X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello.

Piękne brzuszki macie !!!

Justyś ja też wszystko kupiłam na geminii, oprócz butelek z lovi bo na allegro były tańsze. A pieluchy tetra,flanela,prześcieradła,szczotki i nożyczki zamówiłam na allegro u jednego sprzedawcy.

Mi też glukoza nieźle weszła, pierwszy łyk najgorszy a potem spoko. Wynik ok, tylko w moczu wyszły mi szczawiany wapnia a z krwi prawdopodobnie lekka anemia. Okaże się 16tego.

Obiad już gotowy, ide odpoczywać ;)

Carolq lubi tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Hej :) wróciłam po ćwiczeniach i troszkę padlam :P
    Teraz dopiero odzywam
    Tak sie wlasnie zaczęłam zastanawiac Nad wanienka ? Ktos jakaś poleci ? Lepsza wyprofilowana czy nie ? Bo z tym mam największy dylemat . Na pewno uważam ze stelaż do wanienki jest niezbędny bo uważam za bezsens schylanie sie i meczenie .

Wanienka mam tega ze smyka i dla mnie jest super, stelaż szczerze dla mnie zmarnowane pieniądze, kupiłam i użyłam raz, wolałam ba podłodze a id kiedy młody siedzi to kąpie się w wanience włożone do naszej wanny

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy mogla by ktoras wzucic linka do gemini??

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    fajna ta wanienka. a kupujecie ten wkład gąbkowey do wanny?
    Kupiłam, słabo byłam zadowolona bo to siedlisko bakterii i w sumie gorzej z nią kąpać jest, lepiej pieluszke tetrowa położyć :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 14:28

Negra lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    jaka nianie zakupiłas?

Jeszcze nie zakupiłam ale będzie to ta http://www.babyono.com/niania-elektroniczna.html :) Może nie ma bajerów typu kamerka czy monitor oddechu ale mnie taka w zupełności wystarczy bo maluch będzie z nami w sypialni a niani będziemy używać ewentualnie tylko w ciągu dnia :) 3 znajome pary mają i polecają.

Różyczka, Carolq ja też jakaś bardziej płaczliwa jestem. Wczoraj mąż wchodzi do pokoju a ja ryczę a po chwili śmiałam się bo nie potrafiłam mu tak na prawdę wytłumaczyć dlaczego :D Ten oczywiście przejęty, że coś mi się stało bo dziwnie tak płakać bez powodu i nie mógł uwierzyć jak mu mówiłam, że to z powodu tego że bardzo mi się nudzi i że mam katar :D

Różyczka co do szpitala ja bym po prostu jechała na izbę przyjęć tam gdzie planujesz rodzić..

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    czy mogla by ktoras wzucic linka do gemini??

http://www.aptekagemini.pl/

candles88 lubi tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    malva my biedronki nawet termin ten sam mamy :P

hehe :D ale sie zlożyło :) ciekawe jaka wyprawka dadza ;p

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • malvva Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    To bedziesz blisko mnie :-)

oo a skad jestes ? ;)

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie, dziś bez usg, wszystko ok a wyniki glukozy ok, mam za mc zrobić ba czczo ze względu na cukrzycę z Adrianem, ale do diabetologa chodzić nie musze uff, mam się kuria domowymi sposobami i leżec, taaa ciekawe kiedy, jak się pogorszy lub do h dzień gorączka natychmiast do internisty i jak trzeba będzie to antybiotyk.

katarzyna_d, pasia27 lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nam zostaly do zakupu artukuly higieniczne i do pielegnacji oraz wypelnienie koldra i poduszka,ale narazie nie mam na to sily,mam jakis placzliwy okres i chyba poczekam do konca lutego z tym

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak chcecie fajne wypełnienie polecam kołderkę bambusową z tej stronki :) podobno bardzo fajnie się sprawdza , no i wiadomo jakie zalety maja rzeczy z bambusa
    http://slonsklep.pl/

mam też ręcznik dla Niuni z kapturkiem jest super mięciutki i delikatny :) sama w domu mam ręczniki z bambusa i je uwielbiam :)zamawiałam jeszcze z tej strony myjkę i 2 pieluszki jedną z dodatkami alg a jedna bambusowa ( polecam tą bambusową :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 15:01

Patrycja24, candles88, pasia27 lubią tę wiadomość

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    oo a skad jestes ? ;)
    Z Grudziądza ;-)

Patrycja24
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:18

cd9bskjojgq3qzff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    dziewczyny, które mają dietę dla cukrzyków, ile kalorii dziennie macie ustawione? i ile posiłków dziennie jecie?

to zazwyczaj 5-6 co 2,5 godziny
    ja stosuję tą dietę w razie czego pisz na prv , liczę WW a nie kaloriami , i to jest uważam lepsza metoda.
    http://www.szpitalkarowa.pl/dieta-dla-ciezarnej-chorej-na-cukrzyce

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 12:36

migussia, Carolq, Patrycja24, pasia27 lubią tę wiadomość

• domi05 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    dziewczyny, które mają dietę dla cukrzyków, ile kalorii dziennie macie ustawione? i ile posiłków dziennie jecie?
    Co do kalorii to nie podawała mi dokładnie, liczyłam przez 2 dni to wyszło 2000-2200, liczy się WW, to powinno być chyba 19-21, ale jako że o tym też diabetolog nie mówiła, liczyłam przez tydzień i miałam do 23WW na dzień. Teraz przestałam liczyć, mniej więcej wiem kiedy czego ile, opieram się na poziomie cukru i ketonach w moczu - bo jak są to się zjadło za mało i to miałam wrażenie dla diabetologa jest najważniejsze - bo jak jestem głodna to mam się nie głodzić i nie czekać do posiłku tylko zjeść kanapkę z warzywami, ale czy dobrze robię dowiem się na wizycie kontrolnej w poniedziałek. Jako że z małym wszystko dobrze, ja nie czuję głodu, a jak ketony nie wychodzą to chyba wszystko ok - a na dodatek jak to na tej diecie chudnę, więc wydaje mi się że wszystko dobrze, udało mi się już wychwycić wiele produktów, po których cukier jest wyższy i od początku tygodnia ani razu nie był podwyższony - zobaczymy jak zmierze po obiedzie bo zaryzykowałam i zrobiłam mielone z wieprzowego :)
    No do ilości posiłków, zwykle wygląda to tak
    8.00-8.30 Śniadanie (jako że po śniadaniu cukier najwyższy a i ja nie mam potrzeby jedzenia większej ilości na śniadanie, zjadam ok. połowę tego ile powinnam, ale za to zjadam 3 śniadania - rozbijam to sobie i obiad jem później)
    10.00-10.30 II Śniadanie (tu dopiero owoce, nabiał)
    12.00-12.30 III Śniadanie
    14.00-15.30 Obiad (tu w zależności jak wyjdzie i jak jestem głodna - ale żeby nie było dłuższej przerwy niż 3 godziny)
    16.00-17.00 Podwieczorek
    ok.19.00-20.00 Kolacja
    22.00-23.00 Kanapka+warzywa przed snem - tu też zjadam przeważnie więcej niż 1-2WW, bo inaczej w nocy budzę się głodna.

Z tymi posiłkami trzeba siebie wyczuć. Ja z początku jedząc dwa śniadanie, do pierwszego obfitego się zmuszałam żeby wszystko zjeść, ale za godzinę byłam znowu głodna, i mimo drugiego śniadania ledwo do obiadu przetrwałam, a jedząc obiad o 13 byłam znów głodna do wieczora, więc w moim przypadku strzałem w 10 było rozdzielić poranne śniadanie na dodatkowe mniejsze i dzięki temu rano jem dla mnie wystarczająco, cukier nie skacze, a ja obiad jem o te godzinie, o której mi odpowiada i nie mam problemu dotrwać do kolacji z małym podwieczorkiem :) Teraz już rzadko podjadam między, ale z początku było to nieuniknione, oczywiście jak dojadałam do warzywami żeby coś jeść, teraz jak muszę przegryzę migdałami albo też jakimś warzywkiem :)

Trochę tego napisałam... ;P

tb732n0a0czusv9c.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:45

malvva lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Carolq lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e11a7aaf424.jpg

:P:P

migussia, candles88, Carolq, Aniu_leczka, Patrycja24, bereda11, pasia27 lubią tę wiadomość

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

cd9bskjojgq3qzff.png
‹‹ 1206 1207 1208 1209 1210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ