Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
No rzeczywiście już październik a wydaje się jakbym wczoraj zrobiła test a kilka dni później zapisała się do majówek
Czuje się jak z krzyża zdjęta ale idę zaraz się brać za pieczenie naleśników, bo od kilku dni za mną chodząJusWik lubi tę wiadomość
-
A ja id rana cos srutuje .... No apetyt tetaz mam taki ze hej. Choc staram sie i tak go ograniczac bo z synem to olalam i zle sie czulam potem sama z soba ale fakt byl pierwszym to sie wylegiwalam calymi dniami no i jadlam troche dla zabicia czasu. Teraz sie tak nie da ale na dobre mi wychodzi wiecej ruchu .
Ja wizyte mam dopiero 26 jeszcze tylee czasu a moze cos mi powie konkretnego bo po ostatniej wizycie to nic nie wiem -
nick nieaktualny
-
La-mia wrote:Dzień dobry
Ja stwierdziłam ze olewam wagę bo przytyłam kilka kg w trakcie stymulacji do ivf i nie wiem co uznać za początkową
Bardziej zastanawia mnie waga Tosi bo ostatnio miała tylko 470 g w 22 t + 3 d i sie martwię ze to troche mało....
tutaj msz normy - wcale nie jest za mała:
http://www.kalendarzciazy.com/kalendarz/waga-dziecka-w-ciazy-tabela.php
La-mia lubi tę wiadomość
-
ja mam wizytę za tydzień i już się nie mogę doczekać.muszę pamiętać żeby zapytać o te bóle kości w pachwinie, bo cos mnie się zdaje że ze spojeniem łonowym może być nie halo.
a po wizycie jedziemy na 5 dni do SPA. lalalakatarzyna_d, migussia, JusWik, klaudia1534, bereda11 lubią tę wiadomość
-
klaudia1534 wrote:candles ciężko coś doradzić ja też na dniach idę robić test obciążenia glukozą bo tak mi zleciła moja pani doktor, wcześniej miałam tylko badaną glukozę we krwi i zawsze była dobra
no ja juz glukoze robilam w 15tc i byla w normie,od tamtej pory wszystkie wyniki glukozy w krwi byly w porzadku...jakos nie chce mi sie czuc tego smaku znowu -
Madziuśka wrote:ja mam wizytę za tydzień i już się nie mogę doczekać.muszę pamiętać żeby zapytać o te bóle kości w pachwinie, bo cos mnie się zdaje że ze spojeniem łonowym może być nie halo.
a po wizycie jedziemy na 5 dni do SPA. lalala
ooo SPA mi tez by sie przydalo haha,chyba namowie meza -
nick nieaktualnyMadziuśka wrote:ja mam wizytę za tydzień i już się nie mogę doczekać.muszę pamiętać żeby zapytać o te bóle kości w pachwinie, bo cos mnie się zdaje że ze spojeniem łonowym może być nie halo.
a po wizycie jedziemy na 5 dni do SPA. lalala
To wizytujemy razemMadziuśka lubi tę wiadomość
-
Madziuśka wrote:to zapytaj lekarza
juz pytalam nawet bylam z wynikiem u diabetologa powiedzial,ze to nie jest cukrzyca ciazowa,ale zebym zrobila powtorke w 25-28tc,jak to powiedzialam ginekolog swojej to niechetnie,ale wystawila mi skierowanie...bo podobno nie powinno sie robic 2 razy glukozy w chwili kiedy nie ma podejzenia cukrzycy po pierwszym wyniku -
candles88 wrote:juz pytalam nawet bylam z wynikiem u diabetologa powiedzial,ze to nie jest cukrzyca ciazowa,ale zebym zrobila powtorke w 25-28tc,jak to powiedzialam ginekolog swojej to niechetnie,ale wystawila mi skierowanie...bo podobno nie powinno sie robic 2 razy glukozy w chwili kiedy nie ma podejzenia cukrzycy po pierwszym wyniku
cholera i kogo słuchać? -
nick nieaktualny
-
Pati, posłałam tu zaproszenie do przyjaciółek - bo domyślam się, że inaczej nie ogarniemy dołączenia mnie na fb?
Dostałam właśnie smsa, że mam na poczcie przesyłkę do odebrania - a tam przewijak, pościel, jakieś dupsy - trzeba tyłek ruszyć do auta i przywieźć
katarzyna_d, Carolq, migussia, pasia27 lubią tę wiadomość
-
Madziuśka wrote:cholera i kogo słuchać?
sama juz zgupialam,myslalam ze ktoras z Was miala taką sytuacje no bo zeczywiscie jak to ma miec jakis wplyw na malego...podwyzszony cukier mi wyszedl w 13 tc,ale t9 tylko dlatego,ze w nocy jadlam wtedy banany bo mialam mdlosci,a tylko one mipomagaly i powiedzialam to w laboratorium,ale oczywiscie nikt tego nie odnotowal i teraz mam sie z tym bujac do konca ciazy,to ja chyba zrezygnuje z tej glukozy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnywiesz nie ważne co jadłaś , twój organizm niewłaściwie reaguje , skoro wynik wyszedł źle. Ja tak usłyszałam od diabetologa. Prawidłowo funkcjonujący organizm nie powinien sobie nie radzić z jakimkolwiek pokarmem i o której kolwiek godzinie. Tak mi się wydaje ale lepiej porozmawiaj z lekarzem. jeśli kazał powtórzyć to powtórz.
-
Carolq wrote:wiesz nie ważne co jadłaś , twój organizm niewłaściwie reaguje , skoro wynik wyszedł źle. Ja tak usłyszałam od diabetologa. Prawidłowo funkcjonujący organizm nie powinien sobie nie radzić z jakimkolwiek pokarmem i o której kolwiek godzinie. Tak mi się wydaje ale lepiej porozmawiaj z lekarzem. jeśli kazał powtórzyć to powtórz.
kazdy diabetolog mowi co innego,jesli zjesz kg bananow i pojdziesz po 3 gidzinach na badanie to wiadomo,ze wyjdzie źle wiec tutaj rowniez duza role odgrywa czas