X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 wrote:
    Fajne były tez słoiczki ze szkłem w deserkach :) Ale przeciez stragan to złłłłło

Ja kiedyś kawał grubej folii znalazłam w daniu dla malucha, ale by się najadła bidula moja

relg3e5e9ky1omot.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:25

candles88, Agusia ;) lubią tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzam gotowac sloiczki. Glownie ze wzgledow ekonomicznych. Ciezko o mnie powiedziec, zebym byla perfekcyjna pania domu. Gotowac niezbyt lubie, ale dla maluszka mozna sie poswiecic ;-)

Patrycja24
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Dziewczyny jak to jest?? U mnie w szpitalu nic nie chca żadnej wyprawki dla dziecka no nic !!!!

oni swoje wszystko maja!!! Ja mam tylko miec swoje rzeczy;!
    No i później przy wypisie przywożę dla małego ciuszki :P czyli tak samo jak 7 lat temu
    To juz nie rozumiem !! Wczoraj położna mi to powiedziala[/Q

witam dziewczynki, nareszcie w domku ; z tego co pamiętam jak moja bratowa rodziła rok temu to tez młody był ubierany w ciuszki ze szpitala, w swoje był ubrany dopiero na wyjście ze szpitala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 17:36

katarzyna_d lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny z jakich stron (oprócz allegro ) zamawiacie zestawy pościeli ?

patkaaxx90 lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja różnie czasem coś tam kupiłam głównie te owocowe bo nie wszystkie były ogólnodostępne a dzieciaczki czasem chcą coś innego, ale głównie gotowałam i mroziłam w pojemniczkach przeważnie swieza zupka a jak miałam lenia to wyciagałam z zamrażarki czy lodówki gotowa porcję do odgrzania w garnuszku :)

katarzyna_d, helutka lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i ja po wizycie już, moja Livka waży 1230g :D

malvva, bereda11, pasia27, Madziuśka, Aniu_leczka, Patrycja24, katarzyna_d, klaudia1534, migussia, JusWik, Iwa81, Negra, Kłosia, maimama, Carolq, helutka, JustyśM, La-mia lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    ja glownie ebay czsami amazon :-)...
    a co do warzywek i owocow , ja wychowalam sie na wsi ,wiec mialam dostep do przepysznych i w miare zdrowych warzyw i owocow bo rodzice uprawiaja ziemie i gdybym tam dalej mieszkala to napewno bym gotowala sama .A moja siostra ktora tam wlasnie mieszka daje swojemu maluszkowi sloiczki , bylam bardzo zdziwiona ale coz kazdy robi jak chce ...ja odkad mieszkam w Angli to marze o ogrodku , narazie sieje ziola ( ale te dobre ha ha ha ) w doniczkach i nie jest zle .szczypior tez mi wyrosl i kilka omidorkow mialam nawet ...
    lepszy rydz niz nic haha

bereda11 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zamierzam gotować - a co z tego wyjdzie zobaczymy

mam Thermomix i aż zal byłoby go nie wykorzystać. i bym chyba niezły op...l za to zgarnęła ;)

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati gratuluje <3 <3 Liv, juz duza Panna ;-)

Dbaj o siebie <3

Ja jutro na glukozę jadę :) bleee mam nadzieje ze nie kipne ...

bereda11 lubi tę wiadomość

• kamisia88 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to zwariowałam chyba ale w kwietniu ide zrobic sobie rzęsy takie 3:1, ot żeby wyglądać jak dama :p

migussia, pasia27, Patrycja24, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • Efendis Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny
    Widzę, że temat słoiczków. Mój młody w ogóle nie jadał papek od razu jak skończył pół roku zajadał się kawałkami. Bardzo polecam metodę karmienia BLW, można znaleźć dużo informacji o tej metodzie w internecie ale jest też książka na ten temat "Bobas lubi wybór".
    Pozdrawiam wszystkie:)

201605071656.png
    Leonek [*] 19.01.2015 17tc
    dqpr3e5ev2z8e2v3.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    dziewczyny a wy zamierzacie kupować jedzonko potem w słoiczku czy same gotować ?:)

ja z racji tego,że mam dostęp do warzyw naturalnie hodowanych na wsi będę robić :)
    ja pierwsza marchewki,jabluszko i pierwsze smaki dawalam ze sloiczka..z reszta na poczatku to bylo po lyzeczce dwoch na nowy smak i konsystencje..jak juz maly sie zaznajomil z lyzeczka hehe to zaczelam gotowac sama i wekowalam zupke na 2dni..
    wzorowalam sie smakami i rodzajami warzyw i miesa sloikami i nie powiem ale raz na jakis czas Kacper dostal obiadek ze sloiczka ale to jak nie mialam kiedy zrobic albo akurat te warzywo,owoc nie bylo dostepne..
    mialam o tyle fajnie ze dziadki mieli kroliki i od niego zacczelam..pozniej cielecina,indyk,kurczak ,wolowina i na koncu ryby..oczywiscie najpierw wszystkie warzywa przeszlismy a pozniej z mieskiem bez wywaru..pozniej reszta..

Agusia ;) lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woow Pati jaka Livka już duuuża, super!!!

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam wyniki glukozy, liczę na fart i ze teraz uda się bez cukrzycy przejść ciążę do końca

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    A i ja po wizycie już, moja Livka waży 1230g :D

Wow kawał kobitki :) super

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku dawałam sloiczki, później zaczęłam robi sama papki a od lipca młody je to co my, przy drugim na pewno słoiki pójdą w ruch, jakoś nie wyobrażam sobie, że znajdę czas zrobić obiad dka naszej trójki i słoiki ;-)

pasia27 lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Pati gratuluje <3 <3 Liv, juz duza Panna ;-)

Dbaj o siebie <3

Ja jutro na glukozę jadę :) bleee mam nadzieje ze nie kipne ...

polecam wypicie duszkiem ;)

katarzyna_d lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoiczki fajna alternatywa są zróżnicowane posiłki ale dla mnie mega drogie i szybko z nich zrezygnowałam i moje dzieci jadły juz od 8mies. Papki tak jak my ziemniaki jakies mięsko a zupy przewaznie wszystkie ale nie zabielane i mniej doprawiane i dosc szybko przeszly na normalne jedzenie a konczac roczek sami zajadali ;)
    A znam dziewczyne ktora 7letniego syna pasie sloiczkami bo on malo je a takie spaghetti ze sloiczka wciągnie no śmiechu warte ale tak to jest jak dziecko nie dostaje nowych rzeczy do sprobowania,czy kawalka jablka bo sie zadlawi albo bo cos tam zaszkodzi , a moze jak zje to biegunki dostanie .....
    Wiec ja tez zaczne wprowdzac sloiczki a pozniej przejde na normalne domowe posilki :)

pasia27, Agusia ;) lubią tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W związku z tematem zupek i warzyw mam do Was pytanie może poleca któraś jakiś garnek do gotowania na parze, ewentualnie parowar? Od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem kupna i nie mogę się na żaden zdecydować ;)

A drugie pytanie ile mniej więcej czekacie na wyniki glukozy? Bo mam zrobić przed wizytą i nie wiem kiedy iść :)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
‹‹ 1184 1185 1186 1187 1188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ