Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Różyczka wrote:Witajcie Dziewczyny
Justyś trzymam kciuki za wyniki! Jak widać każdy etap ciąży dla niektórych z nas jest stresujący
Co do moich skurczy to 10 dni temu pojawiło się bardzo silne napięcie brzucha, które nie ustępowało, następnego dnia nadal nie przeszło więc pojechałam do szpitala, było wszystko ok, ale przez kolejne dni napięcie przeszło w skurcze i właściwie to mam skurcze dzień w dzień i czasem trwają kilka godzin i jest to bardzo męczące, nie pomaga zmiana pozycji, leżenie, nicOczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że na tym etapie ciąży takie rzeczy to normalka, ale moja lekarka wie ile mnie kosztowało zajście w upragnioną ciążę i wie , że już tak blisko jesteśmy i chucha i dmucha na mnie, żeby tylko udało się do kwietnia Dzieciątko szczęśliwie donosić.
Te skurcze zaczynają się w okolicy pępka i bardzo regularnie schodzą w dół brzucha. Czasem chodzę zgarbiona bo nie mogę się wyprostować.Czasem po prostu cały brzuch jest napięty. Na szczęście nie są bolesne, ale męczące bo bardzo silne, mam je nawet teraz...i nie mam pojęcia kiedy przejdą.
Tola daj znać jak Ci poszło! Wszystkie Ci kibicujemy!
-
migussia wrote:Ja na poczatku wogle chce kolderke schowac gdzies i niech poczeka.
Na poczatek wlasnie myslalam aby zawijac w kocyk maluszka, na zasadzie rozka. Pozniej moze spiworek.
Ja mam termin na sam koniec maja to juz cieplo bedzie.
Swoja droga tak z ciekawosci zapytam, bo myslalam ze jak lato bedzie takie jak rok temu, zeby nakruwac maluszka tylko pieluszka flanelowa. Zeby nie goraco mu bylo. Czy to kiepski pomysl??
Jak byliśmy w lato u dziadków to lezal w samym pampersie bo ze 30stopni w chalpie..
U nas w mieszkaniu jest chłodniej wiec w bodziaku będzie mala..zobaczy sie -
katarzyna_d wrote:Dziewczyny mam pyt. Pod czym będą spały wasze maluszki?
Pod kolderka, kocykiem?
Czy w śpiworku??
Pytam bo sąsiadka miała przykra przygodę, naszczescie nie skończyła sie tragicznie, ponieważ monitor oddechu zaalarmował!!!
Mała nakryła sie kołderką, cała twarz no i by się udusiła
W nocy obok mnie pod kocykiem lub rożkiem rozlozonymw dzień sie zobaczy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 17:15
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
hej diewczyny
bylam dzisiaj na wizycie z mala wszystko dobrze ale ja mam chyba jakas grzybice czy drozdzaki bo mam globulki przepisane musialam 40 zl wybulic za 6 sztuk bo to z jakims antybiotykiem.
Nelcia jakas mała 879 gmyslalam ze blizej kilograma bedzie ale coz, za to glowke i obwod brzucha ma az na 27 i 5 dni a średnia wyszła 27 i 3 dni najkrótsze to ma nozki po mamusi ;p
a hemoglobina troszke sie podniosla ale nadal ponizej normy wiec znow mam przepisanepasia27, monilia84, katarzyna_d lubią tę wiadomość
-
Zabuszka- wizytujesz w pzyszly piatek? to tak jak ja:) Hehehe
Tola, co do warsztatow, ostatnio jak sprawdzalam, to u mnie w miescie mialo byc jedno spotkanie tylko w styczniu, a teraz zajrzalam i zdziwilam sie, bo bedzie kolejne!! od razu zarezrewowalam miejsce, bo ostatnio strasznie zalowalam,ze przegapilam:) -
malvaa- sama wiesz, ze jak ciut mniejsze to latwiej bedzie "wypchnac"
niz takiego arbuzola..
a co do grzybicy, to lepiej wydac skutecznie 40zl, niz nieskuteczine 10, czy nawet przechodzic bez leczenia!!glowa do gory, 6 globulek i zapomnisz sprawie:)
malvva lubi tę wiadomość
-
Nawet nie mialam pojecia ze cos njest nie tak ani nie swedzi ani nie piecze ani zoltej wydzieliny czy brzydko pachnacej ale gin twierdzi ze za duzo i zla konsystencja...
A wasze dzieciaczki to juz ponad 1 kilo maja ale masz racje agucha moze latwiej bedzie urodzic -
malvva wrote:Nawet nie mialam pojecia ze cos njest nie tak ani nie swedzi ani nie piecze ani zoltej wydzieliny czy brzydko pachnacej ale gin twierdzi ze za duzo i zla konsystencja...
A wasze dzieciaczki to juz ponad 1 kilo maja ale masz racje agucha moze latwiej bedzie urodzicmalvva lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, ale miałam dzisiaj zabiegany dzień, na szczęście chwila odpoczynku
Widziałam że dzisiaj rozmawiałyście o monitorach oddechu. Ja też planuje kupić. Znajomi odradzają bo ich córcia była bardzo ruchliwa i przez to mieli alarm prawie każdego dnia bo zsuwała się z czujników. Nie muszę mówić w jakim stresie byli. Dlatego zastanawiam się nad monitorem mobilnym, dopinanym do pieluszki. Coś może o nim słyszałyście? Bo nikt z moich znajomych takiego nie używał.
Ja miałam nie kupować pościeli bo uważam że dla noworodka jest zbędna a nawet niebezpieczna ale w moim otoczeniu wszyscy patrzą na mnie jak na kosmitkę albo sknerę co to nie chce dziecku kupić uroczej kołderki w misieZastanawiałam się w czym powinna dzidzia spać na początku bo ja jestem z tych co nawet w upalne lato śpią przykryci pod sam nos
mam nadzieję że córcia nie będzie wybredna i otulacz a później śpiworek przypadną jej do gustu
-
Siema dziewczęta
moja wyprawka już w pełni gotowa, no czekam tylko na przesyłkę z koszulami do rodzenia, jak będą to juz spakuję torbę do szpitala bo lekarka uważa, że skoro już urodziłam wcześniaka to trzeba się nastawić na wcześniejszy poródNo zobaczymy, ja już sram w gacie na mysl o ponownym 20 godzinnym porodzie
Ehhhhh...damy radę!migussia, Carolq, Negra, pasia27 lubią tę wiadomość
Kazik :* -
kamisia88 wrote:Siema dziewczęta
moja wyprawka już w pełni gotowa, no czekam tylko na przesyłkę z koszulami do rodzenia, jak będą to juz spakuję torbę do szpitala bo lekarka uważa, że skoro już urodziłam wcześniaka to trzeba się nastawić na wcześniejszy poródNo zobaczymy, ja już sram w gacie na mysl o ponownym 20 godzinnym porodzie
Ehhhhh...damy radę!
Ja wprawdzie po terminie rodziłam ale 21 godzin, myślałam, że się wykończę -
tola2014 wrote:mam wyniki glukozy ale nie bardzo wiem co to no znaczą. Wy mialyscie w innych jednostkach.
na czczo 4,69 mnol/l
po 1 h 6,93 mnol/l
po 2 h 5,54 mnol/ltola2014 lubi tę wiadomość
-
fistaszek88 wrote:To tak jak ja... Nie wiem ile wazy i nie znam plci.. A usg dopiero 24 lutego
dziewczyny, będę miała synajestem w 26 tyg, maluch waży ok 860 g, długości takie jak powinny być na 25/26 tydzień, ogólnie wszystko w normie (dziś miałam tylko usg ciąży). Tatuś szczęśliwy, że będzie z młodym w piłkę grał
byłam też na warsztatach bezpieczny maluch (prowadzone konkretnie i z humorem), podobało mi się, tylko mnie teraz plecy bolą od siedzenia na tym niewygodnym krzesełku. Dostałam butelkę, smoka, jakiś gryzak, próbki, myjkę do ciałai oczywiście garść ulotek.
tola2014, kamisia88, Carolq, Baronowa_83, katarzyna_d, klaudia1534, Negra, Patrycja24, pasia27, migussia, fistaszek88, monilia84, candles88, Agusia ;) lubią tę wiadomość
-
Aniu_leczka wrote:Ja wprawdzie po terminie rodziłam ale 21 godzin, myślałam, że się wykończę
pasia27 lubi tę wiadomość