X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • OlkaBdg Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alice, zdecydowanie Tymon :)
    My właśnie takie imię wybraliśmy dla synka. Tymon, Tymuś, Tymek...A mąż gada do brzucha Tymiś XD

Carolq, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

f2w3rjjglqgxjlog.png
    Pozdrawiam,
    Ola
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Aaaaa propo tycia nie przejmuj się mi waga ruszyła z Marcelem w 3 trym ale jak jebło to prawie 100 :P
    Hehe nie no bez przesady mam nadzieje ze do tego nie dojdę :P mam sie trzymać 7-10 kg ;P musiałaś byc biedna :)
    A tak wlasnie czemu te dzieci sa takie wredotka ze jak sie wyjmuje kamerę przestają sie ruszać ;P
    Moja córka tez sie obraziła na Tatę i sie śmieje ze dlatego ze nie chciał jej kupić takiej jednej sukieneczki ;P brzuch lata jak maź przykłada rękę to Niunia przestaje ;P juz szantażuje Tatusia :) moja krew ;P

• Marta USA Znajoma

Wysłany: 12 stycznia 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi prosze jak to wyglada u tych z Was ktore maja juz dziecko. Zastanawiam sie co kupic dziecku do spania w ciagu dnia. Swoje lozeczko bedzie mialo na gorze w swoim pokoju ale duzo czasu bedzie spedzalo na dole z nami i zastanawiam sie co moge miec na dole. Nie planuje nosic lozka codziennie w 2 strony :D mysle tez o czyms co wystarczylo by na dluzej, moze cos takiego jak pack n play? Nie wiem jak to sie nazywa po polsku ale chodzi mi o takie jakby lozko ale z cienkim materacem jakby do zabawy w ciagu dnia z ochronna siateczka. Ktoras z Was bylaby uprzejma cos mi doradzic? :) Bede bardzo wdzieczna!

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co kinder Bueno i paczki hehehhe takie zachcianki no i zimą sroga wiedziałam w domu przed kompem pod koniec plus święta i wgl :P hahhaha ponad 30kg.. Trudno damy radę :D hehehe z Liv póki co regularnie na spokojnie bo ładnie wychodzi po 3 kg na trym no jak teraz drugie tyle przytyje to się nie obrazę z Nel 16 przytyłam więcej ne chce to tak max tyle :P

Carolq, Kłosia lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kojec ekstra sprawą :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciągu dnia też czuje dlatego panikuje jak jej nie czuje ze 2 h

• Negra Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Od którego tyg bedziecie liczyć ruchy?bo moja cos dziś spokojna,moze ze 20 ruchow bylo,a teraz jej pora i spokój
    Poli- ruchy liczy się jak Carolq pisała- po 30, albo nawet 35 tc, tzn wtedy, kiedy każdy ruch czujesz wyraźnie. I liczy się zazwyczaj do 10 i przestajesz (tak uczyli w szpitalu w Łodzi). Na etapie, w którym jesteśmy możesz nie czuć wszystkich fikolkow, bo np dziecko uderza w łożysko, które amortyzuje. Poza tym na polowkowyn usłyszałam, że w 20ktoryms tyg kopie nogami, bo rączki są jeszcze słabe, później będziesz czuła każdy najmniejszy ruch i jeszcze bedziesz miała dosyć, uwierz :-D Dziecko też śpi i kontempluje, więc wtedy jest spokojniejsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 00:01

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:43

pasia27 lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta USA wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi prosze jak to wyglada u tych z Was ktore maja juz dziecko. Zastanawiam sie co kupic dziecku do spania w ciagu dnia. Swoje lozeczko bedzie mialo na gorze w swoim pokoju ale duzo czasu bedzie spedzalo na dole z nami i zastanawiam sie co moge miec na dole. Nie planuje nosic lozka codziennie w 2 strony :D mysle tez o czyms co wystarczylo by na dluzej, moze cos takiego jak pack n play? Nie wiem jak to sie nazywa po polsku ale chodzi mi o takie jakby lozko ale z cienkim materacem jakby do zabawy w ciagu dnia z ochronna siateczka. Ktoras z Was bylaby uprzejma cos mi doradzic? :) Bede bardzo wdzieczna!
    Kojec lub łóżeczko turystyczne. Łóżeczko mieliśmy na wyjazdy i sprawdziło się super. Zastanawiam się tylko, czy chcesz, żeby maleństwo w nim spało, czy tylko się bawiło? Jeśli to drugie, to ok. Ze spaniem w roznych łóżeczkach w domu moze byc (choć wcale mie musi) problem. Ja od początku układałam syna konsekwentnie do spania tylko w jego łóżeczku w pokoju i z tym miejscem identyfikowal odpoczynek- jeśli chcesz, żeby dziecko sypiało w różnych łóżeczkach, to nie wiem, jak później pójdzie Wam nauka samodzielności. Ale to była moja metoda :-) każda robi, jak czuje :-)

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:43

helutka lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu fala aliena :P hehehe tam pisze jeszcze przetwarzany także nie wiem zaraz powinien być gotowy do obejrzenia :P dobre i tyle co zlapalam bo ona i tak calutki wieczór aż do teraz kopie non stóp :o

https://www.youtube.com/watch?v=9-myCtGXDnU

NatiB, klaudia1534, helutka lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaaa! Pati! Ale mała daje czadu! Może ona postanowiła sobie powiększyć apartament siłą? Jadłas dziś Kinder Bueno? Przyznaj się! :-)

xpatiiix3, Carolq lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra tylko 2 ptysie hehehe :P rano ;) Powiem Ci dobrym tropem idziesz patrzylam filmik z Nel w 26 tygodniu i ona aż tak nie kopała a tu mam z przodu łożysko :P a z Nel miałam z tyłu ;) Chyba faktycznie ciasno dla Livki :P

Ja uciekam ok.8 wychodze na krzywa :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 00:42

Negra, patkaaxx90, Carolq lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smacznego! :-) Jutro po krzywej nagraj dłuższy filmik :-) Ja też ide już spać.

Dobranoc! :-)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Jolaaa Nowa

Wysłany: 13 stycznia 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny byłam wczoraj na połówkowym. Okazało się że będzie 3 synek. Wymiary wszystkie w porządku, waży 308g.

Kłosia, Agnieszka0812, Agnieszka0812, Dariaaa88, monilia84, katarzyna_d, Madziuśka, klaudia1534, Carolq, JusWik, migussia, Agusia ;), pasia27 lubią tę wiadomość

• maimama Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce zdecydowanie Tymon a jeszcze ładniej Tymoteusz ☺Mój synuś, który okazał się córcia miałby tak na imię ☺
    Co do ruchów dziewczyny ja generalnie czuję tylko wieczorem,w ciągu dnia czasem raz albo wcale. Ale nie przejmuje się, bo wiem ze wszystko z moim dzidziem ok. Wczoraj na usg się ruszala, a ja tego nie czułam.

monilia84, pasia27 lubią tę wiadomość

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porody karmienie... Kazda ma swoje zdanie ja przy pierwszym myslalam o cc ale jakos wyszedl sam fakt z zbawiennym znieczuleniem i teraz szkoda byloby mi brzuch ciachac no chyba ze trzeba bedzie. Co do cyca nikt mi w szpitalu nie pokazal hak to robic i maly nie lapal cyca posciagalam laktatorem ze 2 miesiace i sie skonczylo.teraz tez jakos nie myske o kp. Tak mi bylo wygodnie najwazniejsza jest siara a pitem te mleka moze i nie tanie ale nie sa zaglafa ludzkosci choc tesciowa tak mysli.a jak sobie przypomne jak mi cycki tarmosila... Ojj przykre az w koncu sie wydarlam i poszla obrazonA. Nosz kur wyobrazcie sobie wasze tesciowe macajace ii sciskajace wasze cyce...

Agnieszka0812, xpatiiix3, mamamiśka, Carolq lubią tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ja dopiero z łóżka wstaje i musze się za porządek brac bo kolędę mam dzisiaj....nie lubię za bardzo tego. Pozdrawiam

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabuszka ja pierwsze dziecko i doświadczenie z karmieniem jak u Ciebie, drugie dziecko ekstra babka w szpitalu mi pomogła dostawiac, plus taki był, że młodszy był zawziety i ciągnął bez problemu, ale gdyby nie pomoc tamtej pielęgniarki to nic by z tego nie było. A teraz to dopiero zobaczymy jak będzie ;-)

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam!
    Ja właśnie siedze w labie, już po wypiciu glukozy, jakie to okropieństwo jeszcze w takim wielkim kubku dostalam, teraz mi cały czas nie dobrze.
    Kolejne pobranie krwi o 9.05 nawet ten czas leci

Agnieszka0812, pasia27 lubią tę wiadomość

‹‹ 1071 1072 1073 1074 1075 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ