Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a może to do kościelnego? Bo my kościelny braliśmy (konkordatowy) to do kancelarii zanosiliśmy

tb732n0a0czusv9c.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ślub brałam w 2014 roku i potrzebowaliśmy oboje z mężem swoje akty urodzenia. Ale prawo i przepisy zmieniają się tak szybko, że ciężko czasem nadążyć..

domi05, pasia27 lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Moge oddac 2 opak. luteiny docipnej za koszty wysylki:-)
    a ja chętnie przejmę! 50 czy 100?

Rudzina
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Ja za to coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu że mi dołoży insulinę... Na czczo mam zawsze powyżej 80, raz miałam 79, ponad 1/3 wyników na czczo przekroczonych...po posiłkach różnie... po śniadaniu już nie przekraczam, ale tylko dlatego że na śniadanie jem chleb chrupki (jakieś 2,5WW w sumie)ale wynik i tak zawsze powyżej 90, po obiedzie żadko schodzi poniżej 100 (a nawet 110), a po kolacji też prawie zawsze trzycyfrowa liczba... niestety... a do tego oczywiście zdażają się przekroczenia także chyba tej cholernej insuliny nie uniknę...
    domu czy ja dobrze zrozumiałam.. Na czczo cukry +/- 80z hakiem, a po posilkach w granicy do 110??? Dziewczyno luzuj zawory toż to normoglikemia jest. Na czczo do 85-90 godzinę po posiłku do 120. My wlaczymy insulinę jak moje cukru po posiłku powtarzalnie będą w ok 130. Poki co.. Pojedyncze cukry (niestety grzeszki moje pod postacią np placków ziemniaczanych na które chorowalam dwa miesiące to 124. A zreguly to 105-115. Takze mysle spokojnie. Utrzymuj takie wyniki a insulina Cie ominie

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na 19 mamy drugie spotkanie w szkole rodzenia :)

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie mieliśmy aktu małżeństwa bo nie byliśmy po ślubie :-) jedynie co.to chcieliśmy by Kacper miał od razu nazwisko mojego wiec miesiąc przed porodem byliśmy w USC I mój uznal Kacperka jako swoje dziecko..to jest uznanie dziecka nienarodzonego..mialam odpis i ksero i w szpitalu zerkneli na to no bo jednak ja inne nazwisko jak syn..
    Co do reszty to ani odpisu z ubezpieczeniem nie potrzebowałam bo wszystko bylo w komputerze(u nas karty chip)

Aktu małżeństwa to chyba teraz nie potrzeba bo i tak nazwisko matki wpisują czyli po mężu a jakby co to jest 2tyg na zarejestrowanie w Usc dziecka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 18:03

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny w jakim rozmiarze kupić śpiworek? 68 czy 74 ?

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    no, ja chyba też, trzeba te wszystkie papiery wcześniej pozbierać żeby potem nie biegać...
    A doświadczone mamy, jaki są potrzebne jeszcze dokumenty po narodzinach, jakieś wnioski o becikowe, itd... doradźcie, bo lepiej mieć już wszystko w domu a potem tylko wypełnione zanieść
    Kochana tyle tego jest..masakra..moj latal co chwile donieść papierek a to podpis..na szczęście mam przez ulice mops.
    Zerknij sobie co potrzeba na stronie internetowej..
    Pamiętam ze dowod ale nie wiem czy ksero czy do wglądu
    Swistek od ginekologa
    Akt urodzenia
    Zaświadczenie o dochodach i uwaga co mnie zdziwiło..urldzilam w 2013 a dochody musiałam podać z 2011!
    Cos tam bylo z urzędu skarbowego o nie zaleganiu w podatkach..nie pamiętam dokladnie..ale ciekawe czy cos się zmienilo i papierków jest mniej czy wiecej

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    dziewczyny w jakim rozmiarze kupić śpiworek? 68 czy 74 ?

Ale ze na lato czy na zimę?

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny,mam pytanie kłuje mnie czasem od pod pępka w dól o co chodzi,czy mam wziąć no spe??? nie potrafie roróżnic tych skurczy braxtona

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Ale ze na lato czy na zimę?

tak na wrzesień juz bo latem to będę chyba w pieluszki owijac lub rożek

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola ciężko określić jak szybko dziecko będzie rosło, a rozmiar też czasem rozmiarowi nie równy.. Ostatnio oglądałam w FF takie kombinezony misiowate w rozm 62 a były tak ogromne, że myślę, że jesienią dziecko by w niego jeszcze weszło :D Ja będę kupowała na bieżąco..

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa wrote:
    domu czy ja dobrze zrozumiałam.. Na czczo cukry +/- 80z hakiem, a po posilkach w granicy do 110??? Dziewczyno luzuj zawory toż to normoglikemia jest. Na czczo do 85-90 godzinę po posiłku do 120. My wlaczymy insulinę jak moje cukru po posiłku powtarzalnie będą w ok 130. Poki co.. Pojedyncze cukry (niestety grzeszki moje pod postacią np placków ziemniaczanych na które chorowalam dwa miesiące to 124. A zreguly to 105-115. Takze mysle spokojnie. Utrzymuj takie wyniki a insulina Cie ominie
    mam nadzieję ale na każdy tydzień mam około 10 przekroczeń (na 28 pomiarów) na czczo czasem 94-101, śniadania opanowałam jedząc chrupki chleb, ale przy innym było 140, a po obiedzie i kolacji w górnych granicach normy i lekarce te wyniki się nie podobały i powiadziała że jeszcze przetrzyma i zobaczy na następnej wizycie, ale jak będą się takie cukry utrzymywac mam przyjść wcześniej... no to nie wiem... myślałam że chce dać insulinę żeby obniżyć na czczo do 60-80, a po posiłkach 80-100 (czyli żeby mi te cukry o jakieś 10 obniżyć, bo mam je w górnych granicach normy, ale może się mylę, a ona mnie chciała tylko nastraszyć? Sama już nie wiem...) Chcę w poniedziałek gina zapytać bo zawsze ogląda te moje cukry i zapytać czy iść wcześniej czy są one dobre...

na czczo mam cukry +80, raz tylko było 79, po posiłkach w granicach 110 to tylko po śniadaniu, a po obiedzie i kolacji zazwyczaj 110-120 albo więcej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 19:11

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety moje grzeszki typu grahamka czy kiełbasa, albo mielone z wieprzowego kończy się w granicach 140... ze słodkim to nawet wolę nie próbować...
    niestety te moje podwyższenia to nie grzeszki a jedzenie zgodne z dietą... czasem na obiad mam dwa razy to samo dokładnie i raz cukier jest ok, a czasem podwyższony...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 19:15

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Kochana tyle tego jest..masakra..moj latal co chwile donieść papierek a to podpis..na szczęście mam przez ulice mops.
    Zerknij sobie co potrzeba na stronie internetowej..
    Pamiętam ze dowod ale nie wiem czy ksero czy do wglądu
    Swistek od ginekologa
    Akt urodzenia
    Zaświadczenie o dochodach i uwaga co mnie zdziwiło..urldzilam w 2013 a dochody musiałam podać z 2011!
    Cos tam bylo z urzędu skarbowego o nie zaleganiu w podatkach..nie pamiętam dokladnie..ale ciekawe czy cos się zmienilo i papierków jest mniej czy wiecej
    Przejdę się do mopsu pewnie w kwietniu
    a świstek od gonekologa to tego obecnego czy pierwszego? Bo w ok. 12-14 tyg. zmianiałam ginekologa... wolałabym już tego poprzedniego nie odwiedzać...
    I o tych dochodach to może być rozliczenie PIT? Czy coś tam innego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 19:20

tb732n0a0czusv9c.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest tego wszystkiego

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wróciłam , wiec tak położna cud kobieta . A ja zadawałam pytania , popłakałam sie troszkę nie wiem czemu tak ten temat mnie drażni :/ i powoduje struny łez ona tylko mówiła aby zmienic nastawienie. Troszkę mi ulżyło na koniec mnie poprzytulala mówiła o tym ze to cudowne doznanie i nic sie nie bedzie pamietać tego bólu itd. Ze nie jest to takie straszne i ze bedzie wszystko ok i mam myślec i przyjść z nastawieniem ze ide po swoje kochane zdrowe dziecko . Troszkę sie uspokoiłam ale i tak jestem placzkiem i furiatka :) i jak cos mam dzwonić ;P ogólnie mi sie spodobała , maź zachwycony powiedział ze bez niej nie rodziny bo zwariuje ze mną :P wiec fajnie ze jest tego zdania co ja i to tak :) poczekam tydzien i zadzwonie , potwierdzić ze sie zdecydowaliśmy :)

pasia27, nick nieaktualny, monilia84 lubią tę wiadomość

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ucielo mi caly post a nie pamietam o czym pisalam

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do aktu wlasnie 2 lata temu jak sie bliźniaczki rodziły to tez oni rejestrowali juz sami w urzędzie znaczy ojciec . Dlatego nie wiedziałam po co on w szpitalu . Nie ja tez mam dziecko z mężem ;P tylko nie mogłam
    Znaleść wytłumaczenia ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 19:30

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina wrote:
    a ja chętnie przejmę! 50 czy 100?
    100
    Napisz na priv:-)

Patrycja24
‹‹ 1262 1263 1264 1265 1266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ