WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikkk wrote:
    Ja ostatnio zamawiałam to:
    http://allegro.pl/butelka-lovi-medical-250ml-smoczki-spark-gratis-i5817949573.html
    i to:
    http://allegro.pl/butelka-lovi-aktywne-ssanie-150ml-druga-gratis-i5820289532.html

Cena jest super, a wiecej mi nie potrzeba. Planuję karmić piersią więc to w sumie i tak moze troche na wyrost, ale z czasem na pewno się przydadzą.

No właśnie cena niby super, ale to jedna butelka 250ml - chciałabym dwie awaryjnie, chociaż plan jest taki, żeby karmić piersią ;) A druga aukcja - butelki 150ml, a ja chcę 250ml :)
    Więc jeśli tu mam dać prawie 40zł za jedną butelkę, to już lepiej iść do Gemini, bo w tej cenie mam dwie + smoczki ;)
    Negra wrote:
    Helutka- sądzisz, że można kupić jeszcze taniej ten zastaw Lovi 2x250ml ze smoczkami 3+ i dwoma smoczkami uspojajajacymi 0-3m? Mi ta cena wydała się już mega atrakcyjna, bo przerzucilam z grubsza All i jedna butelka kosztuje najtaniej chyba około 17 zł, dwupaki po 32, a tu masz jeszcze 2 smoczki uspokajające (na All najtaniej chyba za 16 zł dwupak). Taniej nie widziałam, ale jak znajdziesz daj znać :-)
    Przekopałam właśnie net i chyba wrócę po flaszki do Gemini ;)

• helutka Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie mam jeszcze - dobrze rozumiem, że te butelki lovi 250ml x2 szt. z Gemini, które są w promocji mają smoczki 3m+ - czyli dobrze kupić smoczek taki od urodzenia jeszcze?
    http://www.aptekagemini.pl/lovi-smoczek-do-butelek-silikonowy-mini-od-urodzenia-2-sztuki.html
    ?

Zgłupiałam :P ;)

• Sylika Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje smoczki od 0 odrazu bo wole ich do smoka tez przyzwyczaic z pierwszym w ciazy w szpitalu mialam ryk i smoczek dalam nie to dziecko spokoj odrazu byl a zdrugum stwierdzilam ze mam czas i sie nie przyzwyczail w ogole a gębe darł i do tej pory mu zostało ze co by mu sie nie dzialo to nie placze a sie drze . wiec tym razem przyzwyczajam odrazu. ;)

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja będę zamawiać Tommy Tippie http://allegro.pl/butelka-260-ml-tommee-tippee-antykolkowa-czujnik-i5415189948.html

mają czujnik ciepła i co najważniejsze- rurkę, która odpowietrza podczas picia płyn, przez co dziecko nie połyka powietrza- antykolkowa :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Dziewczyny, ja będę zamawiać Tommy Tippie http://allegro.pl/butelka-260-ml-tommee-tippee-antykolkowa-czujnik-i5415189948.html

mają czujnik ciepła i co najważniejsze- rurkę, która odpowietrza podczas picia płyn, przez co dziecko nie połyka powietrza- antykolkowa :)

Polecam, bo wypróbowana i jest świetna :)

helutka, Marietta, katarzyna_d lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:38

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    Witajcie przy niedzieli, jakis taki dolujacy dzis dzien.. Wszystko denerwuje i przeszkadza. Mam ochote zamknac sie w szafie, zeby chwile spokoju miec. Ech ta ciaza jakos tak na mnie dziala, ze zrobilam sie dzikusem i najlepiej w samotnosci he. Dziwne.
    Wszystkim milej niedzieli
    ja i bez ciąży jestem mało stadnym stworzeniem :P Zawsze wolała siedzieć w domu sama niż z kimś :)

Bereda- te z Aventu też mają odpowietrzacz rurkę? tańsze są czy podobnie cenowo? Te ok 16-25 zł za sztukę

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helutka wrote:
    Pytanie mam jeszcze - dobrze rozumiem, że te butelki lovi 250ml x2 szt. z Gemini, które są w promocji mają smoczki 3m+ - czyli dobrze kupić smoczek taki od urodzenia jeszcze?
    http://www.aptekagemini.pl/lovi-smoczek-do-butelek-silikonowy-mini-od-urodzenia-2-sztuki.html
    ?

Zgłupiałam :P ;)
    Helutka- możesz dokupić takie smoczki, albo np na początek jedną butelkę o mniejszej pojemności- trochę posłuży, bo dzieci na początku piją malutko mleczka. Później przyda się na spacerkach, np do wody lub herbatek (nie będziesz musiała nosić tej większej):
    http://www.aptekagemini.pl/lovi-butelka-pp-super-vent-150ml.html

Albo możesz się wstrzymać i na razie w ogóle nie kupować, bo zauważ, że te smoki 3+ nazywają się slow, czyli są o wolnym przepływie (z malutką dziurką). Jest szans, że przypasują od razu po urodzeniu. A może uda się prosto z piersi.

Ja kupiłam dodatkowo butelkę 150 ml z Aventu- przy synu sprawdziły się super. I przyda mi się do laktatora

helutka lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:36

Marietta, pasia27 lubią tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Polecam, bo wypróbowana i jest świetna :)
    Pati- a jak jest z czyszczeniem tych rurek i wszystkich elementów znajdujących się w butelce? Nie jest to problematyczne?

aaaguchaaa lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja niedzielnie :) Zachęcałyście promocjami w Smyku to wczoraj też się wybrałam ale nic ciekawego już nie było. Dla chłopców to nawet sporo fajnych komplecików ale ja mam już wystarczająco ubranek uniwersalnych i teraz zerkam na te typowo dziewczęce choć mąż trochę kręci nosem. Wybrałam tylko 5-pak body za 30zł. Nie wiem czy w H&M jest to nowość czy tylko u mnie dopiero dali taką kolekcję ale jest seria ubranek z bawełny organicznej dla niemowlaków. Ceny raczej wyższe choć może tylko mi się tak wydaje bo porównuję do przecen/promocji a te są już w regularnych cenach :D Upatrzyłam sobie śliczną sukieneczkę ale pojadę po nią jak męża nie będzie bo cała różowa jest :D
    Fajne macie brzuszki, na szczęście nie wszystkie są duże więc nie martwi mnie tak mój.
    xpatiiix3 serdeczne gratulacje i życzenia pomyślności na nowej drodze :)

katarzyna_d lubi tę wiadomość

• Negra Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta- te Aventowe nie mają rurek, bo one nie zasysają się. W smoczku jest zaworek odpowietrzający:
    http://www.smyk.com/philips-avent-natural-butelka-do-karmienia-scf690-17-125-ml,p1052990862,swiat-niemowlaka-p (filmik)

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 12:36

Negra lubi tę wiadomość

• Negra Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-D Piszę z telefonu i w znakach specjalnych mam takie i pełne też.
    To ty mi powiedz, jak zrobić czerwone? :-)

pasia27 lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Pati- a jak jest z czyszczeniem tych rurek i wszystkich elementów znajdujących się w butelce? Nie jest to problematyczne?

Są takie małe szczoteczki na druciku do czyszczenia słomek :) Tylko wiadomo trzeba za każdym razem rozłożyć to ,ale to chwila ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 14:09

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    :-D Piszę z telefonu i w znakach specjalnych mam takie i pełne też.
    To ty mi powiedz, jak zrobić czerwone? :-)

< 3 tylko bez spacji wychodzi to <3 ;)

Malena91, Negra lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 12:36

Negra lubi tę wiadomość

• Negra Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malena91 wrote:
    Negra wstawiasz znak "<" i cyfrę "3" obok siebie bez spacji i wychodzi serduszko <3
    :-D dzięki!

Całe życie człowiek się uczy! :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 14:14

Malena91, pasia27 lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra- czyli rozumiem, że odpowietrzenie jest już w smoczku, więc nie ma potrzeby dodatkowej rureczki poprostu? :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.sw-elzbieta.com/butelka-dla-noworodka/

taki ranking z jakiegoś szpitala znalazłam :) z aventem napewno mniej zachodu...

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
‹‹ 1163 1164 1165 1166 1167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ