X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • migussia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:45

katarzyna_d, Patrycja24 lubią tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    Katarzyna a ja np mam nadzieje ze synek bedzie podobny do meza :) Fakt najwazniejsze zdrowie ale czasami sie zastanawiam do kogo okaze sie maluch podobny :)

Syn nie jest do mnie podobny hehe zobaczymy jak kolejny :P najważniejsze żeby był zdrowy :P

migussia lubi tę wiadomość

• domi05 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    no ja do każdego posiłku mniej więcej po równo węgli jem żeby wszystko było na jednym poziomie, zrobiłam sobie rozpiskę na 6 posiłków, ale porcje jakie robię są dla mnie o wiele za duże, mój żołądek tego nie ogarnia :/ co do kcal to ustawiam sobie na 2000-2200. fakt faktem głodu nie czuję. zobaczymy jak to będzie przez najbliższe dni.
    Daria, znalazłam gdzieś coś takiego:
    Śniadanie 4-5WW
    II Śniadanie 2-3WW
    Obiad 5-6WW
    Podwieczorek 2-3WW
    Kolacja 3-4
    Przed snem 1-2WW
    Tak jak pisałam ja rozbijam to pierwsze na dwa, bo nie jestem w stanie tyle zjeść na raz, i tak na pierwsze mam do 2WW, na drugie śniadanie kanapka+owoc (chleb ok 20g to 1WW, albo dwie kromki chrupkiego + owoc też tyle żeby było 1WW) Do obiadu aby uzyskać taką ilość WW jem warzywa gotowane brukselka,brokuły do 200g i dodaję odpowiednią ilość ziemniaków/makaronu/ryżu - to już odważam, żeby nie było za dużo ani za mało - w mięsie nie ma WW mogę zjeść więcej - zjadam ok. 150g), na podwieczorek jakaś kanapka i warzywa, kolacja 3 kanapki albo np. makaron z czymś albo naleśnik też z warzywami oczywiście, przed snem dwie kanapki i warzywa. Jako że owoce mogę do 15, to albo jem do obiadu, albo trochę więcej niż 1WW do drugiego śniadania :)
    Jak coś to pisz priv

Carolq lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Z Grudziądza ;-)
    to rzeczywiście bardzo blisko :)

Patrycja24 lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • malvva Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    Malva udanej i bezpiecznej podrozy. Bylam kiedys w tym miescie i nie wiem czemu zakochanych :) Chyba chodzi tu o park z takimi sercami. ;) Ladne, klimatyczne stare miasteczko ;)
    Rozyczka moze zadzwon do ktoregos ze szpitali i zapytaj gdzie masz sie zglosic. Powinni Ci pomoc, doradzic. Albo tak jak radzila Carolq poszperaj w internetach.

diekuje :* rownie yce milo spedonego weekendu

migussia lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    diekuje :* rownie yce milo spedonego weekendu

Kochana widzę cos mocniejszego było :P:P jakiś grzaniec czy jak ;-) hahah

malvva lubi tę wiadomość

• aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    a od dawna sprawdzasz, czy pierwszy raz? Spróbuj później zjeść kolację, albo coś dojeść przed snem. Mi też parę razy wyszło, ze 2-3 razy około 5, a raz 15 wieczorem, z tym że u mnie się to praktycznie nie pokrywa właśnie z tym, czy jestem głodna czy nie, bo przeważnie wychodzą jak nie mam nawet ochoty już patrzeć na jedzenie, a nie wychodzą, jak wydaje mi się że zjadłam jakoś mało i byłam trochę głodna...
    W poniedziałek mam wizytę u diabetologa to dam Ci dokładnie znać, bo na pewno to omówi
    to tak jak u mnie. Nie bylamglidna wręcz w druga stronę czułam. Sie objedzona, wiec rezygnowakam z kolacji (i tak 3-5dni z rzędu) w efekcie w moczu pojawily sie ketony. Oczywiście pouczenie od ginekologa ze nie wolno się glodzic ze nawet jak nie chce mi sie jeść to ta mala kanapke na noc zjesc(troche na wcisk. A diabetolog.. Haha.. U tej to sie nasluchalam ketony w moczu plus na wadze dwa kilo mniej.. Efekt cyt" pani jakas niepowazna.. Ciąża to nie wybieg tu nie czas na diety!!" I w te manke przez 30min.. Ehhh. (dodam ze do 4.5miesiaca zamiast tyć ja ustawicznie tracilam na wadze pomimo jedzenia!!)

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Kochana widzę cos mocniejszego było :P:P jakiś grzaniec czy jak ;-) hahah

hahah ;D klawisz z litera z trzeba mocniej naciskac ;p

katarzyna_d lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wyszłam od lekarza. Angina oczywiście... I antybiotyk

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    hahah ;D klawisz z litera z trzeba mocniej naciskac ;p

Jak się popije to tez klawisz sie nie wciska hahah :P

• KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, ja dziś zakupiłam łóżeczko dostawne, przede mną jeszcze wyprawka z apteki... ale sporo rzeczy już mam, aż się dziwię że tak się uwinęłam. Łóżeczko będę przemalowywać, ale jeszcze nie wiem, białe czy szare

Patrycja24, migussia, katarzyna_d lubią tę wiadomość

43kt82c31nhz2sid.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:45

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogladam "Uwolnic orkę" :-) wrocilam ze spotkania z kolezankami i sobie odpoczywam bo cos mnie kolka meczy.

Patrycja24
  • maimama Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oglądam bajkę o potworach, zajadam delicje i rosne w przód i wszerz he he

Patrycja24, pasia27, Carolq lubią tę wiadomość

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak juz wspomnialam bylam na spotkaniu z kolezankami, ostati raz widzialysmy sie we wrzesniu. Ja juz o ciazy wiedzialam a one nie:-P nasluchalam sie komplementow, he he. Podobno widac, ze chlopiec bo promienieje. Niby nic a jak cieszy :-)

pasia27, kamisia88, bereda11, migussia lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e11a7aaf424.jpg

:P:P
    nooooooooooooooo jak mowili ze caly tatus to mnie skrecalo hahah
    na szczescie teraz robi sie mamusiowaty :-)

katarzyna_d lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieje, ze nie wda sie w tate tylko we mnie:-P sie okaze. Najwjzniejsze, zeby byl zdrowy.

Patrycja24
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a ja byla biedronka. Zaszlam w ciaze z Alkiem to przedluzyli mi tylko do porodu umowe. Ale wyprawka z tego co pamietam byla naprawde wypasna.

malvva lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak was cos bierze to na prawde polecam ten napar z majeranku.zaparzyc 2 lyzeczki majeranku i pic rano i wieczor po szklance ..do tego maselko domowe czosnkowe,herbatka z cytrynka i malinkami..
    wracajac do majeranku to oststnie 3 tyg walczyla z choroba..najpierw gardlo pozniej katar pozniej krtan i jak przestalam mowic to poszlam teraz wpiatek do lekarki osluchala i mowi ze jest ok..przepisala mi antybiotyk do wykupienia w ciagu 7 dni jakby nie przeszlo ale sie obylo..pije go jeszcze codziennie bo resztki flegmy schodzi ale jednak bez zadnych lekow sie obylo :-)

bereda11, helutka lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemka,
    ja dziś patrzę w moją kartę ciąży a tam termin 13.05, pacze w kalendarz a tam PIĄTEK :P
    Piątek 13.....brzmi zachęcająco :D :P

aaaguchaaa, pasia27, bereda11, Carolq, malvva, helutka lubią tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
‹‹ 1207 1208 1209 1210 1211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ