Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyhelutka wrote:Jestem po wizycie - chłopak dalej ma siusiaka - super!
Chyba z 20 min robił mi usg, wszystko oglądał i mierzył.. Waga 360g, wszystkie pomiary w normie, czaszka, twarz, głowa, podniebienie - ok. Zatrzymał się przy serduszku i dość długo je oglądał. Pytał, czy w rodzinie nie ma wad serca... (WTF?? %$(#$#)$)*#@#^%$). Na końcu stwierdził, że jest ok, ale ziarnko niepokoju zasiał...
Na szczęście za tydzień mam II prenatalne, to u wybitnego specjalisty dowiem się dokładnie wszystkiego co tam jest.
I ważne - powiedział mi mój gin, że zwykle III badanie prenatalne nie jest refundowane nigdzie. Jak mu powiedziałam, że to koszt prawie 300zł, to powiedział mi, że spokojnie mogą je zrobić u siebie - czyli tak jak normalna wizyta, jedynie dłużej potrwa i będzie może więcej mierzył. No i pewnie oleję to III prenatalne w super placówce, tylko zrobi mi je mój gin i tyle. Zawsze to 300zł w kieszeni
Pytałam też o glukozę z obciążeniem - czy można robić zamiast hemoglobinę glikowaną. No i wychodzi na to, że nie jest to zamiennik tego badania. Że hemoglobinę glik. robią już jak jest stwierdzona cukrzyca ciążowa, że to nie jest to albo to; że to nie to samo.
Czyli za jakieś 2 tyg. będę kwitła w laboratorium....
No i chyba tyle co pamiętam
Gratulujeja byłam na badaniu 20t2d i mój tez miał 360 g i lekarka tez długo badała serduszko...
helutka lubi tę wiadomość
-
dostałam właśnie próbki z HIPP mokre chusteczki , cienki notatnik z listą zakupów dla malucha itp. oraz 6 kuponów rabatowych w sieci rossaman na produkty Hipp jak oliwka krem , balsam na rozstępy itp. fajne
xpatiiix3, katarzyna_d, Marietta, bimba, Madziuśka lubią tę wiadomość
-
Sylika wrote:dostałam właśnie próbki z HIPP mokre chusteczki , cienki notatnik z listą zakupów dla malucha itp. oraz 6 kuponów rabatowych w sieci rossaman na produkty Hipp jak oliwka krem , balsam na rozstępy itp. fajne
Sylika lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny.
Co do wózków byliśmy już na pierwszym polowaniu, kolejne w sobotę. Wypatrzyliśmy baby design husky i dotty, bardzo dobre opinie oraz wózki tako moonlight oraz omega.
W sobotę chcę zobaczyć Camarelo. Myślę, że uda mi się wtedy zadecydować co bym chciała.
Co do przygotowań dla maluszka póki co kupiłam tylko 2 szt. body z dł. rękawem, mam jeszcze siatkę ubrań od kuzynki i dostane coś jeszcze od bratowej męża i jego siostry, także wstrzymuje się co do zakupów ubranek. Kupię tylko takie uniwersalne jedno lub dwa nowe kompleciki, do zostawienia na pamiątkę
Chcę jeszcze kupić jakiś kocyk, zastanawiam się nad tym dwustronnym co z jednej strony jest polar a z drugiej strony bawełna (minky chyba się nazywa).
Resztę rzeczy będę kupowała po remoncie pokoju, bo jak kiedyś wspominałam zamieniamy się z teściami, wtedy jak wszystko skończymy będę w ogóle miała na to miejsce.
NADZIEJA...
Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia... -
Wróciłam !!!!!
jaka jestem szczesliwa widzialam cioeczke !!! na 100 % dziewczynka umieram z radosci.
Malutka ma prawie 400 g serduszko slicznie bije nie ma zadnych wad okaz zdrowia
DZIEWCZYNKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
oszalałam ze szczesciaSylika, josephinka84, Anjaa, JusWik, migussia, Cigaretta, pasia27, Iwa81, maimama, bereda11, katarzyna_d, xpatiiix3, Negra, Agnieszka0812, klaudia1534, Dariaaa88, Kłosia, helutka, Madziuśka, bimba lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHelutka gratuluje synka !!!
Malvva gratulacje dziewczynki !!!
Same dobre wieści
ja mam dziś wisielczy humor, rozpłakałam się nad garami jak gotowałam obiad, teściowa mi działa na nerwy, zresztą męża też dziś wkurza... yhhh ! Mam ochote na kino i szał zakupów, może w niedziele się wybierzemy bo ma być premieraIwa81, helutka lubią tę wiadomość
-
malvva wrote:Wróciłam !!!!!
jaka jestem szczesliwa widzialam cioeczke !!! na 100 % dziewczynka umieram z radosci.
Malutka ma prawie 400 g serduszko slicznie bije nie ma zadnych wad okaz zdrowia
DZIEWCZYNKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
oszalałam ze szczescia