Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Guem wrote:Dziewczyny mam pytanie, do codziennej pielęgnacji noska używa się Katarka czy to tylko przy katarze, to co wtedy do codziennego stosowania polecacie?
Dziecko samo sie wykichaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:05
-
tola2014 wrote:http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b8e35e83e1dd.jpg
doszły mi 2 przesyłki dziśuwielbiam otwieranie ich
Albo od dzisiaj albo od czwartku w biedronce mają być biustonosze sportowe.tola2014 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Jestem w końcu
Jak zwykle opóźnienie było..
Więc tak u nas wszystko w porządku, Kacperek ciągle jest starszy o 2 tygodnie, według USG ma już 30t2d i waży 1469gPani doktor bardzo zadowolona ze wszystkich pomiarów dzidziusia, tylko mniej zadowolona z mojej wagi ale zgoniłam to na 2 dni objadania się mamusiowymi gołąbkami i mi wybaczyła
Następna wizyta 14.03 i mam na nią zrobić standardowo morfologię, mocz i dodatkowo TSH i ALAT (cokolwiek to jest)
I kazała też już zacząć liczyć ruchy maleństwa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:22
tola2014, maimama, Carolq, JusWik, Cigaretta, migussia, Dariaaa88, Negra, pasia27, Madziuśka, bereda11 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypasia27 wrote:Tez czekam na becik
chodzi Ci o to zielone. to ręcznik kąpielowy. 24 zł. 95x95 i powiem Wam , że jest super. promocja była na allegro. szlafrok i koszula do karmienia tez super. będę zamawiać druga.18 zł jakoś tak kosztowała. a książeczka zmieniająca kolor tez fajna. stałam nad umywalka i się nią bawiłam juzdopiero będzie dla takiego siedzącego dziecka w wanience ale nie mogłam sobie odmówić
pasia27, Patrycja24 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyklaudia1534 wrote:Jestem w końcu
Jak zwykle opóźnienie było..
Więc tak u nas wszystko w porządku, Kacperek ciągle jest starszy o 2 tygodnie, według USG ma już 30t2d i waży 1469gPani doktor bardzo zadowolona ze wszystkich pomiarów dzidziusia, tylko mniej zadowolona z mojej wagi ale zgoniłam to na 2 dni objadania się mamusiowymi gołąbkami i mi wybaczyła
Następna wizyta 14.03 i mam na nią zrobić standardowo morfologię, mocz i dodatkowo TSH i ALAT (cokolwiek to jest)
I kazała też już zacząć liczyć ruchy maleństwa.
super , że wszystko ok. a te ruchy to mówiła jak liczyć? przez cały dzień czy jak?
-
Hej dziewczyny doszedl do mnie laktator canpolbabies easystart i oczywiscie bie wytrzymalam zeby nie wyprubowac.. lekko przyssalam i zaczela leciec siara polecam super laktator latwy w obsludzei dziala natychmiastowo
tola2014, Patrycja24, MamaMisia, migussia lubią tę wiadomość
-
Więc dziewczyny w Rossmanie są faktycznie pampersy w fajnej cenie,kupiłam sobie też tam spray na katar i tabletki na gardło, bo chyba jakieś przeziebienie mnie łapie. Trzeba chyba zacząć wszystko kompletowac, bo nie zostało zbyt wiele czasu. A jeszcze niedawno czekalysmy na powiększenie brzucha i pierwsze ruchy,hm
JusWik lubi tę wiadomość
-
malvva wrote:Hej dziewczyny doszedl do mnie laktator canpolbabies easystart i oczywiscie bie wytrzymalam zeby nie wyprubowac.. lekko przyssalam i zaczela leciec siara polecam super laktator latwy w obsludzei dziala natychmiastowo
Malva jakie są koszty tego laktatora? Właśnie jestem na etapie wyboru i nie mogę się zdecydować.
-
tola2014 wrote:super , że wszystko ok. a te ruchy to mówiła jak liczyć? przez cały dzień czy jak?
Polecała zasadę liczenia 3x dziennie w tych samych godzinach, na przykład: 8-9, 14-15, 21-22 i jeśli jest za każdym razem więcej niż 6 puknięć to wszystko jest w porządku.
tola2014, pasia27 lubią tę wiadomość
-
maimama wrote:Malva jakie są koszty tego laktatora? Właśnie jestem na etapie wyboru i nie mogę się zdecydować.
Nowy mysle ze okolo 150 ja kupilam za 80 zl ale bardzo malo uzywany wyglada jak nowy nawet paragon mam jestem bardzo zadowolonamaimama, Patrycja24 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymalvva wrote:Hej dziewczyny doszedl do mnie laktator canpolbabies easystart i oczywiscie bie wytrzymalam zeby nie wyprubowac.. lekko przyssalam i zaczela leciec siara polecam super laktator latwy w obsludzei dziala natychmiastowo
a boli to jak się go używa?
-
Dziewczyny polećcie firmy biustonoszy do karmienia, w canach max 70zł... (kupię coś łądnego, usztywnianego w tej cenie?) Najlepiej żeby mieli sklep stacjonarny, ale internetowe też mogą być.
Bo jak byłam w triumph i mi zaśpiewała 100zł za biustonosz totalnie nieusztywniany wyglądający jak te z opakowań canpol to zdębiałam... Do tego poprosiłam o rozmiar 80F a baba mi wciska 85E żeby przymierzyć bo mniejsze wychodzą (bo już rozmiaru nie mają takiego chyba) i mówię jej że będzie za luźny pod biustem... a ona swoje... no myślałam że w takim sklepie to jakieś ogarnięte kobiety pracują...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:39
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydomi05 wrote:Dziewczyny polećcie firmy biustonoszy do karmienia, w canach max 70zł... (kupię coś łądnego, usztywnianego w tej cenie?) Najlepiej żeby mieli sklep stacjonarny, ale internetowe też mogą być.
Bo jak byłam w triumph i mi zaśpiewała 100zł za biustonosz totalnie nieusztywniany wyglądający jak te z opakowań canpol to zdębiałam...
ja kupie póki co jeden z allegro za około 25-325-30 zł bez fiszbin i zobaczę jak się nosi . najwyżej dokupie kolejne. a jak będzie złu to 30 zl nie majątek wtedy pójdę do stacjonarnego i kupie drozszy
-
nick nieaktualny
-
co do liczenia ruchow ostatnio rozmawialam na ten temat z pania polożną i powiedziala,aby sie tym nie sugerowac za bardzo,bo kazda ciaza jest inna...u jednej kobietki maluszek bedzie sie malo ruszal,i bedzie zdrowy,a u innej bedzie aktywny i moze cos byc nie tak... takze to nie jest zaden wyznacznik,tylko raczej jak skutecznie doprowadzic przyszła mame do paranoji,to jak dzieciaczek zrobi w ciagu godziny 9 ruchow,a nie 10 to juz jakas patologia jest???
katarzyna_d, tola2014 lubią tę wiadomość
-
Carolq moja znajoma nosiła i ma jakąś, ale nie wiem jaką, będę się z nią widzieć za tydzień, to zapytam
A powiedz, czy ty idąc na badanie krwi (morfologia) idziesz na czczo czy jesz śniadanie? Bo jutro idę i się zastanawiam... bo jak kiedyś pytałam to pani mówiła że najlepiej na czczo, ale teraz przy cukrzycy to nie wiem czy śniadanie zjeść czy zabrać ze sobą kanapki i zjeść zaraz po pobraniu...? -
pytalam dzisiaj jeszcze o tą glukoze co mialam robioną w 14tc i p.ordynator zlapala sie za glowe,ze kto mi kazal robic obciazenie glukozą w 14 tc,jak cukrzyca ciążowa wychodzi w okolicy 24tc czyli jak widac,kazdy lekarz ma co do tego inną teorie
aaaguchaaa lubi tę wiadomość
-
Carolq wrote:My mieszkamy w Wawie , a szafę kupujemy z ikea . Czy na prawdę żadna dziewczyna nie nosiła maluszka w chuście
?
Ja nosiłam Nelke i zamierzam teraz Livke nosić najwygodniej mi będzie iść po zakupy np z Livką z przodu i Nelka w spacerówce Marcelem obok wózka inaczej sama bym chyba z domu nie miała jak wyjść do jesieni na pewno będziemy się nosićale ja kupiłam sobie 2 bawełniane azimi czy jak one tam wiec się za dużo w temacie chust nie wypowiem na kwietniowkach dziewczyny chustowę są
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:50
Carolq lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel