X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Negra Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Negra- czyli rozumiem, że odpowietrzenie jest już w smoczku, więc nie ma potrzeby dodatkowej rureczki poprostu? :)
    tak właśnie
    z synem mieliśmy te starsze Avent, ale też z takim zaworkiem i nie poznałam do tej pory, co to kolki ;-)

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    http://www.sw-elzbieta.com/butelka-dla-noworodka/

taki ranking z jakiegoś szpitala znalazłam :) z aventem napewno mniej zachodu...
    poczytaj opinie na Ceneo i Bangla- myślę, można się więcej dowiedzieć, tzn poznać jakieś konkretne plusy i minusy. Ja kupiłam Avent (bo sprawdzony) i Lovi (bo bardzo polecany- zobaczymy). TT się boję, bo w ostatnim czasie jestem jakaś nierozgarnięta i na pewno zgubiłabym jakieś części...

Ostatnio np. podczas czyszczenia zgubiłam rozpylacz inhalatora Medel i musiałam kupić nowy za 40 zł :-/ czyli 1/4 ceny inhalatora.. eh...

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie inhalatory jakie polecacie takie lepsze w miarę ciche ale w fajnej cenie mamy medela w domu ale musze mieć swój nie mogę ciągle od mamy brać..

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    2hdazxc.jpg

clzjp.jpg

2872jbr.jpg

Moje skarby z teściową :P hehhehe
    fyock1.jpg

A tak sie martwilas a przeciez cudnie wygladalas :) Kamil te elegancko sie prezentuje. Gratuluje <3

migussia, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• migussia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:38

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takiego pingwinka z apteki :) mam go juz 3 lata i super sie sprawdza :)

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:36

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    O właśnie inhalatory jakie polecacie takie lepsze w miarę ciche ale w fajnej cenie mamy medela w domu ale musze mieć swój nie mogę ciągle od mamy brać..
    Zgłębiałam niedawno temat inhalatorów i najważniejsza w nich jest wielkość cząsteczek MMAD tzn im mniejsze, tym lepsze, bo tylko te poniżej 2 microm docierają do płuc (do oskrzeli poniżej 5microm). Więc jeśli chcemy mieć taki, który wyleczy/wyinhaluje też płuca, to polecam Medel Family Plus lub Philips Respironics Family.
    Ten z Lidla jest w super cenie, już kiedyś też były, ale nie znalazłam info o wielkości cząsteczek (a nie chciałam inhalatora do leczenia kataru, tylko oskrzeli i płuc), więc nie ryzykowałam

xpatiiix3, helutka lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UWAGA DZIEWCZYNY KUPOWAĆ PÓKI SĄ!!! :D

http://www.smyk.com/pampers-new-baby-dry-pieluchy-jednorazowe-rozmiar-2-mini-3-6-kg-228-szt,p1117977380,swiat-niemowlaka-p

SMYK Pieluszki Pampers 2 (3-6 kilo) 228 sztuk za 101 zł= 0,35/szt!! :)
    kurier gratis :)

pasia27 lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    UWAGA DZIEWCZYNY KUPOWAĆ PÓKI SĄ!!! :D

http://www.smyk.com/pampers-new-baby-dry-pieluchy-jednorazowe-rozmiar-2-mini-3-6-kg-228-szt,p1117977380,swiat-niemowlaka-p

SMYK Pieluszki Pampers 2 (3-6 kilo) 228 sztuk za 101 zł= 0,35/szt!! :)
    kurier gratis :)
    Ciut taniej i to samo w Empiku ;)
    http://www.empik.com/pampers-new-baby-dry-pieluchy-jednorazowe-rozmiar-2-mini-3-6-kg-228-szt-pampers,p1117977380,dziecko-p

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Polecam, bo wypróbowana i jest świetna :)
    Mam taka.zmienia kolor z zależność od temp wody :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Zgłębiałam niedawno temat inhalatorów i najważniejsza w nich jest wielkość cząsteczek MMAD tzn im mniejsze, tym lepsze, bo tylko te poniżej 2 microm docierają do płuc (do oskrzeli poniżej 5microm). Więc jeśli chcemy mieć taki, który wyleczy/wyinhaluje też płuca, to polecam Medel Family Plus lub Philips Respironics Family.
    Ten z Lidla jest w super cenie, już kiedyś też były, ale nie znalazłam info o wielkości cząsteczek (a nie chciałam inhalatora do leczenia kataru, tylko oskrzeli i płuc), więc nie ryzykowałam

Super dzięki wielkie za informacje ja mam medela family właśnie tzn mama no ale wiadomo nie będę nosić się z nim jak mi będzie trzeba i potrzebuje swój ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helutka wrote:
    Ciut taniej i to samo w Empiku ;)
    http://www.empik.com/pampers-new-baby-dry-pieluchy-jednorazowe-rozmiar-2-mini-3-6-kg-228-szt-pampers,p1117977380,dziecko-p

kurczę, złocisz w kieszeni ;) myślałam, że na promkę życia trafiłam ;) Ale dostawy do Empiku są ze smyka, z tego co czytałam :) więc na jedno wyjdzie rzeczywiście :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta - znalazłam przypadkiem, to wkleiłam ;) U mnie do Smyka nie dostarczają gratis, a do Empika już tak - dziwna polityka, no ale cóż.. ;)

Ja na razie zamówiłam paczkę pampersów nr 1 w Gemini, a co do reszty to się wstrzymam - niech też coś babciom zostanie ;) :D

• Negra Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helutka wrote:
    Marietta - znalazłam przypadkiem, to wkleiłam ;) U mnie do Smyka nie dostarczają gratis, a do Empika już tak - dziwna polityka, no ale cóż.. ;)

Ja na razie zamówiłam paczkę pampersów nr 1 w Gemini, a co do reszty to się wstrzymam - niech też coś babciom zostanie ;) :D

Babciom i innym gościom :-)
    Ja robię tak, że to, co najprzyjemniejsze kupuję sama (ubranka, smoczki, kocyki), a rzeczy, co do których gust nie jest ważny (pieluchy, ręczniki, przybory toaletowe) zlecę babciom/ciociom babciom/prababciom. Będę pewna, że nie przyniosą mi nic, co będzie brzydkie/ nie w moim guście/ niemodne. Taka już ze mnie zołza ! :-)

xpatiiix3, migussia, helutka, bereda11 lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Babciom i innym gościom :-)
    Ja robię tak, że to, co najprzyjemniejsze kupuję sama (ubranka, smoczki, kocyki), a rzeczy, co do których gust nie jest ważny (pieluchy, ręczniki, przybory toaletowe) zlecę babciom/ciociom babciom/prababciom. Będę pewna, że nie przyniosą mi nic, co będzie brzydkie/ nie w moim guście/ niemodne. Taka już ze mnie zołza ! :-)

Negra - baaaaardzo dobry patent :) bo o ile moja mama ma zbliżony gust do mnie i niema z nią problemów, to moja teściowa lubi kupować pierdoły, i z tego co wiem kupuje wyprawkę ( czapeczki, rękawiczki) pomimo tego że już jej mówiłam że to mam, to jeszcze wszystko w kolorze różowym , chociaż tez mówiłam że nie chcę wszystkiego w rożu, no w ogóle kobita mnie nie słucha :/

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale powiem Wam że w końcu ruszyłam do przodu z przygotowaniami , bo stanęłam na wyborze mebelków do pokoju małej , i miałam lekki dołek bo na nic nie mogłam się zdecydować, ale w końcu wybrane - zamówione, klamka zapadła.

xpatiiix3, helutka, Marietta, migussia, Patrycja24 lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa super, pochwal się później :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    A tak sie martwilas a przeciez cudnie wygladalas :) Kamil te elegancko sie prezentuje. Gratuluje <3

Kochana Kasiula :* <3

katarzyna_d lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    ale powiem Wam że w końcu ruszyłam do przodu z przygotowaniami , bo stanęłam na wyborze mebelków do pokoju małej , i miałam lekki dołek bo na nic nie mogłam się zdecydować, ale w końcu wybrane - zamówione, klamka zapadła.
    Ja nie miałam tego problemu, bo tylko wstawiłam łóżeczko i komodę do sypialni ;) :D
    Mebelki i własny pokoik Dzieć dostanie jak zasłuży... pewnie za kilka lat ;)

xpatiiix3, Iwa81, migussia, Patrycja24, bereda11 lubią tę wiadomość

‹‹ 1164 1165 1166 1167 1168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ