X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się najadłam jak głupia paprykarzu i pasztetu i zgagi nie ma :-)Sernika też bym podgryzła kawałek ;-)

relg3e5e9ky1omot.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria nawet nie mów o serniku bo mi już ślinka cieknie. Wciagnelabym jakies fajne ciacho. Ale dietka nie pozwala na taki szał. Do tego od paru dni męczy mnie straszna zgaga :( ale czytalam ze niektore z Was tez :)
    Co do towaru w tesco to nie wiem czy oni tak szybko to wyciagaja :)
    Tola a co fajnego upolowalaś ?? U nas jest tylko market tesco takze ubranek zadnych nie ma :(

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od wczoraj jem mmigdaly na zgage , pomagaja ..ale ogolnie umieram , z nosa cieknie ,z oczu cieknie , gardlo boli i kaszel mam oj dawnooo juz tak nie mialam nawet nie pamietam kiedy

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczko podziwiam że jeszcze pracujesz :) Ja na L4 tak sie rozleniwiłam że nie dalabym rady teraz w pracy wysiedziec :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bereda mi w ciagu dnia migdaly cos tam daja ale wieczorem niestety nie. Widze ze przeziebienie na maxa Cie zaatakowalo. Mi troszke przeszlo ale z nosa pocieknie czasem i kaszlne. Taka daremna ta pogoda u Nas raz deszcz, raz śnieg a raz ciepło i później ludzi rozkłada :(

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

U mnie mdłości większe niż w 1 trymestrze czuje się fatalnie fizycznie i psychicznie mogłabym usiąść i ryczec pewnie hormony :(

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Różyczko podziwiam że jeszcze pracujesz :) Ja na L4 tak sie rozleniwiłam że nie dalabym rady teraz w pracy wysiedziec :)
    Wiesz Monilia ja też wolałabym już nie pracować. Ale muszę jeszcze menedżera wyszkolić w jednym lokalu to już będzie lżej.
    Na szczęście sama sobie jestem szefem i kiedy tylko potrzebuję odpocząć wsiadam w auto i uciekam do domku. Poza tym w drugim trymestrze czułam się naprawdę świetnie. Ostatnio nadeszły gorsze dni i jakos nie mogę sobie z tym poradzić. Ciągle liczę jeszcze na to, że dni pełne energii jeszcze powrócą :) Czytałam, że w ostatnim miesiącu pojawia się taki strzał energetyczny, coś jakby " wicie gniazda " kiedy to kobiety wpadają na cudowne pomysły sprzątania piwnic, mycia okin itp. A to wszystko zaraz przed przyjściem na świat potomka :) wiec ja czekam z praniem, prasowaniem itp na ten 9 miesiąc ;) a może lepiej nie ;)

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nio Rózyczko to dobrze ze mozesz odpoczac kiedy potrzebujesz bo to wazne :)
    Kłosia hormony tez pewnie szaleja a dolegliwosci sie namnażaja ale jesteśmy twardymi babkami i damy rade te 3miesiace wytrzymać <3

Kłosia lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HB glikemi przyszła :) wynik 5 rewelacjaaaa :) cieszę sie mega ;P
    Dzis zrobiłam pierwsze oranie z Mama i nagrałam Niuni film
    Z okazji 100dnioweczki :) coraz bliżej coraz bliżej ;P
    Co do sesji noworodkowej my wygraliśmy na warsztatach , jeszcze zastanawiam sie nad sesja ciążowa maź jest za wiec o tyle
    Łatwiej :) wie ze sprawi mi to przyjemność to chyba dlatego nie protestuje .
    A wogole to dostałam 3 numery do położnych prywatnych z mojego szpitala czekam jeszcze do poniedziałku na szkole rodzenia pierwsze zajecia , zobaczę kto tam bedzie i zacznę dzwonić i rezerwować terminy :)
    Co do pracy ja niby jestem na zwolnieniu od stycznia ale pracuje ;P od czasu do czasu :P puki mam sile chce tak robic , co prawda powoli mi ich braknie ale chyba jakbym nie miała rzadnych obowiązków to bym kompletnie juz ześwirowala ;P

helutka, migussia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Daria nawet nie mów o serniku bo mi już ślinka cieknie. Wciagnelabym jakies fajne ciacho. Ale dietka nie pozwala na taki szał. Do tego od paru dni męczy mnie straszna zgaga :( ale czytalam ze niektore z Was tez :)
    Co do towaru w tesco to nie wiem czy oni tak szybko to wyciagaja :)
    Tola a co fajnego upolowalaś ?? U nas jest tylko market tesco takze ubranek zadnych nie ma :(

poluje na ten leżaczek z chico :) pojadę po północy zobaczę , może już będzie w końcu to już będzie 11.02 . wyciągnęła mojego męża i o dziwo zgodził się :)

bereda11, Patrycja24, migussia lubią tę wiadomość

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Bereda mi w ciagu dnia migdaly cos tam daja ale wieczorem niestety nie. Widze ze przeziebienie na maxa Cie zaatakowalo. Mi troszke przeszlo ale z nosa pocieknie czasem i kaszlne. Taka daremna ta pogoda u Nas raz deszcz, raz śnieg a raz ciepło i później ludzi rozkłada :(
    wlasnie migdaly zajadam na wieczor , wtedy gdy mialam najwieksza zgage narazie od wczoraj jest ok ,u nas podobnie tylko cieplej no dzisiaj bardzo wiosennie bylo ...

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że co druga przeziębiona-ja dziś cały dzień w łóżeczku i domowe sposoby,przed chwilą wypiłam mleko z masłem i czosnkiem,a mąż kupił korzeń imbiru-to na jutro na herbatkę.
    Co do Facebookowych niesnasek proponuję nie wyrzucać wszystkiego na tym forum-same załatwijcie to między sobą,a jak którejś tam nie pasuje to każdy ma tutaj drzwi otwarte tylko bez wyrzygiwania, bo tego się już czytać nie chce,a uwierzcie Nas to nie interesuje co się tam dzieje bo gdyby interesowało to były byśmy tam,a nie tutaj.CIACH TEMAT! !!!

Carolq lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Co do Facebookowych niesnasek proponuję nie wyrzucać wszystkiego na tym forum-same załatwijcie to między sobą,a jak którejś tam nie pasuje to każdy ma tutaj drzwi otwarte tylko bez wyrzygiwania, bo tego się już czytać nie chce,a uwierzcie Nas to nie interesuje co się tam dzieje bo gdyby interesowało to były byśmy tam,a nie tutaj.CIACH TEMAT! !!!
    Kochana... na fb nie ma niesnasek :D
    A jeśli ktoś konkretny porusza dziwne tematy tutaj - tak, mam na myśli Bree - to już chyba tu problem? albo raczej - Bree problem z czymś? ;)

Zobaczcie dziewczyny - jedna osoba sobie powyrzygiwała, a temat na cały dzień :P :D :D :D

FeliceGatto, kamisia88, Aniu_leczka lubią tę wiadomość

• migussia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:48

bereda11 lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nadal pracuję w przedszkolu ale już coraz mi ciężej latac za tymi smarkami :D

bereda11, helutka, migussia lubią tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na zwolnieniu od 11.01. W sumie do konca pracowałam w dyżurach. Ale stwierdziłam ze dość użerania sie z pacjentami... Zwłaszcza na ostrych dyzurach;)

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znów bezsenność...
    hmmm no to ja poszłam na l4 pod koniec października ale pracowalam w markecie co prawda jako z-ca ale zapier..l i tak konkretny czasem nawet wiecej zasuwalam niz zwykly pracownik zeby wszystko zdążyć zrobić.
    Bree wpadla, narobila zamieszania i zniknela, kochana jak masz tak sie zachowywac to wcale nie pisz i tyle bo przez Ciebie tylko niepotrzebne niesnaski. Tyle w tym temacie.
    Spokojnych nocek mamcie.
    ps. Ktoras z was pytala jak się odbywa wystawianie nowych promocji. U nas zawsze robilysmy to w nocy po zamknięciu sklepu zeby na rano bylo wszystko gotowe ;-)

Różyczka, tola2014 lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• JusWik Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i jeszcze jedno. Zrobily mi sie jakies dziwne przebarwienia na szyi i dekoldzie i teraz sie martwię od czego...:-(

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• kamisia88 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    Aaaa i jeszcze jedno. Zrobily mi sie jakies dziwne przebarwienia na szyi i dekoldzie i teraz sie martwię od czego...:-(
    To podobno w ciąży normalne, mogą się pojawic plamy i przebarwienia na skórze :)

JusWik, Carolq lubią tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    Ja miałam takie czerwone plamy na piersi ( jakby suche i swędzące ), zaczęłam stosować olej migdałowy i przeszło ( nie wiem czy przez olej czy same z siebie ).

JusWik lubi tę wiadomość

‹‹ 1230 1231 1232 1233 1234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ