X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 wrote:
    Kupiłam na allegro ale szukałam polskich i dobrych jakosciowo, w sumie są tez eko strony ale dziękuje uprzejmie za 2 pieluchy z muslinu 120 zł :)
    Muszę w takim razie przekopać allegrownię, poza kilkoma ciuszkami nie mam jeszcze nic :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Podpowiedzcie proszę jak dodac zdjecie.

http://naforum.zapodaj.net
    stronka do zdj

i link kopijesz ten na samym dole ostatni, to Ci łądna fotka pokazuje się :)

• Guem Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :) kiedyś już się witałam ale od tego czasu nie odzywałam się a że rozpoczęłam zwolnienie to myślę, że będę mogła bardziej aktywnie dołączyć się do grupy Majóweczek :)
    Widzę, że szalejecie z wyprawkami. Ja dopiero myślę o zrobieniu listy i mimo że nie wierze w żadne zabobony że za wcześnie to jakoś tak ciężko mi się zabrać za przygotowania i cały czas mam wrażenie, że jeszcze tyle czasu ;)
    Mam nadzieję, że będę mogła skorzystać z rad i sugestii bardziej doświadczonych mam bo patrząc na te wszystkie dzieciowe cudeńka można zawrotu głowy dostać a wiadomo każda z nas chciałabym kupić swojemu dziecku jak najlepsze rzeczy.

katarzyna_d, xpatiiix3, Agnieszka0812, pasia27, bereda11 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ciuszki po pierwszym dziecku :) jeszcze kilka zakupiłam na promocji :) nie bede znowu szaleć bo dzieciaczki szybko rosną :)

• malvva Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Sylika ja polecam komode z ikea, myśmy kupili w zeszłym miesiącu z 4 szufladami i jest naprawde pojemna i ładna. Ja znowu mam łóżeczko brązowe które mi kompletnie nie pasuje do reszty mebli, mąż będzie je malować na biało..

Tez mam biala komode z ikea :) bardzo pojemna

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie gdzie to pomiescic wszystko moze dlatego nie szukam jeszcze ciuszkow bo nie mam miejsca a szafa na cala sciane jest chyba ze mezulka do pokoiku wydeleguje. A i okazji nie mam zbytnio cos kupic .. Wies jak wies jeden spozywczak i to z 6km od domu. Ja autem po miescie sie nie poruszam za bardzo parkowanie u mnie szwankuje i jestem panikara. A maz ma tylko 1 zmiany tak ze nawet nie ma kiedy . nic moze znajdzie chwilke

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • bella6 Debiutantka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Dziewczyny dopadły mnie straszne wzdęcia!!! Największą zmorą mojej ciazy sa jelita ( zaparcia, biegunki i wzdęcia) nie miałam ani jednego dnia spokoju :-(

Czy to w 2 trymestrze przejdzie?"

Mi akurat espumisan nie pomagał ale dostałam w aptece laximama w formie kisielu, łatwy do wypicia i pomaga w złagodzeniu tych objawów . I do tego jest dobry w smaku, a nie zawsze mi coś podpasuje a ten smak owoców granatu przypadł mi;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 14:21

katarzyna_d lubi tę wiadomość

bella
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella6 wrote:
    "Dziewczyny dopadły mnie straszne wzdęcia!!! Największą zmorą mojej ciazy sa jelita ( zaparcia, biegunki i wzdęcia) nie miałam ani jednego dnia spokoju :-(

Czy to w 2 trymestrze przejdzie?"

Mi akurat espumisan nie pomagał ale dostałam w aptece laximama w formie kisielu, łatwy do wypicia i pomaga w złagodzeniu tych objawów . I do tego jest dobry w smaku, a nie zawsze mi coś podpasuje a ten smak owoców granatu przypadł mi;)

Sorki pisze z Tel i niechcący polubiłam!! W końcówce 1 trym miałam takie wzdęcia :-\ a jak weszłam 2 trym przeszło

Który tc u Ciebie ?

• malvva Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja id paru dni z malymi przerwami mam zgage :(

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do ikea mam za daleko chyba w warszawie najblizej u mnie biale sa w black red white tez 4 szuflady okolo 350zl duze bo oglądalam i fajne ale kompletnie mi nie pasuje do pokoju a ze lozeczka mam biale to moze inaczej to bedzie wyglądac niestety mam male mieszkanie bo tylko 2 pokoje i maluchy beda z nami a tu meble w kolorze olchy i kanapa kremowo brązowa z wstawką z drzewa w kolorze wenge mialam mebloscianke wywalic ale moj nie !!! Bo ona ładna a w dupie jaka ona ladna i nie wiem jak to urządzic....
    A zakupów duzych raczej nie robie jedynie dla córki bo nic nie mam w rodzinie same chlopy prawie to dla malego mam i kilka nowych bodziakow malemu kupie tylko wyprawke do szpitala zeby mial cos swiezego , musze przegrzebać ubrania po synach i przebrać troche i zabrać do domu coś zaczą przygotowywać najgorszy wózek do kupienia bo uzywany drogo kupic :( i jeszcze ten samochod rozwalony niewiadomo ile pochlonie az mnie zalamka bierze bo same wydatki nagle cos sie psuje a to komus sie pozyczy nadgorliwie i trzeba sie upominac:( wkurza mnie dzis wszystko :(

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    Witajcie dziewczyny :) kiedyś już się witałam ale od tego czasu nie odzywałam się a że rozpoczęłam zwolnienie to myślę, że będę mogła bardziej aktywnie dołączyć się do grupy Majóweczek :)
    Widzę, że szalejecie z wyprawkami. Ja dopiero myślę o zrobieniu listy i mimo że nie wierze w żadne zabobony że za wcześnie to jakoś tak ciężko mi się zabrać za przygotowania i cały czas mam wrażenie, że jeszcze tyle czasu ;)
    Mam nadzieję, że będę mogła skorzystać z rad i sugestii bardziej doświadczonych mam bo patrząc na te wszystkie dzieciowe cudeńka można zawrotu głowy dostać a wiadomo każda z nas chciałabym kupić swojemu dziecku jak najlepsze rzeczy.

Jesteś dokładnie na tym samym etapie co ja ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika głowa do góry, wszystko z czasem sobie poukładasz ! :) najważniejsze żeby dzieci były zdrowe i szczęśliwe a to jaki kolor ma komoda a jaki łóżeczko w sumie nie ma znaczenia ! :*

Sylika lubi tę wiadomość

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c194a6280b8c.jpg I ja pochwalę się brzusiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 15:47

katarzyna_d, Agnieszka0812, klaudia1534, pasia27, Sylika, josephinka84, Iwa81, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejjjjj bomba wodorowa w korei to pikus w porownaniu z moimi gazami. Czuje sie jak skunks heh

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c194a6280b8c.jpg I ja pochwalę się brzusiem
    Super ! ;)

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku nareszcie forum odżyło :) my dzis z mężem załatwiamy od rana sprawy ;P czyli stanie e urzędach zapisywanie sie na wizyty itd. Od 15 lutego idziemy do szkoły rodzenia :) wogole przyszedł Nam nasz ukochany wózek super wogole praktycznie nie ma śladów użytkowania mysle ze jak
    Sie go jeszcze przeczyści to wogole bedzie nowoa sztuka nie śmigania :)
    Co do wyprawki ja tylko juz kupują cos jak mi sie bardzo spodoba :) bo mam full ale jak patrzę na Wasze to wcale nie jest tak ze mną złe :P
    pozdrawiam z zaśnieżonej Wawki :)

katarzyna_d, Agnieszka0812, klaudia1534, Cigaretta, pasia27, helutka, migussia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Jejku nareszcie forum odżyło :) my dzis z mężem załatwiamy od rana sprawy ;P czyli stanie e urzędach zapisywanie sie na wizyty itd. Od 15 lutego idziemy do szkoły rodzenia :) wogole przyszedł Nam nasz ukochany wózek super wogole praktycznie nie ma śladów użytkowania mysle ze jak
    Sie go jeszcze przeczyści to wogole bedzie nowoa sztuka nie śmigania :)
    Co do wyprawki ja tylko juz kupują cos jak mi sie bardzo spodoba :) bo mam full ale jak patrzę na Wasze to wcale nie jest tak ze mną złe :P
    pozdrawiam z zaśnieżonej Wawki :)

Bo ja tu przyszłam do was :) hahaha

Carolq lubi tę wiadomość

• JusWik Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem dziewczyny, piszę dopiero teraz bo koleżanka była u mnie.
    Z malutkim wszystko ok waży prawie 500g, szyjka długa a bóle od jelit najprawdopodobniej i mam takie śliczne zdjęcie buźki

f97a47b775935f3cmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 16:29

pasia27, Sylika, Diabla85, Cigaretta, klaudia1534, katarzyna_d, Dariaaa88, Malena91, josephinka84, patkaaxx90, Iwa81, bereda11, Agnieszka0812, xpatiiix3, Kłosia, Carolq, Negra, helutka, Różyczka, Alicce, migussia lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• JusWik Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeeeeeeeeej ale macie już ubranek, nie ma co, muszę i ja wziąć się za kupowanie!!!
    Zmykam zrobić coś jeść bo głoooodna jestem jak cholera!

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Sylika Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Cigaretta nie martwię się tym jaki kolor meble będą miały bo jak nie kupie to co innego wywale i zrobie miejsce w szafie gdzie wszyscy trzymamy swoje rzeczy albo coś przełożę w inne miejsce i dam rade :) ale martwi mnie to ile ja teraz znów kasy potrzebuje utopiły nas teraz dwa zepsute samochody i nie wiem jak się odbić ... miałam listę zakupów na ten miesiąc i muszę zrezygnować bo się nie wyrobie a w następnych znów ubezpieczenia aut i luty i marzec :( a lekarz mówi że pewnie w kwietniu pójdę rodzić .... wyjdzie na to że wszystko po urodzeniu kupie a tak fajnie się zapowiadało że się ze wszystkim wyrobimy do kwietnia :(

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
‹‹ 1046 1047 1048 1049 1050 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ