X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z Wami wczoraj wieczorem wpadli do Nas znajomi co maja roślinnego synka :) jest możliwość żeby sie dostać gdzies do żłobka troszkę dalej i nie po drodze do metra no ale jest :)
    Noc minęła bez zastrzeżeń , chodz juz wstałam
    Z myślą ze dzis wizyta i zaczęło sie mierzenie , ważenie i rozpatrywanie czy Mała
    rosnie czy nie :( aby szybko minol czas do tej 17:30 . Nie moge sie
    Doczekac jak zobaczę Niunie .

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq - powodzenia na wizycie ja tez zaraz pędze :) mam nadzieje ze zrobi mi te usg i podejrzymy małego ;;; milego dnia :)

Carolq, katarzyna_d, migussia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alice tobie tez :) dawaj znac jak bedziesz po :)

Alicce lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam wizytę :) trzymam kciuki z wasze podglądania :D

Carolq lubi tę wiadomość

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach :)

Carolq lubi tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    Nie chcesz rodzić w Grudziądzu? Słyszałam, że szpital na wysokim poziomie, tylko personel nie bardzo. W Świeciu miałam okazję leżeć na oddziale gin i tylko personel spoko, ale też nie wszystkie.
    Smialam sie z tym szpitalem w Swieciu. Mam zamiar rodzic w Grudziadzu. Faktycznie szpital jest wzglednie nowy i bdb wyposazony. A co do personelu to mysle jak sie trafi. Jedna jest mila, glaszcze po glowie a nastepna nie :-P byleby odpowiednio zajeli sie mna i moim synkiem.

Patrycja24
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wszystkim!! U mnie noc oczywiście nieprzespana... To siku to katar to kaszel.. Ale jest lepiej niż bylo.. Antybiotyk chyba zaczyna działać. Powodzenia wszystkim wizzytujacym!!

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam wolę rodzic w gorszych warunkach, ale personel żeby był ok. Byłam juz w super szpitalu i personelem do dupy!! Sprzątaczka mi
    kroplówkę odpinała bo juz krwią podchodziło, pielęgniarka nie miała czasu i ochoty żeby mi to zrobić bo była na kawie!!
    A
    jak wychodziłam do domu to musiałam prosić żeby mi weflon ściągły!! Bo co miałam go do domu WZIĄŚĆ? :-\
    Nikt nawę nie zobaczył czy żyje wogole po operacji!!

A wiec jak dla mnie warunki nie są najważniejsze!!
    Tylko żeby nie byli jakiś konowałów i żeby położne były wyrozumiale i ludzkie :D

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Ja tam wolę rodzic w gorszych warunkach, ale personel żeby był ok. Byłam juz w super szpitalu i personelem do dupy!! Sprzątaczka mi
    kroplówkę odpinała bo juz krwią podchodziło, pielęgniarka nie miała czasu i ochoty żeby mi to zrobić bo była na kawie!!
    A
    jak wychodziłam do domu to musiałam prosić żeby mi weflon ściągły!! Bo co miałam go do domu WZIĄŚĆ? :-\
    Nikt nawę nie zobaczył czy żyje wogole po operacji!!

A wiec jak dla mnie warunki nie są najważniejsze!!
    Tylko żeby nie byli jakiś konowałów i żeby położne były wyrozumiale i ludzkie :D
    No u nas az takich cyrkow nie ma. Chodze do gin, ktora pracuje na odziale i poleca. Wydaje mi sie, ze zle opinie o personelu wynikaja z tego, ze lekarze i polozne czasem sa zbyt oschli:-P mi tam nie zalezy, zeby po glowie ktos glaskal. Wszystkie kobiety z rodziny i znajomych rodzily w G-dzu i sa zadowolone:-)

Patrycja24
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Wydaje mi się że z każdego modelu trafiają się wadliwe egzemplarze. Jednak pewniej chyba kupić coś bardziej znanego i polecanego niż no-name, w aptece nawet po 1,5 roku muszą tą reklamację przyjąć, a w takiej biedronce to chyba różnie może być?
    No wlasnie w biedro masz 2 lata gwarancji i jak cos sie zepsuje to bez problemu zwracają pieniadze-wiem bo juz oddawalam, a przynajmniej w moim miescie. Wiadomo ze zawsze jest tak ze mozna trafic na jakis zly egzemplarz czy to w biedro czy gdzie indziej.
    Powodzenia na wizytach dziewczyny! Kciukam z całych sił. Ja jutro bede dzwonila do mojego gina i pewnie w piątek bede do niego szła.

Carolq, Patrycja24 lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• migussia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:46

Carolq, katarzyna_d lubią tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po glukozie, chyba jako ostatnia. Powiem szczerze, że nie warto czytać i się stresować przed tym badaniem. Ja zniosłam je bardzo dobrze i jedyne co mi doskwierało to głód i niezbyt wygodne krzesło :) A sam drink glukozowy był nawet dobry (oczywiście z dodatkiem cytryny) :D chyba więcej problemu sprawiłoby mi wypicie herbaty mojej mamy bo wydaje się być bardziej słodka. Teraz czekam do jutra na wyniki, oby były prawidłowe.
    W weekend kupiliśmy łóżeczko, materacyk, przewijak, mamy zamówiony wózek. Coraz mniej na liście do kupienia zostaje :) Jakie macie materace? Czytałam, że polecane są kokos-lateks ale w sklepie akurat nie było i wzięliśmy lateks-pianka ale zastanawiam się czy to był dobry wybór.
    Myślę że jutro mąż skończy już pokoik córci to będę mogła rozpakować torby z ubrankami. Zastanawiam się czy prać je już teraz a później drugi raz przed porodem? Ile razy pierzecie ubranka?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie. Całe szczęście mam dziś troszkę zajęć więc może jakoś szybciej zleci. właśnie zaprowadziłam psiaka do fryzjera ;/ po czym się okazało ze my dopiero na 12 i muszę iść drugi raz jakaś kompletna masakra :( jak ja mogłam to przeoczyć :( blisko niby ale zawsze to trzeba się ubrać buty założyć itd. A szczególnie z butami coraz ciężej :)

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tego microlife za 100 chyba w aptece kupilismy z rok temu i jak bylismy u tescia w szpitalu to tez mu takim mierzyla. Fakt trzeba trafic a tez chyba 2 lata gwarancji daja.

Mam problem ciuszkow fura dosłownie i gdzie to pomieszcze.. No może nir jakies super ekstra bo to juz po 3 dzieciakow ale sa i lepsze i gorsze rzeczy a co mi nie pasilo poszlo na scierki. Skad ja tyle tego nazbieralam... Chyba meza z szafy wyrzuce

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mnie czeka glukoza... Tyle ze u mnie cytryna kategorycznie nie ... Za nic france ci nie dadza . ehh jakos raz weszlo to i teraz dam rade. Gorzej wlasnie z tym glodem bede musiec jechac z samego ranka

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) nie odzywam się bo nie chce wam truć dupki za przeproszeniem ale cały czas podczytuję, jednak napiszę bo muszę się wyżalić, u mnie pojawił się problem z nogą a mianowicie wyszedł mi pod kolanem straszny żylak, rodzinna mnie nastraszyła zakrzepicą ehh co ja przeżyłam wczoraj pół dnia spłakałam, na szczęście dziś wizyta u naczyniowca zrobi mi usg dopplera i mam nadzieję,że coś poradzi, w dodatku z tego wszytskiego znów mnie boli żołądek a wczoraj myślałam,że zejdę tak mi mała na niego cisnęła...pierwszy raz ją miałam tak wysoko no i ta zgaga w ogóle nie wiem jak wam ale mi się strasznie rozwinął refluks, lekarka każe spać z poduszkami pod nogami ale jak? skoro mam refluks i mi się wszystko cofa :( plus dzisiejszego dnia wizyta u stomatologa kontrolna ząbki zdrowe :)

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    Jeszcze mnie czeka glukoza... Tyle ze u mnie cytryna kategorycznie nie ... Za nic france ci nie dadza . ehh jakos raz weszlo to i teraz dam rade. Gorzej wlasnie z tym glodem bede musiec jechac z samego ranka

mnie też czeka glukoza w przyszłym tyg :( u mnie można cytryne ale ja nie wiem jak zareaguje nigdy nie piłam hmm będzie dobrze :)

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabuszka, ja nawet nie pytałam w przychodni, przyszłam już z przygotowanym drinkiem :) Lekarka powiedziała żebym dodała cytrynę więc tak zrobiłam, bez mogłoby być trudniej chociaż wydaje mi się że dałabym radę. Najgorsze jednak jest czekanie z burczącym brzuchem.
    Anniusia mam nadzieję że będzie lepiej. Ja refluks miałam kilka tygodni wcześniej, nie mogłam po buty się schylić ale na szczęście na razie (odpukać) minęło. Powodzenia na wizycie :)

• Anniusia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    Zabuszka, ja nawet nie pytałam w przychodni, przyszłam już z przygotowanym drinkiem :) Lekarka powiedziała żebym dodała cytrynę więc tak zrobiłam, bez mogłoby być trudniej chociaż wydaje mi się że dałabym radę. Najgorsze jednak jest czekanie z burczącym brzuchem.
    Anniusia mam nadzieję że będzie lepiej. Ja refluks miałam kilka tygodni wcześniej, nie mogłam po buty się schylić ale na szczęście na razie (odpukać) minęło. Powodzenia na wizycie :)

bardzo dziękuję :)

3jgxxzkra9730jiu.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tutaj przynosisz glukoze i robia ci tam na miejscu.
    Co do zylakow no jak juz sie pojawily to beda tyle z picieszenia. Ja bylam na poczatku grudnia u naczyniowca. I to ze ich nie widac nie znaczy ze sie ich nie mam ja mam jednego na wieszku i jakis w srodku w lydce . chodze w pońcZochach od lekarza. .. Droga inwestycja bo 200zl za nie to nie malo. Ale i tak mi powiedzieli ze to i tak bedzie z czasem coraz gorzej i ten wyrazny mam na lydce od kolana do dolu jest do usuniecia. Mam zamiar w październiku sie wybrac jak odloze gdzies tysiaka bo tyle okolo mnie to wyjdzie.

Da sie z tym zyc i ma je wiele osob w roznym wieku . mi tez po 1 ciazy sie pokazaly. Nic nie smutaj takie pidle zycie jak nie hemoroidy czy rozstepy to zmarchy i zylaki.hehe

Ooo promocje beda na pieluchy i husteczki dobrze bo mi sie zapas konczy wogole fajne rzeczy w gazetce

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
‹‹ 1218 1219 1220 1221 1222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ