X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, dziewczynki. Ja dopiero co sie obudzilam, otworzylam okno bo piekna wiosenna pogoda i weszlam zobaczyc co u Was :-)

Patrycja24
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś 25 tc :-)

Zjedliśmy rodzinnie.jajecznice i ja leze a maly się bawi :-)

Śniegu napadało u nas wczoraj wieczorem sporo ale dzis juz biedniej ..

Carolq, Patrycja24, migussia, Agusia ;) lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie, mnie boli brzuch, żoładek, jelita,. niefajnie

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja małego obwijalam w pieluszkę i wkladalam do wanienki..
    Z reszta te kąpiele to 5gora 10min rach ciach i wychodzimy hehe
    Na początku kapalam z tata w pokoju na stole a później normalnie w wannie miałam wanienke zwykla bez wkladek i gabek ale widziałam taki plastikowy wklad i kolezanka sobie chwalila bo od początku kapala sama i łatwiej jej bylo umyć małego..wyjmowałam go na wannę na ręcznik z kapturkiem i do pokoju na dalsza pielegnacje ;-)

Agusia ;) lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś.z Was dziewczyny zamawiala taki ręcznik z kapturkiem.wlasnie?
    Widziałam w Pepco ale milutki i na pewno nie wcisgal wody ..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Czy któraś.z Was dziewczyny zamawiala taki ręcznik z kapturkiem.wlasnie?
    Widziałam w Pepco ale milutki i na pewno nie wcisgal wody ..
    Ja kupilam z firmy BabyOno, w zwyklym sklepie. Jest duzy i mysle, ze dobrze wciagajacy wode. Siostra miala dla synka i byla zadowolona.

pasia27, Carolq lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano tyle sie opisalwm a tu tylko początek zapisalo ehhh . U nas kapanie od początku do tego czasu sprawuje meżus to jest ich czas i sie nie wtracam. I my korzystalismy z gabki i jakos malemu nic sie nie dzialo . W pokoju na stelazu wanienka i przewijak na stole a tam reszta pielegnacji ubieranie itp.
    Co di suchej skorki to mojw sasiadka mi radzila ze wszystk8e miejsca w ktorych cialo styka sie z cialem np uszka paszki czy wszelakie zgiecia smarowac troszke parafina ona dziala jak oliwka chyba.
    U nas tez sniegowo a wczoraj to wichury sniegi i Bóg wie co jeszcze sie dZialo. Tesc wrocil ze szpitala i obawiam sie ze jak to ta rodzina bedzie jutro zlot i popijawa. No on sobie chyba odpusci .... Zobaczymy.

Dziecko mam dalej zadżumione coś nie chce przechodzic dziadostwo. Dzien jest jeszcze spokojny ale noc.... Ehh

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Witam się z Wami w 7 miesiącu a zarazem III trymestrze! Ostatnia prosta, 3 miechy a może i ciut mniej i będę tulić swojego syncia <3

My kupujemy zwykłą wanienkę, najprawdopodobniej bez żadnych wkładów tylko zwykła tetra na dno i jakoś się da radę :)
    W poniedziałek mam zamiar jechać na glukozę i nie tyle się boję jej wypicia co tego kilkugodzinnego siedzenia tam z tymi wszystkimi mądrymi i wyperfumowanymi babuszkami :P

Carolq, migussia, pasia27, Patrycja24, Dariaaa88, Agusia ;) lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:45

Carolq lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak duzo z Nas ma dzisiaj zmianę tygodnia :)

migussia lubi tę wiadomość

• aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja Was witam w to piątkowe przedpołudnie. Ja leze i dogorywam z powodu choroby a Mala szaleje. Niestety bez wizyty u rodzinnego sie nie obejdzie. Zobaczymy co mi powie..:/

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    tez bylam dzis na glukozie
    nie wiem dlaczego ja jako jedyna obciazona bylam 50 g i tylko mialam pobierana krew tylko po godzinie ... wtf ??
    miala ktoras tak ???
    pozdrawiam .

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/df8cf4925391.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/acdd4789393b.jpg

Hej dziewczynki witam się ja i mój brzucholek.Obwod brzusiach 108cm (przez tydzień przybyło 2 cm )oj co to będzie dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 11:20

klaudia1534, migussia, Patrycja24, xpatiiix3, helutka, pasia27 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa wrote:
    I ja Was witam w to piątkowe przedpołudnie. Ja leze i dogorywam z powodu choroby a Mala szaleje. Niestety bez wizyty u rodzinnego sie nie obejdzie. Zobaczymy co mi powie..:/

Współczuje, ja też przeziębiona 3 dzień ale dzisiaj już o niebo lepiej się czuje, babcin domowy sok malinowy działa cuda, już drugi raz ratuje mnie od lekarza :)
    Kacperek też szaleje w brzuszku, kopniaki widoczne gołym okiem tak brzuch faluje :)

Alicce dziwne to, ja mam wypisane 75g i chyba tak zazwyczaj jest..

Justyś fajny, duży brzuszek, jak się trochę ogarnę to też sobie cyknę foto dla uczczenia tego 7 miesiąca :P

3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 wrote:
    Dziewczyny któraś pisała o ketonach w moczu? Okazało sie, żę ja mam i nie wiem co teraz...Macie jakieś pojęcie?
    A ile ich masz? Mi diabetolog tłumaczyła że to przez to, że za mało się je - czyli głodzisz malucha. Jak wyjdą w ciągu dnia/wieczorem, to znaczy że w ciągu dnia je się za mało, a jak po nocy, to trzeba zjeść coś przed snem, a czasem nawet w nocy wstać i coś zjeść

Carolq lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justys brzusio cudny!! Ja swoja 100dniowe mam za 10dni :Dwtefy i ja cykne zdjęcie
    Klaudia 1534 mi wlasnie ani mleko z miodem anie herbata z cytryną i sokiem malinowym ani czosnek nie pomogly. Boje się ze to angina(bo tak fardlo wygląda.. Wiec pewnie skończy sie antybiotykiem a bardzo bym tego nie chciala

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    A ile ich masz? Mi diabetolog tłumaczyła że to przez to, że za mało się je - czyli głodzisz malucha. Jak wyjdą w ciągu dnia/wieczorem, to znaczy że w ciągu dnia je się za mało, a jak po nocy, to trzeba zjeść coś przed snem, a czasem nawet w nocy wstać i coś zjeść

Kamisia mi raz wyszly cos kolo 5. I faktycznie pokrywa sie to z tym "glodzenuem" niby ja glodna nie chodzilam wręcz nawet w druga stronę nie miałam ochoty na kolacje bo po prostu nie bylam glodna... 4dni potem miałam zrobic siuskologie i tadaaaam... Wróciłam do jedzenia kolacji i ketony zniknely;)

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu_leczka wrote:
    Witam się i Ja:-) Już po glukozie,trzech kłuciach i siuśksch ;-)Nie smakowało tak źle tylko zamuliło na pół godziny a potem git :-)Jak tylko wpadłam do domu to wciągnęłam pączucha taka byłam głodna

Je też po glukozie :) Więcej komizmu było niż tragizmu :)

Cytryna zdała egzamin :) siedziałam z laską która zaraz po mnie piła, czas mi szybko zleciał bo jak zaczęłyśmy temat, to wygadać się nie mogłyśmy :)

Młody kopał tak ze taki chłopczyk z 5 lat patrzył się na mój brzucj i widział jak mi się rusza bluzka :P :P hahahah i się przysunął do mamy ze strachu hahahah :P :P

helutka, Agusia ;), Carolq lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:
    witajcie, mnie boli brzuch, żoładek, jelita,. niefajnie

Weź espumisan na jelita dobry !!! mi pomaga przy boleściach brzucha ...

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna nieźle to musiało wyglądać :D Dziecko dostało taki zastrzyk energii to szalało w brzuszku :)

agucha to rzeczywiście nieciekawie, idź lepiej do lekarza i nie męcz się w domu.

katarzyna_d lubi tę wiadomość

3jvz6iye0wj7pqpl.png
‹‹ 1204 1205 1206 1207 1208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ