X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 wrote:
    Fajne były tez słoiczki ze szkłem w deserkach :) Ale przeciez stragan to złłłłło

Ja kiedyś kawał grubej folii znalazłam w daniu dla malucha, ale by się najadła bidula moja

relg3e5e9ky1omot.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:25

candles88, Agusia ;) lubią tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzam gotowac sloiczki. Glownie ze wzgledow ekonomicznych. Ciezko o mnie powiedziec, zebym byla perfekcyjna pania domu. Gotowac niezbyt lubie, ale dla maluszka mozna sie poswiecic ;-)

Patrycja24
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Dziewczyny jak to jest?? U mnie w szpitalu nic nie chca żadnej wyprawki dla dziecka no nic !!!!

oni swoje wszystko maja!!! Ja mam tylko miec swoje rzeczy;!
    No i później przy wypisie przywożę dla małego ciuszki :P czyli tak samo jak 7 lat temu
    To juz nie rozumiem !! Wczoraj położna mi to powiedziala[/Q

witam dziewczynki, nareszcie w domku ; z tego co pamiętam jak moja bratowa rodziła rok temu to tez młody był ubierany w ciuszki ze szpitala, w swoje był ubrany dopiero na wyjście ze szpitala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 17:36

katarzyna_d lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny z jakich stron (oprócz allegro ) zamawiacie zestawy pościeli ?

patkaaxx90 lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja różnie czasem coś tam kupiłam głównie te owocowe bo nie wszystkie były ogólnodostępne a dzieciaczki czasem chcą coś innego, ale głównie gotowałam i mroziłam w pojemniczkach przeważnie swieza zupka a jak miałam lenia to wyciagałam z zamrażarki czy lodówki gotowa porcję do odgrzania w garnuszku :)

katarzyna_d, helutka lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i ja po wizycie już, moja Livka waży 1230g :D

malvva, bereda11, pasia27, Madziuśka, Aniu_leczka, Patrycja24, katarzyna_d, klaudia1534, migussia, JusWik, Iwa81, Negra, Kłosia, maimama, Carolq, helutka, JustyśM, La-mia lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    ja glownie ebay czsami amazon :-)...
    a co do warzywek i owocow , ja wychowalam sie na wsi ,wiec mialam dostep do przepysznych i w miare zdrowych warzyw i owocow bo rodzice uprawiaja ziemie i gdybym tam dalej mieszkala to napewno bym gotowala sama .A moja siostra ktora tam wlasnie mieszka daje swojemu maluszkowi sloiczki , bylam bardzo zdziwiona ale coz kazdy robi jak chce ...ja odkad mieszkam w Angli to marze o ogrodku , narazie sieje ziola ( ale te dobre ha ha ha ) w doniczkach i nie jest zle .szczypior tez mi wyrosl i kilka omidorkow mialam nawet ...
    lepszy rydz niz nic haha

bereda11 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zamierzam gotować - a co z tego wyjdzie zobaczymy

mam Thermomix i aż zal byłoby go nie wykorzystać. i bym chyba niezły op...l za to zgarnęła ;)

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati gratuluje <3 <3 Liv, juz duza Panna ;-)

Dbaj o siebie <3

Ja jutro na glukozę jadę :) bleee mam nadzieje ze nie kipne ...

bereda11 lubi tę wiadomość

• kamisia88 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to zwariowałam chyba ale w kwietniu ide zrobic sobie rzęsy takie 3:1, ot żeby wyglądać jak dama :p

migussia, pasia27, Patrycja24, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • Efendis Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny
    Widzę, że temat słoiczków. Mój młody w ogóle nie jadał papek od razu jak skończył pół roku zajadał się kawałkami. Bardzo polecam metodę karmienia BLW, można znaleźć dużo informacji o tej metodzie w internecie ale jest też książka na ten temat "Bobas lubi wybór".
    Pozdrawiam wszystkie:)

201605071656.png
    Leonek [*] 19.01.2015 17tc
    dqpr3e5ev2z8e2v3.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    dziewczyny a wy zamierzacie kupować jedzonko potem w słoiczku czy same gotować ?:)

ja z racji tego,że mam dostęp do warzyw naturalnie hodowanych na wsi będę robić :)
    ja pierwsza marchewki,jabluszko i pierwsze smaki dawalam ze sloiczka..z reszta na poczatku to bylo po lyzeczce dwoch na nowy smak i konsystencje..jak juz maly sie zaznajomil z lyzeczka hehe to zaczelam gotowac sama i wekowalam zupke na 2dni..
    wzorowalam sie smakami i rodzajami warzyw i miesa sloikami i nie powiem ale raz na jakis czas Kacper dostal obiadek ze sloiczka ale to jak nie mialam kiedy zrobic albo akurat te warzywo,owoc nie bylo dostepne..
    mialam o tyle fajnie ze dziadki mieli kroliki i od niego zacczelam..pozniej cielecina,indyk,kurczak ,wolowina i na koncu ryby..oczywiscie najpierw wszystkie warzywa przeszlismy a pozniej z mieskiem bez wywaru..pozniej reszta..

Agusia ;) lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woow Pati jaka Livka już duuuża, super!!!

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam wyniki glukozy, liczę na fart i ze teraz uda się bez cukrzycy przejść ciążę do końca

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    A i ja po wizycie już, moja Livka waży 1230g :D

Wow kawał kobitki :) super

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku dawałam sloiczki, później zaczęłam robi sama papki a od lipca młody je to co my, przy drugim na pewno słoiki pójdą w ruch, jakoś nie wyobrażam sobie, że znajdę czas zrobić obiad dka naszej trójki i słoiki ;-)

pasia27 lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Pati gratuluje <3 <3 Liv, juz duza Panna ;-)

Dbaj o siebie <3

Ja jutro na glukozę jadę :) bleee mam nadzieje ze nie kipne ...

polecam wypicie duszkiem ;)

katarzyna_d lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoiczki fajna alternatywa są zróżnicowane posiłki ale dla mnie mega drogie i szybko z nich zrezygnowałam i moje dzieci jadły juz od 8mies. Papki tak jak my ziemniaki jakies mięsko a zupy przewaznie wszystkie ale nie zabielane i mniej doprawiane i dosc szybko przeszly na normalne jedzenie a konczac roczek sami zajadali ;)
    A znam dziewczyne ktora 7letniego syna pasie sloiczkami bo on malo je a takie spaghetti ze sloiczka wciągnie no śmiechu warte ale tak to jest jak dziecko nie dostaje nowych rzeczy do sprobowania,czy kawalka jablka bo sie zadlawi albo bo cos tam zaszkodzi , a moze jak zje to biegunki dostanie .....
    Wiec ja tez zaczne wprowdzac sloiczki a pozniej przejde na normalne domowe posilki :)

pasia27, Agusia ;) lubią tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W związku z tematem zupek i warzyw mam do Was pytanie może poleca któraś jakiś garnek do gotowania na parze, ewentualnie parowar? Od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem kupna i nie mogę się na żaden zdecydować ;)

A drugie pytanie ile mniej więcej czekacie na wyniki glukozy? Bo mam zrobić przed wizytą i nie wiem kiedy iść :)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
‹‹ 1184 1185 1186 1187 1188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ