WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Babciom i innym gościom :-)
    Ja robię tak, że to, co najprzyjemniejsze kupuję sama (ubranka, smoczki, kocyki), a rzeczy, co do których gust nie jest ważny (pieluchy, ręczniki, przybory toaletowe) zlecę babciom/ciociom babciom/prababciom. Będę pewna, że nie przyniosą mi nic, co będzie brzydkie/ nie w moim guście/ niemodne. Taka już ze mnie zołza ! :-)

ja mam taki sam plan ;) zresztą wyprawkę ubraniową już mam, kupowałam sama lub moja mama pod moim czujnym okiem ;) resztę zostawiam teściawce.

ps. jeśli to dziewczynka, to będzie ubrana jak chłopak :D bo brałyśmy same neutralne, tj. beże, błękitne... chociaż wystarczą różowe skarpeteczki lub opaska i będzie wiadomo że dziewuszka.
    Praktycznie wszystko na wyprzedażach, ale ja mam kilka smyków w mieście, w tesco na f&f też ładne i niedrogie komplety były.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 16:40

43kt82c31nhz2sid.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helutka, pokój stoi pusty to od razu umebluję i pomaluje ;)

Pati taki oto:
    oczywiście z jedną szafą, i na razie bez biurka :D
    w rzeczywistości ten żółty to bardziej limonka.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2ee63c32327c.jpg

migussia, Marietta, xpatiiix3, Patrycja24, katarzyna_d lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę, ja boję się zdawać na prezenty :P a szkoda mi było z promocji nie skorzystać :) najwyżej się zamienię na forum krakowskich mam za jakieś większe ;) poza tym na 2 miesiące pieluszek kupiłam, a liczę że do 6 kilo to tak ze 3,może 4 się uda pociągnąć ;)

katarzyna_d lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Helutka, pokój stoi pusty to od razu umebluję i pomaluje ;)

Pati taki oto:
    oczywiście z jedną szafą, i na razie bez biurka :D
    w rzeczywistości ten żółty to bardziej limonka.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2ee63c32327c.jpg

Bardzo ładny ;) u mnie jak limonka wygląda ;) a pokoik na jaki kolor malujecie.?

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! :-) wybieram sie jutro po kolderke do Lidla i tak sie zastanawiam nad usztywnianymi stanikami do karmienia z ich gazetki. Co myslicie?

Patrycja24
  • Negra Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Witam! :-) wybieram sie jutro po kolderke do Lidla i tak sie zastanawiam nad usztywnianymi stanikami do karmienia z ich gazetki. Co myslicie?
    Ładne, ten beżowo kremowy to wzór żywcem ściągnięty z najpopularniejszego modelu Alles do karmienia(caffe latte) :-) http://sklep.alles.pl/produkt,mama-caffe-latte-u,404.html

Tylko że w Lidlu trudno jest dopasować rozmiar (nie mają małych obwodów z dużymi miskami).... Mają tylko kilka rozmiarów, głownie z obwodami 80-85...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 18:47

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie wiecie jak jest właśnie ze zwrotami tych biustonoszy, czy w ogóle przyjmują? Bo może ja bym wzięła ten 85E bo to największy chyba, chociaż powinnam mieć przynajmniej F, ale z tymi rozmiarami to czasem różnie... Ale co jak jednak będzie za mały? Mają na opakowaniach jakąś tabelkę rozmiarową przynajmniej? Bo nigdy tam żadnego biustonosza nie kupowałam...

tb732n0a0czusv9c.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Ładne, ten beżowo kremowy to wzór żywcem ściągnięty z najpopularniejszego modelu Alles do karmienia(caffe latte) :-) http://sklep.alles.pl/produkt,mama-caffe-latte-u,404.html

Tylko że w Lidlu trudno jest dopasować rozmiar (nie mają małych obwodów z dużymi miskami).... Mają tylko kilka rozmiarów, głownie z obwodami 80-85...
    Mi to sie marzy, zeby ktos dobral mi odpowiedni rozmiar. Sama nie umiem. Obejrze i zobacze. Szkoda, ze nie ma tam jak przymierzyc. Najwyzej oddam :-P

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    A nie wiecie jak jest właśnie ze zwrotami tych biustonoszy, czy w ogóle przyjmują? Bo może ja bym wzięła ten 85E bo to największy chyba, chociaż powinnam mieć przynajmniej F, ale z tymi rozmiarami to czasem różnie... Ale co jak jednak będzie za mały? Mają na opakowaniach jakąś tabelkę rozmiarową przynajmniej? Bo nigdy tam żadnego biustonosza nie kupowałam...
    No wydaje mi sie, ze jak nie maja przymierzalni to zwroty przyjmuja. Niby bielizna, ale tez nie majtasy ;-)

Patrycja24
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby tak... ale trzeba zapytać, bo ogólnie nie mają obowiązku przyjmować zwrotów...

tb732n0a0czusv9c.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Bardzo ładny ;) u mnie jak limonka wygląda ;) a pokoik na jaki kolor malujecie.?
    pati, ściana na której będzie łóżeczko w kolorze delikatnego pudrowego różu, pozostałe bardzo jaśniutkiego popielu + dywaniki w kolorze tez pudrowego różu i będzie jeszcze mała dwuosobowa sofa w popielu.

Patrycja24 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie orientuje sie jak to jest ze stanikami, ale jesli chodzi o odziez to maja obowiazek przyjac zwrot bo nie udostepniaja miejsca gdzie mozna swobodnie przymierzyc.

Patrycja24
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d1d0ae921d9d.jpg

Pati , aranżacja w takich kolorach - tylko delikatniejszy róż i odwrócone zastosowanie kolorów,

Patrycja24, helutka, katarzyna_d lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sobie radzicie ze skora na brzuchu? Tzn.strasznie mnie swedzi. Wiem, rozciaga sie, ale smaruje oliwka i palmersem. Niestety nie pomaga.

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d1d0ae921d9d.jpg

Pati , aranżacja w takich kolorach - tylko delikatniejszy róż i odwrócone zastosowanie kolorów,
    Super ten pokoik. Taki nowoczesny, ale przytulny :-)

Patrycja24
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się wybierałam do Lidla po inhalator i kołderkę.... ale się naczytałam, doedukowałam... i nie idę po nic :P
    Inhalator kupię później w aptece, z atestem jakiś, gdzie te cząstki fruwają jak należy ;) A kołderka.. lidlowa nie ma tak naprawdę żadnej specyfikacji - co z czego. Kupię sobie na allegro bawełnianą, gdzie mam gramaturę podaną itd. ;)

Łapię się często na tym, że chcąc gdzieś oszczędzić, niekoniecznie tak się dzieje.. albo wychodzi, że jakościowo szału nie ma. Także z Lidlem się wstrzymuję, jedyne to może parę półśpiochów kupię :)

pasia27, Marietta lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa fajny plan macie brzmi ciekawie :) i ładnie wygląda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 19:28

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz ogarnęłam i biorę ten z Medela inhalator

helutka lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • TakaMama Znajoma

Wysłany: 31 stycznia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Gratulacje, szczęścia na nowej drodze życia, dużo miłości i zrozumienia :) pięknie wyglądaliście :) Czytam Was, ale u mnie remont i nie mam zbyt czasu... Zaczęłam ogarniać wyprawkę w między czasie, także dzieje się :)
    Pozdrawiam

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TakaMama wrote:
    Pati Gratulacje, szczęścia na nowej drodze życia, dużo miłości i zrozumienia :) pięknie wyglądaliście :) Czytam Was, ale u mnie remont i nie mam zbyt czasu... Zaczęłam ogarniać wyprawkę w między czasie, także dzieje się :)
    Pozdrawiam

Dziękuję ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 1165 1166 1167 1168 1169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ