X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś tylko spokojnie ! Napewno będziesz musiała powtórzyć badanie moczu ,trzymam kciuki :*

Tola ja kupiłam 4pak pampers za 19zł z groszami w Tesco, ale nie wiem czy jeszcze są.. a tak to chyba Auchan i Rossmann.

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki,wizyta dopiero na 13 dam znać co i jak.Naczytalam się oczywiście o jakimś stanie przedrzucawkowym i już mam czarne myśli.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mnie od kilku dni meczy rozwolnienie :-\ a zwykle były to zaparcia no i mija waga tez troche nie bardzo bylo 6+ kg a teraz znowu 5 od 2 dni czy to normalne !?

Zmęczona sie czuje właśnie ostatnio i senna !! Kawę ostatnio piłam w sierpniu bo się dobrze czułam ehhh

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justys nie cztaj netu bo tam tylko strasza, bedzie dobrze kochana <3

Carolq lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:45

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    Justyś spokojnie, u lekarza na pewno wszystko się wyjaśni.
    Katarzyna miałam ten sam problem ale na szczescie juz mineło. Może teraz panuje jakiś wirus??

Tzn rozwolnienie nie jak biegu i tylko zaparć nie mam !! A miałam je od poczatku ciąży!!
    I
    teraz dla mnie to dziwne i jeszcze mam zawroty głowy.
    Wczoraj w kościele kręciło mi sie w głowie!!

Ale dzis to juz masakra!!
    W środę mam wizytę ale oczywiście wyników podstawowych nie mam bo lekarka sobie zapomniala zaznaczyć !!! :-\

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Witam w poniedziałek. Chusteczki pampers sensi time kupowałem ostatnio na promocji w Auchanie 6-ciopak tj 336szt. za 22zl
    Pisałam wam ostatnio o wynikach które robiłam w stode-zaniepokoilo mnie crp bo miałam 5,80 norma do 5,więc wysłałem MMS do gin a ona do mnie dzwoni ze mam białko w moczu i mam przyjść jak najszybciej do niej.Ja pierdziele już się denerwuje.

Cholerka chciałam wcisnąć cytuj a nie lubię !!! Słuchaj chciałam sobie zrobić to dabanie i mi powiedziała babka ze w ciąży zawsze będzie podwyższone !! I ze nie ma sensu żeby to robiła a wiec nie martw sie !!!

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Witam w poniedziałek. Chusteczki pampers sensi time kupowałem ostatnio na promocji w Auchanie 6-ciopak tj 336szt. za 22zl
    Pisałam wam ostatnio o wynikach które robiłam w stode-zaniepokoilo mnie crp bo miałam 5,80 norma do 5,więc wysłałem MMS do gin a ona do mnie dzwoni ze mam białko w moczu i mam przyjść jak najszybciej do niej.Ja pierdziele już się denerwuje.
    hello, wpadam tylko zerknąć co u Was
    też ostanio miałam białko w moczu. pij dzisiaj duuużo, coś z cytryną. Jutro zrób badanie na cito, ale najpierw się podmyj, standardowo środkowy sik i sprawdź czy jest dalej białko w moczu
    Też miałam, ale okazało się, ze źle pobrałam próbkę. Drugie badanie było już ok.

Co do wózka, warto rozejrzeć się na olx. Sporo ludzi sprzedaje w super jakości wózki w fajnej cenie. My kupiliśmy wózek, który kosztuje sporo ponad 2000 za 800. Więc 1/3 ceny, a jest super zadbany (sprzedawali nawet w oryginalnym opakowaniu :D)

Pozdrawiam i życzę lajtowej ostatniej prostej :D

migussia, katarzyna_d, bimba, monilia84, Patrycja24 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • migussia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:46

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa a jak u Ciebie ? Jak sie czujecie ?? <3 wpadaj częściej tutaj !!!

migussia lubi tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Baronowa a jak u Ciebie ? Jak sie czujecie ?? <3 wpadaj częściej tutaj !!!
    super ;)
    nic nie boli, jeszcze się bez problemu kulam. Teraz siędzę na urlopie, ale jeszcze wracam do pracy na miesiąc
    wózek jest, łóżeczko jest. Zaczynam powoli rozglądać się za rzeczami. Także jest fajnie

katarzyna_d, migussia, bimba, bereda11, Agnieszka0812, Patrycja24 lubią tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    Katarzyna ja myślę, zę to wirus. Też mnie ganiało do kibelka po kilka razy, kręciło mi się w głowie i ogólnie słaba byłam.
    Musisz dużo pić płynów, aby się nie odwodnić. U mnie po 2 dniach ustało, ale gdybyś się coraz gorzej czuła to lepiej grzej do lekarza.

Tylko ze raz idę do wc .

Ostatnio jak tak miałam w ciąży to okazała sie anemia :-\ a wyniki oczywiście mi nie zrobiono :-\ jestem zła na lekarkę.
    Musze sobie zrobić na własną rękę !

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    super ;)
    nic nie boli, jeszcze się bez problemu kulam. Teraz siędzę na urlopie, ale jeszcze wracam do pracy na miesiąc
    wózek jest, łóżeczko jest. Zaczynam powoli rozglądać się za rzeczami. Także jest fajnie

Fajnie ze u Ciebie dobrze !!!! To najważniejsze ;-) kiedy wizyta? Ile ma juz twoje maleństwo??

Ja mam w środę i może mi łaskawie powie ile juz waży :P bo ostatnio miał 360 . I tyle wiem

Carolq lubi tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    16 lutego. Wizytę miałam na koniec stycznia, to już miał 900 :) klusek

migussia, Carolq, katarzyna_d, monilia84, Patrycja24 lubią tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    O Klaudia to trzymam kciuki za to żeby szybciutko czas Ci zleciał, na pewno smacznie po wypiciu Ci teraz :)

pewnie nie chcesz o tym mówić, ale co się stało w 27 tc Twoim dzidziusiem? na badaniach genetycznych coś wyszło wcześniej. rozumiem Cię, że nie chce kupować nic teraz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wizytuje 16tego, ostatnio byłam 19 stycznia to młody miał 630g, ciekawe jak teraz będzie..

Co do wózka my odkupujemy używany 3w1, szkoda mi kasy na nowy a ten jest w stanie baaaardzo dobrym i dodatkowo z fotelikiem. Ale wiem, że dziewczyny kupują tylko gondole a potem jakąś porządną spacerówke ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli te 2 w 1 na spcarowke sa kiepskie? do którego misiaca dziecko pojeździć w spacerowe?

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:18

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:18

cd9bskjojgq3qzff.png
  • TakaMama Znajoma

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :) Ja dziś też wizytuję, nie mogę się doczekać :)

Co do wózków to u nas juz postanowione, zostawiamy starą gondole po starszym synku bo nie zniszczona i w sumie na pół roku jakoś damy radę choć te koła mnie w niej denerwowały i w ogóle ciężki wozek ;/ a spacerówkę kupujemy x-landera bo nie same pozytywne opinie. tola ja myślę że dziecko w spacerówce nawet do 3 lat pojezdzi, a do dwóch to na pewno :) także warto zainwestować.
    Glukoza u mnie na szczęście ok, na czczo 71 po godz 95 a po dwoch 100. Tylko mimo brania tardyferonu nadal żelazo w dół poleciało nieznacznie bo o 0,1 ale myślałam że chociaż ciut się podniesie... miłego dnia

katarzyna_d lubi tę wiadomość

‹‹ 1213 1214 1215 1216 1217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ