X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda mnie na zapracia, z którymi męczyłam się ponad tydzień pomogło codziennie picie mleka i spożywanie większej ilości nabiałów. Na przykład na śniadanie jadłam płatki z mlekiem, a na kolacje było kakao czy serek wiejski a w ciągu dnia activia i jakimś cudem ruszyło i już od tygodnia nie mam z nimi problemów.

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 spróbuje ale nie jadam duzo nabialu bo go nie lubie a do tej pory nie mialam problemu z zaparciami ...spróbuje

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie zaraz K przyjdzie :) szkoda że nici z seksów :P bo wolna chata córkę zabrały babcie a syn ogląda bajki :D

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    dziewczyny macie jakis pomysl na zaparcia ? nie wiem cos do picia ,moze cwiczenia ?

na zaparcia dobra jest herbatka z kopru włoskiego

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zaparcia dobre są śliwki suszone, drugi sposób mam od położnej wieczorem zalewamy suszone śliwki przygotowaną wodą, rano zjadamy śliwki np z owsianka lub same, jeżeli nie damy rady to choć wypić tą wodę

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15

Wysłany: 19 września 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra dzwoniłam do gina, biorę smecte i orsalit, jak będzie gorzej mam jechać na izbę na kroplówkę i zastrzyk przeciwwymiotny

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 19 września 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie majoweczki :-) jestem raczkujaca jeśli chodzi o fora więc proszę o zrozumienie ;-) po 2 latach starań od ostatniego poronienia udało się!! Wyjątkowo odpuscilismy w tym miesiącu, tylko raz przytulanko i to 34 dc i niespodzianka :-D ale każdy dzień to stres. Jak źle się czuję to się martwię a jak dobrze się czuję to też się martwię..

mejbi, Agnieszka0812, anka418, xpatiiix3, Madziuśka, monilia84, Eliana, kasius lubią tę wiadomość

p19u0tc70smx8ddn.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    No dobra dzwoniłam do gina, biorę smecte i orsalit, jak będzie gorzej mam jechać na izbę na kroplówkę i zastrzyk przeciwwymiotny

Dobrze że zadzwoniłaś. Przy jelitówce łatwo o odwodnienie a jeszcze jak Ciebie trzeci dzień trzyma taka impreza żołądkowa to pewnie jesteś wymęczona :(

p19u3e3kp9e0sjpi.png

Wysłany: 19 września 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:
    Dobrze że zadzwoniłaś. Przy jelitówce łatwo o odwodnienie a jeszcze jak Ciebie trzeci dzień trzyma taka impreza żołądkowa to pewnie jesteś wymęczona :(
    Tak się pocieszam, że ciąże z chłopakami miałam takie nudne to teraz te przeboje na dziewuszkę ;)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:

o kurczę współczuję Kochana, a swoją drogą nigdy nie miałam jelitówki :)

3jgxxzkra9730jiu.png

Wysłany: 19 września 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    o kurczę współczuję Kochana, a swoją drogą nigdy nie miałam jelitówki :)
    Chłopaki ze szkoły przytargali :P

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Tak się pocieszam, że ciąże z chłopakami miałam takie nudne to teraz te przeboje na dziewuszkę ;)

A w domu tylko Ciebie tak złapało czy już po całej rodzince poszedł wirus? najgorsze że to moment i jedna osoba od drugiej łapie. No to trzymam kciuki za dziewczynkę :) Ja mam córkę i po cichu liczymy na chłopaczka ;) ale jak będzie druga dziewczynka też będzie super :)

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Chłopaki ze szkoły przytargali :P

Napisałyśmy prawie w tym samym momencie i dopiero jak wysłałam swojego posta to zobaczyłam że napisałaś że ze szkoły takiego gratisa dostałaś :P ich też tak długo trzymało?

p19u3e3kp9e0sjpi.png

Wysłany: 19 września 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:
    A w domu tylko Ciebie tak złapało czy już po całej rodzince poszedł wirus? najgorsze że to moment i jedna osoba od drugiej łapie. No to trzymam kciuki za dziewczynkę :) Ja mam córkę i po cichu liczymy na chłopaczka ;) ale jak będzie druga dziewczynka też będzie super :)
    W poniedziałek zaczął starszy, w środę młodszy, w czwartek ja. Chłop profilaktycznie wypił wódkę z pieprzem ;)

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No K poszedł ale jutro po szkole mnie odbiera ;) Pójdziemy do parku i do zoo z dzieciakami ;) poleżeliśmy odpoczelismy i pogłaskał brzuszek hehe poprzytulaliśmy się z synkiem jeszcze on Nas wycałował kochany i czekam aż babcie z moja córka wrócą :P bo jestem tragedycznie zmęczona heheh Kamil mówi idź spać wcześniej dzisiaj no z chęcią jak musze najpierw dzieci położyć spać tylko niech mi córkę oddadzą szybciej to szybciej pójdę spać :P ahh.. szybciej by mogło się te mieszkanie znaleźć byśmy nie musieli do siebie tak na zmianę jeździć no ale cóż lada moment już ;)

Monaa witamy i ogromne gratulacje aby fasolka tym razem została z Tobą ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 19:45

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    No K poszedł ale jutro po szkole mnie odbiera ;) Pójdziemy do parku i do zoo z dzieciakami ;) poleżeliśmy odpoczelismy i pogłaskał brzuszek hehe poprzytulaliśmy się z synkiem jeszcze on Nas wycałował kochany i czekam aż babcie z moja córka wrócą :P bo jestem tragedycznie zmęczona heheh Kamil mówi idź spać wcześniej dzisiaj no z chęcią jak musze najpierw dzieci położyć spać tylko niech mi córkę oddadzą szybciej to szybciej pójdę spać :P ahh.. szybciej by mogło się te mieszkanie znaleźć byśmy nie musieli do siebie tak na zmianę jeździć no ale cóż lada moment już ;

Xpatiii powiem ci ze ciezka macie sytuacje zyciowa , wspolczuje z jednej strony bo ciezko jest przy dwojce dzieci bez faceta ,ojca, a teraz bedzie 3 wiec ciesze sie twoim szczesciem ze sytuacja wam sie zmienii i ze razem bedziecie juz uczestniczyc w waszym zyciu ..troche pewnie zejdzie sie ze znalezieniem odpowiedniego mieszkania i slubem ale fajnie i wazne ze macie juz konkretne plany,...

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny cos tam wykorzystam ..wiecie jak wygladam ? jakbym byla w 5 lub 6 miesiacu ciazy i tak mi strasznie ciezko jakbym przytyla z 5 kg przez te zaparcia ...masakra

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plany są juz jakiś czas co nie znajdę fajnego mieszkania to ktoś sprzed nosa sprzątnie to nie tak ze od teraz, bo już od czerwca szukamy K dopiero ma fajnie płatną pracę czas pokaże dobrze by było żeby się udało w przyszłym miesiącu wyprowadzić ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaa wrote:
    Witam wszystkie majoweczki :-) jestem raczkujaca jeśli chodzi o fora więc proszę o zrozumienie ;-) po 2 latach starań od ostatniego poronienia udało się!! Wyjątkowo odpuscilismy w tym miesiącu, tylko raz przytulanko i to 34 dc i niespodzianka :-D ale każdy dzień to stres. Jak źle się czuję to się martwię a jak dobrze się czuję to też się martwię..

witaj monaa, nie przejmuj się nie jesteś sama. Również jestem po poronieniu i ciąży biochemicznej. Schizy mam bez przerwy, jak boli brzusio to się martwię że coś nie tak, jak nie boli to też się martwię i tak w koło. Spokoju zaznam jak szczęśliwie urodzę dzieciątko.
    pozdrawiam i mam nadzieję że szybko się z Nami zaklimatyzujesz na wątku :-)

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiii cudownie bybylo gdyby tak szybko udalo wam sie wprowadzic , tobie troche bylo by latwiej nawet emocjonalnie , ze ten chlop przyjdzie do domu na kolacje ucaluje wczolko i powie ale mam dzielna kobiete :-) przeciez my tak duzo nie oczekujemy od naszych mezczyzn ;-)ha ha

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ