X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar podkładać do szafy i popisać mężowi gdzie co leży . I tez chciałam w razie co przygotować większe zestawy :)

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Dziewczyny mam dość głupie pytanie;p
    W jakim rozmiarze szykujecie ubranka na wyjście ze szpitala? Bo ja sie skłaniam ku 56 tym badziej że od początku synek jest mały i na dużego się nie zapowiada, może przygotuję 2 zestawy żeby mąż nie szukał w razie czego? Mam przeczucie że synuś nie będzie duży...
    ma termin na 20 maja
    a szykuje body z dlugim rekawem,jakas kamizelke cienka i bluze,gacie skarpetki lu te cieplejsze butko skarpetkii czapke.na wierzch kocyk..wystarczy na droge do auta
    a to szykuje w takiej torebeczce malej po prezentach i bez a problemu wezmie hehe
    a rozmiar 56 i 62 body spakuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 10:04

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://endo.pl/

tez wyprzedaze

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 22:48

pasia27 lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • AniaMW Znajoma

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny, rzadko sie odzywam ale czytam i korzystam z Waszych rad regularnie. Mam pytanie odnośnie koszul jakie kupujecie do szpitala. Chodzi mi konkretnie o rozmiar. Przed ciążą nosilam rozmiar S. Jestem niska ale w ciąży przytylam juz ok 12 kg wiec sporo uroslam.I teraz nie wiem czy te koszule do karmienia sią jakos przystosowane ze nalezy zamowic taki rozmiar jak przed ciążą czy doliczyc sobie te pare kg i bezpieczniej kupim M lub wieksza? Jak kupowałam rajstopy ciążowe to pani kazalabrac taki rozmiar jak przed ciążą bo one są dostosowane ifaktycznie są ok. A koszule chce zamowic na all i nie mam kogo sie poradzic. Jak to u Was wyglada?

2nn3e6hhno0el098.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://olx.pl/oferta/x-lander-x-cite-gwarancja-najnowsza-kolekcja-super-lekki-CID88-IDdXn23.html#9ee08f7ded;promoted
    http://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Folx.pl%2Foferta%2Fwozek-x-lander-cite-CID88-IDdNWu9.html%239ee08f7ded%3Bpromoted&h=4AQFDYBXM&s=1
    czy ktoras z Was kupuje ten wozeczek??
    rozmawialam z kolezanka i ma sama spacerowke wiec zastanawiam sie nad nim..mam stara gondolke i kupie fajna spacerowke ta.kolezanka ma wersje comic..bardzo sobie chwali..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa ja miałam takiego dołka wczoraj , wszystko mnie bolało , łamało chciało mi sie spać . Dzis czuje sie fantastycznie :) moze Tobie tez sie polepszy

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ja już po wizycie, mała waży 1372g ,szyjka Oki ogólnie wyniki też nie zle.Troche moja waga za duża bo przez 3 tygodnie przytyłam 4 kg-lek powiedziała mniej smażonego, słodyczy i regularne posiłki-ot co sie dowiedziałam. Zdjęcia nie mam niestety ale widzialam malutka i to mnie podnosi na duchu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 10:25

Carolq, Negra, migussia, monilia84 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś to super :) ja tez nie dostałam ostatnio zdjęcia bo Mała była za pępowina :( moze spróbuj przejść na dietę cukrzycowa to na pewno pomoże Ci zatrzymać wagę :)
    Dziewczyny mam pytanie dzis po szkole rodzenia spotykamy sie z położna , jakie pytania powinnam zadać , o co sie zapytać jakieś doświadczenia ? Chętnie posłucham wszystkich rad bo jakos za duzo nie moge wymyślić :)

• candles88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co koszul do szpitala,ja nie kupuje piżamy,wole dres i bluzke do karmienia...crocsy i tak bede sie prezentować na oddziale :) gdzie i tak żywej duszy nie ma,sale mam pojedynczą,bedzie tylko mąż,na porodówce rowniez

Carolq, AniaMW, Patrycja24 lubią tę wiadomość

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia27 my się zastanawialiśmy nad tym modelem bo dużo koleżanek polecało mi X-Landery a że ja poszukiwałam w miarę lekkiego to padło na ten model. Jednak ostatecznie wybraliśmy Cybex Balios M. X-Landery mają opinię wózków nie do zdarcia. Ten ma koła piankowe? Tu są różne opinie, wózki są lżejsze ale lepsze w prowadzeniu podobno te pompowane. Nasz ma gumowe wypełnione pianką, jakaś hybryda, zobaczymy jak będzie sobie radził :)
    Dziewczyny mam pytanie, macie karty Rossnę? Czy jest różnica w promocjach jak się zaznaczy, że jest się w ciąży albo jak się już ma dziecko? Wczoraj chciałam kupić Pampersy 1, cena była niecałe 20 zł z kartą ale jak doszłam do kasy to policzyło mi ponad 21 zł bo niby to dotyczy tylko kart dla obecnych a nie przyszłych mam. Pierwszy raz użyłam tej karty i niby różnica niecałe 2 zł ale jakoś mnie to strasznie zirytowało a teraz na stronie nie mogę znaleźć informacji o tym.

pasia27, pasia27 lubią tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Hej dziewczynki :) jejku historie porodowe i mysl ze można miec 2,5 godziny partycji przeraża mnie ....
    Ja najchętniej bym nie chciała rodzic ;P mam nadzieje ze w skróceniu czasu porodu pomoże położna prywatna :)
    Można;) i jak widzisz świadomie zdecydowalam sie na drugie :D takze kobieta sobie poradzi ze wszystkim ;)

Carolq, fistaszek88, Patrycja24, pasia27, monilia84 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) a My sie witamy w 32 tygodniu (31+0) i tym samym w 8 miesiącu ciąży ;)

Negra, Kłosia, Carolq, klaudia1534, tola2014, Patrycja24, Aniu_leczka, pasia27, monilia84, bimba lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    ja na wyjście szykuję 56 i 62 bo nigdy nic nie wiadomo. ja powoli zabieram się za pranie rzeczy po młodym, bo sporo mi się nazbierało neutralnych kolorków i podejrzewam, że do kupienia zostanie mi kilka rzeczy i wyprawka będzie gotowa :)

czy Wy też już chciałybyście urodzić, ja się znowu zaczynam źle czuć i już mam dość :(
    Ja szykuję 56, bo nie sądzę, żeby mała przerosła brata :-). Ogólnie trochę obserwuję i najczęstszy "wzrost" noworodków to 50-54 cm. Bardzo, bardzo rzadko spotykam się z większymi noworodkami. Żeby maluch miał więcej, to chyba dopiero przy wadze powyżej 4 kg. Ja sama miałam 60cm, ale teraz chyba dzieci rodzą się mniejsze?

Jeśli chodzi o ciążę, to też mam już serdecznie dość... Mała wyczynia w brzuchu takie tańce, że już nie jest to przyjemne. A co będzie dalej?! Ale sama siebie karcę za to myślenie, bo jakby nie patrzeć- jeszcze za wcześnie na poród- nie chcę wywołać wilka z lasu :-) U mnie najgorsze staje się robienie zastrzyków- skóra na brzuchu jest już tak napięta, ze nie mogę złapać faldki, żeby się dobrze wbić :-( Efektem są coraz widoczniejsze siniaki i ból:-(

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra współczuje zastrzyków ... nie mozesz wbijac w udo ?

• Negra Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    co koszul do szpitala,ja nie kupuje piżamy,wole dres i bluzke do karmienia...crocsy i tak bede sie prezentować na oddziale :) gdzie i tak żywej duszy nie ma,sale mam pojedynczą,bedzie tylko mąż,na porodówce rowniez
    Ja nie lubię spać w koszulkach i też zaczęłam myśleć o czymś dwuczęściowym, bo mogłabym wykorzystać później, ale jestem pewna, że po porodzie nikt nie pozwoli chodzić w spodniach na tyłku- bo ewentualne rany muszą się "wietrzyć". A jak urodzę przec Cc, to dodatkowo boję się, że gumka będzie uwierac w ranę i brzuch będzie bolał jeszcze bardziej, niż standardowo i wszystko moze się gorzej goic... Także jakby nie patrzeć- jeszcze jakąś koszulę dokupić muszę...

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Negra współczuje zastrzyków ... nie mozesz wbijac w udo ?
    W uda mam insulinę... :-( Idę w pn do por. diabetologicznej i mam nadzieję, że jak pokaże lekarce moje cukry z 2tyg, to się zastanowi i wycofa z tych głupich zastrzyków. Ani razu 1h po posiłku nawet nie zbliżyłam się do 120- nawet po urodzinowym torcie. A na czczo mam 70-80, nawet jak w nocy nie wezmę insuliny. Także żyję w przekonaniu, że wcale mi ona nie potrzebna....

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra no mi podchodzi pod 120 i 90 naczo , to naprawdę nieźle się trzymasz z cukrami . A powiedz miałaś robione hb glikemi ?
    miejmy nadzieję że dadzą spokój z insuliną Biedna zamęczysz się :( nie dziwię się że masz już dość ;/

• candles88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkie już chyba mają niekiedy momenty,że już dość....mnie również to dopadło,coraz wyraźniejsze kopniaki w dodatku w większości razy w nocy,dziś akurat obudzilam sie o 2 w nocy i spac nie moglam do 4,bo mały sie po swojemu układał i przekręcal i napierał na lewą strone brzucha,do tego czuje dosłownie jak mi sie skora na brzuchu rozciąga,boli czasem w pachwinach,skurcze łydek to już na pożądku dziennym.... szczerze mowiac,ja już ma naprawde dość,ciągle pamiętac o witaminach,co chwila na morfologie,mocz,przede mną jeszcze wizyta u okulisty,u anastezjologa,u neonatologa,u położnej,jeszcze pisanie planu porodu,od 35tc bede musiala chodzić co 4 dni na ktg,a jeszcze i tak zrezygnowalam z chodzenia na szkole rodzenia,ze wzgledu na brak czasu,bo jeszcze przecież mam studia dzienne i musze wszystko zaliczyć przed terminem,aby nie czepiali sie,że semestr zawaliłam.... :( jak mi sie to strasznie dłuzy

92dni zostało ;(

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu że mi dołoży insulinę... Na czczo mam zawsze powyżej 80, raz miałam 79, ponad 1/3 wyników na czczo przekroczonych...po posiłkach różnie... po śniadaniu już nie przekraczam, ale tylko dlatego że na śniadanie jem chleb chrupki (jakieś 2,5WW w sumie)ale wynik i tak zawsze powyżej 90, po obiedzie żadko schodzi poniżej 100 (a nawet 110), a po kolacji też prawie zawsze trzycyfrowa liczba... niestety... a do tego oczywiście zdażają się przekroczenia także chyba tej cholernej insuliny nie uniknę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:11

tb732n0a0czusv9c.png
‹‹ 1258 1259 1260 1261 1262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ