WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jest u mnie stary chłop do naprawy pralki , teraz ja sprawdza i usiadł sobie w salonie na kanapie tym grubym śmierdzące dupskiem. Będę szorowac pół dnia , no i oparł się o poduszki na których leżę. .. bleeeee

Ja obwód brzucha nad pepkiem 92 cm , a pod pepkiem 97 cm. Dalej mam faldki, a nie okraglutki brzuszek :(

• fistaszek88 Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki co zamierzacie kupić do kapieli mydełko czy jakis płyn??
    przy pierwszym dziecku uzywałam mydła ale skóra sucha wydawała sie...

2r8r3e5ea57jvust.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam kupiony i płyn i mydełko (teraz w promocji w rossmannie za 1zł więc nie majątek a najwyżej tak zużyjemy) mydełko myślałam do szpitala zabrać jeśli trzeba będzie coś dla dzidzi żeby nie nosić płynu bo to więcej miejsca zajmuje

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/milutka-kocyk-nieocieplany-poduszka-minky-wyprawka-i5273329194.html

Ja sie zastanawiam nad tym bez wypełnienia lub z 80g. :)

• helutka Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach! Przyszła właśnie paczka z txm24.pl :D
    Mega szybka przesyłka, ciuszki jakościowo OK, jestem pod wrażeniem :D
    Płaciłam ok. 149zł, więc kuriera miałam gratis, no i dołożyli mi bon na -25zł przy zakupie za 199zł do końca marca. Fajnie, bo coś czuję, że jeszcze jedną koszulkę nocną sobie tam kupię :D

Postaram się później wrzucić fotę zdobyczy ;)

Negra, pasia27 lubią tę wiadomość

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fistaszek 88 ja też zamierzam kupić to mydełko z rossmana o którym pisze domi a oprócz tego HIPP- żel do mycia ciała i włosów dla niemowląt

Helutka pochwal się ciuszkami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 13:34

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam wczoraj w stacjonarnym TextilMarket koszulę i coś też zamówiłam przez internet, będzie w przyszłym tygodniu :)

pasia27 lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a1afb14022ff.jpg

Jest trochę przyluźna bo wzięłam XL, chciałam ze strony zamówić jeszcze jedną z guziczkami po bokach - L, ale już nie było jak wczoraj zamawiałam i domówię jak się pojawi :)

tb732n0a0czusv9c.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:36

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z wizyty. Mała waży już 889g!, ze wszystkimi wymiarami łącznie z wagą wypada 2dni do przodu, więc wszystko gra :-D. Jak zwykle lekarz obejrzał dokładnie wszystkie narządy, łącznie z płciowymi. Mała znowu nie chciała pokazać buzi- zasloniła się rączkami, więc dostaliśmy tylko jedno zdjęcie 3d: krocza :-) Już chyba czas zacząć wierzyć, że nic do porodu się nie zmieni- cipcia jak malowana :-)

pasia27, migussia, fistaszek88, katarzyna_d, maimama, klaudia1534, helutka, tola2014, Agusia ;), Carolq, JusWik, Patrycja24 lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygodne sa.te żele z pompka ;-) jedna trzymasz dzidziusia a.druga bierzesz żel :-) oczywiście jak kapie się samemu bez os towarzyszącej :-)

A ja Kuźwa musze przyznać ze sie uzależniam od kupowania rzeczy na ciuchach dla malej..na spacerze wlazlam na chwile tylko i 3pary spodenek kupiłam eleganckich za 5zl :-) bodziak i gatki i w upal jak znalazł :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Wróciłam z wizyty. Mała waży już 889g!, ze wszystkimi wymiarami łącznie z wagą wypada 2dni do przodu, więc wszystko gra :-D. Jak zwykle lekarz obejrzał dokładnie wszystkie narządy, łącznie z płciowymi. Mała znowu nie chciała pokazać buzi- zasloniła się rączkami, więc dostaliśmy tylko jedno zdjęcie 3d: krocza :-) Już chyba czas zacząć wierzyć, że nic do porodu się nie zmieni- cipcia jak malowana :-)
    Super!
    Nasze niunie maja zbliżona wagę do siebie :-)

Negra lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie poszukuje koszul .któraś zamawiala z all?

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helutka wrote:
    Ach! Przyszła właśnie paczka z txm24.pl :D
    Mega szybka przesyłka, ciuszki jakościowo OK, jestem pod wrażeniem :D
    Płaciłam ok. 149zł, więc kuriera miałam gratis, no i dołożyli mi bon na -25zł przy zakupie za 199zł do końca marca. Fajnie, bo coś czuję, że jeszcze jedną koszulkę nocną sobie tam kupię :D

Postaram się później wrzucić fotę zdobyczy ;)
    Helutka- cieszę się, że jesteś zadowolona z zakupów- wiecie jak to jest z polecaniem- to co jednej pasuje drugiej już nie musi :-)
    Koniecznie pochwal się, co wybrałaś.

helutka lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra super wieści, rośnie Ci jak na drożdżach ta córa ! :)

Ja tez nie mam jeszcze koszuli ciążowej a ptrzebuje 2, chyba wole zobaczyc i przymierzyć niż przez neta kupować,nawet nie wiem jaki rozmiar na taki brzucho ?:) w przyszłym tyg sie wybiore na zakupy i przede wszystkim po biustonosze !!!

Negra lubi tę wiadomość

• Negra Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim wystającym pępku mam już 97cm i to jest najszersze miejsce. I na wadze 7,5 kg na plusie...
    A jeśli chodzi o kosmetyki do kąpieli, to po przestudiowaniu na "Sroka o" składów różnych kosmetyków, do kąpieli wybrałam "Linomag żel do mycia ciała i głowy od pierwszych dni życia". W Gemini za 7,5 zł. I na razie więcej nie kupuję- tymczasowo rezygnuję z emolientów. Po porodzie zobaczę, jaką mała będzie miała skórę i dopiero wtedy rozważę ich zakup.

Ogólnie zrobiłam wczoraj zamówienie w Gemini, kupiłam prawie wszystko co potrzebne i zapłaciłam z dostawą 250 zł. W fajnej cenie mają np zestaw 2 butelek Lovi z kompletem smoczków 0-3m za 39,9. U mnie jeden smok do ciągania kosztuje 17,5 zł, więc się opłaca.

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem juz po wizycie. maluszek waży 693 g.
    a moja szyjka ma 5,87 cm. ?możliwe to?

klaudia1534, migussia, katarzyna_d, Negra, Carolq, kamisia88, bereda11, pasia27 lubią tę wiadomość

• malvva Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem zła, jestem z partnerem bez ślubu i jego mama ma jutto urpdziny bedzie strasznie duzo osob i stwierdzilam ze ja sobie daruje nie lubie tłumu powwiedzialam swpjemi zeby poszedl dal prezent i zlozyl tez zyczenia ode mnie. Przed chwila slyszalam jego rozmowe z mama przez telefon i slyszalam jej wscieklosc ze ja nie przyjde i stwierdzenie ale mam synowa pozdrow ja....

Czesto mam z nia sprzeczki pna ciagle ma do mnie pretensje ze wyciagnelam jej synka z domu i ze wrobilam go w dziecko.. jestem w ciazy i nie mam ochoty sie denerwowac ani siedziec ze sztucznym usmiechem na twarzy.. A dla synka ciagle w tygodniu zadania wymysla a to ma jej cos kupic, przywiesc, przyksc na obiadek bo ja to nic nie robie, zalatwic sprawy na miescie a on lata na kazde zawolanie, ona czesto robi to specjalnie zeby go odciagnac od domu..

Eh zycie

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Negra Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    No właśnie poszukuje koszul .któraś zamawiala z all?
    Jeszcze nie kupilam, ale juz wybrałam z Italian Fashion. Jedną wezmę taką z rękawem 3/4 w serduszka lub gwiazdki, a drugą jakąś z krótkim rękawem.

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra ja też jestem zadowolona gemini, tyle że ja 2 butelki z lovi 250ml kupiłam za 28 zł na allegro :) a tak to już też mam wszystko prócz laktatora, tych koszul i biustonoszy.

Tola dobre wieści :)

‹‹ 1152 1153 1154 1155 1156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ