Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 09:32
klaudia1534, Negra, migussia, Carolq, katarzyna_d, Patrycja24, monilia84, Sylika, Aniu_leczka, helutka, xpatiiix3, Agnieszka0812, bereda11, pasia27 lubią tę wiadomość
-
JusWik wrote:Dokładnie tez biala chce. A wystarczyla czy nie bardzo? Bo ja za bardzo miejsca nie mam na zestaw mebelkow. Więc koce reczniki itp to w szafie będę trzymac a luzeczko tez chce koniecznie z szuflada.[/QUOTE
Wydaje mi sie, ze na same ciuszki to wystarczy. Poki co mam skrecone szafy, komoda w kartonie. Ja tez mam lozeczko z szuflada i zamierzam tam trzymac kocyki i posciel. A jak bedzie to wyjdzie w praniuPatrycja24 -
Cześć dziewczyny! Witam się z Wami po nieprzespanej nocy na niewygodnym szpitalnym łóżku. Przyszłam na konsultację kardiologa, a wszystko wskazuje na to, że wyjdę z cukrzycą! I to tuż przed tłustym czwartkiem... Ehhh..
Agnieszka0812 wrote:Hej dziewczyny!
Mam do Was pytanie, dość długo bolało mnie krocze, teraz pachwina , ale dosyć mocno mi dokucza, ciężko chodzić, a jeszcze ciężej czasem wstać z łóżka, czy któraś z Was może tak ma lub miała?
Aga- ja mam ból krocza, utrudniający chodzenie i wstawanie z łóżka. Nie jest to ból brzucha/ścięgien, tylko kości- boli, jakbym się uderzyła w krok, albo jajby ktoś mnie skopałTak boli rozsuwające się spojenie łonowe...
-
nick nieaktualnyKurde nie mogę sie dodzwonić do mojego lekarza a zwolnienie mi sie dzis kończy i zaraz po prostu sie wkurzę na takie sytuacje . Sobie remont wymyślili w klinice
jeszcze wyjdzie tak ze będę musiała isc gdzies do innego po zwolnienie tylko
wrrrr zła ...
Liczę jeszcze na to ze po prostu ma jakis zabieg czy cos i dlatego nie odbiera .
Wrrrr ..... -
nick nieaktualny
-
Negra to prawda, to nie najgorsze. Ale wydaje mi się że przy Twoim wyniku zupełnie przegięli... Gdyby tak każdemu mierzyli cukier godzinę po posiłku po niecukrzycowym jedzeniu, myślę że każda z nas byłaby na diecie cukrzycowej...
Ale lepiej dla zdrowia maluszka trzymać dietę niż później mieć wyrzuty sumienia, bo jednak coś zaszkodziło...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 10:11
Carolq lubi tę wiadomość
-
Carolq wrote:Nagra biedaczku ja jestem na diecie cukrzycowej i żyje Domi tez i jeszcze pare innych dziewczyn. Spokojnie nie jest to miłe i wiadomo troszkę uciążliwe ale da sie przyzwyczaić i przystosować . 3maj sie Kochana
-
Różyczka wrote:No tak, jak najbardziej rozumiem. Różne są okoliczności. Ale pocieszę Cię, że moja przyjaciółka miała cesarkę w wieku 19 lat i czuła się fatalnie, teraz po 17 latach urodziła synka też cc i wyobraź sobie, że na 3 dzień wyszła ze szpitala a w 4 dnu odkurzyła całe mieszkanie itp., czuła się bardzo dobrze co ją zaskoczyło bardzo pozytywnie
Więc jest szansa, że po drugiej cesarce będzie lepiejczego Ci życzę
Ohh jak bym chciała, ale naprawdę nie wspominam dobrze cesarki. Ale mniejsza o to bo znów się zacznie o porodach a każdy ma ten temat inne zdanie. Ale będzie miło jak szybciej dojde do siebie:)Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016
~~~~~~
Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
-
domi05 wrote:Negra to prawda, to nie najgorsze. Ale wydaje mi się że przy Twoim wyniku zupełnie przegięli... Gdyby tak każdemu mierzyli cukier godzinę po posiłku po niecukrzycowym jedzeniu, myślę że każda z nas byłaby na diecie cukrzycowej...
Ale lepiej dla zdrowia maluszka trzymać dietę niż później mieć wyrzuty sumienia, bo jednak coś zaszkodziło... -
nick nieaktualnyno wkoncu zadzwoniła do mnie położna ze mam przyjechać dzis przed 13 albo jutro ;P takze zdążyłam
Wrócić obejrzę słodki ciężar i spadam do szpitala ;P
Negra to nie jest prawda mozesz jest nabiał , owoce , makarony tylko musisz wiedzieć jak i z czym i o których pitach aby nie podnosiły Ci glikemi . Ja nie mam zastrzeżone takich rzeczy , nabiał zawsze na 2 posiłek bo często moze podnosić na śniadanie glikemięowoce można do 16 oprócz no bananów i innych ale bedziesz miała wszystko
WypisaneWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 10:25
-
Negra wrote:Najbardziej załamuje mnie, że zabronione jest wszystko, co jem: nabiał (podstawa mojej diety), owoce (pochłaniam kilkogramami), słodkości, wyroby mączne (kluski, makarony, pierogi itp.). Jak wyłączę/ograniczę to wszystko, to zostanie mi tylko woda... No i chyba jajka? Buuuu.... Na marudzenie mi się zebrało
Można w internecie znaleźć sporo przepisów dla cukrzycowych mam i próbować po czym cukier skacze
Możesz usmażyć naleśniki na mące orkiszowej pełnoziarnistej (mi niestety cukier skoczył do 140, ale zjadłam dwa z truskawkami i jogurtem na obiad, myślę że jeden na kolację ze szpinakiem i mozzarellą i cukier byłby ok), w weekend będziemy próbować tortille oczywiście pełnoziarniste z warzywami i kurczakiem, a i mam zamiar spróbować pizzy z mąki orkiszowej:) A dla osłody podam Ci przepis na krem kakaowy z avocado, na zwykłym chlebie mi nie szczególnie podszedł, ale na chrupkim z owocami na drugie śniadanie bardzo dobry, a cukier miałam po nim 103:)
Składniki: (całość ok. 2,8WW i 302 kcal)-na II śniadanie do 2 kromek chleba chrupkiego (11g sonko) 1/4 kremu i owoce 1WW
Dojrzałe awokado (musi być naprawdę miękkie, jak masło z twardego wychodzi paskudne)
Dwie łyżeczki ksylitolu
Dwie łyżeczki kakao
5 łyżek mleka np. migdałowego albo sojowego - ja dałam zwykłe 1,5%
Sposób przygotowania:
Obrane awokado mieszamy z resztą składników i miksujemy na gładką masę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 10:37
Carolq lubi tę wiadomość
-
Hejka
Gratuluje dobrych wiadomości z wizyt
Klaudia śliczny ten twój wózeczek mi się taki też podoba ale choruje na niebieski kolorek, strasznie podobają mi się takie na białej ramie, kurde strasznie wymagająca jestem hehehe.
Powoli zaczynam mysleć o wyprawce, żeby później mężowi za dużo do kupowania nie zostawić. A do tego jeszcze ta Klaudusii komunia, mam nadzieję że uda mi się urodzić wcześniej albo przenosić, chociaż wersja urodzić wcześniej byłaby dla mnie optymistyczna.
Negra wierzę że stwierdzenie cukrzycy zwłaszcza w parę dni przed Tłustym Czwartkiem jest trudna ale powiem Ci że ja jestem na diecie cukrzycowej 2 miesiące i nie jest tak źle. Można jeść praktycznie wszystko tylko w mniejszych ilościach: ja nie mogę jeść: słodyczy, pasztetow, parowek, słodkich soków, bułek, suszonych owoców i chyba tyle. Wszytko zależy jak Twój organizm będzie reagował na zmianę diety i może okazać sie że wszystko oprócz nabiału na pierwsze śniadanie będziesz mogła jeść.
Aczkolwiek dziwne że miałaś krzywą cukrową a wykryli Ci cukrzycę ciążową, dobrze rozumiem ???
Śliczne wypraweczki macie dziewczyny, te pościelki, super
Czas strasznie szybko leci, jeszcze raptem 3 miesiące i będziemy tuliły nasze robaczki a nawet szybciej
Kasiu uważaj na siebie, dobrze że to nic poważnego
Miłego dniaCarolq lubi tę wiadomość
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
hej dziewczyny,dawno sie nie odzywalam,jestem po wizycie w klinice w ktorej bede rodzic i zakwalifikowano mnie do cc (na moje życzenie) także synka zobaczymy już 29 kwietnia,to praktycznie 3 tygodnie przed terminem z OM
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 11:06
migussia, monilia84, Madziuśka lubią tę wiadomość
-
monilla ja też jestem strasznie wymagająca a mój mąż to już wogóle
Jedyne do czego byliśmy zgodni to do modelu wózka i że ma być na białej ramie. Ja od poczatku chciałam ten jasny szary kolorek a mąż się uparł na czarny więc rozbieżność kolorystyczna ogromna
monilia84 lubi tę wiadomość
-
candles88 wrote:hej dziewczyny,dawno sie nie odzywalam,jestem po wizycie w klinice w ktorej bede rodzic i zakwalifikowano mnie do cc (na moje życzenie) także synka zobaczymy już 29 kwietnia,to praktycznie 3 tygodnie przed terminem z OM
pozdrowianka -
JusWik wrote:candles88 miło, że się odezwałaś... Czy coś jest nie tak, że będziesz mieć cesarkę czy poprostu chcesz sama dla siebie. Mam nadzieję że wszystko dobrze u Ciebie z tobą i maluszkiem
pozdrowianka
z maluszkiem wszystko w porządkubardziej chodzi o moją wade kręgosłupa i wade wzroku więc lekarze wolą nie ryzykować
JusWik, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość