X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Domi nie przesadzaj- jest roznica między 24-a 30 więc nie kombinuj☺
    Ja dziś z rana spuchniete stopy. ..porażka,a wczoraj gin mówiła o tym.
    Jak wasze wyniki moczu?bo mi praktycznie w każdych wychodzą bakterie-czasami nieliczne, a czasami więcej. Koleżanka ma termin na marzec, ostatnio jej wyszły leukocyty i bialko i lekarz kazał jej zrobić posiew i antybiotyk dostala.Zastanawiam się czy przed następna wizytą tego nie zrobić. Czy ja już schizuje? ??
    Justyś ja od początku ciąży mam bakterie w moczu,albo mało,albo licznie,na początku walczyłysmy z lekarką Zinatem to jest antybiotyk dozwolony dla kobiet w ciąży,ale pomogło na jedne badanie,po czym stwierdzila lekarka,że to nie ma sensu faszerowac sie antybiotykiem,ktory nie daje rezulatatu,więc kazała brac żuravit 3 x dziennie i wit C 3 x dziennie,do tego pije herbate z samej żurawiny bez cukru i unikam słodyczy i odpukać jest rezultat ;)

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 ja pije codziennie sok z żurawiny i ale muszę chyba że słodyczy zrezygnować bo w ciazy tego trochę pochlaniam-zastapie owocami.A robiła któraś z was posiew?

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej taka waga tez by mi sie marzyla narazie mam jakies nie cale 4 kg no ale jak sie je co ma sie pod reka to i dupsko rosnie

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    candles88 ja pije codziennie sok z żurawiny i ale muszę chyba że słodyczy zrezygnować bo w ciazy tego trochę pochlaniam-zastapie owocami.A robiła któraś z was posiew?

przede wszystkim pij dużo wody bo wtedy będzie,nieodpowiednie środowisko,dla bakterii,że tak powiem im słodsze siusiu tym gorzej...może zastąp to cytrusami u mnie podziałało ;)

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ;) u mnie 88 dni do terminu z usg a 84 do terminu z miesiączki ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca3134a14d62.jpg

obwod brzuszka w pepku 102, niestety w zadna kurtke juz sie nie zapinam, ale daleko nie chodze autem tak duzo nie zmarzne nie oplaca mi sie kurtki kupowac

Patrycja24, Baronowa_83, Carolq, katarzyna_d, migussia, pasia27, xpatiiix3, klaudia1534 lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku :) nadrabiam zaległości w czytaniu książek o dzieciach i połogach i porodach w razie czemu w koncu trzeba jeszcze cos przeczytać o niemowlakach :P
    co do brzucha 114 cm :p chyba biję rekordy :P ale wcale to nie powód do dumy bo jest mi naprawdę ciężko już :( ... no ale najważniejsze że Niunia rośnie cała i zdrowa :)
    kurcze wczoraj ćwiczyłam mieścnie kegla i oddechy chyba Mała sie wkurzała bo strasznie kopała potem i w nocy a dziś od rana spokój całkowity aż się martwię że mogło to na nią źle wpłynąć ;/ ?? Szyjka we wtorek tydzień temu 3,5 cm ładnie schodzi ale nie za dużo więc lekarz nic nie mówił by było jakieś zagrożenie skracaniem czy coś :(martwię się troszkę albo znów schizuję

• candles88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie od rana stres i nerwówka,jutro 2 egzaminy tragedia...zwariuje do jutra już chce mieć tomza sobą,malutki chyba też przeżywa bo w brzuszku spokoj :(

u mnie w pasie 108cm,i od początku ciąży 8 kg na plusie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 12:50

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles spokojnie nie denerwój się myśł o Małym , wiem ze prosto mówić , ale ja też się broniłam jak byłam w ciąży i wiem jak to jest. Będzie dobrze, wszystko się układa masz ukochanego synka w brzuszku, jest zdrowy to najważniejsze. Zresztą dasz sobie rade głupia nie jesteś :) a my bedziemy trzymać kciuki .

candles88, aaaguchaaa lubią tę wiadomość

• aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    u mnie od rana stres i nerwówka,jutro 2 egzaminy tragedia...zwariuje do jutra już chce mieć tomza sobą,malutki chyba też przeżywa bo w brzuszku spokoj :(

u mnie w pasie 108cm,i od początku ciąży 8 kg na plusie
    ja juz sesje mam za soba..w sumie 5 egzaminow.. w tym 3 dzien po dniu ;/ ale wszystko do przodu.. chyba tylko dzieki temu ze w pracy juz na zwolnieniu, bo jakbym miala dyzury,sesje na studiach [dziennych] i jeszcze ogarniac ciazowe sprawy, to masakra jakas....

Carolq lubi tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    candles spokojnie nie denerwój się myśł o Małym , wiem ze prosto mówić , ale ja też się broniłam jak byłam w ciąży i wiem jak to jest. Będzie dobrze, wszystko się układa masz ukochanego synka w brzuszku, jest zdrowy to najważniejsze. Zresztą dasz sobie rade głupia nie jesteś :) a my bedziemy trzymać kciuki .

hehe u mnie to sie smieja ze na obrone przyjde z Mala przy cycu ;)

Carolq lubi tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 22:49

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 22:49

cd9bskjojgq3qzff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, u mnie bez zmian 105 obwód brzucha :-) waga troche ruszyła 6+ .
    Jutro zaczynam 29 tydz ..

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8647f7aa46a2.jpg

pasia27, migussia, Baronowa_83, klaudia1534, Patrycja24 lubią tę wiadomość

• KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też najbardziej widzą mi się dwie pierwsze, pozostałe optycznie trochę powiększają, chociaż też ładne :) ja kupiłam sobie fajne "trzewiki" zamszowe na niewielkim obcasie już na wiosnę. Nie wiem wprawdzie do czego je założę, skoro nie mam płaszcza w który bym się dopięła, ale kij z tym :) może do poncho, przynajmniej brzuch wlezie :D
    mam za to czarną parkę ciążową, więc nie będzie tak źle.

pasia27 lubi tę wiadomość

43kt82c31nhz2sid.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria 1 i 2 są ładne,a pozostałe to namioty :) ja wybrałabym nr 2,bo 1 też ładna,ale kojazy mi sie z koszulą nocną ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 15:08

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio tez sie zaczelam zastanawiac nad wiosenna kurtka...troche nie usmiecha mi sie kupowanie nowej ale przymierzylam plaszcz w ktorym biegalam przed zima, no to gorne guziki zapne a ten na brzuchu hehe to chyba gumka bede lapala ;)takze tego :D

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pozyczylam 2 kurtki na wiosnę, od mamy..

A i chciałam sie pożegnać na jakiś czas z wami.

Nie usuwam konta! Tylko musze sobie jakos poukładać wszystko, bo same przykre sytuację mnie spotykają w życiu.
    Pozdrawiam i życzę zdrówka dla was !!!

:-*

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 22:50

cd9bskjojgq3qzff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna d mamy nadzieje ze przynajmniej z Toba i Maleństwem jest ok :) 3majcie sie i buziaki odezwij sie jak bedziesz miała ochotę :)
    Hymm pierwsza wyglada jak koszula , 2 jest zwykła jak tysiąc innych , mi najbardziej podoba sie 3 :) ja uważam ze suknia do ślubu musi byc niezwykła :) Daria na fejsie sa grupy suknie ślubne itd. Mam tez tam swoja wystawiona i widziałam ze dziewczyny wystawiają tez suknie dla brzuszka :)
    Mozesz napisac ogłoszenie ze szukasz takiej na taki i taki wzrost na brzuszek :) i moze dziewczyny podesłałam pare propozycji :) tam widziałam kiedyś jedna śliczna ciążowa :) taka z przodu do kolanka z tylu długa plecki i ramiona z koronki :) oczywiście to tylko propozycja :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kurtki co prawda nie jest jakaś za piękna i pewnie nigdy wiecej jej nie założę ;P ale zlicytowalam nowa na Allegro za 40zl

‹‹ 1264 1265 1266 1267 1268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ