X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    Katarzyna o kurczę to dużo zdrowia dla niego :)

Miejmy nadzieję, że teraz nikt krzyczeć na nas nie będzie :) Ja jestem taka, że nie potrafię odpowiedzieć czy odpyskować, tylko zaraz zamykam się w sobie i w płacz.. A szkoda, bo niektórym przydało by się porządnie nawrzucać.

Chyba mamy podobny charakter :)

migussia lubi tę wiadomość

• aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    dziewczyny czy wy macie te skurcze przepowiadające Braxtona-Hicksa? szczerze wam powiem,że ja nie...chyba bym zauważyła hmm?
    Kochana a nie masz momentami takie twardego brzuszka? jesli tak,to wlasnie to sa te surcze. ja jako takich skurczy [teoretycznie idzie od gory i zmierza ku dolowi brzuszka tez nie mam. tylko wlasnie lapie sie na tym ze wyczuwam juz po prostu twardawy brzuszek.]

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki! Kilka dni się nie odzywałam, byłam zarobiona :-) W szpitalu trzymali mnie do piątku, a od powrotu siedzę z synkiem w domu, żeby go wyleczyć (powszechnie panujące wirusy nas też nie ominęły). Mam zamiar od jutra wysłać go do przedszkola, to może będę miała trochę więcej czasu na pisanie (bo czytam Was oczywiście na bieżąco).

migussia, Carolq, Iwa81, pasia27, Patrycja24, katarzyna_d lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    a co trzeba zrobić żeby taka paczkę dostać? zamawialas coś?

Nic nie kupowałam wystarczy zarejestrować się na stronie https://www.bebiklub.pl/ i zaznaczyć, że chce się otrzymać paczkę powitalną. Później jeszcze wysyłają próbki mleka z tego co wiem.
    Czekam tez na paczkę ze strony https://www.bebiprogram.pl/ bo też na dniach powinna przyjść.

Moje wyniki glukozy:
    na czczo: 73,84mg/dl przy normach 70.00-99.00
    po 2 godzinach : 112,05mg/dl i pisze że <140 mg/dl prawidłowa tolerancja

U mnie w laboratorium nie pobierają 3 razy krwi tylko na czczo i po 2 godzinach..

pasia27, tola2014 lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś byłam z synem u dentysty, mi naprawiła złamany ząb, a u małego zabezpieczyła dziurkę w mleczaku... Ehhh... byłam pewna, że kto, jak kto, alw on będzie miał zdrowe ząbki, a tu...bach! Dziura! A zęby myje 5x dziennie (rano, po posiłkach w przedszkolu i jeszcze przed snem). Winowajcą okazały się soki, po które sięgał w nocy. :-( Teraz po fakcie jestem mądrzejsza i w nocy uczy się pić tylko wodę. Drugie dziecko od początku będę uczyła picia tylko i wyłącznie wody!

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    dziewczyny czy wy macie te skurcze przepowiadające Braxtona-Hicksa? szczerze wam powiem,że ja nie...chyba bym zauważyła hmm?

ja mam, zwłaszcza nad ranem ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie, jakie cudenka wygrzebalam dziś na ciuchach, w drodze powrotnej od stomatologa:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f635996e1464.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/280f5a25a003.jpg

Obiecywałam sobie, że koniec z zakupami, ale po prostu nie mogłam się powstrzymać... :-D

katarzyna_d, migussia, Iwa81, KokoszaNell, pasia27, Patrycja24, Carolq lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra rzeczywiście cudeńka - śliczne !!! :-) ja też się musze wybrać na ciuchy może też uda mi się upolować jakąś perełke.

• Negra Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Negra rzeczywiście cudeńka - śliczne !!! :-) ja też się musze wybrać na ciuchy może też uda mi się upolować jakąś perełke.
    Można trafić na prawdziwe perełki, za grosze. Kiedyś buszowałam częściej, teraz muszę dużo leżeć, ale jak już dziś byłam na chodzie, musiałam wejść- i opłacało się :-)

pasia27 lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tam dzisiejsze wizyty? Pochwalcie się, ile ważą już majowe maluszki? :-)

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Zobaczcie, jakie cudenka wygrzebalam dziś na ciuchach, w drodze powrotnej od stomatologa:

Obiecywałam sobie, że koniec z zakupami, ale po prostu nie mogłam się powstrzymać... :-D

tez sobie cały czas to obiecuję ;)

Negra lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam pewności czy to te skurcze, ale brzuch mi twardnieje na jakąś chwilę, bez dolegliwości bólowych, chociaż wczoraj z nerwów na gina bolał mnie brzuch w górnej części :/
    nie uznałabym też tego za komfortowe, takie dziwne spięcie. Jak siedzę jest ok, ale jak idę i mi zepnie to czuję taki lekki dyskomfort.

Za to od jakiś trzech-cztrech dni maluch urządza sobie dzikie harce ;) aż mi wszystko skacze.

Po raz kolejny powtórzę - ja nie wiem jak te cudeńka znajdujecie na ciuchach ;) fajne łupy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 19:01

43kt82c31nhz2sid.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro idzie na polowanko bo dostawa :-)
    Może jakiegoś Channela znajdę dla malej hahaha ;-)

Negra, Carolq lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzisiaj zaczęłam odwiedzać aptekę ;).
    od czwartku dzieciowe rzeczy w tesco w promocji ciuszki o 50%, ale też wanienki, butelki i inne cuda

Carolq lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Dziś byłam z synem u dentysty, mi naprawiła złamany ząb, a u małego zabezpieczyła dziurkę w mleczaku... Ehhh... byłam pewna, że kto, jak kto, alw on będzie miał zdrowe ząbki, a tu...bach! Dziura! A zęby myje 5x dziennie (rano, po posiłkach w przedszkolu i jeszcze przed snem). Winowajcą okazały się soki, po które sięgał w nocy. :-( Teraz po fakcie jestem mądrzejsza i w nocy uczy się pić tylko wodę. Drugie dziecko od początku będę uczyła picia tylko i wyłącznie wody!
    Mój w nocy tylko wode pije po umyciu juz ząbków ale w dzień pije i soki i herbatę i wode smakowa..wszystko

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macie jakieś listy forumowe wyprawkowe?
    zaczynam sobie pisać co jeszcze muszę i mam zaćmienie ;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    Witam się po glukozie, chyba jako ostatnia. Powiem szczerze, że nie warto czytać i się stresować przed tym badaniem. Ja zniosłam je bardzo dobrze i jedyne co mi doskwierało to głód i niezbyt wygodne krzesło :) A sam drink glukozowy był nawet dobry (oczywiście z dodatkiem cytryny) :D chyba więcej problemu sprawiłoby mi wypicie herbaty mojej mamy bo wydaje się być bardziej słodka. Teraz czekam do jutra na wyniki, oby były prawidłowe.
    W weekend kupiliśmy łóżeczko, materacyk, przewijak, mamy zamówiony wózek. Coraz mniej na liście do kupienia zostaje :) Jakie macie materace? Czytałam, że polecane są kokos-lateks ale w sklepie akurat nie było i wzięliśmy lateks-pianka ale zastanawiam się czy to był dobry wybór.
    Myślę że jutro mąż skończy już pokoik córci to będę mogła rozpakować torby z ubrankami. Zastanawiam się czy prać je już teraz a później drugi raz przed porodem? Ile razy pierzecie ubranka?
    Kokos gryka a piorę 1raz.

Negra lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:47

katarzyna_d lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • maimama Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mnie po wizycie wszystko ok,mała rozlozyla nogi i nie mam żadnych wątpliwości, że jest dziewczynka ☺ pytałam gin co jest w miejscu w którym najczęściej czuję ruchy,oczywiście piekna stopka ☺a no i waży ok 1100g i jest wymiarami parę dni do przodu. Miałam juz niby to usg trzeciego trymestru,ocena serca,nerek,przepływu przez pepowinę i wszystko wygląda dobrze,tylko buzi dzidzia nie chciała pokazać, ehh. Siedzi sobie pupcia w dół ☺
    Poza tym u nas tak okropnie wieje, że dosłownie chciało mnie zdmuchnac,dobrze że akurat stałam kolo auta i mogłam się przytrzymać, bo jest naprawdę niebezpiecznie, wszystko fruwa .

migussia, Negra, katarzyna_d, Dariaaa88, pasia27, Patrycja24, Carolq, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• maimama Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq a jak u Ciebie?

katarzyna_d lubi tę wiadomość

‹‹ 1221 1222 1223 1224 1225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ