WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, dziewczynki. Ja dopiero co sie obudzilam, otworzylam okno bo piekna wiosenna pogoda i weszlam zobaczyc co u Was :-)

Patrycja24
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś 25 tc :-)

Zjedliśmy rodzinnie.jajecznice i ja leze a maly się bawi :-)

Śniegu napadało u nas wczoraj wieczorem sporo ale dzis juz biedniej ..

Carolq, Patrycja24, migussia, Agusia ;) lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie, mnie boli brzuch, żoładek, jelita,. niefajnie

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja małego obwijalam w pieluszkę i wkladalam do wanienki..
    Z reszta te kąpiele to 5gora 10min rach ciach i wychodzimy hehe
    Na początku kapalam z tata w pokoju na stole a później normalnie w wannie miałam wanienke zwykla bez wkladek i gabek ale widziałam taki plastikowy wklad i kolezanka sobie chwalila bo od początku kapala sama i łatwiej jej bylo umyć małego..wyjmowałam go na wannę na ręcznik z kapturkiem i do pokoju na dalsza pielegnacje ;-)

Agusia ;) lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś.z Was dziewczyny zamawiala taki ręcznik z kapturkiem.wlasnie?
    Widziałam w Pepco ale milutki i na pewno nie wcisgal wody ..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Czy któraś.z Was dziewczyny zamawiala taki ręcznik z kapturkiem.wlasnie?
    Widziałam w Pepco ale milutki i na pewno nie wcisgal wody ..
    Ja kupilam z firmy BabyOno, w zwyklym sklepie. Jest duzy i mysle, ze dobrze wciagajacy wode. Siostra miala dla synka i byla zadowolona.

pasia27, Carolq lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano tyle sie opisalwm a tu tylko początek zapisalo ehhh . U nas kapanie od początku do tego czasu sprawuje meżus to jest ich czas i sie nie wtracam. I my korzystalismy z gabki i jakos malemu nic sie nie dzialo . W pokoju na stelazu wanienka i przewijak na stole a tam reszta pielegnacji ubieranie itp.
    Co di suchej skorki to mojw sasiadka mi radzila ze wszystk8e miejsca w ktorych cialo styka sie z cialem np uszka paszki czy wszelakie zgiecia smarowac troszke parafina ona dziala jak oliwka chyba.
    U nas tez sniegowo a wczoraj to wichury sniegi i Bóg wie co jeszcze sie dZialo. Tesc wrocil ze szpitala i obawiam sie ze jak to ta rodzina bedzie jutro zlot i popijawa. No on sobie chyba odpusci .... Zobaczymy.

Dziecko mam dalej zadżumione coś nie chce przechodzic dziadostwo. Dzien jest jeszcze spokojny ale noc.... Ehh

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Witam się z Wami w 7 miesiącu a zarazem III trymestrze! Ostatnia prosta, 3 miechy a może i ciut mniej i będę tulić swojego syncia <3

My kupujemy zwykłą wanienkę, najprawdopodobniej bez żadnych wkładów tylko zwykła tetra na dno i jakoś się da radę :)
    W poniedziałek mam zamiar jechać na glukozę i nie tyle się boję jej wypicia co tego kilkugodzinnego siedzenia tam z tymi wszystkimi mądrymi i wyperfumowanymi babuszkami :P

Carolq, migussia, pasia27, Patrycja24, Dariaaa88, Agusia ;) lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:45

Carolq lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak duzo z Nas ma dzisiaj zmianę tygodnia :)

migussia lubi tę wiadomość

• aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja Was witam w to piątkowe przedpołudnie. Ja leze i dogorywam z powodu choroby a Mala szaleje. Niestety bez wizyty u rodzinnego sie nie obejdzie. Zobaczymy co mi powie..:/

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    tez bylam dzis na glukozie
    nie wiem dlaczego ja jako jedyna obciazona bylam 50 g i tylko mialam pobierana krew tylko po godzinie ... wtf ??
    miala ktoras tak ???
    pozdrawiam .

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/df8cf4925391.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/acdd4789393b.jpg

Hej dziewczynki witam się ja i mój brzucholek.Obwod brzusiach 108cm (przez tydzień przybyło 2 cm )oj co to będzie dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 11:20

klaudia1534, migussia, Patrycja24, xpatiiix3, helutka, pasia27 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa wrote:
    I ja Was witam w to piątkowe przedpołudnie. Ja leze i dogorywam z powodu choroby a Mala szaleje. Niestety bez wizyty u rodzinnego sie nie obejdzie. Zobaczymy co mi powie..:/

Współczuje, ja też przeziębiona 3 dzień ale dzisiaj już o niebo lepiej się czuje, babcin domowy sok malinowy działa cuda, już drugi raz ratuje mnie od lekarza :)
    Kacperek też szaleje w brzuszku, kopniaki widoczne gołym okiem tak brzuch faluje :)

Alicce dziwne to, ja mam wypisane 75g i chyba tak zazwyczaj jest..

Justyś fajny, duży brzuszek, jak się trochę ogarnę to też sobie cyknę foto dla uczczenia tego 7 miesiąca :P

3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 wrote:
    Dziewczyny któraś pisała o ketonach w moczu? Okazało sie, żę ja mam i nie wiem co teraz...Macie jakieś pojęcie?
    A ile ich masz? Mi diabetolog tłumaczyła że to przez to, że za mało się je - czyli głodzisz malucha. Jak wyjdą w ciągu dnia/wieczorem, to znaczy że w ciągu dnia je się za mało, a jak po nocy, to trzeba zjeść coś przed snem, a czasem nawet w nocy wstać i coś zjeść

Carolq lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justys brzusio cudny!! Ja swoja 100dniowe mam za 10dni :Dwtefy i ja cykne zdjęcie
    Klaudia 1534 mi wlasnie ani mleko z miodem anie herbata z cytryną i sokiem malinowym ani czosnek nie pomogly. Boje się ze to angina(bo tak fardlo wygląda.. Wiec pewnie skończy sie antybiotykiem a bardzo bym tego nie chciala

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    A ile ich masz? Mi diabetolog tłumaczyła że to przez to, że za mało się je - czyli głodzisz malucha. Jak wyjdą w ciągu dnia/wieczorem, to znaczy że w ciągu dnia je się za mało, a jak po nocy, to trzeba zjeść coś przed snem, a czasem nawet w nocy wstać i coś zjeść

Kamisia mi raz wyszly cos kolo 5. I faktycznie pokrywa sie to z tym "glodzenuem" niby ja glodna nie chodzilam wręcz nawet w druga stronę nie miałam ochoty na kolacje bo po prostu nie bylam glodna... 4dni potem miałam zrobic siuskologie i tadaaaam... Wróciłam do jedzenia kolacji i ketony zniknely;)

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu_leczka wrote:
    Witam się i Ja:-) Już po glukozie,trzech kłuciach i siuśksch ;-)Nie smakowało tak źle tylko zamuliło na pół godziny a potem git :-)Jak tylko wpadłam do domu to wciągnęłam pączucha taka byłam głodna

Je też po glukozie :) Więcej komizmu było niż tragizmu :)

Cytryna zdała egzamin :) siedziałam z laską która zaraz po mnie piła, czas mi szybko zleciał bo jak zaczęłyśmy temat, to wygadać się nie mogłyśmy :)

Młody kopał tak ze taki chłopczyk z 5 lat patrzył się na mój brzucj i widział jak mi się rusza bluzka :P :P hahahah i się przysunął do mamy ze strachu hahahah :P :P

helutka, Agusia ;), Carolq lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:
    witajcie, mnie boli brzuch, żoładek, jelita,. niefajnie

Weź espumisan na jelita dobry !!! mi pomaga przy boleściach brzucha ...

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna nieźle to musiało wyglądać :D Dziecko dostało taki zastrzyk energii to szalało w brzuszku :)

agucha to rzeczywiście nieciekawie, idź lepiej do lekarza i nie męcz się w domu.

katarzyna_d lubi tę wiadomość

3jvz6iye0wj7pqpl.png
‹‹ 1204 1205 1206 1207 1208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ