X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • OlkaBdg Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alice, zdecydowanie Tymon :)
    My właśnie takie imię wybraliśmy dla synka. Tymon, Tymuś, Tymek...A mąż gada do brzucha Tymiś XD

Carolq, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

f2w3rjjglqgxjlog.png
    Pozdrawiam,
    Ola
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Aaaaa propo tycia nie przejmuj się mi waga ruszyła z Marcelem w 3 trym ale jak jebło to prawie 100 :P
    Hehe nie no bez przesady mam nadzieje ze do tego nie dojdę :P mam sie trzymać 7-10 kg ;P musiałaś byc biedna :)
    A tak wlasnie czemu te dzieci sa takie wredotka ze jak sie wyjmuje kamerę przestają sie ruszać ;P
    Moja córka tez sie obraziła na Tatę i sie śmieje ze dlatego ze nie chciał jej kupić takiej jednej sukieneczki ;P brzuch lata jak maź przykłada rękę to Niunia przestaje ;P juz szantażuje Tatusia :) moja krew ;P

• Marta USA Znajoma

Wysłany: 12 stycznia 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi prosze jak to wyglada u tych z Was ktore maja juz dziecko. Zastanawiam sie co kupic dziecku do spania w ciagu dnia. Swoje lozeczko bedzie mialo na gorze w swoim pokoju ale duzo czasu bedzie spedzalo na dole z nami i zastanawiam sie co moge miec na dole. Nie planuje nosic lozka codziennie w 2 strony :D mysle tez o czyms co wystarczylo by na dluzej, moze cos takiego jak pack n play? Nie wiem jak to sie nazywa po polsku ale chodzi mi o takie jakby lozko ale z cienkim materacem jakby do zabawy w ciagu dnia z ochronna siateczka. Ktoras z Was bylaby uprzejma cos mi doradzic? :) Bede bardzo wdzieczna!

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co kinder Bueno i paczki hehehhe takie zachcianki no i zimą sroga wiedziałam w domu przed kompem pod koniec plus święta i wgl :P hahhaha ponad 30kg.. Trudno damy radę :D hehehe z Liv póki co regularnie na spokojnie bo ładnie wychodzi po 3 kg na trym no jak teraz drugie tyle przytyje to się nie obrazę z Nel 16 przytyłam więcej ne chce to tak max tyle :P

Carolq, Kłosia lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kojec ekstra sprawą :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciągu dnia też czuje dlatego panikuje jak jej nie czuje ze 2 h

• Negra Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Od którego tyg bedziecie liczyć ruchy?bo moja cos dziś spokojna,moze ze 20 ruchow bylo,a teraz jej pora i spokój
    Poli- ruchy liczy się jak Carolq pisała- po 30, albo nawet 35 tc, tzn wtedy, kiedy każdy ruch czujesz wyraźnie. I liczy się zazwyczaj do 10 i przestajesz (tak uczyli w szpitalu w Łodzi). Na etapie, w którym jesteśmy możesz nie czuć wszystkich fikolkow, bo np dziecko uderza w łożysko, które amortyzuje. Poza tym na polowkowyn usłyszałam, że w 20ktoryms tyg kopie nogami, bo rączki są jeszcze słabe, później będziesz czuła każdy najmniejszy ruch i jeszcze bedziesz miała dosyć, uwierz :-D Dziecko też śpi i kontempluje, więc wtedy jest spokojniejsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 00:01

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:43

pasia27 lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta USA wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi prosze jak to wyglada u tych z Was ktore maja juz dziecko. Zastanawiam sie co kupic dziecku do spania w ciagu dnia. Swoje lozeczko bedzie mialo na gorze w swoim pokoju ale duzo czasu bedzie spedzalo na dole z nami i zastanawiam sie co moge miec na dole. Nie planuje nosic lozka codziennie w 2 strony :D mysle tez o czyms co wystarczylo by na dluzej, moze cos takiego jak pack n play? Nie wiem jak to sie nazywa po polsku ale chodzi mi o takie jakby lozko ale z cienkim materacem jakby do zabawy w ciagu dnia z ochronna siateczka. Ktoras z Was bylaby uprzejma cos mi doradzic? :) Bede bardzo wdzieczna!
    Kojec lub łóżeczko turystyczne. Łóżeczko mieliśmy na wyjazdy i sprawdziło się super. Zastanawiam się tylko, czy chcesz, żeby maleństwo w nim spało, czy tylko się bawiło? Jeśli to drugie, to ok. Ze spaniem w roznych łóżeczkach w domu moze byc (choć wcale mie musi) problem. Ja od początku układałam syna konsekwentnie do spania tylko w jego łóżeczku w pokoju i z tym miejscem identyfikowal odpoczynek- jeśli chcesz, żeby dziecko sypiało w różnych łóżeczkach, to nie wiem, jak później pójdzie Wam nauka samodzielności. Ale to była moja metoda :-) każda robi, jak czuje :-)

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:43

helutka lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu fala aliena :P hehehe tam pisze jeszcze przetwarzany także nie wiem zaraz powinien być gotowy do obejrzenia :P dobre i tyle co zlapalam bo ona i tak calutki wieczór aż do teraz kopie non stóp :o

https://www.youtube.com/watch?v=9-myCtGXDnU

NatiB, klaudia1534, helutka lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaaa! Pati! Ale mała daje czadu! Może ona postanowiła sobie powiększyć apartament siłą? Jadłas dziś Kinder Bueno? Przyznaj się! :-)

xpatiiix3, Carolq lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra tylko 2 ptysie hehehe :P rano ;) Powiem Ci dobrym tropem idziesz patrzylam filmik z Nel w 26 tygodniu i ona aż tak nie kopała a tu mam z przodu łożysko :P a z Nel miałam z tyłu ;) Chyba faktycznie ciasno dla Livki :P

Ja uciekam ok.8 wychodze na krzywa :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 00:42

Negra, patkaaxx90, Carolq lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smacznego! :-) Jutro po krzywej nagraj dłuższy filmik :-) Ja też ide już spać.

Dobranoc! :-)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Jolaaa Nowa

Wysłany: 13 stycznia 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny byłam wczoraj na połówkowym. Okazało się że będzie 3 synek. Wymiary wszystkie w porządku, waży 308g.

Kłosia, Agnieszka0812, Agnieszka0812, Dariaaa88, monilia84, katarzyna_d, Madziuśka, klaudia1534, Carolq, JusWik, migussia, Agusia ;), pasia27 lubią tę wiadomość

• maimama Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce zdecydowanie Tymon a jeszcze ładniej Tymoteusz ☺Mój synuś, który okazał się córcia miałby tak na imię ☺
    Co do ruchów dziewczyny ja generalnie czuję tylko wieczorem,w ciągu dnia czasem raz albo wcale. Ale nie przejmuje się, bo wiem ze wszystko z moim dzidziem ok. Wczoraj na usg się ruszala, a ja tego nie czułam.

monilia84, pasia27 lubią tę wiadomość

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porody karmienie... Kazda ma swoje zdanie ja przy pierwszym myslalam o cc ale jakos wyszedl sam fakt z zbawiennym znieczuleniem i teraz szkoda byloby mi brzuch ciachac no chyba ze trzeba bedzie. Co do cyca nikt mi w szpitalu nie pokazal hak to robic i maly nie lapal cyca posciagalam laktatorem ze 2 miesiace i sie skonczylo.teraz tez jakos nie myske o kp. Tak mi bylo wygodnie najwazniejsza jest siara a pitem te mleka moze i nie tanie ale nie sa zaglafa ludzkosci choc tesciowa tak mysli.a jak sobie przypomne jak mi cycki tarmosila... Ojj przykre az w koncu sie wydarlam i poszla obrazonA. Nosz kur wyobrazcie sobie wasze tesciowe macajace ii sciskajace wasze cyce...

Agnieszka0812, xpatiiix3, mamamiśka, Carolq lubią tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ja dopiero z łóżka wstaje i musze się za porządek brac bo kolędę mam dzisiaj....nie lubię za bardzo tego. Pozdrawiam

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabuszka ja pierwsze dziecko i doświadczenie z karmieniem jak u Ciebie, drugie dziecko ekstra babka w szpitalu mi pomogła dostawiac, plus taki był, że młodszy był zawziety i ciągnął bez problemu, ale gdyby nie pomoc tamtej pielęgniarki to nic by z tego nie było. A teraz to dopiero zobaczymy jak będzie ;-)

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam!
    Ja właśnie siedze w labie, już po wypiciu glukozy, jakie to okropieństwo jeszcze w takim wielkim kubku dostalam, teraz mi cały czas nie dobrze.
    Kolejne pobranie krwi o 9.05 nawet ten czas leci

Agnieszka0812, pasia27 lubią tę wiadomość

‹‹ 1071 1072 1073 1074 1075 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ