X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    sliczny .dobry objaw.idziesz cos kupic sobie a kupkujesz dla dziecka kolejna rzecz haha
    I raczej już tak zostanie ;-)

pasia27, Malena91 lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mysle czy nie wykupic cesarki...

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    I raczej już tak zostanie ;-)
    hahahah

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uciekam robic cos..mlody dal pospac do 9 wiec jestem ze wszystkim godz do tylu..dobrze ze pada to spaceru nie bedziebo ciezko by bylo sie wyrobi hehe
    tata go wezmiej albo przejedziemy sie gdzies na sklepy..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Ja też mysle czy nie wykupic cesarki...
    Dobrze, by było gdybyś wszystko odmówiła ze swoim lekarzem lub położna, żebyś wiedziała jakie są różnice przy tych porodach. Masz czas, więc zasiegnij opinii specjalistów. Jeżeli chodzi o mnie to dobrowolnie na operację się nie zgłaszam co innego jeżeli trzeba. Ale nie agituje, po prostu porozmawiaj z kimś doświadczonym bo jeżeli panicznie się boisz naturalnego porodu to lepsza będzie cesarka dla Ciebie ;-)

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym przezyc to uczucie naturalnego porodu.Ale boje sie komplikacji u dziecka,tyle było przypadkow ,że nie dotlenione,że coś nie tak poszlo.
    Po tym wczoraj w aucie chyba nic nie moglo się stac jak się ruszala o swojej porze,dopiero co się bałam bo ryplam się drzwiami w brzuch tydz temu

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Chciałabym przezyc to uczucie naturalnego porodu.Ale boje sie komplikacji u dziecka,tyle było przypadkow ,że nie dotlenione,że coś nie tak poszlo.
    Po tym wczoraj w aucie chyba nic nie moglo się stac jak się ruszala o swojej porze,dopiero co się bałam bo ryplam się drzwiami w brzuch tydz temu
    A fajnego masz gina? Pracuje może w tym szpitalu co masz rodzic? Opcja idealna mówisz mu o swoich obawach i razem decydujejcie, nawet w dniu porodu, bo cesarke może Ci zrobić nawet przy silnych już skurczach,lub daje Ci skierowanie i Ty w dniu jego dyżuru zgłaszasz się na oddziale

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • malvva Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chce rodzic naturalnie :) miliony kobiet przed nami tak rodzilo to czysta natura :)
    i oczywiscie chce karmic piersia.

pasia27, helutka lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • maimama Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq tez dziś wizytuje w podobnych godzinach,trzymam kciuki zeby wszystko było ok☺
    Co do porodu SN uwierzcie,ze jak już będziecie w trakcie,to będzie Wam wszystko jedno czy pójdzie kupa czy nie☺

malvva, Negra, Agnieszka0812, TakaMama, pasia27, Agusia ;) lubią tę wiadomość

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety już nie pracuje,niby odwiedza co drugi dzień swoje pacjentki ale czy to prawda to nie wiem...
    Miałam się go wczoraj spytac i zapomnialam,ale za tydz bede umawiać się z polozna na spotkania,to pierwsze co na spotkaniu poprosze o przedstawienie mi plusow i minusow cesarki:)

• maimama Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    A fajnego masz gina? Pracuje może w tym szpitalu co masz rodzic? Opcja idealna mówisz mu o swoich obawach i razem decydujejcie, nawet w dniu porodu, bo cesarke może Ci zrobić nawet przy silnych już skurczach,lub daje Ci skierowanie i Ty w dniu jego dyżuru zgłaszasz się na oddziale

Dokładnie, cesarke można zrobić w każdym momencie, wiec gdy nie ma wskazań myślę, że warto spróbować sn,ale to oczywiście samodzielna decyzja każdej z nas.
    Ja miałam sn i teraz tez chce,choć pewnie gdybym miała cc i możliwość wyboru drugiego porodu, pewnie wybrałabym cc. Każdy chyba woli to,co mu już znane

Agnieszka0812, pasia27 lubią tę wiadomość

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile godzin rodzilyscie pierwsze maluchy?:)

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakies 16 Noo i na koncu sie zaklinowal i mi lekarz po brzuchu skakal lokciami zeby go wyciagnac .... Nie mile uczucie

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Ile godzin rodzilyscie pierwsze maluchy?:)
    Wszyscy o tych godzinach, ja skurcze lekkie dostałam ok 15, o 17 trochę mocniejsze, 21.45 mały był na świecie, ostatnia faza porodu to chyba 10 minut, muszę w książce sprawdzić. Starszy ważył 3 kg, młodszy 3,5 ale mimo, że pół kilo większy to drugi poród lepszy ;-) a i ten sam gin i ta sama położna. Dziewczyny, które rodzą pierwszy raz, lekarz to na końcu przychodzi, całą najlepszą robotę robi położna i jakie już kogoś wynajmować to tylko położna ;-)

pasia27 lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Negra Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Zastanawiam się teraz nad porodem czy cesarza czy naturalna. I w naturalnym mnie przeraża np, że podczas będę siać albo co gorsza zrobię. ..kupę. ...nie znioslabym tego. No i potem, że jak będzie mi się chciało siusiac po porodzie to będzie strasznie piekło i w ogóle bolało bardzo...
    Tola- podczytywalam "rodzące forumowe miesiące miesiące" i chyba wszystkie dziewczyny mają takie obawy :-) Dowiedziałam się, że w większości szpitali nie robi się lewatywy "z automatu", ale zawsze możesz o nią poprosić. Poza tym tak jak pisała pasia- jak zaczynają się skurcze, to tak Cię czyści, że ta lewatywa przestaje być potrzebna. Poza tym nawet gdyby coś się zdarzyło, to położne widziały wiele i "im to lotto". Podobno dyskretnie zawijają w ręczniki papierowe i po sprawie. A Ciebie i tak mega boli i w tamtej chwili masz to gdzieś: leci, czy nie leci- niech ktoś już wyjmie ze mnie dziecko!!

A jeszcze w temacie opróżniania: co CC to dopiero jest jazda! Krzyczą i pilnują, czy było siku, a w kolejnych dniach stolec, bo dzięki temu wiedzą chyba, czy wszystko dobrze zszyli tam w środku. Kupa po Cc jest trudna, co chyba wszystkie mamy potwierdza, bo spróbuj się opróżnić nie używając mięśni brzucha, które meeegaaa bolą, bo wszystkie były przecięte... Hardcore... Brrr....

Agnieszka0812, pasia27 lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic trzeba bd pomyslec ale pewnie zostane przy sn,zebym wiedziala jak to jest chyba że bd potrzeba cc.Maz chce byc przy porodzie,ale jestem na niego od wczoraj tak wsciekla że aż mi z uszu dymi

• JusWik Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie, powodzonka na dzisiejszych wizytach.
    Xpatiiix kurcze mam nadzieję że wszystko dobrze, tak to jest że na złe to moment coś się stanie. Kciukam kochana!
    Co do porodów to mój będzie pierwszy i też się strasznie boję ale jednak skłaniam się ku SN.
    Dziś musiałam lecieć do dr żeby mi zwolnienie poprawił bo zamiast nip-u firmy to przepisał z pieczątki nr telefonu. Więc beż żadnych pretensji grzecznie go poprosiłam a ten do mnie cyt. "pani jest nieprzytomna???" Nosz kur... więc mówię do niego - Ja??? Przecież to nie ja wypisywałam to zwolnienie. I pokazuję mu że tu jest nip a to co pan wpisał to nr telefonu do firmy. Dopiero zaczął mnie przepraszać że musiałam 2 razy latać. Ale jakbym się nie odezwała to by sie do mnie sapał. Wrrrrrrrrrrr
    A tak wogóle to byliśmy dziś u dentysty, powoli kończymy naprawiać ząbki ;-)
    Dziś też dość dużo poleciało ze mnie takiego wodnistego śluzu i oczywiście panika... ale też bardzo dużo wody piję i może dlatego on taki rozcieńczony.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Negra Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maimama wrote:
    Dokładnie, cesarke można zrobić w każdym momencie, wiec gdy nie ma wskazań myślę, że warto spróbować sn,ale to oczywiście samodzielna decyzja każdej z nas.
    Ja miałam sn i teraz tez chce,choć pewnie gdybym miała cc i możliwość wyboru drugiego porodu, pewnie wybrałabym cc. Każdy chyba woli to,co mu już znane
    Jestem po CC i z wyboru nigdy nie poszłabym na drugą. Chciałabym być od razu tak sprawna, jak większość dziewczyn po SN i móc od razu zajmować się dzieckiem, a nie np dopiero dobę po. Syna dostałam dopiero ponad 30h po porodzie, byłam mega obolała po cięciu i jak widziałam inne dziewczyny z sali, które nie dość, że od razu dostały dzieci, od razu je karmiły i sprawnie się nimi zajmowały, to byłam wściekła na los i rozgoryczona, że nie miałam szans na SN...

Teraz też jestem zła, bo mam wrażenie ze jestem jakaś felerna i pechowa... Wiele wskazuje na to, że znowu czeka mnie CC, ale teraz mam trochę więcej czasu, żeby sobie to poukładać w głowie :-(

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poli9106 a dlaczego ty byłaś bez pasów??????

a my dzisiaj pierwsze zajęcia w szkole rodzenia. już nie mogę się doczekać jak to będzie :)

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:44

Negra, Agnieszka0812, pasia27 lubią tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
‹‹ 1066 1067 1068 1069 1070 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ