X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    Mam nadzieje, ze jakos to przetrwamy. :)
    Ja wczesniej nie mialam robionej, to nie wiem co mnie czeka ;-)

oj tak haha,myślami bede z Toba :)

smak jakos znioslam co prawda dluzylo mi sie wypicie tego, bo mialam wrazenie ze juz koncze,a tu dupa nic nie ubywalo prawie. To bylo najdluzsze 3/4 szklanki plynu jakie w zyciu pilam.... najgorsze to mialam samopoczucie po tym,caly dzien rozwalony w łóżku miałam bo ciagle spac mi sie chcialo i slodko w gardle i drapanie....nienawidze slodyczy :/

z takich przyjemniejszych rzeczy,to dziś u mnie króluje barszcz czerwony :) i wybieram sobie fryzurke :) jeszcze w tym tygodniu zapisze się do fryzjera :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:46

migussia lubi tę wiadomość

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja mam nianię z monitorem oddechu z Angel Care, korzystaliśmy do ok 9 m-ca życia, miałam ją znów włożyć, ale już nie potrzebna a zaraz będzie dla Natana, mój od zawsze śpi pod kołderką :) nigdy na siebie jej nie nasunął, teraz młodszy też będzie spał,

Ja obchodzę dziś 100 dniówkę, wow od jutra już liczba dwucyfrowa :)

wczoraj byłam na szczepieniu z młodym i zostaliśmy pochwaleni, że nie dostał jeszcze antybiotyku, hmmm masakra jest teraz przez te choroby, ja też nie wiem ile mój waży i szybko się nie dowiem, myślę ze dopiero w kwietniu.
    Na pewno jest spory jak jego brat bo mierzyłam ostatnio brzuchy z siostrą i ona wyprzedza mnie o 9 tygodni a mamy takie same prawie 102 cm

pasia27, Carolq lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Bobik wazy kolo kg ;). Oczywiście jakas infekcja jest. Ale to nic nowego:/

monilia84 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze wczoraj tak usiadłam i zaczelam czytac te wasze wypowiedzi o monitorze oddechu i zaczelam sie powaznie nad tym zastanowic,co do laktatora,narazie nie kupuje bo okaze sie ze tak powiem w praniu,czy sie przyda,jesli nie bedzie potrzeby to nie kupie przynajmniej miejsca mi nie bedzie zawalał zbędny,a jak sie okaze ze jest problem to kupie

pasia27 lubi tę wiadomość

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola super!!! Cieszę się ze w końcu pokonalas to obrzydlistwo!! Najważniejsze ze juz za Toba teraz grunt to dobre wyniki. Vo do monitora hmm.. Nie wiem mamy nieduże mieszkanie wiec to sprawa do obgadania z mężem. U mnie noc fatalna zaczely sie bole bioder jak śpię na boku.. No i bole kregoslupa

tola2014 lubi tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urwalo mi post...

Czy wam tez jak sie brzuszki spinają to tak mocno ze ruszyć sie nie dacie rady?? Ani wyprostować.. Bo to jakas masakra.

Udanych wizyt!! Buziaki!

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    kurcze wczoraj tak usiadłam i zaczelam czytac te wasze wypowiedzi o monitorze oddechu i zaczelam sie powaznie nad tym zastanowic,co do laktatora,narazie nie kupuje bo okaze sie ze tak powiem w praniu,czy sie przyda,jesli nie bedzie potrzeby to nie kupie przynajmniej miejsca mi nie bedzie zawalał zbędny,a jak sie okaze ze jest problem to kupie
    Laktator to spory wydatek, ja kupiłam i u mnie nic nie pomógł, bo mleko nie przyszło, a wydałam 400 zł, w lipce go sprzedałam i teraz znów jestem bez lakatora, chyba też nie kupię, wiem już jaki chce a wtedy był kupowany na gwałt

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NOOO chwilunia dla mnie skoczylam z gotowaniem sprzataniem itp. ale zaraz maly sie obudzi i koniec relaksu.
    Biedak dostal antybiotyk cos tam na oskrzelach mu siedzi.
    Tola super wiadomość oby mi za pierwszym razem weszlo choc wolalabym pic nawet litr wody z ogorków;D

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    dziewczyny pokonałam glukozę :)))))))) szok !! teraz czekam na wynik.

Gratuluję.
    Ja wprawdzie badanie zniosłam super, ale wynik po 2h jest tak niewiarygodny, że raczej czeka mnie powtórka:( Nie mam problemu z piciem glukozy, tylko nie uśmiecha mi się siedzenie w przychodni te 2 h i narażanie się na grypę, lub inne świństwo.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape, u nas się nie powtarza, od razu skierowanie do diabetologa i dieta, podejrzewam że wszędzie tak...

Carolq lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tez bym chciala wiedziec ile maluszek wazy ostatnio nic sie nie dowiedzialam a wizyta dopiero za tydzien w piatek. Dobrze ze u nas ferie to ruch na miescie bedsie mniejszy

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • fistaszek88 Koleżanka

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KokoszaNell wrote:
    candles88, ja też nie wiem nic, płci nie znam :) dziś idę na usg i mam szczerą nadzieję w końcu się coś więcej dowiedzieć!

To tak jak ja... Nie wiem ile wazy i nie znam plci.. A usg dopiero 24 lutego ;)

2r8r3e5ea57jvust.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola gratuluję, cieszę die że masz już z głowy.
    Odebrałam wyniki WBC,NEUT,MONO-LEKKO podwyzszone ale.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fistaszek88 wrote:
    To tak jak ja... Nie wiem ile wazy i nie znam plci.. A usg dopiero 24 lutego ;)

Chyba bym wyszła z siebie, ja wiem od 12 tyg :-)Ciekawe ile waży teraz, na wizytę muszę czekać do 26 lutego

relg3e5e9ky1omot.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    SShape, u nas się nie powtarza, od razu skierowanie do diabetologa i dieta, podejrzewam że wszędzie tak...

Lekarz ogólny już mi wystawił skierowanie na powtórne badanie. Jeszcze potwierdzę w czwartek u gina. Tylko, że u mnie naprawdę wyszło 36mg po 2h a ja się czułam dobrze i jechałam sama autem po. Niby poniżej 50 jest hipoglikemia, ale 36 to już chyba człowiek nie jest w stanie stać o własnych siłach?

klz9cwa198k5jqr7.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myslałam że w drugą stronę :P Że ponad 200 wyszło czy coś
    z tym to faktycznie musieli coś pomylić w laboratorium... mooże o 1 z przodu zapomnieli i miało być 136?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 16:18

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Wszystko super, szyjka długa zamknięta, młody położony główkowo, waży 1178 gram wagowo idealnie 27t5d czyli OM. Fotke mam jedną ale bardzo słabej jakosci, nawet mąż nie wie na niej gdzie co jest więc nie będe wrzucać ;) teraz znowu czekać miesiąc na kolejną wizyte..

Dariaaa88, klaudia1534, pasia27, Patrycja24, monilia84, tola2014, kamisia88, migussia, helutka, JusWik, Carolq, Negra, patkaaxx90, Agusia ;) lubią tę wiadomość

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta super, że syncio zdrowo rośnie :) Strzelam, że następną wizytę masz 15.03? :P

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migussia wrote:
    Candles, jutro czekaja mnie te same badania :)
    Najbardziej jednak tej glukozy sie obawiam, zwlaszcza po przygodach Toli.
    Najgorszy to chyba ten glod. Ja musze dojechac do labolatorium i od 6 na nogach a bede dopiero o 8 na miejscu i do 10 bez sniadania.. Przeraza mnie to
    Weź sobie od razu kanapke.po badaniu zjesz odczekasz z 15min i w drogę :-)

migussia, Carolq lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    Cigaretta super, że syncio zdrowo rośnie :) Strzelam, że następną wizytę masz 15.03? :P
    Zgadłaś ! Na 19stą :)

pasia27 lubi tę wiadomość

‹‹ 1255 1256 1257 1258 1259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ