X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również po spotkaniu w szkole rodzenia.Psni doktor neonatolog bardzo miła i fajnie opowiadała o rozwoju przez 12 miesięcy o badaniach przesiewowych noworodka.pierwsze dni zycia itd.Jestem naprawdę zadowolona.

Patrycja24, pasia27 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Niestety moje grzeszki typu grahamka czy kiełbasa, albo mielone z wieprzowego kończy się w granicach 140... ze słodkim to nawet wolę nie próbować...
    niestety te moje podwyższenia to nie grzeszki a jedzenie zgodne z dietą... czasem na obiad mam dwa razy to samo dokładnie i raz cukier jest ok, a czasem podwyższony...
    Czyli przerabiasz poki co to co ja na poczatku (kromka chleba z plasterkiem chudej wędliny i odrobina ogroka(sniadanie1)=cukier 150.. To samo następnego dnia 99. W końcu zeby cukier byl za każdym razem ok czyli do 120, zaczekam jeść pól porcji, za to wprowadzilam dodatkowy posiłek, czyli 3sniadanie;) a jak stara sz z kaszami, i jak bardzo regularnie kesz? Chodzi mi co ile czasu spożywasz posilki i ile ich jesz w ciagu dnia. Aha pamiętaj sprzymierzeńcem niższych cukrów jest ruch. Ja np początkowo jk mialm ptoblemy zwłaszcza po śniadaniu to jadłam tuz prEd wyjściem do pracy szybko mylam zeby i szlam nie na najbliższy tylko np ciut dalszy przystanek to samo wychodziłam z autobusu przystanek wczesniej. To moze spróbuj po obiedzie zjeść i np wyjsc na spacer (tak np 20min po obiedzie i wrócić na mierzenie cukru) ja tak robiłam oczywiście poinformowałam moja diabetolog uprzednio pzez tydzień monitorując cukier po każdym!!! Posilku(czyli klulam sie 7-8razy dziennie)

domi05 lubi tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak stoisz z kaszami miało byc (pisze z telefonu stad bledy!!)

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Przejdę się do mopsu pewnie w kwietniu
    a świstek od gonekologa to tego obecnego czy pierwszego? Bo w ok. 12-14 tyg. zmianiałam ginekologa... wolałabym już tego poprzedniego nie odwiedzać...
    I o tych dochodach to może być rozliczenie PIT? Czy coś tam innego?
    Oz obecnego.
    A w mopsie.to chyba dają nawet ten swistek do ginka zeby wypisal..
    Chyba ze sie mylę..moze inna mamusia pamięta?
    No pit i cos tam jeszcze.zerkne na stronę

domi05 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    tak na wrzesień juz bo latem to będę chyba w pieluszki owijac lub rożek
    Większy posłuży dluzej..sa tez.takie z.dlugim rękawem na zimę i to chyba bardziej dopasowany by sie przydal..poczekaja do jesieni i zobaczysz ile dzidziuś będzie mierzyl i wazyl..

tola2014 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc spicie jeszcze ? Dzis jAkos fajnie sie spalo maly jakos sie nie rozbudzal moze w koncu cos leki mu pomoga . aa jakie sny masakra jakies chlopaki z przed lat mi sie snili.

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz w pracy ;)

monilia84, Carolq lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja dzisiaj wreszcie czuje się trochę lepiej miałam taki katar ze myślałam że zwariuje próbowałam wszystkich domowych sposobów na przeziębienie masakra.
    Miłego dnia !:)

monilia84 lubi tę wiadomość

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz wyspana. Mi sie śnil glukometr z wynikiem 614 he he ja juz na punkcie tej cukrzycy wysiadam :)
    U mnie problemem sa najczesciej kolacje i brak ruchu bo wieczorem na spacer nie pojde to zaczelam sptzatac wieczorami i cukier ok. Nie moge np polozyc sie na godzine do lozka i nie ruszac sie.
    Gratuluje udanych wizyt z polożnymi.
    Spadam na śniadanko. Milego dnia.
    Żabuszka to masz fajne sny byle przystojni chyba masz smaczki :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy wy zjadacie śniadanie bez problemu? mi dalej niedobrze . z innymi posiłkami bez problemu

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , witam sie ja :). U Nas noc hymmm 50:50 , kurczę wogole dzis nie mogłam spać na lewym
    Boku ciagle spałam praktycznie na prawym :P wczoraj zaczęłam ćwiczeń 4x50 kegla
    I 3x 10 min oddech :) zobaczymy mam nadzieje ze uda sie uchronić krocze i szybciej pójdzie :)
    Tetaz czekam 30 min by moc zjeść śniadanie a Mala juz kopie na głodka ;P

• domi05 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry
    my dziś w 30 tygodniu :) na wadze +3,5kg, a w pasie 95cm :) jakoś malejemy zamiast rosnąć i mam wrażenie że mój brzuszek od miesiąca nic nie urósł... muszę zrobić sobie jeszcze zdjęcie z wieczora bo te z rana od miesiąca są takie same...

My z rana:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a077fe17ae4e.jpg

I z ostatnich tygodni:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d5f1d09095b0.jpg

Carolq, Aniu_leczka, pasia27, Patrycja24, Baronowa_83, xpatiiix3, migussia, klaudia1534, Iwa81 lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa wrote:
    A jak stoisz z kaszami miało byc (pisze z telefonu stad bledy!!)
    Kasz niestety nie jadam... nigdy mi nie podchodziły, jestem na makaronach, ryżu i ziemniakach, na szczęście te produkty mi nie podnoszą cukru, a wczoraj na kolację po jasnym makaronie miałam lepszy cukier niż nie raz po pełnoziarnistym...
    W ogóle mam wrażenie że czasem po czymś czego nie do końca mi wolno i nie powinnam jeść, ale mam na prawdę ochotę i zjem ze smakiem cukier jest lepszy niż po dozwolonych produktach, kiedy jem na siłę i bez ochoty...

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ja mam to samo z makaronem ;) kurde a mi waga idzie do przodu ja nie wiem czemu cukru wporzadku , a waga tak mi zaczela skakać ze mam 5kg na plusie ;P

• domi05 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq u mnie się ciągle od miesiąca waha pomiędzy +3,5kg a +4kg
    A waga rośnie pewnie dlatego że Twoja się zatrzymała ale dzidzia rośnie :) a ja jeszcze ciągle chudnę czuję, mimo że waga stoi w miejscu - spodnie mi już z tyłka zjeżdżają, zmniejszył się też obwód pod biustem, w ogóle widzę w lustrze że jestem szczuplejsza i wszyscy też mi to mówią. U mnie myślę na koniec skończy się na +6kg, może +8kg, zobaczymy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 09:41

tb732n0a0czusv9c.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja sie witam w moja studnioweczke :D skoro o wadze to u mnie +4,5-5 kg(zalezy od dnia te pól kg to tak raz w gore raz w dol). Domu a spróbuj kombinować z tymco lubisz.. NP lubisz mielone np tylko wieprzowe, to w sklepie niech Ci zmiela ale jakich chudy kawałek. I np zamiast smażyć upiecz a jak tylko smażone to pod koniec smazenia na patelnie wlej yroche przegotowanej wody (wychodza lekko podduszone)i do takich kotletow np więcej warzyw a troche mniej węglowodanów.
    Ja mam o tym lepiej ze jestem "kaszowa" no moze niestety poza jaglana(zjeść zjem ale fanka niie jestem)

domi05, pasia27 lubią tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie kulka tak wygląda
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cf3035dec127.jpg

xpatiiix3, Carolq, Patrycja24, katarzyna_d, migussia, pasia27, klaudia1534, Iwa81 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa wrote:
    No i ja sie witam w moja studnioweczke :D skoro o wadze to u mnie +4,5-5 kg(zalezy od dnia te pól kg to tak raz w gore raz w dol). Domu a spróbuj kombinować z tymco lubisz.. NP lubisz mielone np tylko wieprzowe, to w sklepie niech Ci zmiela ale jakich chudy kawałek. I np zamiast smażyć upiecz a jak tylko smażone to pod koniec smazenia na patelnie wlej yroche przegotowanej wody (wychodza lekko podduszone)i do takich kotletow np więcej warzyw a troche mniej węglowodanów.
    Ja mam o tym lepiej ze jestem "kaszowa" no moze niestety poza jaglana(zjeść zjem ale fanka niie jestem)
    Próbowałam właśnie, zmieliłam sama w domu i połączyłam z drobiowym i było ok, spóbuję jeszcze z samego wieprzowego zrobić kiedyś :) Na drugie śniadanie chcę teraz spróbować zwykły chleb pszenny zjeść, zobaczę... bo po tych co powinnam cukier jest różny

tb732n0a0czusv9c.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Dzień Dobry
    my dziś w 30 tygodniu :) na wadze +3,5kg, a w pasie 95cm :) jakoś malejemy zamiast rosnąć i mam wrażenie że mój brzuszek od miesiąca nic nie urósł... muszę zrobić sobie jeszcze zdjęcie z wieczora bo te z rana od miesiąca są takie same...

My z rana:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a077fe17ae4e.jpg

I z ostatnich tygodni:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d5f1d09095b0.jpg
    Domi nie przesadzaj- jest roznica między 24-a 30 więc nie kombinuj☺
    Ja dziś z rana spuchniete stopy. ..porażka,a wczoraj gin mówiła o tym.
    Jak wasze wyniki moczu?bo mi praktycznie w każdych wychodzą bakterie-czasami nieliczne, a czasami więcej. Koleżanka ma termin na marzec, ostatnio jej wyszły leukocyty i bialko i lekarz kazał jej zrobić posiew i antybiotyk dostala.Zastanawiam się czy przed następna wizytą tego nie zrobić. Czy ja już schizuje? ??

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Domi nie przesadzaj- jest roznica między 24-a 30 więc nie kombinuj☺
    Ja dziś z rana spuchniete stopy. ..porażka,a wczoraj gin mówiła o tym.
    Jak wasze wyniki moczu?bo mi praktycznie w każdych wychodzą bakterie-czasami nieliczne, a czasami więcej. Koleżanka ma termin na marzec, ostatnio jej wyszły leukocyty i bialko i lekarz kazał jej zrobić posiew i antybiotyk dostala.Zastanawiam się czy przed następna wizytą tego nie zrobić. Czy ja już schizuje? ??

Fakt, schizuję może trochę;p ale od 26tyg nie widze zmiany z rana, dziwne jest to ze rano brzuszek jest mały, a wieczorem ogromny i obwód w pasie o 3-4cm większy ;p;p tersz przez dwa dni bardzo mało czułam maluszka, zawsze fikał całe dnie, a wczoraj i przedwoczoraj bardzo rzadko i malutko, ale dziś już fika cały czas więc się uspokoiłam
    Do tego przedwczoraj wieczorem miałam taką niejednoznaczną sytuację, wieczorem po poworcie z łazienki jak położyłam się do łóżka i trochę kasznęłam to mi coś poleciało i to nie było jilka kropelek... mocz wydawało mi się to nie był bo nie miało tego zapachu, poza tym dopiero co byłam w łazience więc pęcherz miałam pusty... przestraszyłam się że to wody, ale do rana i cały wczorajszy dzień podpaskę miałam suchą, a że do tego wszystkiego mały przestał się tak wiercić jak zwykle trochę przez to schizuję i cały czas myślę czy ta moja cukrzyca mu nie szkodzi, czy aby na pewno dobrze jem, czy na pewno cukry są dobre...
    Dziś już mały się od rana wierci więc jestem spokojna...
    Byle do wizyty do poniedziałku...

tb732n0a0czusv9c.png
‹‹ 1263 1264 1265 1266 1267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ