X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    No widzisz masz winowajcę wiec teraz musisz tylko znaleść chleb ktory Ci nie bedzie podnosić :) wlasnie uważaj bo moze tak byc. Moze najlepiej samemu piec bedziesz dodawała tylko mąkę żytnia i bedziesz wiedziała co w nim jest :)
    tylko że teraz właśnie po typowo żytnim chlebie na naturalnym zakwasie, ze składem 100% mąka żytnia miałam ten cukier najgorszy ze wszystkich, nawet wczoraj po kolacji miałam 120, kiedy zawsze był sporo poniżej 100... więc chyba żytni odpada. Jak z mąki orkiszowej pełnoziarnistej zrobiłam naleśniki na obiad to efekt też nie był najlepszy... 140..., spróbuję jeszcze graham, ten który najbardziej lubię i zobaczymy... może akurat :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 10:44

Carolq lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie odcisnął biustonosz... masakra... piecze mnie i szczypie pod biustem, ale śladów większych nie ma... miałyście tak?

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i przyszła pościel do wózka :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1b5b55622301.jpg

Przyszło też łóżeczko, ale brakuje połowy elementów, które miały być w zestawie, i chyba będziemy robić zwrot...

migussia, Patrycja24, Carolq, klaudia1534, JusWik, katarzyna_d, Kłosia, pasia27 lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:36

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, podasz link do poscieli? Cudna jest :-)

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do biustu to nigdy nie mialam zbyt imponujacego. Teraz urosl o 2 rozmiary i pojawily sie rozstepy :-( wszystkie staniki mnie draznia i obcieraja.

Patrycja24
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    Domi ta posciel jest booska!!! :D
    To prawda :) a najtańsza z allegro, z przesyłką kurierem wyszło 44zł :):) (sama pościel 30)

tb732n0a0czusv9c.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Ale mnie odcisnął biustonosz... masakra... piecze mnie i szczypie pod biustem, ale śladów większych nie ma... miałyście tak?
    A może skóra Ci się odparzyla? Jakie masz biustonosze? Nie masz przypadkiem tak, że piersi opierają Ci się na brzuchu? Bo jeśli tak, to przydatny może być lepiej podtrzymujący biustonosz- taki, który utrzyma je na właściwym miejscu. Zakladam, że obwód jest ok, bo gdyby był ciasny, to miałabyś czerwone ślady...

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    Jezeli chodzi o biust to moj stal sie pelniejszy na poczatku. Miseczka ta sama tylko gorzej z obwodem pod biustem.. Mysle nad kupnem "przedluzacza" do stanika. Mialyscie? Polecacie? Podobno syrasznie sie rozpina..
    miałam z początku, zanim kupiłam większy biustonosz, najgorzej zapiąć, w trakcie chodzenia nic mi się nie rozpinało :)

migussia lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Domi, podasz link do poscieli? Cudna jest :-)
    Proszę:
    http://allegro.pl/posciel-lemus-komplet-minky-2el-do-wozka-kolyski-i5933421232.html

migussia lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wklejam na próbę wczorajszego ciuszka z pepco ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8ae9d0e06593.jpg

(Wklejałam do tej pory inny link, pewnie dlatego miniaturki nie było ;) )

Kurde, ja po wczorajszej wizycie nawet nie wiem ile Synu teraz waży :P
    Koncentracja była na czym innym..
    Imienia dalej nie mam, ale... Nareszcie zaczynam powolutku ogarniać się z ciuchami dla Małego :)

klaudia1534, Carolq, katarzyna_d, migussia, pasia27 lubią tę wiadomość

• migussia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    A może skóra Ci się odparzyla? Jakie masz biustonosze? Nie masz przypadkiem tak, że piersi opierają Ci się na brzuchu? Bo jeśli tak, to przydatny może być lepiej podtrzymujący biustonosz- taki, który utrzyma je na właściwym miejscu. Zakladam, że obwód jest ok, bo gdyby był ciasny, to miałabyś czerwone ślady...
    prawdą jest że chyba kupiłam ciut luźniejszy (mam pod biustem 82-83, kupiłam 85, a zazwyczaj zaniżam w dół, ale kupowałam go w czasie mdłości i gdy wszystko mnie drażniło i jak byłam ściśnięta to mnie mdliło... Są opadnięte niestety, bo chodziłam długo bez biustonosza przy tych mdłościach i teraz trochę wiszą...
    Też mi się wydaje że to wina biustonosza, zawsze kupowałam w Cubusie, ale jak mi biust urósł to nie było mojego rozmiaru i kupiłam w jakimś sklepiku tańszy, wydaje się ok, biustonosze ta firma też ma w porządku ale może faktycznie mi nie pasują... rozejrzę się za innym chyba... :) Tylko nie wiem na jak długo starczy, bo teraz albo mi ubędzie pod biustem bo chudnę na tej mojej diecie, albo jeszcze piersi urosną (oby nie!) i wtedy znów biustonosz będzie za mały... więc chyba takiego do karmienia jeszcze z miesiąc kupować nie będę

tb732n0a0czusv9c.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo naprawdę tani ten komplet do wozeczka. Patrzylam wlasnie na te minky ale duzo droższe. Sliczne jeszcze te gwiazdy biale na granatowym tle-chyba je zamówię :-)

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Negra Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    prawdą jest że chyba kupiłam ciut luźniejszy (mam pod biustem 82-83, kupiłam 85, a zazwyczaj zaniżam w dół, ale kupowałam go w czasie mdłości i gdy wszystko mnie drażniło i jak byłam ściśnięta to mnie mdliło... Są opadnięte niestety, bo chodziłam długo bez biustonosza przy tych mdłościach i teraz trochę wiszą...
    Też mi się wydaje że to wina biustonosza, zawsze kupowałam w Cubusie, ale jak mi biust urósł to nie było mojego rozmiaru i kupiłam w jakimś sklepiku tańszy, wydaje się ok, biustonosze ta firma też ma w porządku ale może faktycznie mi nie pasują... rozejrzę się za innym chyba... :) Tylko nie wiem na jak długo starczy, bo teraz albo mi ubędzie pod biustem bo chudnę na tej mojej diecie, albo jeszcze piersi urosną (oby nie!) i wtedy znów biustonosz będzie za mały... więc chyba takiego do karmienia jeszcze z miesiąc kupować nie będę
    Obwód masz na pewno za luźny, a przecież to właśnie on "robi całą robotę", czyli trzyma biust na miejscu. Spróbuj przymierzyć obwody 75 i 80, bo przecież biustonosze mają 3 rzedy haftek, a to daje kilka cm regulacji. Nosisz biustonosze na fiszbinach? Przy większym biuście nie wyobrażam sobie inaczej, jeśli chcemy mieć ładne piersi na lata :-) Miękkie są super do spania, ale nie dają rady na codzień... Jak masz w swoim mieście np. Esotiq, to mają dwa kolory koronkowego biustonosza do karmienia na fiszbinach, który też sie fajnie nosi. Albo jeśli wybierasz się do Łodzi lub Wroclawia, to są tam stacjonarne sklepy Alles- panie dobrze doradzą :-)

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b5ae663231d.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b9bbf4c307fc.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fe3ca9049247.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1266d6d93869.jpg

Chwale się wam 100dniówkowym brzuchem :)

Negra, Carolq, xpatiiix3, katarzyna_d, klaudia1534, migussia, JustyśM, pasia27, Aniu_leczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okrąglutki :)

Cigaretta lubi tę wiadomość

• Negra Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta- wow, piękna piłeczka! I ładny pępek:-) mi chyba w 15 tc wylazł....

Cigaretta lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam schowany ;P zawsze chciałam miec na zewnątrz ale moze to i lepiej :)

Cigaretta, pasia27 lubią tę wiadomość

‹‹ 1150 1151 1152 1153 1154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ