X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • migussia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:46

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    No tutaj przynosisz glukoze i robia ci tam na miejscu.
    Co do zylakow no jak juz sie pojawily to beda tyle z picieszenia. Ja bylam na poczatku grudnia u naczyniowca. I to ze ich nie widac nie znaczy ze sie ich nie mam ja mam jednego na wieszku i jakis w srodku w lydce . chodze w pońcZochach od lekarza. .. Droga inwestycja bo 200zl za nie to nie malo. Ale i tak mi powiedzieli ze to i tak bedzie z czasem coraz gorzej i ten wyrazny mam na lydce od kolana do dolu jest do usuniecia. Mam zamiar w październiku sie wybrac jak odloze gdzies tysiaka bo tyle okolo mnie to wyjdzie.

Da sie z tym zyc i ma je wiele osob w roznym wieku . mi tez po 1 ciazy sie pokazaly. Nic nie smutaj takie pidle zycie jak nie hemoroidy czy rozstepy to zmarchy i zylaki.hehe

Ooo promocje beda na pieluchy i husteczki dobrze bo mi sie zapas konczy wogole fajne rzeczy w gazetce

ja mam na tej prawej nodze niewydolny perforator w środku łydki a ten żylak okropny wyszedł pod kolanem, wygląda to strasznie :/

no właśnie ja idę do niego aby mi dobrał te rajstopy a powiedz mi Zabuszka on ci wypisał receptę na nie ? a i zamierzasz rodzić w nich ? a jakieś leki bierzesz na te żylaki?

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    To w przyszłym tygodniu będziemy razem się z glukozą męczyć, bo ja też jeszcze przed :)
    Aniusia, żadne domowe sposoby pewnie nie pomagają na zgagę?? Daj znać jak będziesz po usg żył. Nie denerwuj się na zapas, będziemy trzymać kciuki :)

z domowych to nie ale gaviscon ładnie pomaga :) ale ja od zawsze mam wrażliwy żołądek a w maju miałam zapalenie przez antybiotyk i po prostu może mnie boleć wszystko ale nie żoładek, nie cierpie tego bólu chociaż nie jest mega bolesny ale uciążliwy no i raz na jakiś czas, bardziej mi przeszkadza ten refluks wiesz schylisz się i nagle wszystko masz w gardle bleee bo mi właśnie brzuszek strasznie wysoko go mam, czuję w piersiach czasem mam typową piłeczkę :D

3jgxxzkra9730jiu.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dzisiejszego popołudnia. Życzę Powodzonka na wizytach dzisiejszym wizytujacym żebyście się z maluszka mi zobaczyly☺
    Aniusia spokojnie z tymi zyskami wiem że każda rzecz w ciazy wzrasta do rozmiarów niepokonalnosci ale trzeba zacisnąć zęby i iść do przodu-mówię to ja największą panikara tutaj☺A tak apropo wczoraj jak byłam u lekarza rozmawiałam z dziewczyną która była podłączona do ktg,25 tydz. i mi mówi, że jej się szyjka skraca i tak jak by jej tak coś mięśnie nie trzymały -jest zagrożenie może to głupio zabrzmi"wypadnieciem dzidziusia",2 wyjścia albo jakiś krążek bądź szycie,jednym słowem masakra. Więc w takich sytuacjach człowiek sobie uświadamia,że nie jest tak źle.
    Zabieram się za chwilę za zakupy na gemini.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 11:20

Anniusia, Carolq, migussia lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem wam,że zaczęłam 7 miesiąc i teraz czuję tą ciążę..jest mi cholernie ciężko nawet buty mi mój musi zakładać mimo tego,że mam tylko 5 kg na plusie ale no nie dam rady sama przez brzuch ich założyć :D

3jgxxzkra9730jiu.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:46

Anniusia, Carolq, helutka lubią tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny, do tej pory dawałam radę i nikomu nic nie mówiłam bo też żadnej koleżanki tu nie mam a mężowi nie chce smęcić i jakoś tak po tej akcji u internistki jak mnie nastraszył jakoś tak wszystko we mnie wewnętrznie pękło,że sobie musiałam popłakać :/

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 22:41

Patrycja24 lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniusia mam nadzieje ze z tym zylakiem to tylko przez ciążę!! Ze po porodzie zniknie :D

Dziewczyny jak tylko można wcisnąć cytrynę to polecam!! Ja jak piłam z cytryna to czułam cytrynę a nie ten likier :P samo wypicie to Pikus po 30 min zaczyna sie jazda :-) muli ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    ja jak będzie mi dane rodzić w kujawskim to albo pojadę do Bydgoszczy albo do Grudziądza, no ale mam nadzieję, że będę rodzić u siebie bo nie mam zamiaru wybierać się nigdzie w kwietniu ani maju.

no i wolę rodzić w warunkach gdzie mają porządny sprzęt, bo z personelem wiadomo nikt nikomu nie dogodzi.

No wiadomo sprzęt najważniejszy !!! :-) nie musi być pięknie i kolorowo :-) i personel !! Nie musi chodzić z uśmiechem na twarzy!! Tylko niech robią co do nich należy!! Bo nie chce być obsługiwana przez salowe :P :P

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bylam prywatnie na wizycie i oni tam jesli chcesz to cie pimierza i dobiera jakies rajstopy. Zadnych lekow nie mam . a nosic to do czasu gdy dam rade sobie je zalozyc.. Sa mega ciasne na samym początku. Teraz juz przyzwyczailam sie i nosze codziennie czasem jakis wolny dzien jak chce ubrac zwykle rajstopy czy wizytę.

Lekarzem nie jestem a u nas to chyba rodzinne ale jego slowa ze jak juz sie pojawily to predzej czy pozniej i tak sie zrobia.nic nie bede plakac przeciez gorsze przypadki maja ludzie .

I to mi potem kurierem przyszlo te glajtki. Kurczak pasuje sie ruszyc troche ale jakosc checi brak

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdążyłam Wam napisać że dobrze się czułam po glukozie i jak mnie ścięło nagle, po ponad 3 godzinach od wypicia :D Z jednej strony nie mogłam utrzymać głowy w pionie a z drugiej tak mnie nosiło że nie mogłam wyleżeć. Na szczęście to już w domciu było i szybko minęło. Oby wyniki były dobre i nie trzeba było powtarzać.
    Kupujecie śpiworki do spania? Jeśli tak to może polecicie jakąś stronkę?

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki aspirator na katarek kupowałascie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Mama kupiła śpiworek ze sklepu Mama i ja ,ale wiem że mają też internetowy z firmy Sofija. Jest cieniutki lekki i fajny ale kosztuje dość dużo ;/

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Jaki aspirator na katarek kupowałascie?
    bardzo polecam katarek. Jest świetny, działa w sekundę i przynajmniej mama się nie zaraża

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie nad katarkiem zastanawiam bo jednak odkurzacz bardziej ciagnie niz pluca. Hmm idzie kupic go w aptece czy tylko internetowo?

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie na gemini siedze i już lista powstała na 2-3zł tylko nad tym aspirator krem się zastanawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie kupiłam zwykłą gruszke do nosa, a jeśli będzie potrzeba to kupie też ten Katarek ;)

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A aspirator Nosefrida?

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wczoraj miałam tak samo :D Cały dzień później ta glukoza ze mnie wychodziła. Tata odebrał mi dzisiaj wyniki z laboratorium a że zaraz jadę do rodziców to się przekonam co mi tam wyszło. Boje się jak cholera spojrzeć w tą kartkę.
    Co do śpiworka ja narazie nie kupuję. Może zakupię dopiero na sezon jesienno-zimowy.

Justyś ja kupuje z canpol babies. Katarek ma szwagierka, która w razie większej konieczności mi pożyczy :)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
‹‹ 1219 1220 1221 1222 1223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ