WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello.

Piękne brzuszki macie !!!

Justyś ja też wszystko kupiłam na geminii, oprócz butelek z lovi bo na allegro były tańsze. A pieluchy tetra,flanela,prześcieradła,szczotki i nożyczki zamówiłam na allegro u jednego sprzedawcy.

Mi też glukoza nieźle weszła, pierwszy łyk najgorszy a potem spoko. Wynik ok, tylko w moczu wyszły mi szczawiany wapnia a z krwi prawdopodobnie lekka anemia. Okaże się 16tego.

Obiad już gotowy, ide odpoczywać ;)

Carolq lubi tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Hej :) wróciłam po ćwiczeniach i troszkę padlam :P
    Teraz dopiero odzywam
    Tak sie wlasnie zaczęłam zastanawiac Nad wanienka ? Ktos jakaś poleci ? Lepsza wyprofilowana czy nie ? Bo z tym mam największy dylemat . Na pewno uważam ze stelaż do wanienki jest niezbędny bo uważam za bezsens schylanie sie i meczenie .

Wanienka mam tega ze smyka i dla mnie jest super, stelaż szczerze dla mnie zmarnowane pieniądze, kupiłam i użyłam raz, wolałam ba podłodze a id kiedy młody siedzi to kąpie się w wanience włożone do naszej wanny

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy mogla by ktoras wzucic linka do gemini??

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    fajna ta wanienka. a kupujecie ten wkład gąbkowey do wanny?
    Kupiłam, słabo byłam zadowolona bo to siedlisko bakterii i w sumie gorzej z nią kąpać jest, lepiej pieluszke tetrowa położyć :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 14:28

Negra lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    jaka nianie zakupiłas?

Jeszcze nie zakupiłam ale będzie to ta http://www.babyono.com/niania-elektroniczna.html :) Może nie ma bajerów typu kamerka czy monitor oddechu ale mnie taka w zupełności wystarczy bo maluch będzie z nami w sypialni a niani będziemy używać ewentualnie tylko w ciągu dnia :) 3 znajome pary mają i polecają.

Różyczka, Carolq ja też jakaś bardziej płaczliwa jestem. Wczoraj mąż wchodzi do pokoju a ja ryczę a po chwili śmiałam się bo nie potrafiłam mu tak na prawdę wytłumaczyć dlaczego :D Ten oczywiście przejęty, że coś mi się stało bo dziwnie tak płakać bez powodu i nie mógł uwierzyć jak mu mówiłam, że to z powodu tego że bardzo mi się nudzi i że mam katar :D

Różyczka co do szpitala ja bym po prostu jechała na izbę przyjęć tam gdzie planujesz rodzić..

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    czy mogla by ktoras wzucic linka do gemini??

http://www.aptekagemini.pl/

candles88 lubi tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    malva my biedronki nawet termin ten sam mamy :P

hehe :D ale sie zlożyło :) ciekawe jaka wyprawka dadza ;p

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • malvva Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    To bedziesz blisko mnie :-)

oo a skad jestes ? ;)

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie, dziś bez usg, wszystko ok a wyniki glukozy ok, mam za mc zrobić ba czczo ze względu na cukrzycę z Adrianem, ale do diabetologa chodzić nie musze uff, mam się kuria domowymi sposobami i leżec, taaa ciekawe kiedy, jak się pogorszy lub do h dzień gorączka natychmiast do internisty i jak trzeba będzie to antybiotyk.

katarzyna_d, pasia27 lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nam zostaly do zakupu artukuly higieniczne i do pielegnacji oraz wypelnienie koldra i poduszka,ale narazie nie mam na to sily,mam jakis placzliwy okres i chyba poczekam do konca lutego z tym

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak chcecie fajne wypełnienie polecam kołderkę bambusową z tej stronki :) podobno bardzo fajnie się sprawdza , no i wiadomo jakie zalety maja rzeczy z bambusa
    http://slonsklep.pl/

mam też ręcznik dla Niuni z kapturkiem jest super mięciutki i delikatny :) sama w domu mam ręczniki z bambusa i je uwielbiam :)zamawiałam jeszcze z tej strony myjkę i 2 pieluszki jedną z dodatkami alg a jedna bambusowa ( polecam tą bambusową :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 15:01

Patrycja24, candles88, pasia27 lubią tę wiadomość

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    oo a skad jestes ? ;)
    Z Grudziądza ;-)

Patrycja24
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:18

cd9bskjojgq3qzff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    dziewczyny, które mają dietę dla cukrzyków, ile kalorii dziennie macie ustawione? i ile posiłków dziennie jecie?

to zazwyczaj 5-6 co 2,5 godziny
    ja stosuję tą dietę w razie czego pisz na prv , liczę WW a nie kaloriami , i to jest uważam lepsza metoda.
    http://www.szpitalkarowa.pl/dieta-dla-ciezarnej-chorej-na-cukrzyce

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 12:36

migussia, Carolq, Patrycja24, pasia27 lubią tę wiadomość

• domi05 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    dziewczyny, które mają dietę dla cukrzyków, ile kalorii dziennie macie ustawione? i ile posiłków dziennie jecie?
    Co do kalorii to nie podawała mi dokładnie, liczyłam przez 2 dni to wyszło 2000-2200, liczy się WW, to powinno być chyba 19-21, ale jako że o tym też diabetolog nie mówiła, liczyłam przez tydzień i miałam do 23WW na dzień. Teraz przestałam liczyć, mniej więcej wiem kiedy czego ile, opieram się na poziomie cukru i ketonach w moczu - bo jak są to się zjadło za mało i to miałam wrażenie dla diabetologa jest najważniejsze - bo jak jestem głodna to mam się nie głodzić i nie czekać do posiłku tylko zjeść kanapkę z warzywami, ale czy dobrze robię dowiem się na wizycie kontrolnej w poniedziałek. Jako że z małym wszystko dobrze, ja nie czuję głodu, a jak ketony nie wychodzą to chyba wszystko ok - a na dodatek jak to na tej diecie chudnę, więc wydaje mi się że wszystko dobrze, udało mi się już wychwycić wiele produktów, po których cukier jest wyższy i od początku tygodnia ani razu nie był podwyższony - zobaczymy jak zmierze po obiedzie bo zaryzykowałam i zrobiłam mielone z wieprzowego :)
    No do ilości posiłków, zwykle wygląda to tak
    8.00-8.30 Śniadanie (jako że po śniadaniu cukier najwyższy a i ja nie mam potrzeby jedzenia większej ilości na śniadanie, zjadam ok. połowę tego ile powinnam, ale za to zjadam 3 śniadania - rozbijam to sobie i obiad jem później)
    10.00-10.30 II Śniadanie (tu dopiero owoce, nabiał)
    12.00-12.30 III Śniadanie
    14.00-15.30 Obiad (tu w zależności jak wyjdzie i jak jestem głodna - ale żeby nie było dłuższej przerwy niż 3 godziny)
    16.00-17.00 Podwieczorek
    ok.19.00-20.00 Kolacja
    22.00-23.00 Kanapka+warzywa przed snem - tu też zjadam przeważnie więcej niż 1-2WW, bo inaczej w nocy budzę się głodna.

Z tymi posiłkami trzeba siebie wyczuć. Ja z początku jedząc dwa śniadanie, do pierwszego obfitego się zmuszałam żeby wszystko zjeść, ale za godzinę byłam znowu głodna, i mimo drugiego śniadania ledwo do obiadu przetrwałam, a jedząc obiad o 13 byłam znów głodna do wieczora, więc w moim przypadku strzałem w 10 było rozdzielić poranne śniadanie na dodatkowe mniejsze i dzięki temu rano jem dla mnie wystarczająco, cukier nie skacze, a ja obiad jem o te godzinie, o której mi odpowiada i nie mam problemu dotrwać do kolacji z małym podwieczorkiem :) Teraz już rzadko podjadam między, ale z początku było to nieuniknione, oczywiście jak dojadałam do warzywami żeby coś jeść, teraz jak muszę przegryzę migdałami albo też jakimś warzywkiem :)

Trochę tego napisałam... ;P

tb732n0a0czusv9c.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:45

malvva lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Carolq lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e11a7aaf424.jpg

:P:P

migussia, candles88, Carolq, Aniu_leczka, Patrycja24, bereda11, pasia27 lubią tę wiadomość

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

cd9bskjojgq3qzff.png
‹‹ 1206 1207 1208 1209 1210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ