X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikkk wrote:
    Ja ostatnio zamawiałam to:
    http://allegro.pl/butelka-lovi-medical-250ml-smoczki-spark-gratis-i5817949573.html
    i to:
    http://allegro.pl/butelka-lovi-aktywne-ssanie-150ml-druga-gratis-i5820289532.html

Cena jest super, a wiecej mi nie potrzeba. Planuję karmić piersią więc to w sumie i tak moze troche na wyrost, ale z czasem na pewno się przydadzą.

No właśnie cena niby super, ale to jedna butelka 250ml - chciałabym dwie awaryjnie, chociaż plan jest taki, żeby karmić piersią ;) A druga aukcja - butelki 150ml, a ja chcę 250ml :)
    Więc jeśli tu mam dać prawie 40zł za jedną butelkę, to już lepiej iść do Gemini, bo w tej cenie mam dwie + smoczki ;)
    Negra wrote:
    Helutka- sądzisz, że można kupić jeszcze taniej ten zastaw Lovi 2x250ml ze smoczkami 3+ i dwoma smoczkami uspojajajacymi 0-3m? Mi ta cena wydała się już mega atrakcyjna, bo przerzucilam z grubsza All i jedna butelka kosztuje najtaniej chyba około 17 zł, dwupaki po 32, a tu masz jeszcze 2 smoczki uspokajające (na All najtaniej chyba za 16 zł dwupak). Taniej nie widziałam, ale jak znajdziesz daj znać :-)
    Przekopałam właśnie net i chyba wrócę po flaszki do Gemini ;)

• helutka Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie mam jeszcze - dobrze rozumiem, że te butelki lovi 250ml x2 szt. z Gemini, które są w promocji mają smoczki 3m+ - czyli dobrze kupić smoczek taki od urodzenia jeszcze?
    http://www.aptekagemini.pl/lovi-smoczek-do-butelek-silikonowy-mini-od-urodzenia-2-sztuki.html
    ?

Zgłupiałam :P ;)

• Sylika Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje smoczki od 0 odrazu bo wole ich do smoka tez przyzwyczaic z pierwszym w ciazy w szpitalu mialam ryk i smoczek dalam nie to dziecko spokoj odrazu byl a zdrugum stwierdzilam ze mam czas i sie nie przyzwyczail w ogole a gębe darł i do tej pory mu zostało ze co by mu sie nie dzialo to nie placze a sie drze . wiec tym razem przyzwyczajam odrazu. ;)

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja będę zamawiać Tommy Tippie http://allegro.pl/butelka-260-ml-tommee-tippee-antykolkowa-czujnik-i5415189948.html

mają czujnik ciepła i co najważniejsze- rurkę, która odpowietrza podczas picia płyn, przez co dziecko nie połyka powietrza- antykolkowa :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Dziewczyny, ja będę zamawiać Tommy Tippie http://allegro.pl/butelka-260-ml-tommee-tippee-antykolkowa-czujnik-i5415189948.html

mają czujnik ciepła i co najważniejsze- rurkę, która odpowietrza podczas picia płyn, przez co dziecko nie połyka powietrza- antykolkowa :)

Polecam, bo wypróbowana i jest świetna :)

helutka, Marietta, katarzyna_d lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:38

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    Witajcie przy niedzieli, jakis taki dolujacy dzis dzien.. Wszystko denerwuje i przeszkadza. Mam ochote zamknac sie w szafie, zeby chwile spokoju miec. Ech ta ciaza jakos tak na mnie dziala, ze zrobilam sie dzikusem i najlepiej w samotnosci he. Dziwne.
    Wszystkim milej niedzieli
    ja i bez ciąży jestem mało stadnym stworzeniem :P Zawsze wolała siedzieć w domu sama niż z kimś :)

Bereda- te z Aventu też mają odpowietrzacz rurkę? tańsze są czy podobnie cenowo? Te ok 16-25 zł za sztukę

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helutka wrote:
    Pytanie mam jeszcze - dobrze rozumiem, że te butelki lovi 250ml x2 szt. z Gemini, które są w promocji mają smoczki 3m+ - czyli dobrze kupić smoczek taki od urodzenia jeszcze?
    http://www.aptekagemini.pl/lovi-smoczek-do-butelek-silikonowy-mini-od-urodzenia-2-sztuki.html
    ?

Zgłupiałam :P ;)
    Helutka- możesz dokupić takie smoczki, albo np na początek jedną butelkę o mniejszej pojemności- trochę posłuży, bo dzieci na początku piją malutko mleczka. Później przyda się na spacerkach, np do wody lub herbatek (nie będziesz musiała nosić tej większej):
    http://www.aptekagemini.pl/lovi-butelka-pp-super-vent-150ml.html

Albo możesz się wstrzymać i na razie w ogóle nie kupować, bo zauważ, że te smoki 3+ nazywają się slow, czyli są o wolnym przepływie (z malutką dziurką). Jest szans, że przypasują od razu po urodzeniu. A może uda się prosto z piersi.

Ja kupiłam dodatkowo butelkę 150 ml z Aventu- przy synu sprawdziły się super. I przyda mi się do laktatora

helutka lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:36

Marietta, pasia27 lubią tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Polecam, bo wypróbowana i jest świetna :)
    Pati- a jak jest z czyszczeniem tych rurek i wszystkich elementów znajdujących się w butelce? Nie jest to problematyczne?

aaaguchaaa lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja niedzielnie :) Zachęcałyście promocjami w Smyku to wczoraj też się wybrałam ale nic ciekawego już nie było. Dla chłopców to nawet sporo fajnych komplecików ale ja mam już wystarczająco ubranek uniwersalnych i teraz zerkam na te typowo dziewczęce choć mąż trochę kręci nosem. Wybrałam tylko 5-pak body za 30zł. Nie wiem czy w H&M jest to nowość czy tylko u mnie dopiero dali taką kolekcję ale jest seria ubranek z bawełny organicznej dla niemowlaków. Ceny raczej wyższe choć może tylko mi się tak wydaje bo porównuję do przecen/promocji a te są już w regularnych cenach :D Upatrzyłam sobie śliczną sukieneczkę ale pojadę po nią jak męża nie będzie bo cała różowa jest :D
    Fajne macie brzuszki, na szczęście nie wszystkie są duże więc nie martwi mnie tak mój.
    xpatiiix3 serdeczne gratulacje i życzenia pomyślności na nowej drodze :)

katarzyna_d lubi tę wiadomość

• Negra Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta- te Aventowe nie mają rurek, bo one nie zasysają się. W smoczku jest zaworek odpowietrzający:
    http://www.smyk.com/philips-avent-natural-butelka-do-karmienia-scf690-17-125-ml,p1052990862,swiat-niemowlaka-p (filmik)

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 12:36

Negra lubi tę wiadomość

• Negra Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-D Piszę z telefonu i w znakach specjalnych mam takie i pełne też.
    To ty mi powiedz, jak zrobić czerwone? :-)

pasia27 lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Pati- a jak jest z czyszczeniem tych rurek i wszystkich elementów znajdujących się w butelce? Nie jest to problematyczne?

Są takie małe szczoteczki na druciku do czyszczenia słomek :) Tylko wiadomo trzeba za każdym razem rozłożyć to ,ale to chwila ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 14:09

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    :-D Piszę z telefonu i w znakach specjalnych mam takie i pełne też.
    To ty mi powiedz, jak zrobić czerwone? :-)

< 3 tylko bez spacji wychodzi to <3 ;)

Malena91, Negra lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 12:36

Negra lubi tę wiadomość

• Negra Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malena91 wrote:
    Negra wstawiasz znak "<" i cyfrę "3" obok siebie bez spacji i wychodzi serduszko <3
    :-D dzięki!

Całe życie człowiek się uczy! :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 14:14

Malena91, pasia27 lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra- czyli rozumiem, że odpowietrzenie jest już w smoczku, więc nie ma potrzeby dodatkowej rureczki poprostu? :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.sw-elzbieta.com/butelka-dla-noworodka/

taki ranking z jakiegoś szpitala znalazłam :) z aventem napewno mniej zachodu...

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
‹‹ 1163 1164 1165 1166 1167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ