X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda ma wolną wolę i wybiera to co dla niej i dziecka jest najlepsze. :-)
    Aby obydwoje byłi szczęśliwy i wierzę że każda mama tam postępuje ;-)

Ja też wolę SN chociaż było trudne i bolało cholernie, jak większość dziewczyn panicznie boje się operacji. :-)
    Karmić piersią nie zamierzam synka nie karmiłam (parę dni jakieś tam próby były) i teraz nawet nie zamierzam sie podejmować ;-)

Jak to zwykle bywa jeżeli chodzi o poród czy karmienie znajdą się za i przeciw każdej opcji, ale tak naprawdę żadna nie ma samych plusów jak i samych minusów :-)

xpatiiix3, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten temat był juz poruszany wcześniej ktos polecił jedyne które trzymają za uda ale nie pamietam nazwy :) jak będę miała chwilkę to mogę Wam napisac sa super , jedyna wada to metalowy zimny teraz w zimę element pomiędzy nogami ale ja zakrywam sobie husteczka i jest ok :)
    Ja wypożyczyłam z sklepu Mama i ja ale chyba ich nie oddam bo juz przy 2 sie zwraca koszt :) jak miałam od 4 miesiąca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 15:58

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy kiedyś to słyszałyście a propo karmienia :)
    Ja zamierzam tak odpowiada jak ktos mnie sie o to zapyta :) hehe
    - karmisz ?
    - nie głodzę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 15:59

xpatiiix3, migussia, Agnieszka0812, maimama, pasia27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, dzis słuchałam serduszka <3 położna u mnie była :) za tydz też przyjdzie

A co do porodu powiem tak:

Ja to chyba miałam najbardziej świński poród :P
    2 razy puściłam pawia ma mój koszule, przebierali mnie, nawet sie usralam na łóżku :) mój maly tez jak tylko wyskoczył odrazu urżnął sie na lóżko koło mnie :P

Oxyt rodziłam 6 godz. Nie żałuję niczego sni nie wstydzę sie !!!! :-)

a jak czy będzie mnie pruć to i tez sie zgodzę!! Wszystko dla dziecka <3

I nikogo nie osadzam !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 15:59

Carolq, malvva, xpatiiix3, ma_lina, migussia, bereda11, Agnieszka0812, maimama, Negra, pasia27, Anjaa lubią tę wiadomość

• ma_lina Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, ja myślę tak samo.

Fajnie byłoby urodzić naturalnie, ale jak coś się będzie działo - dam się pokroić. I nic mi do tego, czy ktoś się decyduje na CC, czy nie. Dziecko od tego nie zgłupieje - sama znam wiele dzieci z CC i są zupełnie normalne :D

To samo z karmieniem. Dla mnie karmienie piersią jest super, bo taniej wychodzi, ale zamierzam próbować podawać formułę od czasu do czasu - pod koniec czerwca siostra ma wesele i zamierzam się na nim napić (nie dużo, ale skusili mnie drink barem). Więc będę okropna i synek dostanie mleko z butli, a alkoholowe mleko odciągnę i wywalę.

No!

katarzyna_d, bereda11, Agnieszka0812, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

8zctp1.png
    sF2up2.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też zaczyna stresować temat porodu. Kiedyś zanim zaczęłam poważnie myśleć o dziecku było dla mnie oczywiste że jeśli poród to tylko cc (naiwnie myślałam że to takie proste). W miarę upływu kolejnych miesięcy starań myśl o SN zaczęła być naturalnym zakończeniem wyczekanej ciąży. Niestety ostatnio wśród naszych najbliższych były dwa przypadki podduszenia dzieci podczas porodu bo "jest pani młoda i musi urodzić sama". Nie ukrywam że właśnie strach o moją córeczkę jest jedynym powodem dla którego rozważę teraz możliwość cc. Mój mąż usilnie przekonuje mnie do cc bo po strasznych przeżyciach naszych przyjaciół myśli że jest to bezpieczniejsze dla nas obu od porodu naturalnego. Ja jednak nadal chciałabym urodzić sn a żeby zminimalizować strach przed lekarzami myślącymi punktami NFZ zamiast dobrem pacjentki zdecydowaliśmy się na prywatny szpital. Nie mniej jednak na pewno porozmawiam z lekarzem (i z pewnością będzie przy rozmowie mój mąż) o możliwościach porodu i takiego i takiego. Oczywiście zakładając optymistycznie że wszystko będzie przebiegać książkowo i cc będzie opcją a nie koniecznością.

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

• mejbi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho :D

Ktoś mnie jeszcze pamięta??? :)

Zginęłam prawie na miesiąc ale jestem ;) w sensie nie pisałam ale czytałam Was cały czas :)

U nas wszystko ok, jestem po połówkowym. Wszystko w jak najlepszym porządku :) Dzidziolek ważył wtedy 407g. I mam prawie tydzień do przodu po wymiarach. U nas będzie córeczka i to był dla mnie mega szok :P całą ciążę miałam mega silne przeczucie że będzie chłopak, śniło mi się z 10 razy usg i moment jak lekarz pokazuje siusiaka i w ogóle a tu taki psikus :D jednak nie mogę polegać na swojej intuicji haha

Jutro mija równy miesiąc od pierwszych kopniaków. Od pierwszego razu czułam porządne kopniaki, żadnego bulgotania itd :) także wyluzowałam bardzo odkąd czuję ruchy, jestem spokojniejsza i nie mam takiego ciśnienia że wytrzymać do wizyty nie mogę.

Aaa no i długo brzuszka nie miałam a ostatnio wyskoczył ni z tego ni z owego i to konkretnie :D muszę wam fotkę tu wstawić jak ogarnę jak się to robi ;D

Pisałyście o wyprawkach, zazdroszczę, ja nie mam totalnie NIC :D
    i weny też mi brak ehh ;)

A co do pasów, ja nie mam adaptera ale jak jeżdżę to najpierw zapinam pas zanim wsiądę, dopiero siadam i przekładam tylko górę tak że jeżdżę bez tej części która by się ścisnęła na brzuchu. Wydaje mi się że w razie czego pas mnie przytrzyma a nie będzie tego ucisku na brzuch.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 16:42

katarzyna_d, migussia, Carolq, bereda11, Dariaaa88, Negra, Agnieszka0812, pasia27 lubią tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mejbi nie raz myślałam o tobie gdzie sie podziewasz <3 nawet sie martwiłam ze cos sie stalo ze znikłaś. Ale dobrze ze odezwałaś sie !!!! Gratuluje córci i dobrze ze wszystko z wami ok :)
    ♡.♡

mejbi, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• migussia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 01:44

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migusia fajny awatar :P

Ja jutro mam wizytę !!! Boje się bardzo !! Nie wiem czego sie spodziewać!!? Z Majki wszystko ok bo go czuje nieustannie :-) ale to moje podwozie nie pewne :-\

Skurcze macicy i brzuch jakiś twardy mam

migussia, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    Mejbi gratulacje córeczki! Ja miałam podobnie bo też mi się śniły same córeczki, mężowi też a tu chłopiec ;) Hehe no ale najważniejsze, że zdrowe maluchy!! :)
    moja mama mowi ze sny sa przeciwnoscia rzeczywistoscii ja czulam ze bedzie chlopczyk a snila mi sie dziewczynka ze bede miala a tu jednak chlopczyk

migussia, mejbi, Agnieszka0812, pasia27 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi ciesze sie ze wszystko ok u Ciebie tez myslalam kilka razy o Tobie , fajnie ze wrocilas do nas :-)

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 01:45

Agnieszka0812, mejbi, katarzyna_d lubią tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi od początku ciazy snila sie dziewczynka i jest dziewczynka :)

migussia, Agnieszka0812, mejbi lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Negra Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    moja mama mowi ze sny sa przeciwnoscia rzeczywistoscii ja czulam ze bedzie chlopczyk a snila mi sie dziewczynka ze bede miala a tu jednak chlopczyk
    Jeeej, mi też się śniło, że urodziłam synka. Więc też odwrotnie, niż będzie w rzeczywistości :-)

A mojemu mężowi ostatnio śnią się koszmary- że go zdradzam :-) i też mu tłumaczę, że musi interpretować odwrotnie :-D

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mejbi mnie też długo nie było :P i jak można by było Cię zapomnieć? :)

bereda11, mejbi, katarzyna_d, Alicce lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesteście kochane :) to mega miłe ze ktoś pamięta ;)

Ale powiem Wam że ja sobie naprawdę bardzo wkręciłam tego chłopaczka :D zwłaszcza po tych snach takich realnych ale może macie racje z odwrotnym znaczeniem, też o tym słyszałam. Po pierwszym usg jak lekarz powiedział że dziewczynka to dwa dni chodziłam i zastanawiałam się jak mogłam sama się tak nakręcić a potem doszłam do wniosku że pewnie się pomylił haha :D ale za półtorej tygodnia byłam na kolejnym usg u bardzo dobrego lekarza z super sprzętem i powiedział że nie ma wątpliwości, zresztą my też widzieliśmy i już do mnie dotarło :)

najważniejsze że zdrowa jak rybka :)

Katarzyna a często masz te skurcze? dobrze że wizyta już jutro, wszystko lepsze niż niepewność i nerwy, na pewno wszystko bedzie w porządku!

Agnieszka0812, katarzyna_d, pasia27 lubią tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mejbi- oczywiście, że pamiętamy i tesknilysmy :-)
    Super, że się odezwałaś- ja też o Tobie myślałam (podobnie jak o Lunie, która też się w końcu odezwała :-)). Przemknelo mi przez myśl, że pewnie jesteście już tylko na FB...

Dobrze, że u Was i maluszków wszystko świetnie! :-)

mejbi, Agnieszka0812, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Mejbi- oczywiście, że pamiętamy i tesknilysmy :-)
    Super, że się odezwałaś- ja też o Tobie myślałam (podobnie jak o Lunie, która też się w końcu odezwała :-)). Przemknelo mi przez myśl, że pewnie jesteście już tylko na FB...

Dobrze, że u Was i maluszków wszystko świetnie! :-)

Ja na fb nie udzielam się w ogóle bo poznałam Was tutaj na forum i mam straszny sentyment do tego miejsca :) za fb jakoś nie nadążam i nigdy nie wiem kto jest kim :P Co prawda żal mi bardzo że jednak sporo się zmieniło odkąd pojawiła się grupa na fejsie ale ja i tak zostaję tutaj :)

Negra, bereda11, maimama, migussia, katarzyna_d, pasia27, Carolq, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 wrote:
    Jedynie 20 h :-(

A ja 21 :-( Toć to dziecko zrobiło mi z d...y jesień średniowiecza.Ale wiecie co jak ją zobaczyłam to był najpiękniejszy dzień mojego życia :-)

pasia27, Agnieszka0812, bimba lubią tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
‹‹ 1068 1069 1070 1071 1072 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ