X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • migussia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:45

katarzyna_d, Patrycja24 lubią tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    Katarzyna a ja np mam nadzieje ze synek bedzie podobny do meza :) Fakt najwazniejsze zdrowie ale czasami sie zastanawiam do kogo okaze sie maluch podobny :)

Syn nie jest do mnie podobny hehe zobaczymy jak kolejny :P najważniejsze żeby był zdrowy :P

migussia lubi tę wiadomość

• domi05 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    no ja do każdego posiłku mniej więcej po równo węgli jem żeby wszystko było na jednym poziomie, zrobiłam sobie rozpiskę na 6 posiłków, ale porcje jakie robię są dla mnie o wiele za duże, mój żołądek tego nie ogarnia :/ co do kcal to ustawiam sobie na 2000-2200. fakt faktem głodu nie czuję. zobaczymy jak to będzie przez najbliższe dni.
    Daria, znalazłam gdzieś coś takiego:
    Śniadanie 4-5WW
    II Śniadanie 2-3WW
    Obiad 5-6WW
    Podwieczorek 2-3WW
    Kolacja 3-4
    Przed snem 1-2WW
    Tak jak pisałam ja rozbijam to pierwsze na dwa, bo nie jestem w stanie tyle zjeść na raz, i tak na pierwsze mam do 2WW, na drugie śniadanie kanapka+owoc (chleb ok 20g to 1WW, albo dwie kromki chrupkiego + owoc też tyle żeby było 1WW) Do obiadu aby uzyskać taką ilość WW jem warzywa gotowane brukselka,brokuły do 200g i dodaję odpowiednią ilość ziemniaków/makaronu/ryżu - to już odważam, żeby nie było za dużo ani za mało - w mięsie nie ma WW mogę zjeść więcej - zjadam ok. 150g), na podwieczorek jakaś kanapka i warzywa, kolacja 3 kanapki albo np. makaron z czymś albo naleśnik też z warzywami oczywiście, przed snem dwie kanapki i warzywa. Jako że owoce mogę do 15, to albo jem do obiadu, albo trochę więcej niż 1WW do drugiego śniadania :)
    Jak coś to pisz priv

Carolq lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Z Grudziądza ;-)
    to rzeczywiście bardzo blisko :)

Patrycja24 lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • malvva Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    Malva udanej i bezpiecznej podrozy. Bylam kiedys w tym miescie i nie wiem czemu zakochanych :) Chyba chodzi tu o park z takimi sercami. ;) Ladne, klimatyczne stare miasteczko ;)
    Rozyczka moze zadzwon do ktoregos ze szpitali i zapytaj gdzie masz sie zglosic. Powinni Ci pomoc, doradzic. Albo tak jak radzila Carolq poszperaj w internetach.

diekuje :* rownie yce milo spedonego weekendu

migussia lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    diekuje :* rownie yce milo spedonego weekendu

Kochana widzę cos mocniejszego było :P:P jakiś grzaniec czy jak ;-) hahah

malvva lubi tę wiadomość

• aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    a od dawna sprawdzasz, czy pierwszy raz? Spróbuj później zjeść kolację, albo coś dojeść przed snem. Mi też parę razy wyszło, ze 2-3 razy około 5, a raz 15 wieczorem, z tym że u mnie się to praktycznie nie pokrywa właśnie z tym, czy jestem głodna czy nie, bo przeważnie wychodzą jak nie mam nawet ochoty już patrzeć na jedzenie, a nie wychodzą, jak wydaje mi się że zjadłam jakoś mało i byłam trochę głodna...
    W poniedziałek mam wizytę u diabetologa to dam Ci dokładnie znać, bo na pewno to omówi
    to tak jak u mnie. Nie bylamglidna wręcz w druga stronę czułam. Sie objedzona, wiec rezygnowakam z kolacji (i tak 3-5dni z rzędu) w efekcie w moczu pojawily sie ketony. Oczywiście pouczenie od ginekologa ze nie wolno się glodzic ze nawet jak nie chce mi sie jeść to ta mala kanapke na noc zjesc(troche na wcisk. A diabetolog.. Haha.. U tej to sie nasluchalam ketony w moczu plus na wadze dwa kilo mniej.. Efekt cyt" pani jakas niepowazna.. Ciąża to nie wybieg tu nie czas na diety!!" I w te manke przez 30min.. Ehhh. (dodam ze do 4.5miesiaca zamiast tyć ja ustawicznie tracilam na wadze pomimo jedzenia!!)

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Kochana widzę cos mocniejszego było :P:P jakiś grzaniec czy jak ;-) hahah

hahah ;D klawisz z litera z trzeba mocniej naciskac ;p

katarzyna_d lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wyszłam od lekarza. Angina oczywiście... I antybiotyk

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    hahah ;D klawisz z litera z trzeba mocniej naciskac ;p

Jak się popije to tez klawisz sie nie wciska hahah :P

• KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, ja dziś zakupiłam łóżeczko dostawne, przede mną jeszcze wyprawka z apteki... ale sporo rzeczy już mam, aż się dziwię że tak się uwinęłam. Łóżeczko będę przemalowywać, ale jeszcze nie wiem, białe czy szare

Patrycja24, migussia, katarzyna_d lubią tę wiadomość

43kt82c31nhz2sid.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:45

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogladam "Uwolnic orkę" :-) wrocilam ze spotkania z kolezankami i sobie odpoczywam bo cos mnie kolka meczy.

Patrycja24
  • maimama Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oglądam bajkę o potworach, zajadam delicje i rosne w przód i wszerz he he

Patrycja24, pasia27, Carolq lubią tę wiadomość

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak juz wspomnialam bylam na spotkaniu z kolezankami, ostati raz widzialysmy sie we wrzesniu. Ja juz o ciazy wiedzialam a one nie:-P nasluchalam sie komplementow, he he. Podobno widac, ze chlopiec bo promienieje. Niby nic a jak cieszy :-)

pasia27, kamisia88, bereda11, migussia lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e11a7aaf424.jpg

:P:P
    nooooooooooooooo jak mowili ze caly tatus to mnie skrecalo hahah
    na szczescie teraz robi sie mamusiowaty :-)

katarzyna_d lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieje, ze nie wda sie w tate tylko we mnie:-P sie okaze. Najwjzniejsze, zeby byl zdrowy.

Patrycja24
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a ja byla biedronka. Zaszlam w ciaze z Alkiem to przedluzyli mi tylko do porodu umowe. Ale wyprawka z tego co pamietam byla naprawde wypasna.

malvva lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak was cos bierze to na prawde polecam ten napar z majeranku.zaparzyc 2 lyzeczki majeranku i pic rano i wieczor po szklance ..do tego maselko domowe czosnkowe,herbatka z cytrynka i malinkami..
    wracajac do majeranku to oststnie 3 tyg walczyla z choroba..najpierw gardlo pozniej katar pozniej krtan i jak przestalam mowic to poszlam teraz wpiatek do lekarki osluchala i mowi ze jest ok..przepisala mi antybiotyk do wykupienia w ciagu 7 dni jakby nie przeszlo ale sie obylo..pije go jeszcze codziennie bo resztki flegmy schodzi ale jednak bez zadnych lekow sie obylo :-)

bereda11, helutka lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemka,
    ja dziś patrzę w moją kartę ciąży a tam termin 13.05, pacze w kalendarz a tam PIĄTEK :P
    Piątek 13.....brzmi zachęcająco :D :P

aaaguchaaa, pasia27, bereda11, Carolq, malvva, helutka lubią tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
‹‹ 1207 1208 1209 1210 1211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ