Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Dariaaa88 wrote:Ja rodziłam naturalnie i wisi mi ta kupa, rzecz naturalna. Sam poród gdy zaczełam przeć trwał 7 minut, bóle przed 3h do przeżycia. Nie byłam nacinana, tylko pękłam, miałam 2 szwy także też do przeżycia. Siedzieć mogłam od razu, chodzić też. Młody prawie 4kg, także teraz liczę na mniejsze dzieciątko i szybszy poród, bynajmniej bez pęknięcia. Cesarka mnie przeraża
Dariaaa88 lubi tę wiadomość
-
Agnieszka0812 wrote:Wszyscy o tych godzinach, ja skurcze lekkie dostałam ok 15, o 17 trochę mocniejsze, 21.45 mały był na świecie, ostatnia faza porodu to chyba 10 minut, muszę w książce sprawdzić. Starszy ważył 3 kg, młodszy 3,5 ale mimo, że pół kilo większy to drugi poród lepszy
a i ten sam gin i ta sama położna. Dziewczyny, które rodzą pierwszy raz, lekarz to na końcu przychodzi, całą najlepszą robotę robi położna i jakie już kogoś wynajmować to tylko położna
-
U mnie porod od pierwszych boli 4h45m, podali mi oxy, żeby szybciej poszło,w tym moje wybawienie znieczulenie, działało około godziny,teraz zbieram kasę na klinikę, bo bez znieczulenia rodzić nie idę, a u nas w szpitalach niestety nie dają. Dodam tylko , że miałam bóle krzyżowe, nie wiem co to normalne skurcze.
-
nick nieaktualnyJeśli chodzi o CC to chciałabym rodzić naturalnie, CC jeśli będzie taka konieczność.
Ale najlepsza glupote usłyszałam od znajomej która mi napisała że ona jest z siebie dumna bo rodziła naturalnie a nie " sztucznie" rodziła tak jak ją natura stworzyla.
Aha czyli te co muszą mieć CC są....nienormalne?: \ przecież każdy ma po pierwsze wybór a po drugie nigdy nie wiadomo jak się dziecko ułoży itp i nie raz nic od nas nie zalezy.pasia27, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość
-
U mnie skurcze z brzucha ale tez za milo nie bylo hehe
Dziewczyny idące na pierwszy poród nie myślcie negatywnie o tympozytywne podejście z cudownym finiszem czyli malym człowiekiem
Ja szlam z takim nastawieniem I na prawde nje bylo tragedi..gorzej jest teraz Bo juz wiem na co IDE I jak to bedzie hahaha jak tylko zaszlam to pieresza mysl porod..znow...buuu no ale zyje nadzieja ze drugi bedzie szybszy I moze nje beda mnie nacinac?hmmAgnieszka0812 lubi tę wiadomość
-
Nie no troche dziwne podejscie. Wiadomym jest ze roznie to bywa i czasem kiedy kobieta nastawi sie na porod SN musi mieć CC. Ale coz ile nas jest tyle opinii i każda ma prawo do swojego zdania. Ja wam życzę takich porodów jakie sobie wymarzylyscie.
pasia27, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość
-
Malena91 wrote:Jeśli chodzi o CC to chciałabym rodzić naturalnie, CC jeśli będzie taka konieczność.
Ale najlepsza glupote usłyszałam od znajomej która mi napisała że ona jest z siebie dumna bo rodziła naturalnie a nie " sztucznie" rodziła tak jak ją natura stworzyla.
Aha czyli te co muszą mieć CC są....nienormalne?: \ przecież każdy ma po pierwsze wybór a po drugie nigdy nie wiadomo jak się dziecko ułoży itp i nie raz nic od nas nie zalezy.Malena91, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
A mnie nic nie piekło ani nie bolało ani siku ani dwójeczka przy Nel a przy Marcelu trochę przy 2 ale temu że mi okropne hemoroidy wyszły.. :o ją tylko SN chyba bym się zawyła żeby mi powiedzieli CC znowu pewnie będę mieć koszmary że mam wybierać albo dziecko przeżyje i CC zrobią albo umrze.. Tragedia takie koszmary... U mnie to kwestia psychiki tak jak jedne boją się SN tak ją się panicznie boje jakiejkolwiek operacji.. Mam traumę po wyrostku...
Ja mogę jedynie powiedzieć że czuje się dumna z siebie bo udało mi się urodzić 2 razy tak jak chciałam mimo że z Nel to wymarzony poród nie był bo długo trwało i na oxy ale to nic ważne że sama i bez żadnych komplikacji, no i że pokarmiłam syna ile chciałam ,bo 8msc ,tylko z Nel 4 msc ,a postawiłam sobie taki cel min.6msc kp, ale to już nie z mojej winy, po prostu bralam taką dawkę thyrozolu przy której już nie można KP, mimo to jestem zawiedziona, że tak krótko, ale to moje odczucia względem siebie karmisz butla ok nie każdej jest dane urodzić tak jak sobie wydarzyć czy SN czy przez CC Twoja decyzja czy tam lekarzy kurde tu najważniejszą jest kobieta i jej uczucia względem siebie no i zdrowie Nasze i dziecka, nikomu nie wolno Was oceniać.! Najważniejsze że poznajemy się z tym małym człowiekiem i nie ważne jak ważne że na koniec jest wspaniała nagrodaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 15:39
malvva, Agnieszka0812, pasia27 lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel