Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z Wami wczoraj wieczorem wpadli do Nas znajomi co maja roślinnego synka :) jest możliwość żeby sie dostać gdzies do żłobka troszkę dalej i nie po drodze do metra no ale jest :)
    Noc minęła bez zastrzeżeń , chodz juz wstałam
    Z myślą ze dzis wizyta i zaczęło sie mierzenie , ważenie i rozpatrywanie czy Mała
    rosnie czy nie :( aby szybko minol czas do tej 17:30 . Nie moge sie
    Doczekac jak zobaczę Niunie .

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq - powodzenia na wizycie ja tez zaraz pędze :) mam nadzieje ze zrobi mi te usg i podejrzymy małego ;;; milego dnia :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, migussia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alice tobie tez :) dawaj znac jak bedziesz po :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam wizytę :) trzymam kciuki z wasze podglądania :D

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach :)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    Nie chcesz rodzić w Grudziądzu? Słyszałam, że szpital na wysokim poziomie, tylko personel nie bardzo. W Świeciu miałam okazję leżeć na oddziale gin i tylko personel spoko, ale też nie wszystkie.
    Smialam sie z tym szpitalem w Swieciu. Mam zamiar rodzic w Grudziadzu. Faktycznie szpital jest wzglednie nowy i bdb wyposazony. A co do personelu to mysle jak sie trafi. Jedna jest mila, glaszcze po glowie a nastepna nie :-P byleby odpowiednio zajeli sie mna i moim synkiem.

Patrycja24
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wszystkim!! U mnie noc oczywiście nieprzespana... To siku to katar to kaszel.. Ale jest lepiej niż bylo.. Antybiotyk chyba zaczyna działać. Powodzenia wszystkim wizzytujacym!!

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam wolę rodzic w gorszych warunkach, ale personel żeby był ok. Byłam juz w super szpitalu i personelem do dupy!! Sprzątaczka mi
    kroplówkę odpinała bo juz krwią podchodziło, pielęgniarka nie miała czasu i ochoty żeby mi to zrobić bo była na kawie!!
    A
    jak wychodziłam do domu to musiałam prosić żeby mi weflon ściągły!! Bo co miałam go do domu WZIĄŚĆ? :-\
    Nikt nawę nie zobaczył czy żyje wogole po operacji!!

A wiec jak dla mnie warunki nie są najważniejsze!!
    Tylko żeby nie byli jakiś konowałów i żeby położne były wyrozumiale i ludzkie :D

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Ja tam wolę rodzic w gorszych warunkach, ale personel żeby był ok. Byłam juz w super szpitalu i personelem do dupy!! Sprzątaczka mi
    kroplówkę odpinała bo juz krwią podchodziło, pielęgniarka nie miała czasu i ochoty żeby mi to zrobić bo była na kawie!!
    A
    jak wychodziłam do domu to musiałam prosić żeby mi weflon ściągły!! Bo co miałam go do domu WZIĄŚĆ? :-\
    Nikt nawę nie zobaczył czy żyje wogole po operacji!!

A wiec jak dla mnie warunki nie są najważniejsze!!
    Tylko żeby nie byli jakiś konowałów i żeby położne były wyrozumiale i ludzkie :D
    No u nas az takich cyrkow nie ma. Chodze do gin, ktora pracuje na odziale i poleca. Wydaje mi sie, ze zle opinie o personelu wynikaja z tego, ze lekarze i polozne czasem sa zbyt oschli:-P mi tam nie zalezy, zeby po glowie ktos glaskal. Wszystkie kobiety z rodziny i znajomych rodzily w G-dzu i sa zadowolone:-)

Patrycja24
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Wydaje mi się że z każdego modelu trafiają się wadliwe egzemplarze. Jednak pewniej chyba kupić coś bardziej znanego i polecanego niż no-name, w aptece nawet po 1,5 roku muszą tą reklamację przyjąć, a w takiej biedronce to chyba różnie może być?
    No wlasnie w biedro masz 2 lata gwarancji i jak cos sie zepsuje to bez problemu zwracają pieniadze-wiem bo juz oddawalam, a przynajmniej w moim miescie. Wiadomo ze zawsze jest tak ze mozna trafic na jakis zly egzemplarz czy to w biedro czy gdzie indziej.
    Powodzenia na wizytach dziewczyny! Kciukam z całych sił. Ja jutro bede dzwonila do mojego gina i pewnie w piątek bede do niego szła.

nick nieaktualny, Patrycja24 lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• migussia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:46

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po glukozie, chyba jako ostatnia. Powiem szczerze, że nie warto czytać i się stresować przed tym badaniem. Ja zniosłam je bardzo dobrze i jedyne co mi doskwierało to głód i niezbyt wygodne krzesło :) A sam drink glukozowy był nawet dobry (oczywiście z dodatkiem cytryny) :D chyba więcej problemu sprawiłoby mi wypicie herbaty mojej mamy bo wydaje się być bardziej słodka. Teraz czekam do jutra na wyniki, oby były prawidłowe.
    W weekend kupiliśmy łóżeczko, materacyk, przewijak, mamy zamówiony wózek. Coraz mniej na liście do kupienia zostaje :) Jakie macie materace? Czytałam, że polecane są kokos-lateks ale w sklepie akurat nie było i wzięliśmy lateks-pianka ale zastanawiam się czy to był dobry wybór.
    Myślę że jutro mąż skończy już pokoik córci to będę mogła rozpakować torby z ubrankami. Zastanawiam się czy prać je już teraz a później drugi raz przed porodem? Ile razy pierzecie ubranka?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie. Całe szczęście mam dziś troszkę zajęć więc może jakoś szybciej zleci. właśnie zaprowadziłam psiaka do fryzjera ;/ po czym się okazało ze my dopiero na 12 i muszę iść drugi raz jakaś kompletna masakra :( jak ja mogłam to przeoczyć :( blisko niby ale zawsze to trzeba się ubrać buty założyć itd. A szczególnie z butami coraz ciężej :)

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tego microlife za 100 chyba w aptece kupilismy z rok temu i jak bylismy u tescia w szpitalu to tez mu takim mierzyla. Fakt trzeba trafic a tez chyba 2 lata gwarancji daja.

Mam problem ciuszkow fura dosłownie i gdzie to pomieszcze.. No może nir jakies super ekstra bo to juz po 3 dzieciakow ale sa i lepsze i gorsze rzeczy a co mi nie pasilo poszlo na scierki. Skad ja tyle tego nazbieralam... Chyba meza z szafy wyrzuce

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mnie czeka glukoza... Tyle ze u mnie cytryna kategorycznie nie ... Za nic france ci nie dadza . ehh jakos raz weszlo to i teraz dam rade. Gorzej wlasnie z tym glodem bede musiec jechac z samego ranka

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) nie odzywam się bo nie chce wam truć dupki za przeproszeniem ale cały czas podczytuję, jednak napiszę bo muszę się wyżalić, u mnie pojawił się problem z nogą a mianowicie wyszedł mi pod kolanem straszny żylak, rodzinna mnie nastraszyła zakrzepicą ehh co ja przeżyłam wczoraj pół dnia spłakałam, na szczęście dziś wizyta u naczyniowca zrobi mi usg dopplera i mam nadzieję,że coś poradzi, w dodatku z tego wszytskiego znów mnie boli żołądek a wczoraj myślałam,że zejdę tak mi mała na niego cisnęła...pierwszy raz ją miałam tak wysoko no i ta zgaga w ogóle nie wiem jak wam ale mi się strasznie rozwinął refluks, lekarka każe spać z poduszkami pod nogami ale jak? skoro mam refluks i mi się wszystko cofa :( plus dzisiejszego dnia wizyta u stomatologa kontrolna ząbki zdrowe :)

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    Jeszcze mnie czeka glukoza... Tyle ze u mnie cytryna kategorycznie nie ... Za nic france ci nie dadza . ehh jakos raz weszlo to i teraz dam rade. Gorzej wlasnie z tym glodem bede musiec jechac z samego ranka

mnie też czeka glukoza w przyszłym tyg :( u mnie można cytryne ale ja nie wiem jak zareaguje nigdy nie piłam hmm będzie dobrze :)

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabuszka, ja nawet nie pytałam w przychodni, przyszłam już z przygotowanym drinkiem :) Lekarka powiedziała żebym dodała cytrynę więc tak zrobiłam, bez mogłoby być trudniej chociaż wydaje mi się że dałabym radę. Najgorsze jednak jest czekanie z burczącym brzuchem.
    Anniusia mam nadzieję że będzie lepiej. Ja refluks miałam kilka tygodni wcześniej, nie mogłam po buty się schylić ale na szczęście na razie (odpukać) minęło. Powodzenia na wizycie :)

• Anniusia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    Zabuszka, ja nawet nie pytałam w przychodni, przyszłam już z przygotowanym drinkiem :) Lekarka powiedziała żebym dodała cytrynę więc tak zrobiłam, bez mogłoby być trudniej chociaż wydaje mi się że dałabym radę. Najgorsze jednak jest czekanie z burczącym brzuchem.
    Anniusia mam nadzieję że będzie lepiej. Ja refluks miałam kilka tygodni wcześniej, nie mogłam po buty się schylić ale na szczęście na razie (odpukać) minęło. Powodzenia na wizycie :)

bardzo dziękuję :)

3jgxxzkra9730jiu.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tutaj przynosisz glukoze i robia ci tam na miejscu.
    Co do zylakow no jak juz sie pojawily to beda tyle z picieszenia. Ja bylam na poczatku grudnia u naczyniowca. I to ze ich nie widac nie znaczy ze sie ich nie mam ja mam jednego na wieszku i jakis w srodku w lydce . chodze w pońcZochach od lekarza. .. Droga inwestycja bo 200zl za nie to nie malo. Ale i tak mi powiedzieli ze to i tak bedzie z czasem coraz gorzej i ten wyrazny mam na lydce od kolana do dolu jest do usuniecia. Mam zamiar w październiku sie wybrac jak odloze gdzies tysiaka bo tyle okolo mnie to wyjdzie.

Da sie z tym zyc i ma je wiele osob w roznym wieku . mi tez po 1 ciazy sie pokazaly. Nic nie smutaj takie pidle zycie jak nie hemoroidy czy rozstepy to zmarchy i zylaki.hehe

Ooo promocje beda na pieluchy i husteczki dobrze bo mi sie zapas konczy wogole fajne rzeczy w gazetce

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
‹‹ 1218 1219 1220 1221 1222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ