WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcel ze mną 4miesieczny poleciał samolotem do Belgii na prawie całe wakacje :)

Agnieszka0812, bereda11 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak lecialam do stanow,to dziewczyna miala coreczke 2 miesiace 19h lotu lacznie z przesiadka,ale to juz wydaje mi sie byc hardcore....
    u mnie od rano ucisk na pęcherzu :/

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    to nie jest wczesnie,od 37 tc ciaza juz jest donoszona,juz mam wyznaczony dokladny termin i nawet godzine :) a wade mam -5.50

ja mam -3,5 u tak się zastanawiam czy to juz wskazanie do cc

• martis Znajoma

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku jak mnie tu dawno nie było :D pozdrawiam wszystkie majóweczki :)

JusWik, Agnieszka0812, migussia, Aniu_leczka, bereda11 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgigp3n8xi.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    hej dziewczyny,dawno sie nie odzywalam,jestem po wizycie w klinice w ktorej bede rodzic i zakwalifikowano mnie do cc (na moje życzenie) także synka zobaczymy już 29 kwietnia,to praktycznie 3 tygodnie przed terminem z OM

ale super :) zazdroszczę Ci tej wiedzy kiedy to będzie i już możesz odliczać dni :)

wczoraj pełna energii a dziś cały dzień bym spała ale pogoda u mnie beznadziejna :(

3jgxxzkra9730jiu.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    ja mam -3,5 u tak się zastanawiam czy to juz wskazanie do cc

ja prowadze ciaze prywatnie, i mam wykupiony rowniez abonament do wszystkich specjalistow bo gdyby miala czekac na lekarza z nfz to srednio kolejka na 4 miesiace wiec jaka paranoja i lekarz okulista powiedzial,ze ustalenie cc ze wzgledu na wade jest niemozliwe,to zalezy od stanu twojej siatkowi czy masz tendencje do odklejenia,rozwarstnienia itp wiec to niestety u mnie nie przeszlo,ortopeda byl bardziej przychylny,aby dac zaswiadczenie na cc ( bo mam rowniez problemy z kregoslupem) ale niestety w sobote wyladowalam w szpitalu na SOR wlasnie tam gdzie chcialam rodzic na nfz i zmienilam zdanie poniewaz w trakcie badania usg pani doktor odebrala telefon i uslyszalam " a ta z 4,co z tego,ze ma zamartwice okoloporodowa,przeciagnij ją jeszcze z godzine na naturalnym,a potem zobaczymy,to sie najwyzej na cc ją weźmie" wiec jak widac maja w dupie,no i oczywiscie zrezygnowalam z tego szpitala,wbrew pozorom jeden z lepszych w stolicy,ale jak widac maja swoje "upodobania"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 13:40

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • milka_89 Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Hej mnie tez dawno nie bylo bo udzielam sie na fb. Pozdrawiam wszystkie :)

Patrycja24, bereda11, bereda11 lubią tę wiadomość

w57v3e3k3h9h78ou.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    ale super :) zazdroszczę Ci tej wiedzy kiedy to będzie i już możesz odliczać dni :)

wczoraj pełna energii a dziś cały dzień bym spała ale pogoda u mnie beznadziejna :(

u Ciebie też już niedlugo :) u mnie dzis na odwrot,wczoraj sie czulam tragicznie,bol plecow,brzucha,temeperatura 37,8 caly dzien w lozku,ale na wieczor mleko z miodem wygrzalam sie i przeszlo :)

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    ja prowadze ciaze prywatnie, i mam wykupiony rowniez abonament do wszystkich specjalistow bo gdyby miala czekac na lekarza z nfz to srednio kolejka na 4 miesiace wiec jaka paranoja i lekarz okulista powiedzial,ze ustalenie cc ze wzgledu na wade jest niemozliwe,to zalezy od stanu twojej siatkowi czy masz tendencje do odklejenia,rozwarstnienia itp wiec to niestety u mnie nie przeszlo,ortopeda byl bardziej przychylny,aby dac zaswiadczenie na cc ( bo mam rowniez problemy z kregoslupem) ale niestety w sobote wyladowalam w szpitalu na SOR wlasnie tam gdzie chcialam rodzic na nfz i zmienilam zdanie poniewaz w trakcie badania usg pani doktor odebrala telefon i uslyszalam " a ta z 4,co z tego,ze ma zamartwice okoloporodowa,przeciagnij ją jeszcze z godzine na naturalnym,a potem zobaczymy,to sie najwyzej na cc ją weźmie" wiec jak widac maja w dupie,no i oczywiscie zrezygnowalam z tego szpitala,wbrew pozorom jeden z lepszych w stolicy,ale jak widac maja swoje "upodobania"

ja rozumiem wszystko ale jak można narażać życie dziecka i matki, niestety większość lekarzy interesuję tylko swój los a nie pacjentek :( bardzo dobrze zrobiłaś, ja też bym w takim nie rodziła :)

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    no ja nad drugą ciążą narazie sie nie zastanawiam i mysle ze w najblizszej przyszlosci nie bede chciala miec kolejnego dziecka,za ciezko przechodze obecna i za duzo mialam nieprzyjemnych sytuacji z lekarzami,ktore niestety skonczyly sie dla mnie traumą i szczerze mowiac ja juz licze dni do konca ciazy,ja od poczatku chcialam cc,nie chce czuc bolu ani nie chce tej calej otoczki jaka jest przy sn
    Juswik, fajnie, jeśli nic nie szkodzi na przeszkodzie to sn wydaje się byc sensownym rozwiązaniem :)ja nie wiem jeszcze czy mam jaja...Ciągle się zastanawiam...
    Moja lekarka, która namawia mnie na cesarkę, powiedziała, że to bzdura, że po cc trzeba 2 lata czekać na kolejną ciąże. Jeżeli cesarka jest wykonana prawidłowo i wszystko goi się bezproblemowo można bardzo szybko zajść w kolejną ciążę.

• Anniusia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    u Ciebie też już niedlugo :) u mnie dzis na odwrot,wczoraj sie czulam tragicznie,bol plecow,brzucha,temeperatura 37,8 caly dzien w lozku,ale na wieczor mleko z miodem wygrzalam sie i przeszlo :)

hoho jeszcze trochę ale coraz bliżej, ja sama muszę pogadać z moim lekarzem odnośnie cc i wskazań z ciekawości, u mnie w szpitalu jest ogólnie mało cc ale lekarze są za aby robić cc jeśli kobieta wie,że nie da rady psychicznie albo ma bardzo niski próg bólu tylko często namawiają na spróbowanie sn.

3jgxxzkra9730jiu.png
  • La-mia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Ja tez mam wskazania do cc, ciekawe co gin prowadzący na to powie ale chyba nie ma za duzo do gadania prawda?
    Mam świadczenie od neurologa ze wskazane jest rozwiazanie ciazy cięciem cesarskim...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 13:44

bereda11 lubi tę wiadomość

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    ja rozumiem wszystko ale jak można narażać życie dziecka i matki, niestety większość lekarzy interesuję tylko swój los a nie pacjentek :( bardzo dobrze zrobiłaś, ja też bym w takim nie rodziła :)

no niestety ilosc sytuacji jakich dosiwadczylam na sobie i przypadkiem stalam sie swiadkiem ( tak jak np mialo miejsce na SOR) utwierdzilo mnie w przekonaniu,ze w dzisiejszych czasach nic sie nie liczy dla lekarza on i tak zrobi wszystko po swojemu,nie rozumiem tez tego,jak np polozna mowi,w ktorych momentach nalezy przec,przeciez to sama rodzącą czuje,kiedy ma skurcz i kiedy ze tak powiem ma instynkt do parcia,to przeciez natura nas kieruje,a nie jakas druga osoba...
    dlatego ja wykupilam pakiet porodowy,cesarke mi zrobią na życzenie,potem 3 dni spedze w klinice i do domu

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Candlles co to za szpital ?
    Ja tez z stolicy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 13:47

• candles88 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    hoho jeszcze trochę ale coraz bliżej, ja sama muszę pogadać z moim lekarzem odnośnie cc i wskazań z ciekawości, u mnie w szpitalu jest ogólnie mało cc ale lekarze są za aby robić cc jeśli kobieta wie,że nie da rady psychicznie albo ma bardzo niski próg bólu tylko często namawiają na spróbowanie sn.

ja wiem z gory,ze by mi nie wyszlo,zalała bym sie łzami ze nie daje rady i nawet obecnosc meza by mi nie pomogla,a tak to bedzie ze mna na sali na cc potrzyma za reke gora 2 h i mysle ze bedzie po sprawie,ani ja sie nie zmecze,ani maluszek ;)

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jeee był u mnie listonosz dostałam z hipp do spróbowania w słoiczku marchewkę z kalarepką oraz krem z marchwii i kalafiore wszystko z certyfikowanych warzyw bio :) jestem w szoku bo zapomniałam,że gdzieś kiedyś się zapisywałam ale miło bo pierwszy raz w życiu coś dostałam :)

helutka, Agnieszka0812, Carolq, bereda11 lubią tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Cześć dziewczyny! Witam się z Wami po nieprzespanej nocy na niewygodnym szpitalnym łóżku. Przyszłam na konsultację kardiologa, a wszystko wskazuje na to, że wyjdę z cukrzycą! I to tuż przed tłustym czwartkiem... Ehhh..

Aga- ja mam ból krocza, utrudniający chodzenie i wstawanie z łóżka. Nie jest to ból brzucha/ścięgien, tylko kości- boli, jakbym się uderzyła w krok, albo jajby ktoś mnie skopał :-/ Tak boli rozsuwające się spojenie łonowe...
    No właśnie mam taki sam ból jak Ty :/

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a wy zamierzacie kupować jedzonko potem w słoiczku czy same gotować ?:)

ja z racji tego,że mam dostęp do warzyw naturalnie hodowanych na wsi będę robić :)

helutka lubi tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a ja zła jestem bo w ubiegla srode zamowilam spiochy, kaftanik i czapeczke moro dla malego. Dzis ostatni dzien na dostarczenie minal a paczki nie ma... na maile gość nie odpowiada a nr tel nie ma. Kurna ja to zawsze mam pecha. Niby opinie mial pozytywne wiec nie wiem co jest grane.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• helutka Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    dziewczyny a wy zamierzacie kupować jedzonko potem w słoiczku czy same gotować ?:)

ja z racji tego,że mam dostęp do warzyw naturalnie hodowanych na wsi będę robić :)
    Słoiczki wygodne, ale ja tam wolę sama gotować warzywka i robić papki :)
    Jeszcze dość chemii się moje dziecko naje w życiu :P

‹‹ 1181 1182 1183 1184 1185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ