X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    ja tez o tym czytalam :) poza tym ja stara nie jestem haha i sama jestem wychowana na słoiczkach i nie rozumiem,dlaczego niektore kobietki mowia,ze sloiczki to zlo,ze chemia itp no ale o gustach sie nie dyskutuje :) wiadomo nie swoja cene maja,ale poczytajmy sklady,ze tam zadnej chemii nie ma ani nic
    Dowiedziałam się niedawno od pewnej Pani prawnik że producenci tych słoiczkach słono płacą żeby informacji o tej chemii tam nie było :) Nie wiem ile w tym prawdy, ale jak dziecko nie chce zjeść ugotowanej potartej marchewki, a taką ze słoiczka zje, to chyba coś w tym musi być :)

helutka lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Dowiedziałam się niedawno od pewnej Pani prawnik że producenci tych słoiczkach słono płacą żeby informacji o tej chemii tam nie było :) Nie wiem ile w tym prawdy, ale jak dziecko nie chce zjeść ugotowanej potartej marchewki, a taką ze słoiczka zje, to chyba coś w tym musi być :)
    Fajne były tez słoiczki ze szkłem w deserkach :) Ale przeciez stragan to złłłłło

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:

prawnicy lubią mowic to,co chcemy uslyszec ;) a dziecko jak pluje robioną marchewka w domu to i wypluje ze sloiczka :) maluchy są wybredne i beda jadly to na co akurat w danej chwili maja ochote

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 14:46

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 wrote:
    Fajne były tez słoiczki ze szkłem w deserkach :) Ale przeciez stragan to złłłłło
    Też o tym słyszałam, nawet nie wiem czy szwagierka nie trafiła na taki słoiczek kiedyś...

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    prawnicy lubią mowic to,co chcemy uslyszec ;) a dziecko jak pluje robioną marchewka w domu to i wypluje ze sloiczka :) maluchy są wybredne i beda jadly to na co akurat w danej chwili maja ochote
    To raczej znajoma, która z zawodu jest prawniczką, a i nie miała żadnego interesu w tym żeby kłamać, ona nie z takich :)

tb732n0a0czusv9c.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikt tutaj nie mowi,ze stragan to zlo,ale to nie te czasy kiedy szlo sie na bazarek i kupowalo sie warzywa i owoce od pana,ktorego sie znalo 5 lat i mialo sprawdzone źrodlo

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owszem te czasy, ja mieszkam w malym mieście i właśnie takich znam sprzedawców, największy sklep u mnie to biedronka :P
    Żeby było jasne, ja nie mam nic przeciwko kobitkom co kupują, przecież różnie bywa i nie neguję nikogo :)

f2w3flw19tw30ku4.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to do mcdonalda tez nie chodzmy,bo przeciez tam kotlety rozmrazane 20 razy walaja sie po podlodze i widac na nich lapy szczurow,to tez bylo glosne....szkoda tylko,ze niektore mamy chca byc takie pseudo czyste i takie pseudo eko,karmia swoje dzieci przez 6 dni w tygodniu zdrowymi zupkami wlasnej roboty ,ale w niedziele do maca na zestawy zabieraja,ze nawet nie ma miejsca,aby usiasc i kawy sie napic,bo cale rodziny siedza i jedza tą chemie

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 wrote:
    Owszem te czasy, ja mieszkam w malym mieście i właśnie takich znam sprzedawców, największy sklep u mnie to biedronka :P
    Żeby było jasne, ja nie mam nic przeciwko kobitkom co kupują, przecież różnie bywa i nie neguję nikogo :)

no to ty masz akurat to szczescie,ale niesety w warszawie tego nie ma,jesli pojdziesz na bazar i dwa razy uda ci sie trafic na tego samego sprzedawce to mozna mowic o trafieniu w 10,pomijam bazarki osiedlowe,bo nawet na nich sa wlasciciele pawilonow,ktorzy kiedys sprzedawali swoje warzywa i owoce,a od kilku lat zapychaja nas masówką z broniszy,gdzie rowniez i to bylo glosnelze to wylegarnia zarazkow,psiych,ptasich,szurzych odchodow, w dodatku sposob ich transportowania pozostawia wiele do życzenia,wiec mysle,ze co po niektorzy jesli juz chca nafaszerowac chemia dziecko to wybiora to zrodle,w ktorym nie widza dokladnie jakie przechodzi procey warzywo,ktore trafia do sloika :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 14:59

Carolq lubi tę wiadomość

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła i do mnie paczka z gemini :) I przysłali mi o 10 szt. więcej pieluch tetrowych niż zamawiałam ;p W paczce było 20 a zamawiałam 10 ;p mam nadzieję że gramaturę mają 140 bo jakieś cienkie a nie ma informacji żadnej;p
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c9e0b7fc4ad7.jpg

I jeszcze dzisiejszy zakup mojej siostry, która nie umiała się powstrzymać w Netto - kocyk i kapcie (tak na roczniaka) za 20zł :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4891586fd234.jpg

katarzyna_d, Carolq, Madziuśka, pasia27, migussia, helutka lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 wrote:
    Ja również nie mam nic przeciwko, nie powiem, pewnie nie raz się skuszę na słoiczek, a jak ktoś przyniesie to przecież nie wyrzucę tylko małemu dam:) Ale mam i garnek do gotowania na parze, w którym do nas gotuję warzywka do obiadu, więc mam zamiar gotować, bo słoiczki do tanich nie należą...

JusWik, bereda11 lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Przyszła i do mnie paczka z gemini :) I przysłali mi o 10 szt. więcej pieluch tetrowych niż zamawiałam ;p W paczce było 20 a zamawiałam 10 ;p mam nadzieję że gramaturę mają 140 bo jakieś cienkie a nie ma informacji żadnej;p
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c9e0b7fc4ad7.jpg

I jeszcze dzisiejszy zakup mojej siostry, która nie umiała się powstrzymać w Netto - kocyk i kapcie (tak na roczniaka) za 20zł :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4891586fd234.jpg
    OOOO dziex bo zapomniałam o maści maltan i mi przypomnialaś :) a po co tantum rosa?

Agnieszka0812, Iwa81 lubią tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ponoć dobre do podmywania krocza po porodzie

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 wrote:
    OOOO dziex bo zapomniałam o maści maltan i mi przypomnialaś :) a po co tantum rosa?
    Tantuum rosa jest do podmywania po porodzie, ja miałam w szpitalu w butelce plastikowej ;)

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    to do mcdonalda tez nie chodzmy,bo przeciez tam kotlety rozmrazane 20 razy walaja sie po podlodze i widac na nich lapy szczurow,to tez bylo glosne....szkoda tylko,ze niektore mamy chca byc takie pseudo czyste i takie pseudo eko,karmia swoje dzieci przez 6 dni w tygodniu zdrowymi zupkami wlasnej roboty ,ale w niedziele do maca na zestawy zabieraja,ze nawet nie ma miejsca,aby usiasc i kawy sie napic,bo cale rodziny siedza i jedza tą chemie

ja sobie wypraszam ale ja dzieci nigdzie nie zabieram, sama na studiach na pierwszym roku pracowałam w słynnym fast foodzie i powiem tyle,że nie jadam tych śmieci i odeszłam stamtąd właśnie z powodu tego jak widziałam w jaki sposób traktuję się jedzenie , poza tym akurat w moim przypadku i męża wpływ jedzenia całej chemii na zdrowie jest bardzo widoczny i dzięki diecie, gotowaniu głównie na parzę własnych warzywach i mięsie jesteśmy zdrowi.

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    ponoć dobre do podmywania krocza po porodzie
    Tak, bardzo dobre

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    no to mialas szczescie,ze trafilas na dobry zespol i oby rowniez przy drugim porodzie byl dobry ja niestety z wlasnego dosiwadczenia wiem,oraz z doswiadczenia mojej przyjaciolki(ktora rodzila tam w zeszlym roku,ze niestety malo brakowalo,a umarlaby ona i jej malenstwo ) iz wileu innych nieprzychylnych opinii...wiec wg mnie nie jest dobry szpital w kwestii wyboru porodu,ale wiadomo innym pasuje,a drugim niekoniecznie

Chyba zawsze tak jest, że zależy ba która zmianę trafisz :-) ja mam gina prowadzącego, który pracuje w tym szpitalu, wiec byłam bardzo dobrze traktowana (rodziłam 2014 rok) sam ordynator mnie badał jak postęp porodu.

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Tak, bardzo dobre
    tantum rosa faktycznie jest dobre, ja nawet co jakiś czas teraz się podmywam tak profilaktycznie i na szczęście z infekcjami mam spokój.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie czasu zajścia w kolejną ciążę po cc, ja zaszłam w drugą ciążę 9 mcy po cc :-) a bliznę mam bardzo dużą, no wszystko szybko się odbyło a jest ok

JusWik lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:25

cd9bskjojgq3qzff.png
‹‹ 1183 1184 1185 1186 1187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ