X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ładnie cie załatwili :(

ja mam umowe do konca listopada - teraz bym juz miala na czas nieokreślony / ale zapewne juz mi nie przedłuża tej umowy - no bo jak na zwolnieniu ?

nie ważne i tak do porodu musza mi przedluzyc a i macierzynski tez zus musi zaplacic /jesli oczywiscie szczesliwie sie wszystko ulozy /

potem najwyzej wroce z powrotem ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby mam umowę na czas nieokreślony ale nigdy nie można być niczego pewnym... niestety takie czasy

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla a kojarzę Ciebie gratuluję i się witam sporo Was zaciążyło;) ja 3 października urodziłam a listopadówka 2014 jestem :P

Pola witaj i gratuluję rozgość się :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj jak czytam o tych waszych umowach to aż mi ciarki przechodzą....teraz to chyba już każdego wali jaka umowa,chce wypierdzielić to to zrobi,a na miejsce wasze będzie miał 10 innych niestety :/

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja przeszłam na własną działalność, ale...też mi to niewiele daje, co miesiąc płacę do ZUS-u 500 zł, a macierzyńskiego na dzień dzisiejszy przysługuje mi jakieś 100 zł, bo firmę mam od stycznia, a oni teraz zliczają składki i dzielą na 12 miesięcy :D

oar89jcgzipdaets.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    54 mamusie hehe mówiłam że z 60 do końca września będzie :D

Ahh 10 dni do podglądania maluszka jeszcze :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maialen zapisz się do urzędu pracy, jeśli przepracowalas rok to przysługuje Ci zasiłek. Kurde nieźle Cię zalatwili... :/

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 12 godzin do wizyty!! Nie mogę się doczekać... Idę spać, to szybciej zleci, proszę, trzymajcie za nas jutro kciuki! Dobranoc :*

Agnieszka0812, mejbi lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny to moja 1 ciąża możecie mi wytłumaczyć o co chodzi na suwaczku i lekarz mówi że jest 5 tc,a na belly jest pokazane 6 tc ( 5 tydzień) ????

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteś w 5 tyg. i pierwszym dniu nowego tygodnia więc belly liczy to jako nowy tydzień już :) też mnie to zdziwiło, liczy każdy rozpoczęty, a nie skończony :)

Agnieszka0812, smerfetka22 lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Jesteś w 5 tyg. i pierwszym dniu nowego tygodnia więc belly liczy to jako nowy tydzień już :) też mnie to zdziwiło, liczy każdy rozpoczęty, a nie skończony :)
    aha ok dziękuje ;)

Agnieszka0812, CassieMK lubią tę wiadomość

• Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka22 wrote:
    dziewczyny to moja 1 ciąża możecie mi wytłumaczyć o co chodzi na suwaczku i lekarz mówi że jest 5 tc,a na belly jest pokazane 6 tc ( 5 tydzień) ????
    To jak z urodzinami skończysz 30, ale idzie już 31. Tak samo z tygodniami, bo 5 tygodni plus 5 dni, to zaraz 6 skończonych ;)

smerfetka22, CassieMK lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w piątek z OM było 8t2d wiec wypisała mi skierowanie na usg ciąży i w nawiasie 9 tydzien a w karcie ciąży i szpitalu zawsze skonczony zapisuje ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    U mnie 12 godzin do wizyty!! Nie mogę się doczekać... Idę spać, to szybciej zleci, proszę, trzymajcie za nas jutro kciuki! Dobranoc :*
    bedzie dobrze a jutro bedziemy ogladac twoja fasolke :-)

CassieMK lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się przełamałam I pobaraszkowalismy z mężem, nic nie boli z młodym chyba ok także mogę iść spać :p

dobranoc! :)

Anniusia, Maialenn lubią tę wiadomość

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to widze ze nie tylko my baraszkowalismy :-)

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Diabla a kojarzę Ciebie gratuluję i się witam sporo Was zaciążyło;) ja 3 października urodziłam a listopadówka 2014 jestem :P

Pola witaj i gratuluję rozgość się :)

Ja niby Wrześniówka2014 jestem ale synek się pospieszył o 3,5 tyg i wyszedł 31 sierpnia :)

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my niestety musimy poczekać,ale my w innybspsób pobaraszkujemy ;)

• Blair91 Debiutantka

Wysłany: 20 września 2015, 02:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Wróciłam wieczorem z pracy i padłam jak kawka. Nawet w sumie się nie wykąpałam. A niedawno się obudziłam oczy jak 5zlotych i spać mi się nie chce. Doczytałam tak na raty. Cieszę się, ze wszystkichpozytywnych wieści :)) oby takie już były zawsze!

Historie z niewydolnością szyjki są mi niestety znane. Z Zuzą od listopada miałam pessar założony i fertenol - czy jakoś tak) brałam w końskich dawkach na wyciszenie skurczy. Ale się udało wytrzymać. Teraz musimy wierzyć, że wszystko będzie dobrze. Ciąży z Larinką bałam się bardzo. Wszyscy mnie ostrzegali, że będzie to samo co z Zuzią, że powinnam chociaż była 5lat odczekać. A tu książkowa nudna ciąża w dodatku przenoszona z szyjką jak skała. Za to przy porodzie taka słaba szyjka to skarb. Pierwsze dziecko rodzilam 2,5h od odejścia wód, a drugie w 1.5h. Z trzecim na bank nie zdążę dojechać:D

Idę i będę próbowała zasnąć bo dziś też pracowity dzionek. Śpijcie dobrze!

CassieMK, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

BtzWp2.pngd2uup2.pngQJl3p2.pngYvvUp2.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair, zdążysz zdążysz, tylko porodówkę wybierz blisko domu ;))

Ja nie mogłam pół nocy spać, denerwuję się wizytą, czuję się, jak przed jakimś egzaminem. A najbardziej się boję, że zadzwonię do lekarza i się okaże, że mają jakąś cesarkę, czy nagłą operację i mnie nie przyjmie... Chociaż nie - jeszcze bardziej boję się jakichś nieprawidłowości. Niech już jest po wizycie...!!

Miłego dnia wszystkim :*

oar89jcgzipdaets.png
‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ