X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzieciątko we wtorek ważyło ok.400 g a to byl 20t 1dz i sama nie wiem czy to duzo czy Malo ginekolog powiedziała Ze jest ok. A ja nie wiem czy mnie tez infekcja jakaś nie bierze bo rano jakiś śluz jasno żółty miałam...

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wsuwam śniadanie i zaraz lece

Alicce, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    A dziewczyny lovella jest w Kauflandzie po 13 zł z groszami

a w biedronkach wyprzedażowych mleczko Lovella tylko 10zł POLECAM :)

moje dziecko chore ...
    hmmm ale jak dziwnie ... wczoraj pani z tanców zadzwoniła by ją zabrać
    chwila moment i goraczka prawie 40 stopni - w nocy mokra była jak szczur ... a dzis jak nowo narodzona z textem ze ona do szkoły idzie .... jasne .... nie pusciłam -siedzi w domu ... gorączki poki co niet -- nawet jakiegos osłabienia po wczorajszym nie widzę ...

miłego dnia <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Powodzenia na wizytach :P

Aguś nie przejmuj sie waga <3 mój tez nie jest nie wiadomo jaki spasiony :P cieszmy sie bo dzis 6 miesiąc :)

migussia, Agnieszka0812, Carolq lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik kciuki za wizytkę :) zaciśnięte :)
    powodzenia
    ja jeszcze 3 dni i podejrzę swego skarbka :) juz miesiac czasu sie nie widzieliśmy ...

JusWik, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej z tego co mi sie wydaje to dzis jest nas troche ktore wizytuja. Fakt ze nas tutaj mniej co na fb nie wiem usunelam sie z grupy tutaj jakos mi lepiej . cos ciezka noc mialam spac sie nie dalo moze stres przed ginem a rano bol glowy... Teraz Alek wcina parowke i mam chwile spokoju chyba ktos mi dziecko podmienil normalnie diabel wcielony .

I zgadzam sie jak mniejsze dziecko lepszy porod moj mial lekko ponad 3 kg i mi to odpowiadalo. Oby sie powtórzlo byle zdrowe a urosnie w swoim czasie.
    Ja stosuje palmersa na brzuch i cyce ale jakos zbyt systematycznie to nie bardzo . z cycami gorzej nie będzie a brzuch niech sie dZieje wola nieba a co

patkaaxx90, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja swoje dwoje urodziłam z waga ponad 4kg ,jakos tam dyskomfortu strasznego nie czułam przy porodzie ;) moze dlatego ze nie mam porównania jak to z mniejszym dzidziem jest ;)
    nic to -- niech se wazy ile chce aby miesciło sie w normie ... ;)
    najwazniejsze aby zdrowe
    wytrzymamy wszystko
    bo kto jak nie my ;)

JusWik, patkaaxx90, migussia, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• JusWik Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurna jakies mnie skurcze jakby łapią dosc mocne. Dobrze ze wizyta niedlugo. Wystraszona jestem bo nie wiem czy to od jelit czy cos sie dzieje :-(

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam, miałam okropna noc, zasnęłam dopiero po 5... :/ :/ :/

Powodzenia na wizytach ! :*
    Co do wagi to mój ważył 308g w 19t5d więc chyba najmniejszy z majówek hyhy

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Powodzenia dla wszystkich wizytujących dzisiaj! :)

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 01:34

Agnieszka0812, bereda11 lubią tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 01:34

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    Dziewczyny, te które już rodziły mam pytanie :) Jak to jest z kondycją włosów po porodzie, wszędzie straszą że wypadają i że straszna masakra z nimi . Jak to faktycznie jest?? Pytam bo i tak mam słabe i zniszczone włosy ..
    Mnie trochę na początku wypadaly ale nie więcej niż czasem po zimie, miałam ścisła dietę, body mały był alergikiem, ale bez przesady. Później odrastaja, a taka "cieleca " grzywka trochę denerwuje :-P

katarzyna_d, migussia lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.Nie wiem,kto aktualizuje listę majoweczek ale mnie na niej nie ma:(a trochę z Wami już jestem-fakt ostatnio czasu nie było żeby się odezwać ale w miarę śledzę co się dzieje.U mnie niezmiennie dziewczynka-3 razy potwierdzone więc raczej już tak zostanie ale niestety imienia dla małej księżniczki wciąż nie mam z chłopcem byłam zdecydowana na 100%.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 10:21

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    Kurna jakies mnie skurcze jakby łapią dosc mocne. Dobrze ze wizyta niedlugo. Wystraszona jestem bo nie wiem czy to od jelit czy cos sie dzieje :-(

Bierz magnez !! Zwiększ dawkę i nospe odrazu z rana pyklam 2 tabl nospy i odpukać cisza

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Hej.Nie wiem,kto aktualizuje listę majoweczek ale mnie na niej nie ma:(a trochę z Wami już jestem-fakt ostatnio czasu nie było żeby się odezwać ale w miarę śledzę co się dzieje.U mnie niezmiennie dziewczynka-3 razy potwierdzone więc raczej już tak zostanie ale niestety imienia dla małej księżniczki wciąż nie mam z chłopcem byłam zdecydowana na 100%.

Wybacz nam <3 gratulacje córci.

Mi położna mówiła ze kolejne dziecko będzie większe :P a mój Majki nie jest wcale duży może jest nadzieja ze będzie mniejszy niż 4 kg :)

Poród wspominam dobrze wyskoczył jak z armaty haha ;-) ale jak by byl mniejszy to szybciej może bym urodziła :P

Wszyscy sie u mnie śmieją ze pobije rekord i będzie ponad 5 kg haha

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

• JusWik Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja juz z godz. Czekam na lekarza. Masakra jakas.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    Kurde ja juz z godz. Czekam na lekarza. Masakra jakas.

Daj znać <3

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś ja co parę dni pisze, żeby podawać mi tp i płeć ew. imię, wiec bez pretensji, ale nie napisałaś, dlatego nie ma a po drugie patrze ze dopiero 3 post Twoj, a ja na forum nie siedzę non stop mam już 2 dzieci i egzaminy na dniach plus ślub za 3 tygodnie nie jestem w stanie spamietać każdej mamy ,która raz czy 2 napisała

Agnieszka0812, malvva, bereda11 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie każdej włosy po porodzie wypadają z reguły jeżeli którejś mamie np wcale nie wypadały w ciąży to ok.3msc po porodzie wypadną te które powinny wypaść wcześniej stąd taki bum potem ze strasznie się włosy gubi a to wypadają te które powinny dawno wypasc potem odrosną takie śmieszne grzywki hahha i będą gęste nie martwcie się mi np ciągle się strasznie sypią :) mam już tak cienkie włosy ze szok :o jeszcze farba ich nie bierze która zawsze pięknie mi włosy farbowała :/ ciekawe czy wgl mi coś po porodzie zostanie może będę musiała ściąć na krótko..

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 1043 1044 1045 1046 1047 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ