Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Jej Daria jak ja Ci zazdroszczę że juz masz wszystko. Ja pare ubranek narazie ale szwGierka mi naszykowala juz ciuszki po synu i sostra ma wyslac po swoim wiec przejrze, wykresle i ubranek wiele do dokupienia nie bedzie.pizamy mam, biustonosze do karmienia mam i laktator ekektryczny mam ale jeszcze mnóstwo do kupienia. .
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyka mam 5kg na plusie. mój w ogóle nic nie mówi. zerka tylko na wagę k tyle. moim zdaniem to learz nie powinien ochrzaniac, że przytylas tyle. przybieranie na wadze to indywidualna sprawa każdej ciężarnej. nie masz na to wplywu. ja jem normalnie, zero słodyczy a i tak przytyłam 5kg . jedne przytyla 7 kg w całej ciąży inne 20 kg. ochrzaniac powinien gdy np nie będziesz brać leków , które zlecił bądź badań nue będziesz robić. także nie stresuj się. powiedz po prostu , że nie wiesz czemu tak . ze nie jesz słodyczy dbasz o to co jej. najwidoczniej taka moja natura i tyle.
patkaaxx90, katarzyna_d lubią tę wiadomość
-
Wydaje mi się ze moj sie poprostu czepia. Ja od początku przytylam 8 kg przezte dwa ostatnie mmiesiące przybylo mi +2kg a tak to bylo ksiazkowo wiec nie wiem o co mu chodzi. Chyba go musze ja ochrzanic i przestanie. Czasem zjem slodycze ale bez przesady, nie mam na nie parcia.
-
nick nieaktualnyWitam moje Kochane grono forumowiczek
Dzis o dziwo wstałam tylko 3 razy , i jakos lepiej spałam
Co do wagi ja przez pierwsze 3 miesiące przybrałem 3 kg i od tamtego czasu nic wiec ostatnio lekarz na wizycie mnie ochrzanił ze nie przybrałem ani grama . Ale teraz juz jest lepiej mam wkoncu jakieś 700g na plusie , chociaz juz dzis miałam tylko 400g na plusiei znów akurat na wizytę będę miała pewnie 0 na plusie
-
Witam
Trzymam kciuki za wizytki
Dziewczyny ja to Wam zazdroszcze tego przybierania, co ja bym dała żeby przytyć z 3kg. U mnie tak kiepsko ze względu na tę dietę cukrzycową, ale czasem zamartwia mnie to że nie przybieram albo że spadła mi waga, oby mały przybierał. Wizyta dopiero za 9dni, ale jakoś muszę to wytrzymać.
Ja za wyprawkę też muszę się wziać bo zaczęłam od ubranek małego i nawet w całości nie skompletowałam, a dla siebie nie mam nic, ani butelek, pieluszek nic, zero, niby jeszcze sporo czasu ale ciągle jest to ale.
Wczoraj z mężusiem ustaliliśmy że pomalujemy łóżeczko po Klaudusii na biało tylko musimy zlokalizować farbę do drewna bezpieczną dla dzieci i będzie Kacperek miał odnowione łóżeczko
Miłego dnia życzękatarzyna_d lubi tę wiadomość
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
nick nieaktualnyMonilla ja wlasnie tez wlasnie mam dietę cukrzycowa i tez przez to nie mogłam przybrać . A mała z 50 centyli spadła na jakieś 25 i lekarz był niezbyt z tego zadowolony . Ja mam wizytę w wtorek i to bedzie wizyta po czterech tygodniach
, tez jestem ciekawa jak Niunia przybrała . Wiem ze urosła bo czuje po kopniaczkami itd ale i tak sie martwię czy rosnie prawidłowo .
Mi z wyprawki zostało łóżeczko przewijak wanna szafa fotelik z baza i kosmetyki wszystkie . A dzis przychodzi mi paczka pieluch z mall.plmonilia84 lubi tę wiadomość
-
JusWik wrote:Dziewczyny czy wasi lekarze tez tak wagi wam pilnuja??? Bo ja wizyte mam za tydz i boje sie ze mnie ochrzani bo przybralam 2 kg w tym miesiącu. W zeszlym tez zwrocil uwage ze za duuuzo
Hej Ja ostatnio przybrałam 1,5 kg pytałam czy nie dużo a Dr powiedziała, że wszystko ok, tak więc nie martw się.A dr się zapytaj najwyżej czy masz przestać w ogóle jeść?
-
Lekarz nie powinien ochrzaniać, każda kobieta tyje tak jaką ma potrzebę. Ja w pierwszej ciaży przytyłam 15kg, ale wtedy słodycze to była moja ulubiona rzecz, teraz widzę że jak mam zakaz jedzenie słodkości to schudłam na ciele, twarzy a czuje się dobrze, czyli dla mnie ta dieta dobrze służy byle Kacper miał z czego brać heheeh
Ja jestem osobą otyła a jak wy kochane warzycie malutko to normalne że więcej przytyjecie, dziwny lekarz, olej gokatarzyna_d lubi tę wiadomość
-
Juswik moja gin też bardzo pilnuje wagi, ale ostatnio tak się bałam a on stwierdziła, że wszystko jest w porządku
U mnie od początku ciąży jakieś 6 kg na plusie.
Dziewczyny co na ból gardła?! Tabletki prenalen nie pomagają wcale ;/ Jakie inne można brać w ciąży? Wczoraj wieczorem tak mnie rozłożyło z nienacka, że szok. Zero jakichkolwiek objawów przeziębienia wcześniej, a teraz katar i to gardło.. -
ja też przez dietę przestałam przybierać, a wręcz teraz jestem w takcie spadku wagi... Na tydzień średnio po 0,5kg waga mi spada i już żartuję że w ciąży wrócę do wagi sprzed ciąży
Do połowy stycznia przybrałam 5kg, a teraz na plusie nieco ponad 3,5kg. Ale zarówno lekarz jak i położna mówili, że to normalne że przy tej diecie się chudnie, więc nie macie się czym martwić, lekarz powiedział że mogę schudnąć nawet 3kg, a na małego nie będzie miało to żadnego wpływu - bardziej zaszkodziłoby mu gdybym nie trzymała diety niż to że chudnę. Fakt, jest mały, bo tylko 830g jak na 27tydzień, ale lekarz powiedział że nie jest za mały i rośnie sobie tak na 2900-3000g A dla nas to Kochane lepiej, bo może i poród będzie prostszy jak będzie maluszek nie za duży:)
Ja miałam 2300g urodzona w terminie więc pewnie to też ma wpływ na jego wagęWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 09:12
Carolq, migussia lubią tę wiadomość
-
Domi mój synuś jest podobnej wagi jak twój bo ja miałam USG w 24tc+2 i ważył 730g czyli teraz pewnie będzie ważył podobnie jak twój. Ja na karcie ciązy na wadze elektronicznej mam 1,5kg na plusie. Oby teraz coś ruszyło, chociaż brzusio mi rośnie, jedynie ja się zmniejszam
Moja pierwsza córka miała 2900g i teraz na połówkowych lekarz mówił że synuś też tak wagowo mniejwięcej będzie, także myśle że nie jest źleOkaże się za 9 dni