X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Mamuśki :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ktoś kiedyś pisał nazwę maści z apteki na swędzące sutki, ale sobie nie zapisałam a mega bardzo potrzebuję, bo na maxa mnie swędzą ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiem Wam i się pochwalę, że dzisiaj byłam w Smyku i obkupiłam się jeszcze na 70% wyprzedaży, czapeczki kupiłam i dorwałam na przecenie smoczki do butelek Tommee tipee ;)

pasia27, Patrycja24 lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    hmm w laboratorium tez wszystkie girls piły 75g tylko dwie mialy tez dziwnie bo kłute miały być po 2 h a nie po 1h jak reszta ... nie rozumiem < mam nadzieje ze wyjdzie ok i nie bede musiała drugi raz tego pić - chociaż nie twierdze ze bylo az tak złe ;) :P

ja też miałam tylko po 2h, ale nie wiem od czego to zależało ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    dziewczyny jak was cos bierze to na prawde polecam ten napar z majeranku.zaparzyc 2 lyzeczki majeranku i pic rano i wieczor po szklance ..do tego maselko domowe czosnkowe,herbatka z cytrynka i malinkami..
    wracajac do majeranku to oststnie 3 tyg walczyla z choroba..najpierw gardlo pozniej katar pozniej krtan i jak przestalam mowic to poszlam teraz wpiatek do lekarki osluchala i mowi ze jest ok..przepisala mi antybiotyk do wykupienia w ciagu 7 dni jakby nie przeszlo ale sie obylo..pije go jeszcze codziennie bo resztki flegmy schodzi ale jednak bez zadnych lekow sie obylo :-)

coś jest w tym majeranku, bo ja jak miałam katar to wyleczyłam go szybciutko smarując pod nosem właśnie maścią majerankową kupioną w aptece, a plecy mąż mi smarował olejkiem kamforowym, i super rozgrzewał, a nie szkodzi w ciąży. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 18:05

pasia27 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa zgadzam się z Tobą, mnie też chyba właśnie ta maść uratowała przed porządnym katarem :) Jeszcze nigdy katar u mnie nie trwał 3 dni, więc albo ta maść jest taka cudowna, albo to był bardzo szybki katar :D

pasia27, Marietta, Patrycja24 lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    dziewczyny ktoś kiedyś pisał nazwę maści z apteki na swędzące sutki, ale sobie nie zapisałam a mega bardzo potrzebuję, bo na maxa mnie swędzą ;)
    Maltan :-)

Carolq, Agusia ;) lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas maść majerankowa dla małego od poczarku stosuje :-) sama tez sie pożyczam hehe i do tego Depulol dla dzieci zamiast kamfory :-)

Agusia ;) lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    Iwa zgadzam się z Tobą, mnie też chyba właśnie ta maść uratowała przed porządnym katarem :) Jeszcze nigdy katar u mnie nie trwał 3 dni, więc albo ta maść jest taka cudowna, albo to był bardzo szybki katar :D

no skuteczna jest, ale ciężko mi jest znieść jej zapach ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Maltan :-)

o dziękujęęęęę bardzo :)

pasia27 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my juz po zakupach,kupilismy butelki,smoczki,pampersy,chusteczki nawilżane,szczoteczke do wlosow,nożyczki do pazurków,balsamy do prania,płyny do płukania....pozostal jeszcze do zakupu laktator, sterylizator,pieluchy tetrowe,a kosmetyki typu oliwka,zel do mycia,krem ochronny,krem na odparzenia zostawilam na marzec :)

pasia27, Patrycja24 lubią tę wiadomość

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis wydzwonilam do teściowej i zrobiłam zamówienie na ręcznik z kapturkiem dla malej :-) niech kupi a znając ja to dziadostwa nie kupi ;-) wole to niż kolejne śpiochy :-)
    W marcu u nich będziemy na świętach to wezmę i resztę rzeczy po Kscperku :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jakiej firmy kosmetyki kupić dla malucha ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Ja kupiłam z babydream rossman, później wezmę jeszcze bobini

Marietta lubi tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zobaczyłam swoje wyniki z czwartku tj krew,mocz i crp no wszystko jest Oki tylko to crp norma jest do 5 a ja mam 5,80-no i znowu się martwię choć słyszałam że w ciąży może być podwyższone . Wizyta dopiero 17-go.Zadzwonie chyba do gin w poniedziałek bo znowu mi odbija.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://bellybestfriend.pl/forum/po-narodzinach/jaki-wozek-wybrac,440,1.html

Nie wiem czy przegladalyscie ale w pierwszej mojej ciąży powstał ten watek :-) duzo ciekawych opinii o limuzynkach :-)

helutka, aaaguchaaa lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:

Ja kupuję z HIPP, ale babydream z rossmana też ma bardzo dobry skład :)

tola2014, Carolq lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Dziś zobaczyłam swoje wyniki z czwartku tj krew,mocz i crp no wszystko jest Oki tylko to crp norma jest do 5 a ja mam 5,80-no i znowu się martwię choć słyszałam że w ciąży może być podwyższone . Wizyta dopiero 17-go.Zadzwonie chyba do gin w poniedziałek bo znowu mi odbija.
    Justyś, mi po podwyższonych leukocytach lekarka kazała zrobic CRP i odrazu zaznaczyła że mam się nie przerazić jak wynik wyjdzie powyżej normy bo u kobiet w ciąży to zupełnie normalne.
    Więc możesz być spokojna bo ona mowila że nawet jak bedzie 10 to mam się nie stresować :)

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś w szpitalu, pojechałam do Krakowa gdzie zamierzam rodzic.
    Na szczęście mój Skarb ma się dobrze, lekarz długo robił badanie, żeby sprawdzić czy brzuch się napina. Sprawdził szyjkę ( 35mm), łożysko też w porządku.
    Mała nie jest taka mała bo waży już 1300g i podobno ma długie nogi :)
    Lekarz mówi, że jak tak dalej będzie rosła to może ważyć 3500-4000g w dniu porodu. Dla mnie najważniejsze żeby zdrową była!
    A mój ciężki, bolący brzuch? Nie wiem dlaczego od wczoraj odczuwam taki dyskomfort. Może to kolejne objawy ciąży w 3 trymestrze...Gdyby się nasiliły mam jechać do szpitala. Ciesze się ze pojechałam bo będę spokojniejsza do kolejnej wizyty. Jak to dr powiedział " lepiej być na badaniu o jeden raz za dużo niż o jeden raz za mało ".
    Co do wyprawki to dostałam kołyske, bujaczek, kosz Mojżesza, mate edukacyjną i dużo ciuszków, mam kocyki, pieluchy muslinowe, mam dostać poduszkę do karmienia. Kosmetyki itp będę kupować jak zaczną chodzić na szkole rodzenia. W poniedziałek planuje zakupy w Ikei ( wanienka, ręczniki, komoda, łóżeczko, rolety itp). Ostatnio porównując się do was wpadłam w panikę i byłam zła na siebie ze tak mało mam, ale jakby nie było w lutym uda mi się wszystko skompletować wiec raczej nie jest tak źle :)
    Jeszcze tylko wózek używany znajdę i będzie saper!

monilia84, Iwa81, Marietta, katarzyna_d lubią tę wiadomość

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)

Różyczko to super że u Was wszystko ok, że szyjka trzyma i łożysko, a malutka jaka duża extra :)

Gratuluje pierwszych prezentów dla córeczki :)

Miłego dnia :)

Różyczka lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
‹‹ 1210 1211 1212 1213 1214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ