X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:
    dlatego najlepiej kupic adaptery do pasów i jeździć w pasach cały czas

Dokładnie ja też odkąd dostałam to jeżdżę i czuję się troszkę bezpieczniej.Choć dziś takiego wkurwa miałam rano, że zapomniałam zapiąć

Madziuśka lubi tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 01:45

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    Wiem, że nie ma co się śmiać ale te porównanie mnie rozwaliło.. heheh

teraz to i ja się z tego śmieję, ale wtedy nie było mi do śmiechu.Najgorsze, że po wszystkim tyłek mnie bardziej bolał niż nacięcie.Przeżyłam i teraz mam taką cichą nadzieję,że będzie troszkę lepiej.Damy radę nie my pierwsze i nie ostatnie ;-)

pasia27, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    troche sie przestraszylam bo wyczytalam ze opryszczka w ciazy jest grozna :(
    Jest groźba jeśli
    A) wyskakuje nam pierwszy raz w ciąży a przed nigdy nie miałaś
    b) opryszczka narządów rodnych

Inne przypadki są ok, ja miałam po kilka razy , używam tylko maści cynkowej i nic się nie stało

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusia ogolnie za dzieciaka ani w szkole sredniej nie mialam ale moj facet ma czesto i nie pamietam czy to moj 1 raz czy nie cos juz kiedys mialam na ustach chyba ale teraz wieksze na gornej wardze

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po cc z powodu komplikacji przy SN, rodziłam do 7 cm naturalnie, a później w biegu cc pod całkowita narkoza z intubacja, małego dostałam po 20 h a w dzień wypisu czyli 3 dzień po cc biegalam z walizkami po schodach, pierwsze wstanie najgorsze a później jakiś poszło, teraz tez pewnie cc bo znów szykuje się duże dzuecko a dwa, że po cc nie dostane znieczulenia, jakbym chciała sn.

Ogólnie nastawienie to podstawa, banan na buzi i pierś do przodu, idziemy po nasze oczekiwane dzieciątko :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 19:03

malvva, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Ja jestem po cc z powodu komplikacji przy SN, rodziłam do 7 cm naturalnie, a później w biegu cc pod całkowita narkoza z intubacja, małego dostałam po 20 h a w dzień wypisu czyli 3 dzień po cc biegalam z walizkami po schodach, pierwsze wstanie najgorsze a później jakiś poszło, teraz tez pewnie cc bo znów szykuje się duże dzuecko a dwa, że po cc nie dostane znieczulenia, jakbym chciała sn.

Ogólnie nastawienie to podstawa, banan na buzi i pies do przodu, idziemy po nasze dzieciątko oczekiwane :-)

tak wlasnie zamierzamz duma na porodowke :) co ma byc o bedzie mam nadzieje ze matka natura nie zawiedzie

pasia27, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • mamamiśka Koleżanka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ja tez miałam CC i teraz chce sie skłonić do SN ze znieczuleniem ale piszesz ze nie można ??? Czy ty nie możesz po tej narkozie ??? Rozjaśniacz mi troche?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 18:58

ganndqk37higo3kl.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamamiśka wrote:
    Agusia ja tez miałam CC i teraz chce sie skłonić do SN ze znieczuleniem ale piszesz ze nie można ??? Czy ty nie możesz po tej narkozie ??? Rozjaśniacz mi troche?
    Nie można dawać znieczulenia bo nie mogą sprawnie monitorowac blizny np podczas partych czy blizna na macicy nie pęknie

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    Wiem, że nie ma co się śmiać ale te porównanie mnie rozwaliło.. heheh
    Mnie tez hahah

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    moja mama mowi ze sny sa przeciwnoscia rzeczywistoscii ja czulam ze bedzie chlopczyk a snila mi sie dziewczynka ze bede miala a tu jednak chlopczyk
    Mnie się ostatnio snilo ze maz mnie zdradza z dwiema kobietami haha bo ja w ciąży i sie seksic nie mogę hehehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • maimama Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mnie po wizycie ok,dzidzia ma się dobrze,założyła nogę na czoło, potem poziewala i na koniec zasłonila buzke jeszcze rączką, żeby jej nie podglądać. Ma 607g. Dostałam tardyferon bo niską hemoglobine mam. No i znów odliczanie 4 tyg do następnej wizyty☺
    Carolq jak u Ciebie?

bereda11, pasia27, Agnieszka0812, Negra, katarzyna_d, migussia, klaudia1534 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Mała cała i zdrowiutka wszystko ok :) , wkłada do buzi 2 ręce nogę , i machała do Nas :) Lekarz mówi tylko ze za duzo nie przybrała bo przez 2 tygodnie tylko 100g wazy teraz 420g . I ze ja za mało tyje bo od przejścia na dietę tylko schudłam i waga mi sie trzyma . Niunia jest śliczna i wykapana Mamusia ;P co wizytę podobna do kogoś innego ;P pozniej wrzucę Wam fotkę bo siedzimy z znajomymi .

Agnieszka0812, bereda11, Negra, katarzyna_d, Dariaaa88, migussia, mejbi, Agusia ;) lubią tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    wg tej teorii nie zdradzi Cie ha ha ha ale ja az tak mocno sie tego nie trzymam po pierwsze a po drugie sny nie zawsze sie sprawdzaja ...
    Ufff haha
    Az sie w nocy przebudzilam bo tak realnie mi to tlumaczyl he

bereda11 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Hej :) Mała cała i zdrowiutka wszystko ok :) , wkłada do buzi 2 ręce nogę , i machała do Nas :) Lekarz mówi tylko ze za duzo nie przybrała bo przez 2 tygodnie tylko 100g wazy teraz 420g . I ze ja za mało tyje bo od przejścia na dietę tylko schudłam i waga mi sie trzyma . Niunia jest śliczna i wykapana Mamusia ;P co wizytę podobna do kogoś innego ;P pozniej wrzucę Wam fotkę bo siedzimy z znajomymi .

u mnie 18 tc 286 a w 21 tc 384 wiec 100 g w 3 tygodnie

Carolq lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje z wizyt!! <3 nie martwcie sie jeszcze przybiora wasze dzieciaczki i będą klocuszki <3

Co do snów. Mi sie sni raczej jakies obce dziecko haha ze przebierałam bo sie urżnął i nie mogłam nadążyć, bo cały czas kupa wychodziła hahaha

A dzis mi sie snilo ze mi zęby wychodziły ze wyciągałam je placami.jak się obudziłam odrazu sprawdziłam czy mam zęby :P

migussia, Carolq lubią tę wiadomość

• KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę ja nie wiem ile maluch waży. Wyczytałam tylko ile mierzy ;)
    no i w oczekiwaniu na płeć kupiłam dziś wózek ze sporym zestawem za nieduże pieniądze ( z drugiej ręki), mam z głowy ;)

pasia27, Carolq lubią tę wiadomość

43kt82c31nhz2sid.png
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejah,
    ja kupuję taki wózek http://allegro.pl/wyprzedaz-wozek-klasyczny-navington-galeon-kolory-i5658920876.html
    Jakos nie uznaję 3w1 z tylko mi znanych powodów :D sppacerówkę dokupię poźniej taka lepszą, cieszę się, że na wizytach wszystko ok i całuję :)

pasia27, Carolq lubią tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq= jestesmy na podobnym etapie i moj mały wazy 420g / moj gin powiedział ze wszystko ok - a dziecko odpowiadało idealnie na 21w6 /a było to wczoraj / więc nie rozumiem skąd ci lekarze wymyślają takie teksty ,że za mało skoro wszystko jest git ...
    tak samo z naszą wagą /// hmmm ja przytyłam kilogram i moj był wrecz zadowolony z obrotu sytuacji /co prawda ja miałam dośc sporą wagę wyjściową ale tłumaczył mi ze nie sztuką jest obżeranie sie i tycie na potęgę to wcale nie znaczy ze dzidzius jest odpowiednio odżywiany jesli my tez jakoś masakrycznie tyjemy ... odpowiednia zbilansowana dieta brak słodyczy ,wcale nie musi doprowadzic do 20kg nadwyzki w ciazy /takze głowa do góry ;)
    a takie teksty /za mało pani przytyła / to mi sie w głowie nie mieszczą /no chyba ze jestes jakas chudzinka ;) ale teraz w dzisiejszych czasach kazdy gin zwraca uwagę cieżarnym zeby własnie się pilnowały i starały jak najmniej przytyc / ja wiem ze czasem sie nie da ... rozumiem to doskonale ... ale jak sie udaje to tylko sie cieszyć /moim skromnym zdaniem ;)

bereda11, Carolq lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zobacz nawet opis z suwaczka mojego ;)
    22tc - "twój maluch waży już ok 400g" więc nie wiem czego czepia się Twój gin ;) ty w każdym bądź razie śpij spokojnie :)
    no i gratuluję córeczki :)

dziewczyny głosujcie
    Franek
    Tymon
    Łukasz
    Michał

które wybrać ????!!!!!

Carolq lubi tę wiadomość

‹‹ 1069 1070 1071 1072 1073 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ