
proszek do prania i płyn do płukania
ocenisept to pępka
chyba wszystko...
domi , dziękuję bardzo , bardzo pomogłaś
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cigaretta wrote:Moje nowe objawy w ciąży - krew z nosa, krwawienie dziąseł i znowu jakaś grzybica na dole... jutro dzwonie do gina bo wizyta dopiero 19tego więc do tego czasu obrosne w hube
Też uciekam, dobranoc !
krwawienie dziąseł norma, więc chyba niema się czym przejmować, dobrze jest płukać je płynem do jamy ustnej bez alkoholu - mi to pomaga,
krew z nosa zdarza się zwłaszcza po kichnięciu, czytałam że w ciąży się zdarza ;/
grzybica odpukać brak
-
josephinka84 wrote:Dziewczyny, czy Was tez bolą brzuchy po "przechodzeniu" byłam dziś na zakupach, łażenie ok 3 h i pierwszy raz mnie tak brzuch boli;/
Też tak mam, twardnieje, boli i tak ciągnie, to chyba znak że dość chodzenia i trzeba odpocząć
Miałam różne pobolewania brzucha już, ale przy każdym badaniu na wizycie lekarz mówi że wszystko ok i jak tak się dzieje to położyć się i odpocząć -
a to do mojego szpitala tylko hahahah
Dowod osobisty ,karta chipowa,karta ciazy wraz z oryginalna grupa krwi
Szlafrok,koszula nocna rozpinana z przodu-ja mialam jedna stara do porodu i 2 na zmiane
Jednorazowe majtki z siiateczki
podklady poporodowe na lozko 5 szt
i podpaski dlugie bella mama
biustonosz dla matki karmiacej -mialam 2 ,moze byc masc na sutki Maltan
kapcie,klapki pod prysznic
przybory toaletowe dla mamy(zel pod prysznic,szampon itp
do mycia szycia wzielam szare mydlo w mydelniczce
recznik kapielowy
reczniki jednorazowe(paczke wzielam ale maz doniosl bo sporo uzywalam do wytarcia rak lub by wytrzec krocze )
papier toaletowy
termometr nie rteciowy
sztucce
laktotor,wkladki laktacyjne
oktenisept do pepuszka i krocza
oliwka lub balsam do nasmarowania dziecka i zel do kapieli
recznik dla dziecka,spioszki,koszulki,pajace,kaftaniki,becik
pampersy,chusteczki nawilzane,pieluchy tetrowe,niedrapki
smoczek
dla taty do porodu rodzinnego klapki i ubranko
jeszcze woda i pomadka nawilzajaca do porodu i cos na przegryzke..
nie wszystko bylo na liscie ale podopisywalam robiac wywiad
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 18:09
Iwa81, klaudia1534 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
pasia27 wrote:Kup sobie maść maltan na te brodawki i przyda sie tez na później lub alantan ok 5-6zl..i smaruj
carolq - mam to samo - pomaga mi nawet krem dla dzieci bambino
ale dx pasia spróbuję te maści które podałaś może bardziej pomogą
pasia27 lubi tę wiadomość
-
xpatiiix3 wrote:Hehehhe ja tam od razu się nie cackałam tylko porządnie tego pepucha bo to dziecka nie boli o tym trzeba pamietac
Oooo maltan na sutki jest ekstra i nie trzeba go zmywac przed karmieniem
Nic a nic nie widać do którejś z Nas wysłać trzeba link do profilu z fejsa i dodamy
Aaaa i Nelkę jak kota pod kranem na początku mylam za klatkę piersiową i drugą ręką mylam ale ją ją prawie obejmowalam dłonią za klatkę
Pati jak na fejsa to ja chętnie
-
Jitka wrote:Cześć dziewczyny.
Co do wózków byliśmy już na pierwszym polowaniu, kolejne w sobotę. Wypatrzyliśmy baby design husky i dotty, bardzo dobre opinie oraz wózki tako moonlight oraz omega.
W sobotę chcę zobaczyć Camarelo. Myślę, że uda mi się wtedy zadecydować co bym chciała.
Co do przygotowań dla maluszka póki co kupiłam tylko 2 szt. body z dł. rękawem, mam jeszcze siatkę ubrań od kuzynki i dostane coś jeszcze od bratowej męża i jego siostry, także wstrzymuje się co do zakupów ubranek. Kupię tylko takie uniwersalne jedno lub dwa nowe kompleciki, do zostawienia na pamiątkę
Chcę jeszcze kupić jakiś kocyk, zastanawiam się nad tym dwustronnym co z jednej strony jest polar a z drugiej strony bawełna (minky chyba się nazywa).
Resztę rzeczy będę kupowała po remoncie pokoju, bo jak kiedyś wspominałam zamieniamy się z teściami, wtedy jak wszystko skończymy będę w ogóle miała na to miejsce.
też zdecydowałam się na kocyk z poduszką Minky