X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam stojaka, tylko do tego dokupiliśmy to:

http://allegro.pl/lezaczek-kapielowy-foczka-do-kapieli-fotelik-aqua-i5066123636.html

bo się tatuś uparł ;)

Carolq lubi tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jakoś tak boje się tych stojaków. boje się, że mi się to złoży w trakcie kapieli

Patrycja24, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    fajna ta wanienka. a kupujecie ten wkład gąbkowey do wanny?
    Wydaje mi sie, ze ten wklad to dosc wygodna rzecz. Nie jestem jakas maniaczka, ale sadze, ze w tej gabce z czasem jest sporo bakterii. No, ale co jakis czas mozna wymienic :-) albo kupic plastikowy.

tola2014, Agusia ;) lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    ja jakoś tak boje się tych stojaków. boje się, że mi się to złoży w trakcie kapieli
    Pomylkowo polubilam
    Stojak fajna rzecz, siostra miala dla swojego synka. Ja niestety mam male mieszkanie i nie mam miejsca na takie dodatkowe gadzety. Zamierzam kapac na stole, jest duzy i wysoki wiec powinno byc w miare wygodnie.

Patrycja24
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez myslalam o wanience z ikei ale one mniejsze sa od tych standardowych. Stojaczek tez chce konieczne bo mysle ze wygodniej no i chyba do zestawu dokupie tą gąbkę do wanienki.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanienka z Ikei mniejsza, ale poreczniejsza :-) poza tym potem nasze maluchy beda siedziec i powinno byc ok. Dzieki antyposlizgom wydaje mi sie stabilniejsza.

JusWik lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • migussia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:44

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole jak sobie pomysle o kapieli noworodka to jestem przerazona, czy sobie poradze tak, zeby krzywdy malemu nie zrobic.

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    Ja kupie wklad bo wsrod znajomych sie sprawdzal :) Zawsze mozna nowy kupic ;) chociaz ja uwazam ze dziecko nie powinno sie chowac w zbyt sterylnych warunkach. Chyba ze jest alergikiem..

Tez tak mysle, poza tym mam duzego psa i chocbym nie wiem jak sie

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    starala to sterylnych warunkow miec nhe bede :-P

Patrycja24
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie też o tych bateriach w tej gąbkę pomyślałam. a w takich gabka ch to jest ich miliony..

pasia27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam psa wiec raczej nie bedzie sterylnie :) ale moze to i lepiej .
    Nie wiem juz sama a czy któraś miała wanienkę odrazu z wkładem ? Czy to wygodne czy wtedy dziecko , jak wtedy dziecko sie przewraca i moje mu druga stronę ? Jakos sobie tego nie umiem wyobrazic :/ moze dlatego ze nie wiem jak to wyglada w praktyce i dlatego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 23:21

helutka lubi tę wiadomość

• Sylika Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wkładów nie kupuje i osobiście nie polecam ....
    Miałam wkładki do wanienki i te gąbki ale hak połozy sie dziecko a jest troszke więcej wody maluch nabiera w uszy i się denerwuje u mnie tak się zdarzało więc zrezygnowalam z wszystkich wanienkowych pierdół jedynie tetre wkładałam do wanienki by pupa się nie ślizgała i podtrzymywałam na ręku i mycie było dużo stabilniejsze ;)
    Dla mnie te gąbki to masa zebranych brudów.;) ale jak kto woli .

tola2014, maimama, Agnieszka0812, Patrycja24, Agusia ;) lubią tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 27 tygodniu :D ;-)

I z ciężkim sercem apeluje!!! Jadę na glukozę :P tfu tfu

Ślisko na drodze jak h** a u nas wyjebiste drogi, górki pagórki :-)

Jak bym się juz nigdy nie odezwała! Tzn ze nie dojechałam:-) haha
    Pozdrawiam :-)

Agnieszka0812, pasia27, Agusia ;) lubią tę wiadomość

• JusWik Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna humor Ci dopisuje od rana hehe.
    Witam sie i ja w piatecek ;-) Dawidek kopie od rana, z luzka jeszcze nie wychodzę. Brzuch mnie jakos dziwnie pobolewa jakby na @ a nawet czasem tam jak przy (sory za wyrażenie) biegunce.
    Wiecie co wczoraj po kąpieli zauwazylam jakby mi taka woda z jednej piersi poleciała, nie bylo tego duzo ale czyżby to juz siara byla???

Agnieszka0812, katarzyna_d lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pewnie juz siara . U mnie tez bezbarwy plyn jak przycisne juz jest alejeszcze lozka nie plamie

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Majóweczka78 Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas większość po starszaku.
    Wanienkę mam zwykłą, coś w tych klimatach http://slonsklep.pl/wanienki/2651-wanienka-102cm-safari-tega-baby.html
    Przy pierwszym dziecku chodził mi po głowie wkład do wanienki ,ta gąbka, ale odpuściłam mając wizję bakterii, suszenia tej gąbki , wymiany itd.
    I tak jak któraś pisała tetra na dno:) i starczy.
    Łóżeczko drewniane, też stoi i czeka. Dopiero z 1,5 mca temu starszaka przeprowadziliśmy do większego łóżka(już piętrowe na przyszłość) a łóżeczka nawet nie składaliśmy :)

ech coś dziś dospać nie mogę, a wieczorem padam. Starszak jeszcze chrapie a mama korzysta z wolnej chwili. Ostatnio młody daje nieźle do wiwatu broi aż miło, od poniedziałku wraca po chorobie do przedszkola, może będzie spokojniejszy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 07:44

tola2014, Carolq lubią tę wiadomość

1usai09kwwuzztpj.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:19

tola2014, Carolq, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie witam w 26 tygodniu ;P leci ten czas leci :)
    Hymmm.,, juz sama nie mam pojęcia na jaka wanienkę sie zdecydować w takim razie :) chyba najzwyklejsza najlepsza :)
    Dzis mam troszkę jeżdżenia , muszę jechac do księgowej zawieść zwolnienie . I jeszcze troszkę popracować :P dzien zapowiada sie ambitnie ciekawe jak wyjdzie w praniu ;P
    Dobrze ze mam obiadek gotowy :P i nie trzeba nic gotować

Agnieszka0812, pasia27 lubią tę wiadomość

• Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i Ja:-) Już po glukozie,trzech kłuciach i siuśksch ;-)Nie smakowało tak źle tylko zamuliło na pół godziny a potem git :-)Jak tylko wpadłam do domu to wciągnęłam pączucha taka byłam głodna

Patrycja24, pasia27, Carolq, migussia, katarzyna_d, Agusia ;) lubią tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
‹‹ 1203 1204 1205 1206 1207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ