Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymigussia wrote:Katarzyna o kurczę to dużo zdrowia dla niego
Miejmy nadzieję, że teraz nikt krzyczeć na nas nie będzieJa jestem taka, że nie potrafię odpowiedzieć czy odpyskować, tylko zaraz zamykam się w sobie i w płacz.. A szkoda, bo niektórym przydało by się porządnie nawrzucać.
Chyba mamy podobny charaktermigussia lubi tę wiadomość
-
Anniusia wrote:dziewczyny czy wy macie te skurcze przepowiadające Braxtona-Hicksa? szczerze wam powiem,że ja nie...chyba bym zauważyła hmm?
-
Cześć dziewczynki! Kilka dni się nie odzywałam, byłam zarobiona
W szpitalu trzymali mnie do piątku, a od powrotu siedzę z synkiem w domu, żeby go wyleczyć (powszechnie panujące wirusy nas też nie ominęły). Mam zamiar od jutra wysłać go do przedszkola, to może będę miała trochę więcej czasu na pisanie (bo czytam Was oczywiście na bieżąco).
migussia, Carolq, Iwa81, pasia27, Patrycja24, katarzyna_d lubią tę wiadomość
-
tola2014 wrote:a co trzeba zrobić żeby taka paczkę dostać? zamawialas coś?
Nic nie kupowałam wystarczy zarejestrować się na stronie https://www.bebiklub.pl/ i zaznaczyć, że chce się otrzymać paczkę powitalną. Później jeszcze wysyłają próbki mleka z tego co wiem.
Czekam tez na paczkę ze strony https://www.bebiprogram.pl/ bo też na dniach powinna przyjść.
Moje wyniki glukozy:
na czczo: 73,84mg/dl przy normach 70.00-99.00
po 2 godzinach : 112,05mg/dl i pisze że <140 mg/dl prawidłowa tolerancja
U mnie w laboratorium nie pobierają 3 razy krwi tylko na czczo i po 2 godzinach..pasia27, tola2014 lubią tę wiadomość
-
Dziś byłam z synem u dentysty, mi naprawiła złamany ząb, a u małego zabezpieczyła dziurkę w mleczaku... Ehhh... byłam pewna, że kto, jak kto, alw on będzie miał zdrowe ząbki, a tu...bach! Dziura! A zęby myje 5x dziennie (rano, po posiłkach w przedszkolu i jeszcze przed snem). Winowajcą okazały się soki, po które sięgał w nocy.
Teraz po fakcie jestem mądrzejsza i w nocy uczy się pić tylko wodę. Drugie dziecko od początku będę uczyła picia tylko i wyłącznie wody!
-
Zobaczcie, jakie cudenka wygrzebalam dziś na ciuchach, w drodze powrotnej od stomatologa:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f635996e1464.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/280f5a25a003.jpg
Obiecywałam sobie, że koniec z zakupami, ale po prostu nie mogłam się powstrzymać...katarzyna_d, migussia, Iwa81, KokoszaNell, pasia27, Patrycja24, Carolq lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cigaretta wrote:Negra rzeczywiście cudeńka - śliczne !!!
ja też się musze wybrać na ciuchy może też uda mi się upolować jakąś perełke.
pasia27 lubi tę wiadomość
-
ja nie mam pewności czy to te skurcze, ale brzuch mi twardnieje na jakąś chwilę, bez dolegliwości bólowych, chociaż wczoraj z nerwów na gina bolał mnie brzuch w górnej części
nie uznałabym też tego za komfortowe, takie dziwne spięcie. Jak siedzę jest ok, ale jak idę i mi zepnie to czuję taki lekki dyskomfort.
Za to od jakiś trzech-cztrech dni maluch urządza sobie dzikie harceaż mi wszystko skacze.
Po raz kolejny powtórzę - ja nie wiem jak te cudeńka znajdujecie na ciuchachfajne łupy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 19:01
-
a ja dzisiaj zaczęłam odwiedzać aptekę
.
od czwartku dzieciowe rzeczy w tesco w promocji ciuszki o 50%, ale też wanienki, butelki i inne cudaCarolq lubi tę wiadomość
-
Negra wrote:Dziś byłam z synem u dentysty, mi naprawiła złamany ząb, a u małego zabezpieczyła dziurkę w mleczaku... Ehhh... byłam pewna, że kto, jak kto, alw on będzie miał zdrowe ząbki, a tu...bach! Dziura! A zęby myje 5x dziennie (rano, po posiłkach w przedszkolu i jeszcze przed snem). Winowajcą okazały się soki, po które sięgał w nocy.
Teraz po fakcie jestem mądrzejsza i w nocy uczy się pić tylko wodę. Drugie dziecko od początku będę uczyła picia tylko i wyłącznie wody!
-
macie jakieś listy forumowe wyprawkowe?
zaczynam sobie pisać co jeszcze muszę i mam zaćmienie -
Guem wrote:Witam się po glukozie, chyba jako ostatnia. Powiem szczerze, że nie warto czytać i się stresować przed tym badaniem. Ja zniosłam je bardzo dobrze i jedyne co mi doskwierało to głód i niezbyt wygodne krzesło
A sam drink glukozowy był nawet dobry (oczywiście z dodatkiem cytryny)
chyba więcej problemu sprawiłoby mi wypicie herbaty mojej mamy bo wydaje się być bardziej słodka. Teraz czekam do jutra na wyniki, oby były prawidłowe.
W weekend kupiliśmy łóżeczko, materacyk, przewijak, mamy zamówiony wózek. Coraz mniej na liście do kupienia zostajeJakie macie materace? Czytałam, że polecane są kokos-lateks ale w sklepie akurat nie było i wzięliśmy lateks-pianka ale zastanawiam się czy to był dobry wybór.
Myślę że jutro mąż skończy już pokoik córci to będę mogła rozpakować torby z ubrankami. Zastanawiam się czy prać je już teraz a później drugi raz przed porodem? Ile razy pierzecie ubranka?
Negra lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, u mnie po wizycie wszystko ok,mała rozlozyla nogi i nie mam żadnych wątpliwości, że jest dziewczynka ☺ pytałam gin co jest w miejscu w którym najczęściej czuję ruchy,oczywiście piekna stopka ☺a no i waży ok 1100g i jest wymiarami parę dni do przodu. Miałam juz niby to usg trzeciego trymestru,ocena serca,nerek,przepływu przez pepowinę i wszystko wygląda dobrze,tylko buzi dzidzia nie chciała pokazać, ehh. Siedzi sobie pupcia w dół ☺
Poza tym u nas tak okropnie wieje, że dosłownie chciało mnie zdmuchnac,dobrze że akurat stałam kolo auta i mogłam się przytrzymać, bo jest naprawdę niebezpiecznie, wszystko fruwa .migussia, Negra, katarzyna_d, Dariaaa88, pasia27, Patrycja24, Carolq, xpatiiix3 lubią tę wiadomość