WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Negra Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Negra- czyli rozumiem, że odpowietrzenie jest już w smoczku, więc nie ma potrzeby dodatkowej rureczki poprostu? :)
    tak właśnie
    z synem mieliśmy te starsze Avent, ale też z takim zaworkiem i nie poznałam do tej pory, co to kolki ;-)

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    http://www.sw-elzbieta.com/butelka-dla-noworodka/

taki ranking z jakiegoś szpitala znalazłam :) z aventem napewno mniej zachodu...
    poczytaj opinie na Ceneo i Bangla- myślę, można się więcej dowiedzieć, tzn poznać jakieś konkretne plusy i minusy. Ja kupiłam Avent (bo sprawdzony) i Lovi (bo bardzo polecany- zobaczymy). TT się boję, bo w ostatnim czasie jestem jakaś nierozgarnięta i na pewno zgubiłabym jakieś części...

Ostatnio np. podczas czyszczenia zgubiłam rozpylacz inhalatora Medel i musiałam kupić nowy za 40 zł :-/ czyli 1/4 ceny inhalatora.. eh...

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie inhalatory jakie polecacie takie lepsze w miarę ciche ale w fajnej cenie mamy medela w domu ale musze mieć swój nie mogę ciągle od mamy brać..

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    2hdazxc.jpg

clzjp.jpg

2872jbr.jpg

Moje skarby z teściową :P hehhehe
    fyock1.jpg

A tak sie martwilas a przeciez cudnie wygladalas :) Kamil te elegancko sie prezentuje. Gratuluje <3

migussia, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• migussia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:38

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takiego pingwinka z apteki :) mam go juz 3 lata i super sie sprawdza :)

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:36

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    O właśnie inhalatory jakie polecacie takie lepsze w miarę ciche ale w fajnej cenie mamy medela w domu ale musze mieć swój nie mogę ciągle od mamy brać..
    Zgłębiałam niedawno temat inhalatorów i najważniejsza w nich jest wielkość cząsteczek MMAD tzn im mniejsze, tym lepsze, bo tylko te poniżej 2 microm docierają do płuc (do oskrzeli poniżej 5microm). Więc jeśli chcemy mieć taki, który wyleczy/wyinhaluje też płuca, to polecam Medel Family Plus lub Philips Respironics Family.
    Ten z Lidla jest w super cenie, już kiedyś też były, ale nie znalazłam info o wielkości cząsteczek (a nie chciałam inhalatora do leczenia kataru, tylko oskrzeli i płuc), więc nie ryzykowałam

xpatiiix3, helutka lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UWAGA DZIEWCZYNY KUPOWAĆ PÓKI SĄ!!! :D

http://www.smyk.com/pampers-new-baby-dry-pieluchy-jednorazowe-rozmiar-2-mini-3-6-kg-228-szt,p1117977380,swiat-niemowlaka-p

SMYK Pieluszki Pampers 2 (3-6 kilo) 228 sztuk za 101 zł= 0,35/szt!! :)
    kurier gratis :)

pasia27 lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    UWAGA DZIEWCZYNY KUPOWAĆ PÓKI SĄ!!! :D

http://www.smyk.com/pampers-new-baby-dry-pieluchy-jednorazowe-rozmiar-2-mini-3-6-kg-228-szt,p1117977380,swiat-niemowlaka-p

SMYK Pieluszki Pampers 2 (3-6 kilo) 228 sztuk za 101 zł= 0,35/szt!! :)
    kurier gratis :)
    Ciut taniej i to samo w Empiku ;)
    http://www.empik.com/pampers-new-baby-dry-pieluchy-jednorazowe-rozmiar-2-mini-3-6-kg-228-szt-pampers,p1117977380,dziecko-p

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Polecam, bo wypróbowana i jest świetna :)
    Mam taka.zmienia kolor z zależność od temp wody :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Zgłębiałam niedawno temat inhalatorów i najważniejsza w nich jest wielkość cząsteczek MMAD tzn im mniejsze, tym lepsze, bo tylko te poniżej 2 microm docierają do płuc (do oskrzeli poniżej 5microm). Więc jeśli chcemy mieć taki, który wyleczy/wyinhaluje też płuca, to polecam Medel Family Plus lub Philips Respironics Family.
    Ten z Lidla jest w super cenie, już kiedyś też były, ale nie znalazłam info o wielkości cząsteczek (a nie chciałam inhalatora do leczenia kataru, tylko oskrzeli i płuc), więc nie ryzykowałam

Super dzięki wielkie za informacje ja mam medela family właśnie tzn mama no ale wiadomo nie będę nosić się z nim jak mi będzie trzeba i potrzebuje swój ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helutka wrote:
    Ciut taniej i to samo w Empiku ;)
    http://www.empik.com/pampers-new-baby-dry-pieluchy-jednorazowe-rozmiar-2-mini-3-6-kg-228-szt-pampers,p1117977380,dziecko-p

kurczę, złocisz w kieszeni ;) myślałam, że na promkę życia trafiłam ;) Ale dostawy do Empiku są ze smyka, z tego co czytałam :) więc na jedno wyjdzie rzeczywiście :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta - znalazłam przypadkiem, to wkleiłam ;) U mnie do Smyka nie dostarczają gratis, a do Empika już tak - dziwna polityka, no ale cóż.. ;)

Ja na razie zamówiłam paczkę pampersów nr 1 w Gemini, a co do reszty to się wstrzymam - niech też coś babciom zostanie ;) :D

• Negra Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helutka wrote:
    Marietta - znalazłam przypadkiem, to wkleiłam ;) U mnie do Smyka nie dostarczają gratis, a do Empika już tak - dziwna polityka, no ale cóż.. ;)

Ja na razie zamówiłam paczkę pampersów nr 1 w Gemini, a co do reszty to się wstrzymam - niech też coś babciom zostanie ;) :D

Babciom i innym gościom :-)
    Ja robię tak, że to, co najprzyjemniejsze kupuję sama (ubranka, smoczki, kocyki), a rzeczy, co do których gust nie jest ważny (pieluchy, ręczniki, przybory toaletowe) zlecę babciom/ciociom babciom/prababciom. Będę pewna, że nie przyniosą mi nic, co będzie brzydkie/ nie w moim guście/ niemodne. Taka już ze mnie zołza ! :-)

xpatiiix3, migussia, helutka, bereda11 lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Babciom i innym gościom :-)
    Ja robię tak, że to, co najprzyjemniejsze kupuję sama (ubranka, smoczki, kocyki), a rzeczy, co do których gust nie jest ważny (pieluchy, ręczniki, przybory toaletowe) zlecę babciom/ciociom babciom/prababciom. Będę pewna, że nie przyniosą mi nic, co będzie brzydkie/ nie w moim guście/ niemodne. Taka już ze mnie zołza ! :-)

Negra - baaaaardzo dobry patent :) bo o ile moja mama ma zbliżony gust do mnie i niema z nią problemów, to moja teściowa lubi kupować pierdoły, i z tego co wiem kupuje wyprawkę ( czapeczki, rękawiczki) pomimo tego że już jej mówiłam że to mam, to jeszcze wszystko w kolorze różowym , chociaż tez mówiłam że nie chcę wszystkiego w rożu, no w ogóle kobita mnie nie słucha :/

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale powiem Wam że w końcu ruszyłam do przodu z przygotowaniami , bo stanęłam na wyborze mebelków do pokoju małej , i miałam lekki dołek bo na nic nie mogłam się zdecydować, ale w końcu wybrane - zamówione, klamka zapadła.

xpatiiix3, helutka, Marietta, migussia, Patrycja24 lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa super, pochwal się później :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    A tak sie martwilas a przeciez cudnie wygladalas :) Kamil te elegancko sie prezentuje. Gratuluje <3

Kochana Kasiula :* <3

katarzyna_d lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    ale powiem Wam że w końcu ruszyłam do przodu z przygotowaniami , bo stanęłam na wyborze mebelków do pokoju małej , i miałam lekki dołek bo na nic nie mogłam się zdecydować, ale w końcu wybrane - zamówione, klamka zapadła.
    Ja nie miałam tego problemu, bo tylko wstawiłam łóżeczko i komodę do sypialni ;) :D
    Mebelki i własny pokoik Dzieć dostanie jak zasłuży... pewnie za kilka lat ;)

xpatiiix3, Iwa81, migussia, Patrycja24, bereda11 lubią tę wiadomość

‹‹ 1164 1165 1166 1167 1168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ