X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    My też jesteśmy wierzący ale co to ma wspólnego z tymi przesądami żeby nie kupiwać? ;P Ja sobie nie wyobrażam w 9 miesiącu latac po sklepach albo po narodzinach męża po wszystko wysyłać;p On nie ogarnia co w razie czego ma mi do szpitala przywieźć, bo jak mu pokazałam półkę z rzeczami do szpitala w razie czego to powiedział żebym mojej siostrze jeszcze pokazała bo on nie ogarnie ;P (na szczęście blisko mieszka, z 500 metrów więc spoko ;p) a co dopiero kupić ubranka, smoczki, butelki, przecież biedak by depresji dostał przy tych regałach sklepowych ;P
    hehe to przychodzi z czasem, mój przy dziecku zaczął ogarniać co jest czym :) a ubranie na wyjście miał odłożone w łóżeczku :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :):):)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/388d690f22f6.jpg

Carolq, candles88, tola2014, pasia27, Patrycja24, monilia84 lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    hehe to przychodzi z czasem, mój przy dziecku zaczął ogarniać co jest czym :) a ubranie na wyjście miał odłożone w łóżeczku :)
    Myślę że w domu sobie poradzi, w sumie bystry jest;p, a w końcu ma starszą siostrę i dwie siostrzenice którymi też jako nastolatek się zajmował więc da radę;p najgorzej będzie z przewijaniem kupy, zastrzega się że tego robić nie będzie i jak mnie nie będzie to swoją mamusię będzie z dołu wołać;p;p teść też nigdy ponoć nie umiał przewinąć kupy tak naciągał ;p ja tam się upieram że da radę;p żartuje że sobie aparat z tlenem ze straży przyniesie (ochotniczo jest strażakiem) ;p

Carolq, pasia27, Agusia ;) lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my też jesteśmy wierzący ale oni tak przesadnie , i najczęściej takie osoby nie powinny wierzyć w przesądy bo wierzą w coś innego :)
    wow :D zarąbiście ja też chciałam kupić nad łóżeczko :P
    z czego są zrobione ? mulina ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 13:23

• domi05 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    balony te małe na wodę dmuchała pompką do balonów (ustami ponoć to ciężko idzie), potem kordonek cały w wikolu rozrobionym z wodą cały zamoczyła i owijała baloniki (które chyba też tym klejem smarowała) i teraz schną, jak wyschną po jakiś 2 dniach baloniki poprzekłówa, wyciąga i w dziurki powkłada światełka, ma kupione ledowe białe 30szt. na baterie. - jak będą wypadać to też wikolem podklei i już :) Jeden kłębek kordonka 200m starcza na jakieś 4-5 kulek, a z kleju wikol z całego wiaderka zostało jakoś 1/4, chyba kilowe to wiaderko było :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 13:28

Carolq, NatiB lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi jesli chodzi o teściowe,to moja tylko sie dopytuje,czy kupuje ubranka i pieluszki tetrowe,fakt faktem nie nazekamy na brak pieniedzy,ale u nas w domu,to tylko mąż pracuje,bo ja studiuje,w dodatku no nie oszukujmy sie,byloby milo gdyby czasem powiedziala,że to ja wam kupie to czy to,aby bylo wam łatwiej,a nie tylko takie glupie dopytywanki co jeszcze zostalo do kupienia...i tak mi na to kasy nie da i tak... moja tesciowa jest na tyle bezczelna,ze teraz zyje slubem swojej siostrzenicy,ktory bedzie 9 kwietnia i jest bardzo niezadowolona,ze powiedzialam,ze ja nie mam zamiaru wowczas w 35tc wojowac na weselu cała noc to teraz jestem be synowa,bo jak to przeciez ona byla na moim weselu cala noc i to tak nie wypada wyjsc wczesnie,z tą jednak roznica że tamta panna nie byla w ciazy :/

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny Teraz przyszło mi takie pytanie w co pakujecie rzeczy dla pociechy do szpitala ? razem ze swoimi czy odzienie ? kupujecie jakieś torby dodatkowe ? czy może bierzecie tą z wózka ?

• candles88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biore torbe sportową jest dosyć pakowna,pol torby zajmą moje rzeczy i drugie pol maluszka

pasia27 lubi tę wiadomość

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    domi jesli chodzi o teściowe,to moja tylko sie dopytuje,czy kupuje ubranka i pieluszki tetrowe,fakt faktem nie nazekamy na brak pieniedzy,ale u nas w domu,to tylko mąż pracuje,bo ja studiuje,w dodatku no nie oszukujmy sie,byloby milo gdyby czasem powiedziala,że to ja wam kupie to czy to,aby bylo wam łatwiej,a nie tylko takie glupie dopytywanki co jeszcze zostalo do kupienia...i tak mi na to kasy nie da i tak... moja tesciowa jest na tyle bezczelna,ze teraz zyje slubem swojej siostrzenicy,ktory bedzie 9 kwietnia i jest bardzo niezadowolona,ze powiedzialam,ze ja nie mam zamiaru wowczas w 35tc wojowac na weselu cała noc to teraz jestem be synowa,bo jak to przeciez ona byla na moim weselu cala noc i to tak nie wypada wyjsc wczesnie,z tą jednak roznica że tamta panna nie byla w ciazy :/
    U nas też taka sama sytuacja, tylko mąż pracuję, bo ja jeszcze się uczę, ale w sumie od pcozątku układ taki był, że ja spokojnie kończę szkołę, a mąż będzie pracował, to jemu się tak do ślubu bardzo spieszyło (chyba się bał że mu ucieknę;p) Z tym że teściowie mają ciężką sytuację finansową i ja nie oczekuję od nich pomocy, najbardziej mnie wkurzają takie puste słowa, obietnice których i tak wiem nie da rady spełnić... Teść po zawale jest, teraz ma być decyzja czy do pracy będzie mógł wrócić, czy na rentę, trochę sobie jako tapicerz dorobi, teściowa też nie pracuje, całe życie się domem i dziećmi zajmowała, nie musiała pracować, bo teść miał dobrą pracę, ale teraz wyszło jak wyszło i nie musi mi żadnych większych sum dawać jak jej nie stać, ja jej za plecami nie obgadam za co, tylko niech mi bajek nie opowiada i szczerze powie jak jest

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    dziewczyny Teraz przyszło mi takie pytanie w co pakujecie rzeczy dla pociechy do szpitala ? razem ze swoimi czy odzienie ? kupujecie jakieś torby dodatkowe ? czy może bierzecie tą z wózka ?
    hm... u nas w szpitalu chyba dają ubranka szpitalne na pobyt więc z tego skorzystam coby potem moje ewentualnie nie zaginęły, a i mniej do brania będzie, a na wyjście albo spakuję z przodu do małej kieszonki, albo mąż później przywiezie, wijdzie przy pakowaniu... ale jakbym musiała brać to jakbym się zmieściła do jednej torby to pewnie razem, ale np. w reklamówkę żeby mieć oddzielnie, albo wzięłabym dwie mniejsze torbi i w jednej rzeczy dla mnie, w drugiej dla dzidzi. U nas z tego co wiem nawet butelki brać nie trzeba, bo mają jednorazowe w szpitalu jakieś...

tb732n0a0czusv9c.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    U nas też taka sama sytuacja, tylko mąż pracuję, bo ja jeszcze się uczę, ale w sumie od pcozątku układ taki był, że ja spokojnie kończę szkołę, a mąż będzie pracował, to jemu się tak do ślubu bardzo spieszyło (chyba się bał że mu ucieknę;p) Z tym że teściowie mają ciężką sytuację finansową i ja nie oczekuję od nich pomocy, najbardziej mnie wkurzają takie puste słowa, obietnice których i tak wiem nie da rady spełnić... Teść po zawale jest, teraz ma być decyzja czy do pracy będzie mógł wrócić, czy na rentę, trochę sobie jako tapicerz dorobi, teściowa też nie pracuje, całe życie się domem i dziećmi zajmowała, nie musiała pracować, bo teść miał dobrą pracę, ale teraz wyszło jak wyszło i nie musi mi żadnych większych sum dawać jak jej nie stać, ja jej za plecami nie obgadam za co, tylko niech mi bajek nie opowiada i szczerze powie jak jest

u nas z mężem też bylo powiedziane,ze ja mam sobie spokojnie studia skonczyc, a co do tesciow no tak u Ciebie to inna sytuacja,u moich teściow inna,moja tesciowa dobrze zarabia i moj tesc rowniez,aktualnie mają od 2 miesiecy nowe auto terenowe do tego pod koniec kwietnia lecą sobie na wakacje na tydzien za granice all inclusive wiec nie jest biedna i nie moze nazekac na brak funduszy bo nikomu nie pomaga finansowo,bo obaj synowie niezależni,ale wkurza mnie cos takiego jak przyjezdza do nas do domu to opowiada,że np ogrod jest zaniedbany( tylko kto cholera jasna dba o ogrod w zime :/ ) albo takie glupie gadki,no ladnie ten pokoj małego wyglada,ale ja bym go zrobila inaczej...a we mnie az sie gotuje i mam ochote od razu powiedziec nie dalas grosza to spierdzielaj babo!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 13:47

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas własnie trzeba mieć swoje , i mam małą walizkę w którą sama chciałam się spakowac dlatego się zastanawiam gdzie spakuję Małą ? ;/ a i tak czesto wyjezdzamy więc nie wiem czy jedna dodatkowa torba by się Nam nie przydała albo może kupię sobie większą walizkę z tej serii co mam abyśmy się dwie mieściły nie wiem temat do przemyślenia. Za bardzo tez nie wiem ile tych rzeczy wyjdzie ale narazie mi się wydaje multum tego. No i słyszałam o zasadzie 3 toreb , jedna na poród druga na pobyt trzecia na wyjście . Może to jest rozwiązanie żeby zmiejszyć ilość rzeczy wtedy na porodówkę nie włazisz z dużą walizką itd. po porodzie mąż zabiera resztę rzeczy z auta przynosi kolejne na pobyt i tyle. Właśnie nie wiadomo jak to jest w praktyce

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pakuję się do szpitala w 2 mniejsze sportowe torby, jedną z rzeczami dla siebie a w drugą wszystko dla dziecka żeby w razie czego jakby zaszła taka potrzeba pielęgniarka nie kopała w moich majtkach albo mąż miał lepsze rozeznanie gdzie czego szukać :) Ubranko na wyjście dla małego i dla siebie naszykuje mu i położę w uzgodnionym miejscu. Na wszelki wypadek we wszystko wtajemniczę teściową, gdzie co jest.

Odnośnie ciąży bardzo współczuję tym z Was, które męczą się z cukrzycą, dietami, zastrzykami.. Mnie we znaki dał się bardzo I trymestr, gdzie wymiotowałam od rana do nocy i nic nie mogłam jeść. Teraz na szczęście jest super (mam nadzieję, że jak najdłużej). Bez problemu mogę jechać z mężem na kilkugodzinny rajd po sklepach nawet tych typu castorama czy obi :D Kacperek kopie i wypycha się strasznie i czasem jest to na prawdę męczące i bolesne ale jedynym powodem dla którego chce już maj to przytulenie tego małego rozrabiaki :)

Carolq lubi tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak się zastanawiam, co ląduje w torbie na poród? Woda, jedzenie, chusteczki, pielucha tetrowa? Co jeszcze, olśnienia błagam!

tb732n0a0czusv9c.png
  • Efendis Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny
    Mam problem przyplątała się do mnie najprawdopodobniej grzybica. Wczoraj miałam jakieś lekkie swędzenie, a dziś mam już grudkowatą wydzielinę. Moja lekarka dziś nie przyjmuje, najwcześniej jutro. Naczytałam się, że taka infekcja może być przyczyna przedwczesnego porodu i teraz się stresuje, że mogę iść na wizytę dopiero jutro. Jak myślicie powinnam szukać dziś dostępnego gina czy mogę czekać do jutra?

201605071656.png
    Leonek [*] 19.01.2015 17tc
    dqpr3e5ev2z8e2v3.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    u nas z mężem też bylo powiedziane,ze ja mam sobie spokojnie studia skonczyc, a co do tesciow no tak u Ciebie to inna sytuacja,u moich teściow inna,moja tesciowa dobrze zarabia i moj tesc rowniez,aktualnie mają od 2 miesiecy nowe auto terenowe do tego pod koniec kwietnia lecą sobie na wakacje na tydzien za granice all inclusive wiec nie jest biedna i nie moze nazekac na brak funduszy bo nikomu nie pomaga finansowo,bo obaj synowie niezależni,ale wkurza mnie cos takiego jak przyjezdza do nas do domu to opowiada,że np ogrod jest zaniedbany( tylko kto cholera jasna dba o ogrod w zime :/ ) albo takie glupie gadki,no ladnie ten pokoj małego wyglada,ale ja bym go zrobila inaczej...a we mnie az sie gotuje i mam ochote od razu powiedziec nie dalas grosza to spierdzielaj babo!
    U nas na szczęcie jest zero wtrącania, choć wolałabym słyszeć prawdę, bo niestety jak coś teściowej pokazuję to zawsze zachwala że ładnie, cudownie a potem innym powie niestety co innego i obgaduje... i już tej kobiecie nie ufam bo nigdy nie wiem kiedy mi prawdę mówi... Wolę moją mamę, ona zawsze powie co myśli nawet jeśli wie że ja mam inne zdanie, ona powie np. no trochę ciemne macie te kolory w sypialni, ale to Wasza sypialnia i wam ma się podobać i koniec tamtu, a teściowa że pięknie że to ładnie wygląda w potem komuś że ciemno tam mają, kolory straszne, itd...

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zalezy co komu potrzebne chyba klapki pod prysznic, kapcie, piżama do porodu , ubranie na zmianę dla taty wraz z laczkami, nie wiem co jeszcze chyba co komu potrzebne , aparat, kamera, piżama na zmianę , i jeden komplet ubranek dla dziecka , jakieś 2 ręczniki, pewnie jakiś tenst jak ktoś ma zamiar użyć , i dokumenty Mam nadzieje ze to mi powiedza na szkole rodzenia ... co spakować ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:00

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    a tak się zastanawiam, co ląduje w torbie na poród? Woda, jedzenie, chusteczki, pielucha tetrowa? Co jeszcze, olśnienia błagam!

Właśnie też nie wiem co z torbą na poród.. Co w niej ma być, czy rzeczy dla ubrania noworodka też do niej wkładam?
    Pasia!! Jak to jest na parkitce jak trafiasz na salę porodową?

Dzisiaj zrobiłam już mam nadzieję ostateczną listę rzeczy do spakowania dla siebie i małego do szpitala, później będę pakować i odhaczać, żeby o niczym nie zapomnieć :)

pasia27 lubi tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi skoro Ty tez studentka,to w ktorym tygodniu ciąży planujesz isc na zwolnienie lekarskie??

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 22:49

cd9bskjojgq3qzff.png
‹‹ 1260 1261 1262 1263 1264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ