X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d - ja mam monitor oddechu. będę spokojniejsza

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • migussia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:51

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • bimba Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jeśli chodzi o spanie to mój też był straszny kopacz, w spiworkach nie chciał spać a idealnym rozwiązaniem było zakladanie kołderki pod materac, nigdy nie naciagnal sobie jej na głowę ani nue wcisnąl się pod nią na tyle żeby głowa była przykryta.
    Tola współczuję przejść z glukozą. Ten ręcznik to dobra opcja i musisz położyć się na boku ale nie na calkiem płaskim.
    Przespanej nocki msmusie. Czytam was codziennie ale ja nue z tych co mają zawsze coś do powiedzenia ;-)

bereda11, tola2014, maimama, katarzyna_d, Agusia ;) lubią tę wiadomość

16udgywl4g9leeec.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba kupię rożek i śpiworek. Kołderek teraz nie będę kupowała. Chyba że teściowa koniecznie będzie chciała coś zakupić, to na później i tak się przyda. Monitor... jeszcze o tym nie myślałam, tak samo o laktatorze. Ja na mojego kochanego psiaka czasem zaglądam czy oddycha, przy maluchu mogę się zafiksować, też chyba byłabym spokojniejsza.

43kt82c31nhz2sid.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczor Dziewczyny,
    Miałam dziś wizytę i dowiedziałam się, że z Córeczką wszystko w porządku :) jednak moje samopoczucie trochę lekarkę niepokoi. Nawet myślała, żeby mnie w szpitalu położyć bo mam ciąże z inf i na wszystko trzeba dmuchać. Kazała bardzo się oszczędzać. Mam też zażywać luteinę dopochwowo i magnez 3x2 tabletki. Mam nadzieję, że te moje skurcze i napinanie się brzucha do konca ciąży pozostaną bezbolesne. Przyznam, że się trochę stracha najadłam. Planowałam do kwietnia pracowac a tu sie okazuje, że muszę zwolnić tempo... Za dwa tygodnie kolejna wizyta, mam nadzieję, że skurcze choć trochę ustąpią.
    Czekam aż się Goście porozjeżdżają i będę mogła leżeć do góry brzuchem :)
    Słodkich snów!

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień gobry we wtorkowy poranek. Ja zaraz do laboratorium śmigam-mam nadzieję,że wyniki będą dobre (ok 14 już będę miała ), żeby tylko nie było kolejnego powodu do nerwów.
    Różyczka, a co z Twoim samopoczuciem?jak często miałaś te skurcze (chodzi o napinanie się dolnej części brzucha?).

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez zaraz na glukozę . podejście 3 !

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja tez z humorem to wiecej go nie mam biz mam. Noc nieciekawa i w koncu ide z synkiem do lekarza bo to cholerstwonie chce mu przejsc a krztusi go jak starego palacza. ... Moze mame wyciagne ze soba zobacze. Oby mu w koncu przeszlo bo cala 3 nie spi no nawet 3i pol. U mnie w koncu 26 tydzuen sie zaczal choc z usg zawsze wychodzi 2 dni starszy . Te koncowki to i tak nieprzewidywalne sa.
    Monitoru nie kupuje za to dzis ruszam w poszukiwaniu katarja w aptece jak nie bedzie zamawiam przez net w nosie mam zeby sie maly tak meczyl. maz troche kreci nosem ale mam to gdzies.

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    ja tez zaraz na glukozę . podejście 3 !
    Do 3 razy sztuka badz dzielna ;)

Bede kupować monitor oddechu. Ogólnie nie lubię gadżetów typu podgrzewacz czy sterylizator ale monitor daje jakies poczucie bezpieczeństwa

tola2014, pasia27 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola ! Powodzenia :)

tola2014 lubi tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Witamy sie i my:)
    Wczoraj mieliśmy szalony wieczor :P co do szkoły rodzenia było na prawde fajnie :)
    Mądre rzeczy babeczka mówiła i taka śmieszna jest wiec na prawdę było miło :) maź tez pozytywnie zaskoczony :)
    Pozniej przyjechali rodzice z szafa dla małej . Troszkę skręciliśmy ale jeszcze zostało pare rzeczy do końca i do tego bym mogła wkładać ubranka Niuni :) ale Maź obiecał ze dzis to skończy wiec moze wieczorkiem sie pocieszę tym doznaniem ;P
    Tez sie bardzo zastanawiam nad monitorem , słyszałam sprzeczne opinie nie wiem juz kogo słuchać . Sama na orawde bym chciała miec takie urządzenie na pewno czułabym sie bezpieczniej :) a macie jakieś polecane ? Sprawdzone marki ?

• JusWik Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeeeeesc malinki. Mi belly wczoraj cos nie dzialalo i dopiero was nadrabiam. Tola kciukasy. Gratulacje udanych wizyt.
    A ja sie nakrecilam i martwie bo szwagierka jest s ciazy i ma taki termin jak ja i wczoraj byla u gin i jej maluszek jest prawie 300 g wiekszy i wazy ponad kg.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik spokojnie maluszki rosną swoim tempem , moze jej rosnie mały pulpeciki ;P skoro lekarz nie miał obiekcji to
    Znaczy ze jest ok . Pozatym rozbiezność wagi w tych tygodniach jest bardzo duzo takze nie ma chym sie przejmować .

JusWik lubi tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    Czeeeeesc malinki. Mi belly wczoraj cos nie dzialalo i dopiero was nadrabiam. Tola kciukasy. Gratulacje udanych wizyt.
    A ja sie nakrecilam i martwie bo szwagierka jest s ciazy i ma taki termin jak ja i wczoraj byla u gin i jej maluszek jest prawie 300 g wiekszy i wazy ponad kg.
    I jedno sie rodzi 2800 a drugie 4500 :P. I wszystkie są zdrowe!!!

My mieliśmy Angelcare i teraz tez taki sobie załatwię. Mi sie chyba raz wlaczyl, a koleżance z 5. Dzieci w terminach, nie wcześniaki. Mi sie udalo od kokezanki kupic. Ale wole zrezygnować z kilku rzeczy a jednak monitor kupic. Nie wiem czy jest jakos bardzo potrzebny ale mi daje poczucie bezpieczeństwa

Agusia ;) lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,witam się z Wami wtorkowo,mialam isc dzis na glukoze,ale ide jutro :) u nas w domu przeziębienie grasuje i wkurza mnie to,ze maz mnie nie słucha i nie chce isc do lekarza grrr :/ :(

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • paris Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Może mi ktoras przypomnieć jak nazywa się maść na hemoroidy, ta super skuteczna???
    Niestety i mnie nie ominęła ta przykra dolegliwosc:(
    Miłego dnia i powodzenia na wizytach.

f2w343r81obn8r6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paris z tym cioci Felice :) chyba ze ktos pamięta :)
    Baronowa a jaki mialas ? Jedna płytka , dwie? Troszkę
    Jestem w tym zielona :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:34

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Tola trzymam kciuki za glukozę, mam nadzieję że dzisiaj się uda!

Mnie też wczoraj belly się strasznie cięło, a wejście na wątek grudniówek było praktycznie niemożliwe :D

tola2014 lubi tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

tola2014, JusWik lubią tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
‹‹ 1253 1254 1255 1256 1257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ