Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
candles88 wrote:hej dziewczyny,dawno sie nie odzywalam,jestem po wizycie w klinice w ktorej bede rodzic i zakwalifikowano mnie do cc (na moje życzenie) także synka zobaczymy już 29 kwietnia,to praktycznie 3 tygodnie przed terminem z OM
ale superzazdroszczę Ci tej wiedzy kiedy to będzie i już możesz odliczać dni
wczoraj pełna energii a dziś cały dzień bym spała ale pogoda u mnie beznadziejna -
tola2014 wrote:ja mam -3,5 u tak się zastanawiam czy to juz wskazanie do cc
ja prowadze ciaze prywatnie, i mam wykupiony rowniez abonament do wszystkich specjalistow bo gdyby miala czekac na lekarza z nfz to srednio kolejka na 4 miesiace wiec jaka paranoja i lekarz okulista powiedzial,ze ustalenie cc ze wzgledu na wade jest niemozliwe,to zalezy od stanu twojej siatkowi czy masz tendencje do odklejenia,rozwarstnienia itp wiec to niestety u mnie nie przeszlo,ortopeda byl bardziej przychylny,aby dac zaswiadczenie na cc ( bo mam rowniez problemy z kregoslupem) ale niestety w sobote wyladowalam w szpitalu na SOR wlasnie tam gdzie chcialam rodzic na nfz i zmienilam zdanie poniewaz w trakcie badania usg pani doktor odebrala telefon i uslyszalam " a ta z 4,co z tego,ze ma zamartwice okoloporodowa,przeciagnij ją jeszcze z godzine na naturalnym,a potem zobaczymy,to sie najwyzej na cc ją weźmie" wiec jak widac maja w dupie,no i oczywiscie zrezygnowalam z tego szpitala,wbrew pozorom jeden z lepszych w stolicy,ale jak widac maja swoje "upodobania"Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 13:40
-
Anniusia wrote:ale super
zazdroszczę Ci tej wiedzy kiedy to będzie i już możesz odliczać dni
wczoraj pełna energii a dziś cały dzień bym spała ale pogoda u mnie beznadziejna
u Ciebie też już niedlugou mnie dzis na odwrot,wczoraj sie czulam tragicznie,bol plecow,brzucha,temeperatura 37,8 caly dzien w lozku,ale na wieczor mleko z miodem wygrzalam sie i przeszlo
-
candles88 wrote:ja prowadze ciaze prywatnie, i mam wykupiony rowniez abonament do wszystkich specjalistow bo gdyby miala czekac na lekarza z nfz to srednio kolejka na 4 miesiace wiec jaka paranoja i lekarz okulista powiedzial,ze ustalenie cc ze wzgledu na wade jest niemozliwe,to zalezy od stanu twojej siatkowi czy masz tendencje do odklejenia,rozwarstnienia itp wiec to niestety u mnie nie przeszlo,ortopeda byl bardziej przychylny,aby dac zaswiadczenie na cc ( bo mam rowniez problemy z kregoslupem) ale niestety w sobote wyladowalam w szpitalu na SOR wlasnie tam gdzie chcialam rodzic na nfz i zmienilam zdanie poniewaz w trakcie badania usg pani doktor odebrala telefon i uslyszalam " a ta z 4,co z tego,ze ma zamartwice okoloporodowa,przeciagnij ją jeszcze z godzine na naturalnym,a potem zobaczymy,to sie najwyzej na cc ją weźmie" wiec jak widac maja w dupie,no i oczywiscie zrezygnowalam z tego szpitala,wbrew pozorom jeden z lepszych w stolicy,ale jak widac maja swoje "upodobania"
ja rozumiem wszystko ale jak można narażać życie dziecka i matki, niestety większość lekarzy interesuję tylko swój los a nie pacjentekbardzo dobrze zrobiłaś, ja też bym w takim nie rodziła
-
candles88 wrote:no ja nad drugą ciążą narazie sie nie zastanawiam i mysle ze w najblizszej przyszlosci nie bede chciala miec kolejnego dziecka,za ciezko przechodze obecna i za duzo mialam nieprzyjemnych sytuacji z lekarzami,ktore niestety skonczyly sie dla mnie traumą i szczerze mowiac ja juz licze dni do konca ciazy,ja od poczatku chcialam cc,nie chce czuc bolu ani nie chce tej calej otoczki jaka jest przy sn
Moja lekarka, która namawia mnie na cesarkę, powiedziała, że to bzdura, że po cc trzeba 2 lata czekać na kolejną ciąże. Jeżeli cesarka jest wykonana prawidłowo i wszystko goi się bezproblemowo można bardzo szybko zajść w kolejną ciążę.
-
candles88 wrote:u Ciebie też już niedlugo
u mnie dzis na odwrot,wczoraj sie czulam tragicznie,bol plecow,brzucha,temeperatura 37,8 caly dzien w lozku,ale na wieczor mleko z miodem wygrzalam sie i przeszlo
hoho jeszcze trochę ale coraz bliżej, ja sama muszę pogadać z moim lekarzem odnośnie cc i wskazań z ciekawości, u mnie w szpitalu jest ogólnie mało cc ale lekarze są za aby robić cc jeśli kobieta wie,że nie da rady psychicznie albo ma bardzo niski próg bólu tylko często namawiają na spróbowanie sn.
-
Cześć
Ja tez mam wskazania do cc, ciekawe co gin prowadzący na to powie ale chyba nie ma za duzo do gadania prawda?
Mam świadczenie od neurologa ze wskazane jest rozwiazanie ciazy cięciem cesarskim...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 13:44
bereda11 lubi tę wiadomość
05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!!
11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm -
Anniusia wrote:ja rozumiem wszystko ale jak można narażać życie dziecka i matki, niestety większość lekarzy interesuję tylko swój los a nie pacjentek
bardzo dobrze zrobiłaś, ja też bym w takim nie rodziła
no niestety ilosc sytuacji jakich dosiwadczylam na sobie i przypadkiem stalam sie swiadkiem ( tak jak np mialo miejsce na SOR) utwierdzilo mnie w przekonaniu,ze w dzisiejszych czasach nic sie nie liczy dla lekarza on i tak zrobi wszystko po swojemu,nie rozumiem tez tego,jak np polozna mowi,w ktorych momentach nalezy przec,przeciez to sama rodzącą czuje,kiedy ma skurcz i kiedy ze tak powiem ma instynkt do parcia,to przeciez natura nas kieruje,a nie jakas druga osoba...
dlatego ja wykupilam pakiet porodowy,cesarke mi zrobią na życzenie,potem 3 dni spedze w klinice i do domu -
nick nieaktualny
-
Anniusia wrote:hoho jeszcze trochę ale coraz bliżej, ja sama muszę pogadać z moim lekarzem odnośnie cc i wskazań z ciekawości, u mnie w szpitalu jest ogólnie mało cc ale lekarze są za aby robić cc jeśli kobieta wie,że nie da rady psychicznie albo ma bardzo niski próg bólu tylko często namawiają na spróbowanie sn.
ja wiem z gory,ze by mi nie wyszlo,zalała bym sie łzami ze nie daje rady i nawet obecnosc meza by mi nie pomogla,a tak to bedzie ze mna na sali na cc potrzyma za reke gora 2 h i mysle ze bedzie po sprawie,ani ja sie nie zmecze,ani maluszek -
o jeee był u mnie listonosz dostałam z hipp do spróbowania w słoiczku marchewkę z kalarepką oraz krem z marchwii i kalafiore wszystko z certyfikowanych warzyw bio
jestem w szoku bo zapomniałam,że gdzieś kiedyś się zapisywałam ale miło bo pierwszy raz w życiu coś dostałam
helutka, Agnieszka0812, Carolq, bereda11 lubią tę wiadomość
-
Negra wrote:Cześć dziewczyny! Witam się z Wami po nieprzespanej nocy na niewygodnym szpitalnym łóżku. Przyszłam na konsultację kardiologa, a wszystko wskazuje na to, że wyjdę z cukrzycą! I to tuż przed tłustym czwartkiem... Ehhh..
Aga- ja mam ból krocza, utrudniający chodzenie i wstawanie z łóżka. Nie jest to ból brzucha/ścięgien, tylko kości- boli, jakbym się uderzyła w krok, albo jajby ktoś mnie skopałTak boli rozsuwające się spojenie łonowe...
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
Kurcze a ja zła jestem bo w ubiegla srode zamowilam spiochy, kaftanik i czapeczke moro dla malego. Dzis ostatni dzien na dostarczenie minal a paczki nie ma... na maile gość nie odpowiada a nr tel nie ma. Kurna ja to zawsze mam pecha. Niby opinie mial pozytywne wiec nie wiem co jest grane.
-
Anniusia wrote:dziewczyny a wy zamierzacie kupować jedzonko potem w słoiczku czy same gotować ?
ja z racji tego,że mam dostęp do warzyw naturalnie hodowanych na wsi będę robić
Jeszcze dość chemii się moje dziecko naje w życiu