Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyRóżyczka wrote:Byłam dziś w szpitalu, pojechałam do Krakowa gdzie zamierzam rodzic.
Na szczęście mój Skarb ma się dobrze, lekarz długo robił badanie, żeby sprawdzić czy brzuch się napina. Sprawdził szyjkę ( 35mm), łożysko też w porządku.
Mała nie jest taka mała bo waży już 1300g i podobno ma długie nogi
Lekarz mówi, że jak tak dalej będzie rosła to może ważyć 3500-4000g w dniu porodu. Dla mnie najważniejsze żeby zdrową była!
A mój ciężki, bolący brzuch? Nie wiem dlaczego od wczoraj odczuwam taki dyskomfort. Może to kolejne objawy ciąży w 3 trymestrze...Gdyby się nasiliły mam jechać do szpitala. Ciesze się ze pojechałam bo będę spokojniejsza do kolejnej wizyty. Jak to dr powiedział " lepiej być na badaniu o jeden raz za dużo niż o jeden raz za mało ".
Co do wyprawki to dostałam kołyske, bujaczek, kosz Mojżesza, mate edukacyjną i dużo ciuszków, mam kocyki, pieluchy muslinowe, mam dostać poduszkę do karmienia. Kosmetyki itp będę kupować jak zaczną chodzić na szkole rodzenia. W poniedziałek planuje zakupy w Ikei ( wanienka, ręczniki, komoda, łóżeczko, rolety itp). Ostatnio porównując się do was wpadłam w panikę i byłam zła na siebie ze tak mało mam, ale jakby nie było w lutym uda mi się wszystko skompletować wiec raczej nie jest tak źle
Jeszcze tylko wózek używany znajdę i będzie saper!
super , że wszystko dobrze z dzidziusiem. w którym szpitalu będziesz rodzic?Różyczka lubi tę wiadomość
-
Różyczka wrote:Byłam dziś w szpitalu, pojechałam do Krakowa gdzie zamierzam rodzic.
Na szczęście mój Skarb ma się dobrze, lekarz długo robił badanie, żeby sprawdzić czy brzuch się napina. Sprawdził szyjkę ( 35mm), łożysko też w porządku.
Mała nie jest taka mała bo waży już 1300g i podobno ma długie nogi
Lekarz mówi, że jak tak dalej będzie rosła to może ważyć 3500-4000g w dniu porodu. Dla mnie najważniejsze żeby zdrową była!
A mój ciężki, bolący brzuch? Nie wiem dlaczego od wczoraj odczuwam taki dyskomfort. Może to kolejne objawy ciąży w 3 trymestrze...Gdyby się nasiliły mam jechać do szpitala. Ciesze się ze pojechałam bo będę spokojniejsza do kolejnej wizyty. Jak to dr powiedział " lepiej być na badaniu o jeden raz za dużo niż o jeden raz za mało ".
Co do wyprawki to dostałam kołyske, bujaczek, kosz Mojżesza, mate edukacyjną i dużo ciuszków, mam kocyki, pieluchy muslinowe, mam dostać poduszkę do karmienia. Kosmetyki itp będę kupować jak zaczną chodzić na szkole rodzenia. W poniedziałek planuje zakupy w Ikei ( wanienka, ręczniki, komoda, łóżeczko, rolety itp). Ostatnio porównując się do was wpadłam w panikę i byłam zła na siebie ze tak mało mam, ale jakby nie było w lutym uda mi się wszystko skompletować wiec raczej nie jest tak źle
Jeszcze tylko wózek używany znajdę i będzie saper!
najważniejsze że mała zdrowa
Różyczka lubi tę wiadomość
-
Różyczka- dobre wieści
Ja też będę rodzić w Krakowie, który szpital wybrałaś? Pojechałaś na wizytę teraz prywatnie czy w związku z dolegliwościami Cię przyjęli?
Ahhh- byłabym zapomniała, dzisiaj moja studniówka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 09:50
pasia27, Patrycja24, JusWik, Różyczka, Madziuśka, Carolq lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarietta wrote:Różyczka- dobre wieści
Ja też będę rodzić w Krakowie, który szpital wybrałaś? Pojechałaś na wizytę teraz prywatnie czy w związku z dolegliwościami Cię przyjęli?
Marietta a byłaś na dniu otwartym w ujastku? Ja miała iść , ale nie dotarłam w koncu -
Witam się w niedzielne przedpoludnie. U mnie sloneczko cudnie swieci, zjadlam śniadanie i dalej wylegiwać się w łóżku
ale chyba wybiorę się na spacerek...
Różyczka cieszę sie ze z córcia wszystko ok, duziutka juź jest.
Marietta zo juz zaczynasz odliczanie w drugą stronę... teraz juz zleci...
Życzę wam kochane milego i udanego dzionkaRóżyczka, Marietta lubią tę wiadomość
-
Różyczka wrote:Justyś, mi po podwyższonych leukocytach lekarka kazała zrobic CRP i odrazu zaznaczyła że mam się nie przerazić jak wynik wyjdzie powyżej normy bo u kobiet w ciąży to zupełnie normalne.
Więc możesz być spokojna bo ona mowila że nawet jak bedzie 10 to mam się nie stresować
U mnie też piękne słoneczko aż człowiek energii dostaje
Różyczka lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Marietta wrote:Różyczka- dobre wieści
Nie zapomnij zrobic zdjęcia do albumu rodzinnego
W szpitalu przyjęli mnie na izbie przyjęć, nie było nikogo przede mną, lekarz bardzo dobrze się mną zajął. Nic nie płaciłam.
Powiedział, że gdybym czuła że rodzę za wczesnie mam jechac do szpitala uniwersyteckiego lub na Kopernika a z mniejszymi dolegliwościami do nich.
Nie ukrywam, że zdecydowałam się na ten szpital ze względu na moją lekarkę, ktora w nim pracuje. W moim miasteczku ( 40km od Krakowa ) jest szpital, który każdy mi odradza, łącznie z moją położną...
Słyszałam tez duzo dobrego o innych szpitalach w Krakowie, ale prawda jest taka ze ile kobiet tyle opinii.tola2014 lubi tę wiadomość
-
tola2014 wrote:Marietta a byłaś na dniu otwartym w ujastku? Ja miała iść , ale nie dotarłam w koncu
nie byłam jeszcze nigdzie na dniu otwartymNa szczęście w szpitalach dni otwarte są co tydzień- max dwa, więc zdążę
Różyczka- w którą stronę 40km?szpitalów w Krakowie na pęczki, ja nie mam pojęcia już gdzie chcę rodzić... napierw myślałam o Rydygierze, potem Narutowiczu, a teraz to już mam mętlik
-
nick nieaktualny
-
Marietta wrote:nie byłam jeszcze nigdzie na dniu otwartym
Na szczęście w szpitalach dni otwarte są co tydzień- max dwa, więc zdążę
Różyczka- w którą stronę 40km?szpitalów w Krakowie na pęczki, ja nie mam pojęcia już gdzie chcę rodzić... napierw myślałam o Rydygierze, potem Narutowiczu, a teraz to już mam mętlik
przynajmniej macie wybór, u nas w Opolu - tylko jeden, więc wyboru brak.
-
zabuszka wrote:Sloneczna niedziela sie szykuje ale piździ ze głowę chce urwać. Pewnie wpadne na kawe do mamuski i jakoś czad zleci.
Niezly kokosek sie szykuje z synka tak wariuje w brzuchu ze nie wiem kiedy on spi.heh.
moja mała też nie wiem kiedy śpi, wieczorem działa, w noc też się zdarza, w pracy jak tylko usiądę szaleje, i jak jadę autem szaleje, tez nie wiem kiedy śpi, - ale mam nadzieję że jak teraz się wyszaleje, to będzie spała jak już będzie na Świecie -
Zachwalalyscie kosmetyki hipp dla niemowlaczków,a o które konkretnie chodzi te różowe czy zielone? Bo szykuje się do zamawiania i nie wiem które wybrać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 18:07
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Justyś ja będę kupować te zielone, tutaj masz link poczytaj sobie http://www.srokao.pl/2015/11/analiza-hipp-babysanft.html Ja kupuje jedynie z tej serii żel do mycia ciała i włosów oraz oliwkę pielęgnacyjną i chyba krem ochronny na odparzenia
Byłam dzisiaj z mężem na zakupach i małemu w smyku kupiłam taki cieplejszy polarkowy pajacyk idealny myślę na wyjście ze szpitala za 15 zł i dyniowy komplecik, który już któraś z Was pokazywałaA sobie koszulę do szpitala o taką http://www.italianfashion.pl/produkt/raisa-koszula-krotki-rekaw.php tą jasną i zaraz chyba też zrobię zamówienie na allegro na wyprawkę do łóżeczka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 20:04
tola2014, Patrycja24, Carolq, pasia27, monilia84 lubią tę wiadomość
-
ja dziś z nudów złożyłam przewijak i łóżeczko, żeby zobaczyć czy na pewno się zmieści, a później rozłożyłam
za wcześnie jeszcze żeby mi zagracało sypialnię, mamy czas. A poza tym czytam Was i zapisuję linki na późniejsze zakupy
Patrycja24 lubi tę wiadomość