X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Byłam dziś w szpitalu, pojechałam do Krakowa gdzie zamierzam rodzic.
    Na szczęście mój Skarb ma się dobrze, lekarz długo robił badanie, żeby sprawdzić czy brzuch się napina. Sprawdził szyjkę ( 35mm), łożysko też w porządku.
    Mała nie jest taka mała bo waży już 1300g i podobno ma długie nogi :)
    Lekarz mówi, że jak tak dalej będzie rosła to może ważyć 3500-4000g w dniu porodu. Dla mnie najważniejsze żeby zdrową była!
    A mój ciężki, bolący brzuch? Nie wiem dlaczego od wczoraj odczuwam taki dyskomfort. Może to kolejne objawy ciąży w 3 trymestrze...Gdyby się nasiliły mam jechać do szpitala. Ciesze się ze pojechałam bo będę spokojniejsza do kolejnej wizyty. Jak to dr powiedział " lepiej być na badaniu o jeden raz za dużo niż o jeden raz za mało ".
    Co do wyprawki to dostałam kołyske, bujaczek, kosz Mojżesza, mate edukacyjną i dużo ciuszków, mam kocyki, pieluchy muslinowe, mam dostać poduszkę do karmienia. Kosmetyki itp będę kupować jak zaczną chodzić na szkole rodzenia. W poniedziałek planuje zakupy w Ikei ( wanienka, ręczniki, komoda, łóżeczko, rolety itp). Ostatnio porównując się do was wpadłam w panikę i byłam zła na siebie ze tak mało mam, ale jakby nie było w lutym uda mi się wszystko skompletować wiec raczej nie jest tak źle :)
    Jeszcze tylko wózek używany znajdę i będzie saper!

super , że wszystko dobrze z dzidziusiem. w którym szpitalu będziesz rodzic?

Różyczka lubi tę wiadomość

• migussia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:45

Różyczka, Carolq lubią tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Byłam dziś w szpitalu, pojechałam do Krakowa gdzie zamierzam rodzic.
    Na szczęście mój Skarb ma się dobrze, lekarz długo robił badanie, żeby sprawdzić czy brzuch się napina. Sprawdził szyjkę ( 35mm), łożysko też w porządku.
    Mała nie jest taka mała bo waży już 1300g i podobno ma długie nogi :)
    Lekarz mówi, że jak tak dalej będzie rosła to może ważyć 3500-4000g w dniu porodu. Dla mnie najważniejsze żeby zdrową była!
    A mój ciężki, bolący brzuch? Nie wiem dlaczego od wczoraj odczuwam taki dyskomfort. Może to kolejne objawy ciąży w 3 trymestrze...Gdyby się nasiliły mam jechać do szpitala. Ciesze się ze pojechałam bo będę spokojniejsza do kolejnej wizyty. Jak to dr powiedział " lepiej być na badaniu o jeden raz za dużo niż o jeden raz za mało ".
    Co do wyprawki to dostałam kołyske, bujaczek, kosz Mojżesza, mate edukacyjną i dużo ciuszków, mam kocyki, pieluchy muslinowe, mam dostać poduszkę do karmienia. Kosmetyki itp będę kupować jak zaczną chodzić na szkole rodzenia. W poniedziałek planuje zakupy w Ikei ( wanienka, ręczniki, komoda, łóżeczko, rolety itp). Ostatnio porównując się do was wpadłam w panikę i byłam zła na siebie ze tak mało mam, ale jakby nie było w lutym uda mi się wszystko skompletować wiec raczej nie jest tak źle :)
    Jeszcze tylko wózek używany znajdę i będzie saper!

najważniejsze że mała zdrowa :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka- dobre wieści :) Ja też będę rodzić w Krakowie, który szpital wybrałaś? Pojechałaś na wizytę teraz prywatnie czy w związku z dolegliwościami Cię przyjęli? :)

Ahhh- byłabym zapomniała, dzisiaj moja studniówka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 09:50

pasia27, Patrycja24, JusWik, Różyczka, Madziuśka, Carolq lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Różyczka- dobre wieści :) Ja też będę rodzić w Krakowie, który szpital wybrałaś? Pojechałaś na wizytę teraz prywatnie czy w związku z dolegliwościami Cię przyjęli? :)

Marietta a byłaś na dniu otwartym w ujastku? Ja miała iść , ale nie dotarłam w koncu

• JusWik Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w niedzielne przedpoludnie. U mnie sloneczko cudnie swieci, zjadlam śniadanie i dalej wylegiwać się w łóżku :-) ale chyba wybiorę się na spacerek...
    Różyczka cieszę sie ze z córcia wszystko ok, duziutka juź jest.
    Marietta zo juz zaczynasz odliczanie w drugą stronę... teraz juz zleci...
    Życzę wam kochane milego i udanego dzionka :-)

Różyczka, Marietta lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Justyś, mi po podwyższonych leukocytach lekarka kazała zrobic CRP i odrazu zaznaczyła że mam się nie przerazić jak wynik wyjdzie powyżej normy bo u kobiet w ciąży to zupełnie normalne.
    Więc możesz być spokojna bo ona mowila że nawet jak bedzie 10 to mam się nie stresować :)
    Dzieki różyczka za slowa otuchy mam nadzieję, że jest tak jak mówisz ☺Cieszę się że z córcia wszystko oki.
    U mnie też piękne słoneczko aż człowiek energii dostaje

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    super , że wszystko dobrze z dzidziusiem. w którym szpitalu będziesz rodzic?
    W szpitalu Stefana Żeromskiego w Krakowie.
    Tam pracuje moja lekarka i kilka koleżanek rodziło i bardzo zadowolone.

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:

Marietta piękny dzień jak na studniówkę.
    Nie zapomnij zrobic zdjęcia do albumu rodzinnego ;)
    W szpitalu przyjęli mnie na izbie przyjęć, nie było nikogo przede mną, lekarz bardzo dobrze się mną zajął. Nic nie płaciłam.
    Powiedział, że gdybym czuła że rodzę za wczesnie mam jechac do szpitala uniwersyteckiego lub na Kopernika a z mniejszymi dolegliwościami do nich.
    Nie ukrywam, że zdecydowałam się na ten szpital ze względu na moją lekarkę, ktora w nim pracuje. W moim miasteczku ( 40km od Krakowa ) jest szpital, który każdy mi odradza, łącznie z moją położną...
    Słyszałam tez duzo dobrego o innych szpitalach w Krakowie, ale prawda jest taka ze ile kobiet tyle opinii.

tola2014 lubi tę wiadomość

• Marietta Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Marietta a byłaś na dniu otwartym w ujastku? Ja miała iść , ale nie dotarłam w koncu

nie byłam jeszcze nigdzie na dniu otwartym :P Na szczęście w szpitalach dni otwarte są co tydzień- max dwa, więc zdążę ;)

Różyczka- w którą stronę 40km? :) szpitalów w Krakowie na pęczki, ja nie mam pojęcia już gdzie chcę rodzić... napierw myślałam o Rydygierze, potem Narutowiczu, a teraz to już mam mętlik :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz nie wiem, i nie wiem też czym tu się kierować.

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna niedziela sie szykuje ale piździ ze głowę chce urwać. Pewnie wpadne na kawe do mamuski i jakoś czad zleci.
    Niezly kokosek sie szykuje z synka tak wariuje w brzuchu ze nie wiem kiedy on spi.heh.

pasia27, Carolq lubią tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, a my dzisiaj 28tc - 27t0d,7 miesiąc - III trymestr :)

piękny dzień u nas, jest cudnie

tola2014, JusWik, pasia27, Patrycja24, Negra, Carolq, migussia, monilia84, katarzyna_d lubią tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja bylam u rodzicow na niedzielnym obiadku:-) taka piekna, wiosenna pogoda, ze na pieszo wrocilam do domu. Naladowalam akumulatory sloncem :-)

Carolq, migussia lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie wróciliśmy z plaży,zajebista pogoda 11 stopni. Dobre wibracje :)

Patrycja24, pasia27, Carolq, migussia lubią tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    nie byłam jeszcze nigdzie na dniu otwartym :P Na szczęście w szpitalach dni otwarte są co tydzień- max dwa, więc zdążę ;)

Różyczka- w którą stronę 40km? :) szpitalów w Krakowie na pęczki, ja nie mam pojęcia już gdzie chcę rodzić... napierw myślałam o Rydygierze, potem Narutowiczu, a teraz to już mam mętlik :)

przynajmniej macie wybór :), u nas w Opolu - tylko jeden, więc wyboru brak.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    Sloneczna niedziela sie szykuje ale piździ ze głowę chce urwać. Pewnie wpadne na kawe do mamuski i jakoś czad zleci.
    Niezly kokosek sie szykuje z synka tak wariuje w brzuchu ze nie wiem kiedy on spi.heh.

moja mała też nie wiem kiedy śpi, wieczorem działa, w noc też się zdarza, w pracy jak tylko usiądę szaleje, i jak jadę autem szaleje, tez nie wiem kiedy śpi, - ale mam nadzieję że jak teraz się wyszaleje, to będzie spała jak już będzie na Świecie :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zachwalalyscie kosmetyki hipp dla niemowlaczków,a o które konkretnie chodzi te różowe czy zielone? Bo szykuje się do zamawiania i nie wiem które wybrać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 18:07

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś ja będę kupować te zielone, tutaj masz link poczytaj sobie http://www.srokao.pl/2015/11/analiza-hipp-babysanft.html Ja kupuje jedynie z tej serii żel do mycia ciała i włosów oraz oliwkę pielęgnacyjną i chyba krem ochronny na odparzenia :)

Byłam dzisiaj z mężem na zakupach i małemu w smyku kupiłam taki cieplejszy polarkowy pajacyk idealny myślę na wyjście ze szpitala za 15 zł i dyniowy komplecik, który już któraś z Was pokazywała :) A sobie koszulę do szpitala o taką http://www.italianfashion.pl/produkt/raisa-koszula-krotki-rekaw.php tą jasną i zaraz chyba też zrobię zamówienie na allegro na wyprawkę do łóżeczka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 20:04

tola2014, Patrycja24, Carolq, pasia27, monilia84 lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś z nudów złożyłam przewijak i łóżeczko, żeby zobaczyć czy na pewno się zmieści, a później rozłożyłam ;) za wcześnie jeszcze żeby mi zagracało sypialnię, mamy czas. A poza tym czytam Was i zapisuję linki na późniejsze zakupy :)

Patrycja24 lubi tę wiadomość

43kt82c31nhz2sid.png
‹‹ 1211 1212 1213 1214 1215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ