X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ładnie cie załatwili :(

ja mam umowe do konca listopada - teraz bym juz miala na czas nieokreślony / ale zapewne juz mi nie przedłuża tej umowy - no bo jak na zwolnieniu ?

nie ważne i tak do porodu musza mi przedluzyc a i macierzynski tez zus musi zaplacic /jesli oczywiscie szczesliwie sie wszystko ulozy /

potem najwyzej wroce z powrotem ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby mam umowę na czas nieokreślony ale nigdy nie można być niczego pewnym... niestety takie czasy

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla a kojarzę Ciebie gratuluję i się witam sporo Was zaciążyło;) ja 3 października urodziłam a listopadówka 2014 jestem :P

Pola witaj i gratuluję rozgość się :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj jak czytam o tych waszych umowach to aż mi ciarki przechodzą....teraz to chyba już każdego wali jaka umowa,chce wypierdzielić to to zrobi,a na miejsce wasze będzie miał 10 innych niestety :/

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja przeszłam na własną działalność, ale...też mi to niewiele daje, co miesiąc płacę do ZUS-u 500 zł, a macierzyńskiego na dzień dzisiejszy przysługuje mi jakieś 100 zł, bo firmę mam od stycznia, a oni teraz zliczają składki i dzielą na 12 miesięcy :D

oar89jcgzipdaets.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    54 mamusie hehe mówiłam że z 60 do końca września będzie :D

Ahh 10 dni do podglądania maluszka jeszcze :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maialen zapisz się do urzędu pracy, jeśli przepracowalas rok to przysługuje Ci zasiłek. Kurde nieźle Cię zalatwili... :/

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 12 godzin do wizyty!! Nie mogę się doczekać... Idę spać, to szybciej zleci, proszę, trzymajcie za nas jutro kciuki! Dobranoc :*

Agnieszka0812, mejbi lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny to moja 1 ciąża możecie mi wytłumaczyć o co chodzi na suwaczku i lekarz mówi że jest 5 tc,a na belly jest pokazane 6 tc ( 5 tydzień) ????

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteś w 5 tyg. i pierwszym dniu nowego tygodnia więc belly liczy to jako nowy tydzień już :) też mnie to zdziwiło, liczy każdy rozpoczęty, a nie skończony :)

Agnieszka0812, smerfetka22 lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Jesteś w 5 tyg. i pierwszym dniu nowego tygodnia więc belly liczy to jako nowy tydzień już :) też mnie to zdziwiło, liczy każdy rozpoczęty, a nie skończony :)
    aha ok dziękuje ;)

Agnieszka0812, CassieMK lubią tę wiadomość

• Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka22 wrote:
    dziewczyny to moja 1 ciąża możecie mi wytłumaczyć o co chodzi na suwaczku i lekarz mówi że jest 5 tc,a na belly jest pokazane 6 tc ( 5 tydzień) ????
    To jak z urodzinami skończysz 30, ale idzie już 31. Tak samo z tygodniami, bo 5 tygodni plus 5 dni, to zaraz 6 skończonych ;)

smerfetka22, CassieMK lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w piątek z OM było 8t2d wiec wypisała mi skierowanie na usg ciąży i w nawiasie 9 tydzien a w karcie ciąży i szpitalu zawsze skonczony zapisuje ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    U mnie 12 godzin do wizyty!! Nie mogę się doczekać... Idę spać, to szybciej zleci, proszę, trzymajcie za nas jutro kciuki! Dobranoc :*
    bedzie dobrze a jutro bedziemy ogladac twoja fasolke :-)

CassieMK lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się przełamałam I pobaraszkowalismy z mężem, nic nie boli z młodym chyba ok także mogę iść spać :p

dobranoc! :)

Anniusia, Maialenn lubią tę wiadomość

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to widze ze nie tylko my baraszkowalismy :-)

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Diabla a kojarzę Ciebie gratuluję i się witam sporo Was zaciążyło;) ja 3 października urodziłam a listopadówka 2014 jestem :P

Pola witaj i gratuluję rozgość się :)

Ja niby Wrześniówka2014 jestem ale synek się pospieszył o 3,5 tyg i wyszedł 31 sierpnia :)

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my niestety musimy poczekać,ale my w innybspsób pobaraszkujemy ;)

• Blair91 Debiutantka

Wysłany: 20 września 2015, 02:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Wróciłam wieczorem z pracy i padłam jak kawka. Nawet w sumie się nie wykąpałam. A niedawno się obudziłam oczy jak 5zlotych i spać mi się nie chce. Doczytałam tak na raty. Cieszę się, ze wszystkichpozytywnych wieści :)) oby takie już były zawsze!

Historie z niewydolnością szyjki są mi niestety znane. Z Zuzą od listopada miałam pessar założony i fertenol - czy jakoś tak) brałam w końskich dawkach na wyciszenie skurczy. Ale się udało wytrzymać. Teraz musimy wierzyć, że wszystko będzie dobrze. Ciąży z Larinką bałam się bardzo. Wszyscy mnie ostrzegali, że będzie to samo co z Zuzią, że powinnam chociaż była 5lat odczekać. A tu książkowa nudna ciąża w dodatku przenoszona z szyjką jak skała. Za to przy porodzie taka słaba szyjka to skarb. Pierwsze dziecko rodzilam 2,5h od odejścia wód, a drugie w 1.5h. Z trzecim na bank nie zdążę dojechać:D

Idę i będę próbowała zasnąć bo dziś też pracowity dzionek. Śpijcie dobrze!

CassieMK, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

BtzWp2.pngd2uup2.pngQJl3p2.pngYvvUp2.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair, zdążysz zdążysz, tylko porodówkę wybierz blisko domu ;))

Ja nie mogłam pół nocy spać, denerwuję się wizytą, czuję się, jak przed jakimś egzaminem. A najbardziej się boję, że zadzwonię do lekarza i się okaże, że mają jakąś cesarkę, czy nagłą operację i mnie nie przyjmie... Chociaż nie - jeszcze bardziej boję się jakichś nieprawidłowości. Niech już jest po wizycie...!!

Miłego dnia wszystkim :*

oar89jcgzipdaets.png
‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ