Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dariaaa88 wrote:ja w pierwszej ciąży mało ogarnięta byłam z tym pasem, zresztą nie sądziłam, że tak szybko schudnę i że nie będę miała czasu na ćwiczenia. teraz wiem jak to jest po porodzie (brak czasu, nieprzespane noce) no i po fakcie zaczęłam się interesować. co do pasa ja najpierw czytam opinie, bo na necie jest dużo z niską ceną, ale ponoć się rozciągają. no i warto stosować jak już się macica obkurczy
chodzi o to żeby figura była okey i mięśnie szybciej się zeszły
no i warto ćwiczyć 
Nie używałam pasa po pierwszym porodzie a tez schudłam szybko 26kg i nie było problemu ze skórą. Nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że wtedy były opinie, że pas rozleniwia mięśnie i właśnie przez to nie był zalecany.

-
Daria- ja dla odmiany głosuję na 3 i 4 (bo wydają mi się bardziej odpowiednie na ślub)
ze wskazaniem na 3 po skróceniu. 1 i 2 dla mnie sa zbyt "codzienne". Ale ja po prostu uwielbiam koronki i tiule... A z tego linku, który wrzuciła Baronowa, to u mnie wygrywa delikatna nr 1 i obie koronkowe (cuuudne! Ehhhh....)
Carolq lubi tę wiadomość
-
Tola- spróbuj zjeść coś słodkiego i położyć się, przyjmując różne pozycje (na obu bokach, raz bardziej przechylając się do przodu, raz do tyłu). Leż spokojnie i nasłuchuj. Jak mąż jest w domu, niech pogada do brzucha (mężczyźni mają grubsze głosy, na które maluchy ponoć lepiej reagują). Jak to nic nie da, to dla Twojego spokoju warto przejechać się na izbę- podłączą Cię pod ktg i się uspokoisz.tola2014 wrote:w ogóle dxis ruchów nie czuje zero kopniakow
(( I martwię się
myślałam , że na tym etapie to codziennie juz beda -
Co do.pasa to u mnie w sklepie medycznym 48zl różne rozm i niby polozna doradziła po pologu jak się mscica obkurczy ale jednak z czasem jakos doszlo do ladu,a ćwiczeniami i dieta.wklęsnął mi brzuch no ale tez nigdy nie bylam.chudzinka..byl zadawalajacy
na jakies poważniejsze wyjścia można kupić i założyć ten gorset z majtami wyszczuplającymi;-) ale w lato to pewnie idreka bo gorąco w tym..
migussia lubi tę wiadomość
-
Ja to dlugo.dlugo wyglądałam jak w ciąży po ciąży haha ciężko bylo schudnąć..tzn.zeszlo do pewnego momentu przy kp a później niestety waga.ani rusz..dopiero ruch zmienił troche moje ciało no ale.za późno tez zaczelam ćwiczyć bo zaszla znów

Ja to się od razu na drugi dzień po porodzie smarowalam oliwka juz w szpitalu haha olowka by byl w miare naturalny mój zapach dla maluszka
-
Dziewczyny takie pytanie.. Czy robicie juz te masaże krocza zeby uniknąć nacięcia?? Jakich olejków używacie? Moze te które juz rodzily robily.. Pomoglo?? Bo panicznie boje się pęknięcia.. Bo jest niekontrolowane, z drugiej strony nacięcie odpowiada pęknięciu 2stopnia.. Czyli znacząco zwiększa ryzyko niewydolności mmiesni dna miednicy...

-
Nam polozna mowila, zeby masowac olejkiem migdalowym i do porodu tez ze soba miec. Podobno zajebiaszczy a kosztuje groszeaaaguchaaa wrote:Dziewczyny takie pytanie.. Czy robicie juz te masaże krocza zeby uniknąć nacięcia?? Jakich olejków używacie? Moze te które juz rodzily robily.. Pomoglo?? Bo panicznie boje się pęknięcia.. Bo jest niekontrolowane, z drugiej strony nacięcie odpowiada pęknięciu 2stopnia.. Czyli znacząco zwiększa ryzyko niewydolności mmiesni dna miednicy...
aaaguchaaa lubi tę wiadomość
Patrycja24 -
Ja dziś trochę się nachodzilam -ciekawe jak moje stopki będą wyglądały jutro.
Miałam dziś iść na jogę bo moja szkoła rodzenia organizuje takie zajęcia co czwartek ale prowadząca zachorowzla-moze za tydzień się uda.
aaaguchaaa lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link] -
Polubiłam za ta jogę. meega!! U mnie szkola zapewnia tylko gimnastykę (2razy w tyg).. Zobaczymy jak to będzie wyglądało bo jak bylam jeszcze na studiach to w ramach zajęć poszliśmy na takie ćw dla ciężarówek (akurat fizjoterapeutka byla chora wiec prowadxila je w zastępstwie polozna) i ćw oddechowe byly zajebiste.. Czekaliśmy aż się zhiperwentuluja i zaczna mdleć.. (wygladalo to tak wdech wdech wdech wdech wdech wdech wdech wdech wydech wydech i znów 10wdechow..JustyśM wrote:Ja dziś trochę się nachodzilam -ciekawe jak moje stopki będą wyglądały jutro.
Miałam dziś iść na jogę bo moja szkoła rodzenia organizuje takie zajęcia co czwartek ale prowadząca zachorowzla-moze za tydzień się uda.
Oby zajęcia z ta fizjoterapeutka byly innne

co zjem to po wszystkim jest zwrot