Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No rzeczywiście już październik a wydaje się jakbym wczoraj zrobiła test a kilka dni później zapisała się do majówek :)

Czuje się jak z krzyża zdjęta ale idę zaraz się brać za pieczenie naleśników, bo od kilku dni za mną chodzą :)

JusWik lubi tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja id rana cos srutuje .... No apetyt tetaz mam taki ze hej. Choc staram sie i tak go ograniczac bo z synem to olalam i zle sie czulam potem sama z soba ale fakt byl pierwszym to sie wylegiwalam calymi dniami no i jadlam troche dla zabicia czasu. Teraz sie tak nie da ale na dobre mi wychodzi wiecej ruchu .
    Ja wizyte mam dopiero 26 jeszcze tylee czasu a moze cos mi powie konkretnego bo po ostatniej wizycie to nic nie wiem

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/56,79332,14004969,Porod_na_wesolo__WASZE_HISTORIE_.html

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La-mia wrote:
    Dzień dobry :)
    Ja stwierdziłam ze olewam wagę bo przytyłam kilka kg w trakcie stymulacji do ivf i nie wiem co uznać za początkową ;)
    Bardziej zastanawia mnie waga Tosi bo ostatnio miała tylko 470 g w 22 t + 3 d i sie martwię ze to troche mało....

tutaj msz normy - wcale nie jest za mała:

http://www.kalendarzciazy.com/kalendarz/waga-dziecka-w-ciazy-tabela.php

La-mia lubi tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles ciężko coś doradzić ja też na dniach idę robić test obciążenia glukozą bo tak mi zleciła moja pani doktor, wcześniej miałam tylko badaną glukozę we krwi i zawsze była dobra :)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wizytę za tydzień i już się nie mogę doczekać.muszę pamiętać żeby zapytać o te bóle kości w pachwinie, bo cos mnie się zdaje że ze spojeniem łonowym może być nie halo.

a po wizycie jedziemy na 5 dni do SPA. lalala

nick nieaktualny, migussia, JusWik, klaudia1534, bereda11 lubią tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    candles ciężko coś doradzić ja też na dniach idę robić test obciążenia glukozą bo tak mi zleciła moja pani doktor, wcześniej miałam tylko badaną glukozę we krwi i zawsze była dobra :)

no ja juz glukoze robilam w 15tc i byla w normie,od tamtej pory wszystkie wyniki glukozy w krwi byly w porzadku...jakos nie chce mi sie czuc tego smaku znowu :/

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:
    ja mam wizytę za tydzień i już się nie mogę doczekać.muszę pamiętać żeby zapytać o te bóle kości w pachwinie, bo cos mnie się zdaje że ze spojeniem łonowym może być nie halo.

ooo SPA mi tez by sie przydalo haha,chyba namowie meza :)

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    no ja juz glukoze robilam w 15tc i byla w normie,od tamtej pory wszystkie wyniki glukozy w krwi byly w porzadku...jakos nie chce mi sie czuc tego smaku znowu :/

to zapytaj lekarza

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:

To wizytujemy razem :P

Madziuśka lubi tę wiadomość

• migussia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:43

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:
    to zapytaj lekarza

juz pytalam nawet bylam z wynikiem u diabetologa powiedzial,ze to nie jest cukrzyca ciazowa,ale zebym zrobila powtorke w 25-28tc,jak to powiedzialam ginekolog swojej to niechetnie,ale wystawila mi skierowanie...bo podobno nie powinno sie robic 2 razy glukozy w chwili kiedy nie ma podejzenia cukrzycy po pierwszym wyniku

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    juz pytalam nawet bylam z wynikiem u diabetologa powiedzial,ze to nie jest cukrzyca ciazowa,ale zebym zrobila powtorke w 25-28tc,jak to powiedzialam ginekolog swojej to niechetnie,ale wystawila mi skierowanie...bo podobno nie powinno sie robic 2 razy glukozy w chwili kiedy nie ma podejzenia cukrzycy po pierwszym wyniku

cholera i kogo słuchać?

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi normalnie odtwarza :( nie wiem jak Ci pomóc :(

• helutka Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, posłałam tu zaproszenie do przyjaciółek - bo domyślam się, że inaczej nie ogarniemy dołączenia mnie na fb? ;)

Dostałam właśnie smsa, że mam na poczcie przesyłkę do odebrania - a tam przewijak, pościel, jakieś dupsy - trzeba tyłek ruszyć do auta i przywieźć :D

nick nieaktualny, nick nieaktualny, migussia, pasia27 lubią tę wiadomość

• candles88 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:
    cholera i kogo słuchać?

sama juz zgupialam,myslalam ze ktoras z Was miala taką sytuacje no bo zeczywiscie jak to ma miec jakis wplyw na malego...podwyzszony cukier mi wyszedl w 13 tc,ale t9 tylko dlatego,ze w nocy jadlam wtedy banany bo mialam mdlosci,a tylko one mipomagaly i powiedzialam to w laboratorium,ale oczywiscie nikt tego nie odnotowal i teraz mam sie z tym bujac do konca ciazy,to ja chyba zrezygnuje z tej glukozy

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś łóżeczko wysłali :) pewnie jutro przyjdzie

Jedynie co jeszcze muszę kupić to tylko kosmetyki dla maluszka i swoje do szpitala i wszystko jest :)

nick nieaktualny, migussia, pasia27, helutka, bereda11, Agusia ;) lubią tę wiadomość

• candles88 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi dzis doszly firany do pokoju malutkiego wlasnie je upralam i wieczorem je uprasuje i powiesze,jeszcze czekam na karuzele z sabandoo i do zakupienia z wyprawki tylko zostaną kosmetyki :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, migussia, pasia27 lubią tę wiadomość

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz nie ważne co jadłaś , twój organizm niewłaściwie reaguje , skoro wynik wyszedł źle. Ja tak usłyszałam od diabetologa. Prawidłowo funkcjonujący organizm nie powinien sobie nie radzić z jakimkolwiek pokarmem i o której kolwiek godzinie. Tak mi się wydaje ale lepiej porozmawiaj z lekarzem. jeśli kazał powtórzyć to powtórz.

• candles88 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    wiesz nie ważne co jadłaś , twój organizm niewłaściwie reaguje , skoro wynik wyszedł źle. Ja tak usłyszałam od diabetologa. Prawidłowo funkcjonujący organizm nie powinien sobie nie radzić z jakimkolwiek pokarmem i o której kolwiek godzinie. Tak mi się wydaje ale lepiej porozmawiaj z lekarzem. jeśli kazał powtórzyć to powtórz.

kazdy diabetolog mowi co innego,jesli zjesz kg bananow i pojdziesz po 3 gidzinach na badanie to wiadomo,ze wyjdzie źle wiec tutaj rowniez duza role odgrywa czas ;)

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
‹‹ 1192 1193 1194 1195 1196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ