Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa mam po synku wózek! I nie będę kupować!! Wole juz sobie wypasiona i lekka spacerówkę kupic:P bo ona nam die dłużej przyda
Justyś to łóżeczko fajna rzecz. Mogę z nim jeździ po całym domu. Szybko sie składa. Mam 2 poziomowe . Ale jak by co drewniak stoi na strychu -
Hej dziewczyny. Ostatnio od kilku dni pobolewał mnie brzuch ale nie były to silne bóle i nawet specjalnie mnie nie niepokoiły, nawet nazywałam to dyskomfortem a nie bólem. Jednak na wizycie pani doktor uświadomiła mnie że to jest właśnie stawianie się brzucha i skurcze. No i teraz to się zaczęłam stresować nie na żarty
Dostałam spasmoline ale oczywiście poczytałam w internecie a tam opinie podzielone, jedni piszą że to niebezpieczne inni że znowu nospa jest gorsza, eh i po co ja w ogóle czytałam. Do wizyty u mojej prowadzącej mam jeszcze dwa tygodnie prawie i nie wiem co robić. Może przyspieszę wizytę żeby mieć pewność. Na razie leżę i staram się nie stresować.
A jeśli chodzi o wózki to my się chyba na Cybex zdecydujemy ale jeszcze nic pewnego.
-
nick nieaktualny
-
Guem wrote:Hej dziewczyny. Ostatnio od kilku dni pobolewał mnie brzuch ale nie były to silne bóle i nawet specjalnie mnie nie niepokoiły, nawet nazywałam to dyskomfortem a nie bólem. Jednak na wizycie pani doktor uświadomiła mnie że to jest właśnie stawianie się brzucha i skurcze. No i teraz to się zaczęłam stresować nie na żarty
Dostałam spasmoline ale oczywiście poczytałam w internecie a tam opinie podzielone, jedni piszą że to niebezpieczne inni że znowu nospa jest gorsza, eh i po co ja w ogóle czytałam. Do wizyty u mojej prowadzącej mam jeszcze dwa tygodnie prawie i nie wiem co robić. Może przyspieszę wizytę żeby mieć pewność. Na razie leżę i staram się nie stresować.
A jeśli chodzi o wózki to my się chyba na Cybex zdecydujemy ale jeszcze nic pewnego.
http://www.osesek.pl/ciaza-i-porod/ciazowe-dolegliwosci/1380-skurcze-braxtona-hicksa.html
Stres naszym wrogiem- pamiętajteż mam skurcze, nawet się żaliłam kila postów temu
ale to nie są groźne skurcze, to ten cały Braxton Hicks
Ja tam miewam 2-3 razy w ciągu nocy, biorę magnez i staram się odpoczywać. Jutro wizytuję, to dam znać co mi lekarz poradzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 20:02
-
nick nieaktualny
-
Marietta wrote:http://www.osesek.pl/ciaza-i-porod/ciazowe-dolegliwosci/1380-skurcze-braxtona-hicksa.html
Stres naszym wrogiem- pamiętajteż mam skurcze, nawet się żaliłam kila postów temu
ale to nie są groźne skurcze, to ten cały Braxton Hicks
Ja tam miewam 2-3 razy w ciągu nocy, biorę magnez i staram się odpoczywać. Jutro wizytuję, to dam znać co mi lekarz poradzi
Ja też kilka razy tak miałam, że mi się brzuch spinał ale na razie ok.Wczoraj za to młody musiał się przekręcać w brzuszku i tak z 1,5 h miałam mega napięty brzuch, taki stożek mi się zrobił -
Cigaretta wrote:Kamisia fajna bryka !
Ja mam bebetto luca z fotelikiem cybex anton 3, 3w1
Uwielbiam firmę Bebettomają śliczne wózki lecz mąkę gondole a ze ja rodze duże dzieci, to moment by wyrosły, ja mam jedo memo, dla mnie śliczny i praktyczny. Siostra kupiła teraz adamex i też bardzo ładne wózki
Cigaretta lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za pocieszenie. Czytałam o skurczach B-H ale wydaje mi się że mi ten brzuch spina się znacznie częściej niż 10 razy na dobę. Ale staram się jak mogę nie myśleć o tym, relaksować się i chyba jest lepiej. Jeśli chodzi o nospę to czytałam że przenika przez łożysko i dzieci kobiet które brały duże ilości w czasie ciąży mają problemy z napięciem mięśniowym. Ale z drugiej strony wiem że jest to chyba najczęściej podawany środek nawet w szpitalu. A jeśli chodzi o spasmolinę to nie doczytałam dlaczego jest zła, poza tym że w ulotce jest napisane że nie dla kobiet w ciąży chyba że w wypadku wyższej konieczności...
A do niedawna cieszyłam się że wszystko u mnie przebiega tak idealnie książkowo.
Pochwalę się że przyjechała dzisiaj siostra mojego męża i przywiozła dzidzi górę ubranek. A i tak podobno to nie wszystko co kupiła tylko część rzeczy nie zdążyła dojść przed jej wylotem więc jeszcze wielka paka przyjdzie pocztą. Zastanawiałam się czy nie na wyrost kupiliśmy szafę i komodę bo przecież ubranka są takie maleńkie ale teraz zaczynam się martwić czy wszystko co mam zdołam pomieścić -
tola2014 wrote:a ja czekam na przesyłkę z mall.pl z 222szt pampersow i z allegro
zamówiłam pościel , 2 pieluszki flanelowe z ceratka, zestaw pielęgnacyjny ( obcinaczki nożyczki pilnik) nosefrida , etui na smoczek, 3 ręczniczki frotte, zawieszka na smoczek, podkłady poporodowe, patyczki z ogranicznikiem i masa innych pierdolek. uwielbiam jak przychodzą te przesyłki z dziecięcymi rzeczami
dziewczyny a jakie polecacie emulsje do kapieli? słyszałam, że hipp ma bardzo dobry skład.
a chusteczki mokre juz sama nie wiem. acha i czy to prawda, że dziecko po porodzie ma w zagięcia sucha skórę i trzeba smarować kremem żeby się nie podraznilo bardziej?
ostatnio była u mnie koleżanka i mi tak mówiła. w ogóle jakoś mnie nastraszyla z cc. ze jak mi dadza znieczulenie to mi będzie słabo rzygać mi się będzie chciało , że będę polprzytomna ze jak wstanę z łóżka to nagle w sekundzie wyleci wiadro krwi itd. no o ze dwa rożki do szpitala trzeba mieć ( tylko po co aż dwa?) ogólnie po jej wizycie zaczęłam bać się porodu.....
Miałam 2rozki a to i tak Malo jak dla mnie.stary pral..a to mleko ulane a to resztki smolki(pierwszych smolistych kup masakr) teraz tez drugi na zmianę w domu zostawie bo mam po synku u malej kupie nowy tani a all
A zgięcia sa wysuszone .biorę oliwkę bo to doradzila pediatra w szpitalu i mój kupił..mlzna tez czysta lanoliną do kupienia w aptece lub jakimś nawilżającym bepa thenem czy cos..
Co do cc to nie mam pojecia jak jest..tola2014 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAle chyba przedwczesny poród jest gorszy dla nas !!!! Jak masz więcej niż 10 to zadzwon do gina !przyspiesz wizyte !!
U sąsiadki dziecko nie ma żadnych problemów!!, a miała zagrożoną ciążę od 4 miesiąca i naprawde dużo tego brala!!
Trzeba wybrac mniejsze zło !
Ja biorę nospe forte 2x1 magnezu 2 rodzaje 2x1 i luteinę dopoch 2x1
Mysle ze luteina dużo pomaga !! -
katarzyna_d wrote:Ale chyba przedwczesny poród jest gorszy dla nas !!!! Jak masz więcej niż 10 to zadzwon do gina !przyspiesz wizyte !!
U sąsiadki dziecko nie ma żadnych problemów!!, a miała zagrożoną ciążę od 4 miesiąca i naprawde dużo tego brala!!
Trzeba wybrac mniejsze zło !
Ja biorę nospe forte 2x1 magnezu 2 rodzaje 2x1 i luteinę dopoch 2x1
Mysle ze luteina dużo pomaga !!
chodzę do dwóch ginów, jeden prywatnie a drugi na NFZ. Do obu mam zaufanie poza faktem że nie ufam NFZ... Gina prywatną traktuję jako prowadzącą i jej zalecenia przyjmują bez żadnego ale. teraz byłam na wizycie u tej na NFZ i właśnie ona przepisała mi spasmoline właśnie dlatego że zbyt częste skurcze mogłyby narobić więcej problemu i pewnie gdybym dostała to od mojej prowadzącej to bym się nie zastanawiała. Czy któraś z was brała albo słyszała o tym środku? Biorę też magnez od dłuższego czasu. Teraz leżę i wsłuchuję się w swoje ciało i od południa jest ok ale jak by co to pojadę na IP. Najgorsze że jeszcze dwa dni temu nawet bym nie pomyślała że to coś groźnego bo właściwie jak byłam zajęta to nawet nie zauważałam tych skurczy.