X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva masz ładny brzusio już okrąglaczek :)

malvva lubi tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • malvva Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przytylo mi sie sporo niestety ;( około 6 kilo

dzisiaj moze wreszcie dowiem sie płci

pasia27 lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to powodzenia życzę już dziecię powinno pokazać co tam targa między nóżkami :) ja też przybrałam już 7kg aż się zdziwiłam .

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • malvva Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale masz podwojne szczescie :)

szczegolnie ze ide prywatnie na 3d najem sie slodkiego to moze sie poobraca ladnie ;)

xpatiiix3, JusWik, Carolq, pasia27 lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł ;)

A ja dzisiaj byłam u położnej i serducha posłuchałam sobie ;)

Co do ubranek to ją mam od wczesniaczych, bo mój Marcelo też nosił miesiąc czasu body chociażby na 46/48 ;) a niby 54 cm miał a Livia zapowiada się jak na razie najmniejszą więc i tak się przyda na Nel to i 50 pajace na początku za duże były ;P

Wózek mam, espiro Enzo Evo niższa polka cenowa i jak dla mnie super nie narzekał gondole z użytkuje jeszcze dla Liv potem kupuje już mniejszy espiro magic chyba ;)

Agnieszka super że się odezwałaś ostatnio często myslalam o Tobie jak na listę zerkałam ale widziałam że Nas podczytujesz co raz ;) zdrowia dla męża dużo cierpliwości i jak najmniej nerwów dla Ciebie kochana :* no i gratuluje córeczki :*

Co do kosmetyków wszystko mam na bieżąco bo przy tych metodach uzywam jedynie co to proszek muszę kjupic i płyn do prania bo im piore w zwykłym już proszku tylko do płukania płynu uzywam dzieciowego :P pampersy i chusteczki zrobię zapas już taki na kartony gdzieś w lutym pewnie tzn wiecie hurtowo zawsze taniej wolę zapłacić że 100 i mieć 48szt paczek chusteczki niż co raz dokupować to rączki to buzie na spacerze się przetrze to przewijać i jedną i drugą i schodzi się ale na pół roku powinno starczy z reguły paczka chusteczek mokrych starcza mi na tydzień ;) pampersow 1 na pewno kupie z 6 paczek a do szpitala na po porodzie zerówki Nelka długo je nosiła a wygodniej tak niż wywijać te pampersy bo dziecku pod pachy siegaja... Tzn no moje takie karyple niektorym radze się zastanowić i zobaczyć jak prognozy wagowe bo może być tak że od razu dwójek będziecie używać ;)

Co do laktatora mam medela minielectric i polecam :D szybko i bez wysiłku ;)

A propo kremów do tyłka z cynkiem przestrzegam mamusie dziewczynek szczególnie często od Niego sklejają się wargi sromowe także z tym uważać trzeba ;) i też polecam bepanthen ;)

Do pępka uzywalam gaziki leki i polecam ten octenisept kto nie używał pluje na Niego mowie o moich znajomych przez to cholerstwo strasznie pępek się sączy blee... A po tych gazikach moment suchy i odpada ;) to moja opinia nie każdy musi się zgadzać jednemu dziecku ładnie się zagoi przy tym innemu niestety się brudzi ten pępek :)

Termometr do wanienki nie przydał mi się nigdy wystarczyła stara dobra metodą łokieć ;)

U Nas też nie kapia już od dawna Nela np w ciągu tych 9dni po porodzie nie była kapana wcale zalecają u Nas dziecko wykąpać po tygodniu :P ale wiecie jak to jest tu się uleje tu się obsra po pachy :P hehe

Chyba tak po wkrótce co sama przerobiłam napisałam każda ma swój sposób i to fajne bo i ja mogę czegoś nowego się dowiedzieć ;) tak samo z listą wyprawkową ją na serio mam ją bardzo krótką bo córka po córce :D praktycznie już same kosmetyki i przybory higieniczne ;) no i może przewijak ale się zastanowić musimy bo i tak w nocy nie wstawalam tylko pieluszka i w tym pokoju gdzie akurat byłam przewijalam na łóżku nie spałam przy przewijaku, tylko miałam tylko przy Marcelu to zdal egzamin np po kapieli :P

Cudowne brzuszki macie każda bez wyjątku :)

Malvva nie rozśmieszaj mnie ahahaha ją też 6kg :P

Ja wczoraj weszłam w 26 tydzień ;)

Aż mi się przypomniało jak listopadówki się że mnie śmiały jak rodziłam i na Realu im pisalam co raz co i jak i prawie ciągle co post "hehehhe" albo na koniec o już parte hhhaa zaraz będę przeć.. komedia noo :P a i po tej wiadomości już słowa z siebie wydusic nie mogłam jak złapało mnie ale szybko poszło heheheeh ciekawa jestem która będzie pierwszy z reguły to bliźniacze pierwsze się rozpakowuja ;)

Powodzenia na wizytach i miłego dnia ;) ja czekam do 15.01 w przyszłym tyg czeka mnie przyjemność z glukozą blee mam już odruch wymiotny na sama myśl że muszę znowu to pić ją za każdym razem źle się czuje zimne poty słabo mi i wgl.. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 11:13

JusWik, migussia, Carolq lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam prośbę do wszystkich mam które już przerabiały kupowanie wyprawek, może byście coś napisały co wg was jest potrzebne a co nie tak jak xpatiiix np. przynajmniej dla mnie takie informacje są bardzo cenne.
    Wszędzie listy wyprawek są różne a w wielu przypadkach okazuje się że wiele rzeczy się nie przydaje. Chętnie sobie takie informacje spiszę ;-)

Carolq, pasia27 lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzuce Wam tabelke kosmetyków i potrzebnych rzeczy listopadowek z komentarzami ;) można ją edytować tzn można swój komentarz dodać ew dopisać coś ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 11:35

helutka, migussia, JusWik, pasia27, Carolq lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkanko mojego Skarba w 23 tygodniu :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/66fc8a9e94b6.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 11:27

migussia, xpatiiix3, Cigaretta, JusWik, Malena91, josephinka84, kamisia88, katarzyna_d, pasia27, Sylika, Carolq, Aniu_leczka, kkasya, Madziuśka lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za godzinę pedzę na wizytę, mam nadzieję, że synek dalej jest synkiem ;-)

migussia, JusWik, katarzyna_d, pasia27, Carolq lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=El6dcDy8LMc bardzo ciekawy wózeczek :)

JusWik lubi tę wiadomość

• migussia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 01:32

helutka lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati czekamy na tabelkę :)

migussia no już nie da się ukryć ciąży :D

migussia, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok jest na pierwszej stronie pod Nasza majowkowa tabelka wystarczy kliknac i przeniesie do tabelki wchodzcie i możecie coś dopisać albo dodać kom ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 11:40

JusWik lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Felice Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Jak ktos chce dolaczyc do gr na fb moge zaprosic ;) a co do rozstepow, pozostaly mi po ciazy!!! Teraz chce zeby juz u mnie gorzej nie bylo
    Ja poproszę bo nie mam pojęcia jak was znaleźć....

71c6b05c.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patii fajnie to rozpisałaś ck trzeba a co nieprzydatne, czyli te ocenisept do pępka wykreśle z mojej listy :P ja coś kojarze, że kiedyś do pępka używało się fioletu ?

Klaudia brzuszek jakbym widziała swój :) już nie do ukrycia !

xpatiiix3, klaudia1534, Carolq lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak my na fiolecie jeszcze pępuchy, ale on brudzący :P octenisept to jedynie do przemywania siusiaka czy drobnych ranek czy sobie nawet krocze czy bliznę psiknac to tak ;) listę przesłała kiedyś jedną mamuśka ją tylko to wrzucalam i podrasowalysmy razem już na listopadówkach ale myślę że się nie obraża jak i tu skorzystamy także warto dopisywać coś od siebie kochane bo każda ma swoje zdanie na dany temat ;) tylko wiecie z dystansem nie krytykować kogoś tylko po prostu napisać co kto poleca, bo będzie niepotrzebna dyskusja ;P

Felice ostatnio Ci odpisalam do mnie albo do Katarzyny ew kkasya pisać ktoraś z Nas na bank doda ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 11:58

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    jeśli nie uderzyłaś mega mocno to raczej nic nie powinno się dziać, jeśli mała szalała dalej to nic się nie powinno wydarzyć ;) obserwuj tylko czy nie zacznie Ci się jakiś siniak w tym miejscu robić
    Dzwonilam do swojego gina mowil,że jakby coś się dzialo dostalabym skurczy a tak maluch jest w wodach plodowych.Dzwonilam bo ciągnie mnie w tym miejscu,ale sinca nie ma,to mowil że obite moze pare dni bolec i moge smarowac mascia z arniki

• JusWik Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati tabelka super!!!

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• JusWik Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie smsa napisałam do mojego gina i mam jutro do 12 pojawić się w szpitalu. hehe pojade na 10

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik i Marvva trzymam kciuki za połówkowe :)
    Carolq mnie swędzą sutki i piersi i mam wysuszoną skórę aż się łuszczy mimo używania oleju migdałowego,bio oil i innych.
    Na twarz ktora była sucha tak, że skóra się sypała, pomógł krem odżywczy i olejek do demakijażu RESIBO ( fajna marka naturalnych kosmetyków ).
    Ciążowe brzuszki wszystkie śliczne, małe i duże. Mi wszyscy mówią, że dobrze wyglądam w obcisłych koszulkach wiec zamierzam kupic kilka bo przed ciążą nie miałam płaskiego brzucha i zawsze zakrywając luźnymi bluzkami. Teraz moge poszaleć z czego bardzo sie ciesze :)
    Co do listy chętnie skorzystam bo oprócz kilku zaledwie ubranek nic nie mam. Z rozpędu kupiłam 2 przecenione bodziaki, ktore ubiera sie przez głowę a słyszałam, że takie sie nie sprawdzają. Teraz bede sie bardziej zastanowić co kupic.
    Wózek? Te ktore mi sie podobają kosztują duzo, a nawet bardzo bo ponad 4 tyś. Ale od czego jest internet i olx i Allegro :)
    Znalazłam już kilka używanych w dobrym stanie za bardzo dobra cenę tych firm ktore mnie interesują. planuje kupic nowy śpiworek, kocyki, takie poduszeczki motylki i podkładki do wózka. I inne pierdołki ktore nadadzą wózkowi nowego charakteru :)
    Moja córeczka kopie o różnych portach a najbardziej w nocy. Najbardziej lubię jak sobie tak pukają w brzuch z tatusiem :)
    Jest fajny pamiętnik gdzie autorka Zelma super opisuje swoje macierzyństwo. Daje dużo rad. Są np Hity i Kity czyli co się przydało a co nie i dlaczego. Polecam Kociątko Kici Kici :)

malvva, migussia, pasia27, Carolq lubią tę wiadomość

‹‹ 1036 1037 1038 1039 1040 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ