X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny zamieszanie sie zrobilo na belly,a dokladnie to w wątku grudniowych 2015 odnosnie dziewczyny,ktora kradla zdjecia dzieciaczkow z instagrama i fb i wzucala do ich forum podszywając sie,że to jej maluszki więc uwazajcie moje drogie i miejcie oczy szeroko otwarte....dziewczyna miala nick flakonik i podbno od przeszło roku kłamała odnośnie tych dziewczynek,że to jej coreczki itp,a tym czasem okaxało się to być kłamstwem

Carolq lubi tę wiadomość

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia- gratuluję wizyty! Jak dobrze się czyta takie wpisy- świetnie, że maluszki tak pięknie rosną :-)

klaudia1534 lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    dziewczyny zamieszanie sie zrobilo na belly,a dokladnie to w wątku grudniowych 2015 odnosnie dziewczyny,ktora kradla zdjecia dzieciaczkow z instagrama i fb i wzucala do ich forum podszywając sie,że to jej maluszki więc uwazajcie moje drogie i miejcie oczy szeroko otwarte....dziewczyna miala nick flakonik i podbno od przeszło roku kłamała odnośnie tych dziewczynek,że to jej coreczki itp,a tym czasem okaxało się to być kłamstwem

ależ ludziom się nudzi... wydaje mi się że to potrzeba skupiania na sobie uwagi prowadzi do takich historii. Zresztą ja już sobie dawno powiedziałam jedno, mojego dziecka nie będzie w necie i już.

tola2014 lubi tę wiadomość

43kt82c31nhz2sid.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KokoszaNell wrote:
    ależ ludziom się nudzi... wydaje mi się że to potrzeba skupiania na sobie uwagi prowadzi do takich historii. Zresztą ja już sobie dawno powiedziałam jedno, mojego dziecka nie będzie w necie i już.

niestety trafiają sie i tacy :/ trzeba byc czujnym cholera wie kto to był,a dziewczyny z tego wątku wzucały zdjecia swoich maluszkow,zostawialy sobie numery telefonu i dzielily sie swoją prywatnością....ufały sobie,a tu taki ktos sie trafil

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do tej pory nie wrzuciłam ani jednej foty z usg na belly ... to nie miejsce na to ... pozdrawiam :*

Negra - i co ?? chodzisz nadal do Dr D???

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KokoszaNell wrote:
    hej dziewczyny, ja odpoczywam po aktywnym weekendzie :) byliśmy na walentynkowym wyjeździe, pospacerowałam, popływałam w basenach-niby nic, a padłam wczoraj jak zabita po południu.
    Byliśmy też w zeszłym tygodniu na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia, trafiliśmy na grupę którą prowadzi fajna, młoda położna, opowiedziała nam sporo o porodówkach w mieście - gdzie co jest możliwe, a gdzie preferują bardzo zmedykalizowane porody, więc mam już dwa szpitale na oku do obskoczenia ze wskazaniem na jeden z nich. Jutro idę na usg ciąży z prywatnej przychodni, a wieczorem na targi bezpiecznego malucha (tylko się kurka spóźnię, bo nie dam rady się wyrobić). A teraz chyba pomaluję łóżeczko :) a przynajmniej zacznę.

daj znać jak po warsztatach i zrób fotę z prezentami :)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Domi- polecam biustonosze Alles Mama:
    Ten kupiłam w pierwszej ciąży i sprawdził się rewelacyjnie:

http://allegro.pl/biustonosz-do-karmienia-alles-mama-naomi-70-g-i5822414069.html
    Polecałam kilku mamom i każda zadowolona- mega wygodny.

Ten mierzyłam w sklepie, kolor wg mnie bardzo uniwersalny i to chyba najchętniej kupowany model tej firmy:

http://allegro.pl/biustonosz-do-karmienia-alles-mama-caffe-latte-70h-i5296193391.html

Oba mają miseczki wyściełane cieniutką gąbka, więc wkładki laktacyjne się w nich nie odznaczają :-)
    Cena trochę powyżej 70zł, ale może znajdziesz taniej. W każdym razie w mojej ocenie warte tej kasy. Do triumpha bym nie poszła- nie lubię tej firmy... :-)

Super :D miałam nie kupować ale mąż mówi ze zasponsoruje dla żonki jak mu pokazałam :) tyle że zamówię gdzieś po porodzie dopiero jak ciut cycochy się unormuja :P popatrzyłam na te staniki i juz mnie bimbałki kłują i jakby mleko napływało takie uczucie :P

Negra, pasia27 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    tola mniam mniam :3

ja rosołek mam
    Ja tez rosolek a dla nas karkowka z grila elektrycznego :-)

malvva lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia cieszę się że z maluszkiem wszystko w oorzadku-i jaki byc byczek duży już :)
    Ja dziś na obiadek krem z bialych warzyw.
    Jutro rano do laboratorium, później po ciuszki jadę odkupić już takich większych 68-74 ale od fajnej dziewczyny wszystko mogę dotknąć, obejrzeć, a jej malutka z kwietnia jest więc podobne wielkościowo ciuszki będą,a na 10 do szkoły rodzenia ☺

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    My mieszkamy w Wawie , a szafę kupujemy z ikea . Czy na prawdę żadna dziewczyna nie nosiła maluszka w chuście
    ?
    Nie nosilam ale jezeli mala będzie tak wymagajaca jak Kacper to na pewno zakupie...wiele moich znajomych polecalo szczególnie w domu przy wymagającym dziecku by cokolwiek zrobić lub ugotować he..
    Fajnie to brzmi cokolwiek...no ale dzieci sa różne a mój musial mnie czuć i byl zupełnie nie sypiajacy i nie odkladalny..eh

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    co do liczenia ruchow ostatnio rozmawialam na ten temat z pania polożną i powiedziala,aby sie tym nie sugerowac za bardzo,bo kazda ciaza jest inna...u jednej kobietki maluszek bedzie sie malo ruszal,i bedzie zdrowy,a u innej bedzie aktywny i moze cos byc nie tak... takze to nie jest zaden wyznacznik,tylko raczej jak skutecznie doprowadzic przyszłano mame do paranoji,to jak dzieciaczek zrobi w ciagu godziny 9 ruchow,a nie 10 to juz jakas patologia jest???
    No ale nie chodzi o paranoje i patologie a zwykla obserwacje..dziecko jest juz coraz większe i coraz mu ciaśniej wiec tych ruchów będzie mnie ale mysle.ze jednak warto na tym sie skupić..
    Nie chce pisac tutaj o różnych zlych rzeczach bo nie chce nikogo straszyc ale przypadki sa rozne..
    Nie od parady podejmują nagle.decyzje o cc gdy dziecko sie Malo rusza bo spada.tetno..gdy pepowina sie oplata itp..itd.wszystko w granicach rozsądku ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    no to ja już nie wiem,co lekarz to inna teoria jak jej powiedzialam dzisiaj ze mam podejzenie cukrzycy ciazowej to pytala kiedy bylo ogtt to mowie,że w 14 tc,a ona na to to w takim razie to nie jest cukrzyca ciążowa,tylko przed ciążowa....ta jakim cudem,jak ja nie mialam cukrzycy nigdy i nikt w rodzinie nie ma :/
    Ale to jest ciazowa..
    Możesz byc zdrowa,szczupla,dbajaca o swoje menu i bez żadnych obciążeń gen a cukrzyca wyjdzie..wlasnie dop od26tyg..dletego wtedy zalecają krzywa..wczenisj to tylko glukoza naczczo z krwi..w standardzie..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Dziewczyny polećcie firmy biustonoszy do karmienia, w canach max 70zł... (kupię coś łądnego, usztywnianego w tej cenie?) Najlepiej żeby mieli sklep stacjonarny, ale internetowe też mogą być.
    Bo jak byłam w triumph i mi zaśpiewała 100zł za biustonosz totalnie nieusztywniany wyglądający jak te z opakowań canpol to zdębiałam... Do tego poprosiłam o rozmiar 80F a baba mi wciska 85E żeby przymierzyć bo mniejsze wychodzą (bo już rozmiaru nie mają takiego chyba) i mówię jej że będzie za luźny pod biustem... a ona swoje... no myślałam że w takim sklepie to jakieś ogarnięte kobiety pracują...
    Alles. Czasami mają coś fajnego

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem po wizycie. okazało się , że muszę zrobić ta glukozę. bo moja ciaza jest podwyższonego ryzyka (Inseminacja) i trzeba na nią dmuchać . kurde jutro idę po raz trzeci. biorę mokry ręcznik żeby sobie po 30 min położyć na twarz jak będzie mi się robiło gorąco i słabo.

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola wspolczuje!

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurier przywiozl posciel. Piekna jest:-) sowy na szarym tle.

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do liczenia ruchow to rozmawialam z polozna i ona stwierdzila, ze dzieci sa rozne wiec roznie sie ruszaja. Wedlug niej 10 ruchow w ciagu 12h jest jak najbardziej w porzadku. Ale jesli cos nas martwi, mamy przeciez swoja intuicje to podjechac sprawdzic.

pasia27, katarzyna_d lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Kurier przywiozl posciel. Piekna jest:-) sowy na szarym tle.

pochwal się :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry z planów na dzisiejszy dzien przespałam 5 godzin jejku kiedy to minęło :( ja jestem przerażona tym ze moge tak spać no i przecież wcale noe czuje sie jakaś wypoczęta...
    Klaudia super ze wszystko ok :)
    Candlles dzieki za ostrzeżenie :)
    Pati dzia za namiary na chustowe ;P

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do ruchów też się zgadzam, ze trzeba to kontorolować, ale z głową. Jak jesteśmy zalatane i nagle zdamy sobie sprawę, że nie wiemy czy dziecko kopało, to warto się położyć i się wsłuchać. Ale jak co jakiś czas kopniaka czujemy, to nie trzeba z zegarkiem w ręku wyliczać czy co godzinę jest 10 ruchów,

pasia27 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
‹‹ 1251 1252 1253 1254 1255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ