Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Heloł
A ja dzisiaj byłam u położnej i serducha posłuchałam sobie
Co do ubranek to ją mam od wczesniaczych, bo mój Marcelo też nosił miesiąc czasu body chociażby na 46/48a niby 54 cm miał a Livia zapowiada się jak na razie najmniejszą więc i tak się przyda na Nel to i 50 pajace na początku za duże były ;P
Wózek mam, espiro Enzo Evo niższa polka cenowa i jak dla mnie super nie narzekał gondole z użytkuje jeszcze dla Liv potem kupuje już mniejszy espiro magic chyba
Agnieszka super że się odezwałaś ostatnio często myslalam o Tobie jak na listę zerkałam ale widziałam że Nas podczytujesz co razzdrowia dla męża dużo cierpliwości i jak najmniej nerwów dla Ciebie kochana :* no i gratuluje córeczki :*
Co do kosmetyków wszystko mam na bieżąco bo przy tych metodach uzywam jedynie co to proszek muszę kjupic i płyn do prania bo im piore w zwykłym już proszku tylko do płukania płynu uzywam dzieciowegopampersy i chusteczki zrobię zapas już taki na kartony gdzieś w lutym pewnie tzn wiecie hurtowo zawsze taniej wolę zapłacić że 100 i mieć 48szt paczek chusteczki niż co raz dokupować to rączki to buzie na spacerze się przetrze to przewijać i jedną i drugą i schodzi się ale na pół roku powinno starczy z reguły paczka chusteczek mokrych starcza mi na tydzień
pampersow 1 na pewno kupie z 6 paczek a do szpitala na po porodzie zerówki Nelka długo je nosiła a wygodniej tak niż wywijać te pampersy bo dziecku pod pachy siegaja... Tzn no moje takie karyple niektorym radze się zastanowić i zobaczyć jak prognozy wagowe bo może być tak że od razu dwójek będziecie używać
Co do laktatora mam medela minielectric i polecamszybko i bez wysiłku
A propo kremów do tyłka z cynkiem przestrzegam mamusie dziewczynek szczególnie często od Niego sklejają się wargi sromowe także z tym uważać trzebai też polecam bepanthen
Do pępka uzywalam gaziki leki i polecam ten octenisept kto nie używał pluje na Niego mowie o moich znajomych przez to cholerstwo strasznie pępek się sączy blee... A po tych gazikach moment suchy i odpadato moja opinia nie każdy musi się zgadzać jednemu dziecku ładnie się zagoi przy tym innemu niestety się brudzi ten pępek
Termometr do wanienki nie przydał mi się nigdy wystarczyła stara dobra metodą łokieć
U Nas też nie kapia już od dawna Nela np w ciągu tych 9dni po porodzie nie była kapana wcale zalecają u Nas dziecko wykąpać po tygodniuale wiecie jak to jest tu się uleje tu się obsra po pachy
hehe
Chyba tak po wkrótce co sama przerobiłam napisałam każda ma swój sposób i to fajne bo i ja mogę czegoś nowego się dowiedziećtak samo z listą wyprawkową ją na serio mam ją bardzo krótką bo córka po córce
praktycznie już same kosmetyki i przybory higieniczne
no i może przewijak ale się zastanowić musimy bo i tak w nocy nie wstawalam tylko pieluszka i w tym pokoju gdzie akurat byłam przewijalam na łóżku nie spałam przy przewijaku, tylko miałam tylko przy Marcelu to zdal egzamin np po kapieli
Cudowne brzuszki macie każda bez wyjątku
Malvva nie rozśmieszaj mnie ahahaha ją też 6kg
Ja wczoraj weszłam w 26 tydzień
Aż mi się przypomniało jak listopadówki się że mnie śmiały jak rodziłam i na Realu im pisalam co raz co i jak i prawie ciągle co post "hehehhe" albo na koniec o już parte hhhaa zaraz będę przeć.. komedia nooa i po tej wiadomości już słowa z siebie wydusic nie mogłam jak złapało mnie ale szybko poszło heheheeh ciekawa jestem która będzie pierwszy z reguły to bliźniacze pierwsze się rozpakowuja
Powodzenia na wizytach i miłego dniaja czekam do 15.01 w przyszłym tyg czeka mnie przyjemność z glukozą blee mam już odruch wymiotny na sama myśl że muszę znowu to pić ją za każdym razem źle się czuje zimne poty słabo mi i wgl..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 11:13
JusWik, migussia, Carolq lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
a ja mam prośbę do wszystkich mam które już przerabiały kupowanie wyprawek, może byście coś napisały co wg was jest potrzebne a co nie tak jak xpatiiix np. przynajmniej dla mnie takie informacje są bardzo cenne.
Wszędzie listy wyprawek są różne a w wielu przypadkach okazuje się że wiele rzeczy się nie przydaje. Chętnie sobie takie informacje spiszęCarolq, pasia27 lubią tę wiadomość
-
Wrzuce Wam tabelke kosmetyków i potrzebnych rzeczy listopadowek z komentarzami
można ją edytować tzn można swój komentarz dodać ew dopisać coś
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 11:35
helutka, migussia, JusWik, pasia27, Carolq lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Mieszkanko mojego Skarba w 23 tygodniu
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/66fc8a9e94b6.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 11:27
migussia, xpatiiix3, Cigaretta, JusWik, Malena91, josephinka84, kamisia88, katarzyna_d, pasia27, Sylika, Carolq, Aniu_leczka, kkasya, Madziuśka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ok jest na pierwszej stronie pod Nasza majowkowa tabelka wystarczy kliknac i przeniesie do tabelki wchodzcie i możecie coś dopisać albo dodać kom
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 11:40
JusWik lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualnyPatii fajnie to rozpisałaś ck trzeba a co nieprzydatne, czyli te ocenisept do pępka wykreśle z mojej listy
ja coś kojarze, że kiedyś do pępka używało się fioletu ?
Klaudia brzuszek jakbym widziała swójjuż nie do ukrycia !
xpatiiix3, klaudia1534, Carolq lubią tę wiadomość
-
Tak my na fiolecie jeszcze pępuchy, ale on brudzący
octenisept to jedynie do przemywania siusiaka czy drobnych ranek czy sobie nawet krocze czy bliznę psiknac to tak
listę przesłała kiedyś jedną mamuśka ją tylko to wrzucalam i podrasowalysmy razem już na listopadówkach ale myślę że się nie obraża jak i tu skorzystamy także warto dopisywać coś od siebie kochane bo każda ma swoje zdanie na dany temat
tylko wiecie z dystansem nie krytykować kogoś tylko po prostu napisać co kto poleca, bo będzie niepotrzebna dyskusja ;P
Felice ostatnio Ci odpisalam do mnie albo do Katarzyny ew kkasya pisać ktoraś z Nas na bank doda ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 11:58
Livia
Nela
Marcel
-
Iwa81 wrote:jeśli nie uderzyłaś mega mocno to raczej nic nie powinno się dziać, jeśli mała szalała dalej to nic się nie powinno wydarzyć
obserwuj tylko czy nie zacznie Ci się jakiś siniak w tym miejscu robić
-
JusWik i Marvva trzymam kciuki za połówkowe
Carolq mnie swędzą sutki i piersi i mam wysuszoną skórę aż się łuszczy mimo używania oleju migdałowego,bio oil i innych.
Na twarz ktora była sucha tak, że skóra się sypała, pomógł krem odżywczy i olejek do demakijażu RESIBO ( fajna marka naturalnych kosmetyków ).
Ciążowe brzuszki wszystkie śliczne, małe i duże. Mi wszyscy mówią, że dobrze wyglądam w obcisłych koszulkach wiec zamierzam kupic kilka bo przed ciążą nie miałam płaskiego brzucha i zawsze zakrywając luźnymi bluzkami. Teraz moge poszaleć z czego bardzo sie ciesze
Co do listy chętnie skorzystam bo oprócz kilku zaledwie ubranek nic nie mam. Z rozpędu kupiłam 2 przecenione bodziaki, ktore ubiera sie przez głowę a słyszałam, że takie sie nie sprawdzają. Teraz bede sie bardziej zastanowić co kupic.
Wózek? Te ktore mi sie podobają kosztują duzo, a nawet bardzo bo ponad 4 tyś. Ale od czego jest internet i olx i Allegro
Znalazłam już kilka używanych w dobrym stanie za bardzo dobra cenę tych firm ktore mnie interesują. planuje kupic nowy śpiworek, kocyki, takie poduszeczki motylki i podkładki do wózka. I inne pierdołki ktore nadadzą wózkowi nowego charakteru
Moja córeczka kopie o różnych portach a najbardziej w nocy. Najbardziej lubię jak sobie tak pukają w brzuch z tatusiem
Jest fajny pamiętnik gdzie autorka Zelma super opisuje swoje macierzyństwo. Daje dużo rad. Są np Hity i Kity czyli co się przydało a co nie i dlaczego. Polecam Kociątko Kici Kicimalvva, migussia, pasia27, Carolq lubią tę wiadomość