X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Domi nie przesadzaj- jest roznica między 24-a 30 więc nie kombinuj☺
    Ja dziś z rana spuchniete stopy. ..porażka,a wczoraj gin mówiła o tym.
    Jak wasze wyniki moczu?bo mi praktycznie w każdych wychodzą bakterie-czasami nieliczne, a czasami więcej. Koleżanka ma termin na marzec, ostatnio jej wyszły leukocyty i bialko i lekarz kazał jej zrobić posiew i antybiotyk dostala.Zastanawiam się czy przed następna wizytą tego nie zrobić. Czy ja już schizuje? ??
    Justyś ja od początku ciąży mam bakterie w moczu,albo mało,albo licznie,na początku walczyłysmy z lekarką Zinatem to jest antybiotyk dozwolony dla kobiet w ciąży,ale pomogło na jedne badanie,po czym stwierdzila lekarka,że to nie ma sensu faszerowac sie antybiotykiem,ktory nie daje rezulatatu,więc kazała brac żuravit 3 x dziennie i wit C 3 x dziennie,do tego pije herbate z samej żurawiny bez cukru i unikam słodyczy i odpukać jest rezultat ;)

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 ja pije codziennie sok z żurawiny i ale muszę chyba że słodyczy zrezygnować bo w ciazy tego trochę pochlaniam-zastapie owocami.A robiła któraś z was posiew?

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej taka waga tez by mi sie marzyla narazie mam jakies nie cale 4 kg no ale jak sie je co ma sie pod reka to i dupsko rosnie

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    candles88 ja pije codziennie sok z żurawiny i ale muszę chyba że słodyczy zrezygnować bo w ciazy tego trochę pochlaniam-zastapie owocami.A robiła któraś z was posiew?

przede wszystkim pij dużo wody bo wtedy będzie,nieodpowiednie środowisko,dla bakterii,że tak powiem im słodsze siusiu tym gorzej...może zastąp to cytrusami u mnie podziałało ;)

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ;) u mnie 88 dni do terminu z usg a 84 do terminu z miesiączki ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca3134a14d62.jpg

obwod brzuszka w pepku 102, niestety w zadna kurtke juz sie nie zapinam, ale daleko nie chodze autem tak duzo nie zmarzne nie oplaca mi sie kurtki kupowac

Patrycja24, Baronowa_83, Carolq, katarzyna_d, migussia, pasia27, xpatiiix3, klaudia1534 lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku :) nadrabiam zaległości w czytaniu książek o dzieciach i połogach i porodach w razie czemu w koncu trzeba jeszcze cos przeczytać o niemowlakach :P
    co do brzucha 114 cm :p chyba biję rekordy :P ale wcale to nie powód do dumy bo jest mi naprawdę ciężko już :( ... no ale najważniejsze że Niunia rośnie cała i zdrowa :)
    kurcze wczoraj ćwiczyłam mieścnie kegla i oddechy chyba Mała sie wkurzała bo strasznie kopała potem i w nocy a dziś od rana spokój całkowity aż się martwię że mogło to na nią źle wpłynąć ;/ ?? Szyjka we wtorek tydzień temu 3,5 cm ładnie schodzi ale nie za dużo więc lekarz nic nie mówił by było jakieś zagrożenie skracaniem czy coś :(martwię się troszkę albo znów schizuję

• candles88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie od rana stres i nerwówka,jutro 2 egzaminy tragedia...zwariuje do jutra już chce mieć tomza sobą,malutki chyba też przeżywa bo w brzuszku spokoj :(

u mnie w pasie 108cm,i od początku ciąży 8 kg na plusie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 12:50

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles spokojnie nie denerwój się myśł o Małym , wiem ze prosto mówić , ale ja też się broniłam jak byłam w ciąży i wiem jak to jest. Będzie dobrze, wszystko się układa masz ukochanego synka w brzuszku, jest zdrowy to najważniejsze. Zresztą dasz sobie rade głupia nie jesteś :) a my bedziemy trzymać kciuki .

candles88, aaaguchaaa lubią tę wiadomość

• aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    u mnie od rana stres i nerwówka,jutro 2 egzaminy tragedia...zwariuje do jutra już chce mieć tomza sobą,malutki chyba też przeżywa bo w brzuszku spokoj :(

u mnie w pasie 108cm,i od początku ciąży 8 kg na plusie
    ja juz sesje mam za soba..w sumie 5 egzaminow.. w tym 3 dzien po dniu ;/ ale wszystko do przodu.. chyba tylko dzieki temu ze w pracy juz na zwolnieniu, bo jakbym miala dyzury,sesje na studiach [dziennych] i jeszcze ogarniac ciazowe sprawy, to masakra jakas....

Carolq lubi tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    candles spokojnie nie denerwój się myśł o Małym , wiem ze prosto mówić , ale ja też się broniłam jak byłam w ciąży i wiem jak to jest. Będzie dobrze, wszystko się układa masz ukochanego synka w brzuszku, jest zdrowy to najważniejsze. Zresztą dasz sobie rade głupia nie jesteś :) a my bedziemy trzymać kciuki .

hehe u mnie to sie smieja ze na obrone przyjde z Mala przy cycu ;)

Carolq lubi tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 22:49

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 22:49

cd9bskjojgq3qzff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, u mnie bez zmian 105 obwód brzucha :-) waga troche ruszyła 6+ .
    Jutro zaczynam 29 tydz ..

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8647f7aa46a2.jpg

pasia27, migussia, Baronowa_83, klaudia1534, Patrycja24 lubią tę wiadomość

• KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też najbardziej widzą mi się dwie pierwsze, pozostałe optycznie trochę powiększają, chociaż też ładne :) ja kupiłam sobie fajne "trzewiki" zamszowe na niewielkim obcasie już na wiosnę. Nie wiem wprawdzie do czego je założę, skoro nie mam płaszcza w który bym się dopięła, ale kij z tym :) może do poncho, przynajmniej brzuch wlezie :D
    mam za to czarną parkę ciążową, więc nie będzie tak źle.

pasia27 lubi tę wiadomość

43kt82c31nhz2sid.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria 1 i 2 są ładne,a pozostałe to namioty :) ja wybrałabym nr 2,bo 1 też ładna,ale kojazy mi sie z koszulą nocną ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 15:08

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio tez sie zaczelam zastanawiac nad wiosenna kurtka...troche nie usmiecha mi sie kupowanie nowej ale przymierzylam plaszcz w ktorym biegalam przed zima, no to gorne guziki zapne a ten na brzuchu hehe to chyba gumka bede lapala ;)takze tego :D

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pozyczylam 2 kurtki na wiosnę, od mamy..

A i chciałam sie pożegnać na jakiś czas z wami.

Nie usuwam konta! Tylko musze sobie jakos poukładać wszystko, bo same przykre sytuację mnie spotykają w życiu.
    Pozdrawiam i życzę zdrówka dla was !!!

:-*

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 22:50

cd9bskjojgq3qzff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna d mamy nadzieje ze przynajmniej z Toba i Maleństwem jest ok :) 3majcie sie i buziaki odezwij sie jak bedziesz miała ochotę :)
    Hymm pierwsza wyglada jak koszula , 2 jest zwykła jak tysiąc innych , mi najbardziej podoba sie 3 :) ja uważam ze suknia do ślubu musi byc niezwykła :) Daria na fejsie sa grupy suknie ślubne itd. Mam tez tam swoja wystawiona i widziałam ze dziewczyny wystawiają tez suknie dla brzuszka :)
    Mozesz napisac ogłoszenie ze szukasz takiej na taki i taki wzrost na brzuszek :) i moze dziewczyny podesłałam pare propozycji :) tam widziałam kiedyś jedna śliczna ciążowa :) taka z przodu do kolanka z tylu długa plecki i ramiona z koronki :) oczywiście to tylko propozycja :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kurtki co prawda nie jest jakaś za piękna i pewnie nigdy wiecej jej nie założę ;P ale zlicytowalam nowa na Allegro za 40zl

‹‹ 1264 1265 1266 1267 1268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ