X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej dziewczyny! Miłego dnia!

katarzyna_d, migussia, bereda11, pasia27 lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    miłego dnia dla wszystkich pięknych mam i dzidziulków !

Agnieszka0812, migussia, bereda11 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laski!

Jaa jutro na krzywą cukrową ide i już mnie trzesie na sama myśl siedzenia tam 2h. Ale malz wziął specjalnie wolne żeby mnie zawieść i przywieść, także musze w tym labie jutro jakoś wytrzymać eh

Miłego dzionka i udanych wizy! :)

pasia27 lubi tę wiadomość

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wizytę w przyszłą środę i też będę robić krzywą cukrową niedługo. Może w weekend? Ja jeszcze pracuję, a i tak robię prywatnie badania. Dobrze, że w sobotę jest otwarte, to mogę na spokojnie zrobić :)
    A Wy dziewczyny pracujecie jeszcze ?

bereda11 lubi tę wiadomość

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja juz wstałam :P trzeba sie ogarnac bo położna dziś. Ma do mnie wpaść ;-)
    Wczoraj jej napisałam na fb, o ciąży a ona juz z rana dzwoni ze dzis będzie :-)

Trzymam kciuki za wizyty <3

Ja się mało co odzywam, bo u mnie same zmartwienia i problemy są ehh
    ja wizytuje jutro może lekarka mnie jakos pocieszy i poprawi humor

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej a propo krzywej cukrzycowej słyszałam ostatnio jak czekałam na wizyte jak rozmawia położna(ona tam rejestruje i czeka z nami na korytarzu)z jakaś babka i że teraz mozna kupic smakowa glukoze spotkałyście sie? ja chyba bede jeszcze powtarzac i ciekawa jestem musze popytac w aptece

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny. jak to jest z tą położna. .czytam , że do niektórych z Was przychodzi , ale jak to jest? skąd ja macie? placicie ? i po co ona właściwie przychodzi? drugie nurtujące mnie pytanie to czy któraś z Was miała CC? jak to dokładnie wyglada? można później chodzić czy ciężko? obawiam się , że nue będę w stanie wstać do placzacego dziecka w szpitalu i kto mi wtedy pomoże ...:(

• malvva Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy :( co na opryszczke ? Obudzilam sie dzisiaj z nia na ustach, to pierwszy albo drugi raz jak ja mam bo mniej moj facet zarazil, kiedya juz cos mialam na ustach ale nie pamietam czy opryszczke ;(

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina

Wysłany: 12 stycznia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    cześć dziewczyny. jak to jest z tą położna. .czytam , że do niektórych z Was przychodzi , ale jak to jest? skąd ja macie? placicie ? i po co ona właściwie przychodzi? drugie nurtujące mnie pytanie to czy któraś z Was miała CC? jak to dokładnie wyglada? można później chodzić czy ciężko? obawiam się , że nue będę w stanie wstać do placzacego dziecka w szpitalu i kto mi wtedy pomoże ...:(
    Masz prawo do wizyt położnej w ciąży za darmo, przecież w przychodni masz przypisana, tylko nie wszystkie kobiety o tym wiedzą, bo zwyczajnie przychodnia nie informuje o takim prawie. Niestety nie pomogę w sprawie cc bo ja dwa razy SN.

katarzyna_d, pasia27 lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko dalam cynka ze jestem w ciąży, a dzis juz dzwoni ze przyjedzie :) u nas są takie położne :) maja swoja działalność i przychodzą do pacjentek, przed i po porodzie.

A co do CC nie miałam, wiem jak to wygląda bo pracuje w szpitalu i szczerze !?? Wole SN!!! Szybciej dochodzisz do siebie, i przy CC mogą ci kręgosłup uszkodzić jak mojej kuzynce to zrobili :-\

pasia27 lubi tę wiadomość

• AniaMW Znajoma

Wysłany: 12 stycznia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny za chwile na TVP2 reportaż jak przygotować się do porodu ;) Pozdrawiam wszystkie i miłego dnia życzę ;)

Carolq, Agnieszka0812, pasia27 lubią tę wiadomość

2nn3e6hhno0el098.png

Wysłany: 12 stycznia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola u nas w szpitalu po cc na noc dziecko zabierają, zawsze może Ci pomóc dziewczyna z sali, nie wspomnę, że są od tego pielęgniarki. Ja przy pierwszym porodzie z bólu wołałam cesarke, ale urodzilam naturalnie i bardzo się z tego powodu ciesxylam, jak widziałam jak dziewczyny do siebie po cesarce dochodziły, później też były wypisywane do domu. Jednak uważam, że każda rodzaca powinna mieć prawo wyboru. I nie oceniam żadnego porodu ani sposobu karmienia, każda robi jak uważa! :-D

katarzyna_d, pasia27, Agusia ;) lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Jolaaa Nowa

Wysłany: 12 stycznia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny jestem tu nowa. Od jakiegoś czasu czytam forum i postanowiłam dołączyć.
    tola2014 ja jestem po 2 cesarkach. Po pierwszej dochodziłam do siebie bardzo długo, po 3 miesiącach czułam się dopiero dobrze a po drugiej cesarce bardzo szybko doszłam do siebie, po tygodniu grzebałam już w ogródku. Dziecko przynosili mi tylko na karmienie. Jak mąż był w szpitalu wtedy cały czas mieliśmy dzidziusia przy sobie.

Dziś idę na usg połówkowe. trochę się denerwuję. Mam dwóch kochanych syneczków. Byłam na początku grudnia i w zeszłym tygodniu na usg prywatnie ale dziedziątko nie chciało się pokazać. Dziś idę na NFZ może dziś się uda poznać płeć

Agnieszka0812, migussia, pasia27, Madziuśka lubią tę wiadomość

• Sylika Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie :)
    Odnośnie torby do szpitala .... Ja nie jestem mistrzem pakowania walizek itp. Nawet na krótki wyjazd zawsze mi czegoś brakowało ale ! Torba do szpitala spakowana wydawała mi się wporządku i tak na 3 dni miałam 2 koszule , 2 biustonosze , majtki poporodowe z siateczki 5szt rewelacja ! Zwykle majtki 3szt , 2 opakowania duzych podpasek poporodowych i 2 duze podklady na łóżko , podpaski na noc opakowanie pudelko wkladek laktacyjnych kapcie szlafrok , przybory toaletowe i ręczniki papierowe oraz normalny ręcznik . i z tego co dla siebie przygotowałam to powiem wam ze wkladek laktacyjnych na styk starczylo a koszule tylko jedną zużyłam bo dobe przelezalam w szpitalnej poniewaz nie moglam wstac ani zadbac o siebie . a dla malucha tylko wyprawke na wyjscie body rekaw krotki i dlugi w zaleznosci od pogody , bluzeczka i spodenki polspiochy , skarpetki , paczka pampersow new born , pieluchy tetrowe wzielam jak drugi raz szlam rodzic bo zalewalam sie przy karmieniu i to byl nieodlaczny element karmienia ;) 2 kaftaniki ktore zostawilam w szpitalu i tetrową jedną, ( tradycja szpitala) kocyk , czapeczki , i to wszystko . a moje ubrania na wyjscie ze szpitala czekaly w domu na wieszaku ;) by zostaly przywiezione niezgniecione:)
    I tym razem będzie tak samo z torbą ale jeszcze wcześniej się upewnie czy dziecko w szpitalu przebywa we wlasnych ubrankach czy szpitalnych :) aaaa.. I smoczek mialam , oraz Przeciwbolowe Codipar bo macica jak się obkurczała to umierałam podczas karmienia .

Agnieszka0812, helutka lubią tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolaaa witamy w naszych skromnych progach :)
    Powodzenia na wizycie moze tym razem córunia :) sie tam chowa, taka wstydliwa ;)

Agnieszka0812, Carolq lubią tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    Dziewczyny pomocy :( co na opryszczke ? Obudzilam sie dzisiaj z nia na ustach, to pierwszy albo drugi raz jak ja mam bo mniej moj facet zarazil, kiedya juz cos mialam na ustach ale nie pamietam czy opryszczke ;(
    Domowe spisoby to pasta do zębów, a w aptece kup coś na opryszczke zovirax np ? Napewno farmaceuta Ci coś poleci ;)

• mamamiśka Koleżanka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej słońca widzę że tu już tłoczno, uaktywniam się i ja.
    Bereda u mnie podobnie jak opisuje Agnieszka było. Miałam nawet tę amniopunkcję, pote wpierwszym miesiącu żcyia małego usg i echo okazało się że która zastawka się nie domyka, ale lekarze twierdzili że samo się naprawi. No i mały ma dzis trzy lata zdrowy uzy chłop. W tym roku mamy tylko kontrolnie mu zrobić. Także trzymam kciuki będzie napewno w porzadku. Malvva na opryszczkę pezyżół sobie surową cebulę.
    Jeśli chodzi o CC to ja miałam ze względu na cholestazę. Bylam przerażona bo kiedyś przy zabiegu kolana miałam znieczulenie w kręgosłup i bardzo źle zniosłam. Ale po CC czułam się ok, wiadomo trochę słabo ale tego samego dnia wieczorem już wstałam z pomocą trochę pod prysznic. W głowie się kręciło ale na drugi dzień juz sama wstawałam do małego. Salę miałam sama, mały był ze mną, położne przychodziły na karmienie. Z pokarmem miałam fakt kłopot no bo fizjologia trochę nie nadąża za CC, ale dałam radę dokarmiając. potem karmiłam pół roku cycem. Najważniejsza sprawa dziewczyny to dobrze się wypróżnić przed CC . Mnie zabrali szybko w ciągu 10 min byłam przygotowana i nie zdążyłam a na drugi dzień mnie szwy ciągnęły i nie mogłam normalnie się załatwić. Bynajmniej u mnie wszystko było ok. POłożne się śmiały że chyba jestem tak nakręcona emocjami z powodu przyjścia na świat małego że tak daje radę. Acha potem jeszcze dostałam 10 zastrzyków do domu w brzch przeciwzakrzepowe .

Agnieszka0812, bereda11 lubią tę wiadomość

ganndqk37higo3kl.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    troche sie przestraszylam bo wyczytalam ze opryszczka w ciazy jest grozna :(

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • mamamiśka Koleżanka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malvva nie wolno pod żadnym pozorem brać jakichkolwiek leków doustnych i nie wolno przeziębić jej. Także domowe sposoby żadnego kataru ani nic nie złap. Bedzie dobrze :)

Agnieszka0812, malvva lubią tę wiadomość

ganndqk37higo3kl.png

Wysłany: 12 stycznia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    troche sie przestraszylam bo wyczytalam ze opryszczka w ciazy jest grozna :(
    Najważniejszy Twój spokój, zadzwoń do gina i powiedz mu, na pewno powie Ci co masz robić, pasta do zębów dobra jest na zwykłe zimno, ale na opryszczkę już mocniejsze leki się stosuje, tym bardziej w ciąży. Nie nakręcaj się, tylko albo apteka albo gin, choć w aptece w stosunku do kobiet w ciąży farmaceuci stają się bardziej ostrożni :P

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
‹‹ 1063 1064 1065 1066 1067 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ