X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    dzieki dziewczyny cos tam wykorzystam ..wiecie jak wygladam ? jakbym byla w 5 lub 6 miesiacu ciazy i tak mi strasznie ciezko jakbym przytyla z 5 kg przez te zaparcia ...masakra

ale ja Ci powiem,ze wczoraj wieczorem jak szłam spać to miałam brzuch na 4 miesiąc a nie było wzdęć ani zaparć tak mnie wywaliło, rano już miałam płaski brzuch

3jgxxzkra9730jiu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jestem po drzemce,te zakupy 4h i szpital na koniec i stres jaki dzisiaj doznałam mnie zmógł ;( nie martwcie sie dziewczyny,ja też mam stres ogromny,jak brzuszek boli to sie denerwuje,jak nic sie nie dzieje to również się boje,po tym plamieniu co dostałam,jak tylko poczuje,że mi "mokro" od razu sprawdzam czy to napewno nie krew ;( masakra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 20:38

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki. Mogę dołączyć? Dziś byłam u lekarza i jest Kruszynka!!! Serduszko bije :) A ja jakoś nie mogę nadal w to uwierzyć :D Jestem mamą Wrześniaczka 2014 dlatego wybaczcie, że pewnie mało się będę udzielać ale mam ręce pełne roboty a zmęczenie i senność w niczym nie pomaga :) Termin z miesiączki na 8.05.2016

Madziuśka, anka418, xpatiiix3, klaudia1534, Marietta, kasius lubią tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Diabla85. Mam termin dokładnie na ten sam dzień :)

Diabla85 lubi tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 19 września 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już widzialam serduszko, z usg mam na 03.05.2016. Też dostałam krwawienia tydzień temu i już byłam załamana,ale okazało się że to z nadzerki a z kropeczka wszystko ok. W poniedziałek mam usg kolejne i trochę się denerwuje..

p19u0tc70smx8ddn.png
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 19 września 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem z siebie dumna ustawiłam pierwszy w życiu suwaczek :-D

Diabla85, bimba, anka418, Eliana lubią tę wiadomość

p19u0tc70smx8ddn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka22 wrote:
    tak zrobili usg,fasolka na swoim miejscu ;)

to u ciebie juz zarodek widac???

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) czy moge się również do Was przyłączyć? Jest to moja pierwsza ciąża. Termin mam wyznaczony na 08.05.2016 . Słyszałam juz bicie serduszka mojej kruszynki. Wszystko przebiega prawidlowo. Z objawów mam straszne mdłości, które towarzyszą mi dzien i noc :)

anka418, CassieMK, klaudia1534, Agnieszka0812, Eliana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pęcherzyk,ale w końcu to moje maleństwo więc fasolka

Alicce lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka22 wrote:
    pęcherzyk,ale w końcu to moje maleństwo więc fasolka

no tak :) dzidzia silna ... bedzie dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    no tak :) dzidzia silna ... bedzie dobrze :)

musi być ;)

CassieMK lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mnie wywalili z roboty. Byłam zapchajdziurą bo jedna odeszła a drua miała urlop. Miałam przejść na inne oddziały,za rok może umowa o pracę sraty taty,oni odd pierwszego dnia wiedzieli że podziekuja mi jak tylko wszystkie dziewczyny wrócą. Jak mi o tym powiedzieli to ją nie wiele myśląc żeby nie pokazać że mi przykro mówię " i tak bym się prędzej czy później zwolniła bo jestem w ciąży " teraz trochę tego żałuje bo mogłam nie zapeszac.

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, właśnie wróciłam z rodzinno-znajomego ogniska i trochę miałam do nadrobienia :P Widziałam, ze któraś ma problemy z zaparciami...A ja mam tak, że jeden dzień męczą mnie zaparcia, a na drugi biegunka i tak na zmianę :/ Aż się dziś w wc zastanawiałam, czy w czasie ciąży choć raz załatwię się normalnie :P Przy ognisku na szczęście nikt nie pytał, czemu nie piję, przyjęli informację, że jutro rano autem jadę - co w sumie też jest prawdą ;-) Za to mąż mi się ululał i się modliłam, żeby nie wygadał, że jestem w ciąży, bo oczywiście temat pt. "posadziłeś drzewo, budujesz dom, to jeszcze dziecko trzeba spłodzić" wypłynął jak zawsze... Ale na szczęście nic nie powiedział :D

xpatiiix3, bereda11 lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jaka miałaś umowę? Nie da sie jej przedłużyć do dnia porodu?

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maialenn wrote:
    Właśnie mnie wywalili z roboty. Byłam zapchajdziurą bo jedna odeszła a drua miała urlop. Miałam przejść na inne oddziały,za rok może umowa o pracę sraty taty,oni odd pierwszego dnia wiedzieli że podziekuja mi jak tylko wszystkie dziewczyny wrócą. Jak mi o tym powiedzieli to ją nie wiele myśląc żeby nie pokazać że mi przykro mówię " i tak bym się prędzej czy później zwolniła bo jestem w ciąży " teraz trochę tego żałuje bo mogłam nie zapeszac.

A jaką miałaś umowę? Bo jeśli o pracę, ale na czas określony, to muszą Ci przedłużyć do dnia porodu.

oar89jcgzipdaets.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa, w tym samym czasie piszemy :D

Baronowa_83 lubi tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maialenn wrote:

jakto bys sie zwolnila -przeciez jestes chroniona
    mialas umowe o pracę ???

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam smieciowke która wtykali mi co miesiąc

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dupa. Maz niech cie do ubezpieczenia zglosi

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:13

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ