X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w czwartek wizytuje ale.pewnie standard zbada.szyjke ,zważy,ciśnienie,tętno i do chalpy..
    Kiedy jest to ostatnie usg na nfz?

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:51

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się w 3 trymestrze, 28 tyg (27+0) i 7 mcu !!!! :)))) dla pijących glukozę powodzenia. nie idźcie w moje ślady !;)

monilia84, migussia, Carolq, Patrycja24, pasia27, Agusia ;) lubią tę wiadomość

• fistaszek88 Koleżanka

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Ja w czwartek wizytuje ale.pewnie standard zbada.szyjke ,zważy,ciśnienie,tętno i do chalpy..
    Ostatnie usg przewidzine jest w 27-32 tyg

pasia27 lubi tę wiadomość

2r8r3e5ea57jvust.png
  • fistaszek88 Koleżanka

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KokoszaNell wrote:
    dziewczyny, będę miała syna :) jestem w 26 tyg, maluch waży ok 860 g, długości takie jak powinny być na 25/26 tydzień, ogólnie wszystko w normie (dziś miałam tylko usg ciąży). Tatuś szczęśliwy, że będzie z młodym w piłkę grał ;)

byłam też na warsztatach bezpieczny maluch (prowadzone konkretnie i z humorem), podobało mi się, tylko mnie teraz plecy bolą od siedzenia na tym niewygodnym krzesełku. Dostałam butelkę, smoka, jakiś gryzak, próbki, myjkę do ciała ;) i oczywiście garść ulotek.

Super ze juz wiesz, ja wlasnie bede miec juz osatnie na nfz usg za tydzien mam nadzieje ze tym razem dzidzi sie pokaze.. Syna 5latka juz mam.. W rodzinie same chlopaki sie rodza i czuje ze to bedzie chlopak. Oj aby zdrowe;-)

2r8r3e5ea57jvust.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Tola gratuluje super wyników i wejścia w tą ostatnią drogę czyli 3 trymestr <3
    Teraz to czas będzie nam leciał szybciutko :)

Koko gratuluje synusia, super że wszystko jest ok i maluszek zdrowo rośnie :)

Ja dzisiaj biorę się za małe zakupki na allegro dla małego bo jakoś kiepsko mi idzie to. Wy już tu torby pakować możecie, a ja nadal nic oprócz ubranek :)

A powiedzcie mi czy któras z Was oglądała może na żywo wózek RIKO NANO ?? Bo jakoś mi się ten model spodobał, mimo że nastawiona byłam na CAMARELO CARERA ale ostatnio stwierdziłam że chciałabym żeby był na białym stelarzu i niebieski a te camarello są na kolorowo-czarnym czyli odpada.

tola2014 lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:51

monilia84, Carolq, tola2014, Patrycja24 lubią tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migusia łącze się z Tobą w tym jakże słodkim dniu :) ja siedzę w poczekalni ciężko weszlo,ale narazie odpukac nie jest źle,za to synuś ucztuje w brzuszku i fika koziołki w tych slodziutkich wodach haha :)

tola2014, migussia, Patrycja24 lubią tę wiadomość

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 22:48

monilia84 lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) jejku historie porodowe i mysl ze można miec 2,5 godziny partycji przeraża mnie ....
    Ja najchętniej bym nie chciała rodzic ;P mam nadzieje ze w skróceniu czasu porodu pomoże położna prywatna :)

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że ja podchodzę do porodu narazie na spokojnie, bo jeszcze troszke czasu zostało, a poza tym myśle sobie że najważniejsze jest to że efektem końcowym tej ciężkiej pracy będzie widok mojego cudownego syneczka i to neutralizuje każde moje obawy. Będę trzęsła majtkami pewnie jak już wyląduje w szpitalu albo skurcze się zaczną eheheh nio chyba że kawaler się nie obróci to wtedy CC.

Dzięki Daria ten model camarelo spojrzę na niego.

Agusia ;) lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:

Pati znalazłam różne informacje, jedni piszą że między 28 a 32tyg., a inni że 36-37. W każdym razie to chyba zależy od lekarza. Ten do którego chodzę to już drugi, ale ten pierwszy robił na każdej wizycie mimo NFZ, a ten jest tej daty że nie robi jak wszysko ok, żeby nie szkodzić ;P teraz przy cukrzycy zapowiedział że usg będzie częściej, ale jak wcześniej go pytałam, to powiedział że jedno będzie koło 30 tyg, a następne ok. 36 więc on robi oba, później nie wiem czy do końca by jeszcze robił, ale podejrzewam że on tak. Warto zapyttać lekarza jak on praktykuje ;]

pasia27 lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Hej dziewczyny :)

Tola gratuluje super wyników i wejścia w tą ostatnią drogę czyli 3 trymestr <3
    Teraz to czas będzie nam leciał szybciutko :)

Koko gratuluje synusia, super że wszystko jest ok i maluszek zdrowo rośnie :)

Ja dzisiaj biorę się za małe zakupki na allegro dla małego bo jakoś kiepsko mi idzie to. Wy już tu torby pakować możecie, a ja nadal nic oprócz ubranek :)

A powiedzcie mi czy któras z Was oglądała może na żywo wózek RIKO NANO ?? Bo jakoś mi się ten model spodobał, mimo że nastawiona byłam na CAMARELO CARERA ale ostatnio stwierdziłam że chciałabym żeby był na białym stelarzu i niebieski a te camarello są na kolorowo-czarnym czyli odpada.

Camarelo Carmela ma bisły stelaż (co prawda biało-czerwony) i ma śliczną granatową gondolę :)
    Edit: jest też niebieski z białym stelażem w slicznym ażurowym wzorze (numer CR-25

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 09:21

tb732n0a0czusv9c.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:52

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi bo przy cukrzycy jest zalecane kontrolowanie wagi noworodka co 3-4 tygodnie :) przynajmniej tyle dobrego z tego złego

domi05, Agusia ;) lubią tę wiadomość

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    Dziś zrobiłam sobie wolne. Goście pojechali, leżę i się byczę. Wstawiłam już pranie i zrobiłam śniadanko.
    Zaraz siądę do laptopa i zamówię jakąś koszulę rozpinaną i może jeden biustonosz do karmienia ( polecacie coś? )Chciałabym też w Gemini zakupy zrobić dla siebie i dziecka, żeby torbę do szpitala szykować powoli.
    Moja Córunia też słodko kopie a mi się oczy zamykają i chyba jeszcze chwilkę pośpię ;)

• domi05 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam dość głupie pytanie;p
    W jakim rozmiarze szykujecie ubranka na wyjście ze szpitala? Bo ja sie skłaniam ku 56 tym badziej że od początku synek jest mały i na dużego się nie zapowiada, może przygotuję 2 zestawy żeby mąż nie szukał w razie czego? Mam przeczucie że synuś nie będzie duży...

tb732n0a0czusv9c.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się naczytałam, że nie ma co 56 kupować bo większośc rodzi się większa a nawet jak się urodzi taki akurat do tych ciuszków to ponosi ze 2tyg i koniec. Ale im blizej konca tym bardziej sie przekonuje, ze jednak warto przygotować kilka zestawów malutkich. Raz że z moich badań póki co wynika, że raczej tez bedzie drobny, dwa - po kim ma byc duży jak ja jestem kurduplem a tatuś (jak na faceta) też do olbrzymów nie należy :D

fistaszek88 lubi tę wiadomość

Rudzina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pare 56 i resztę np wyjściowych pajacu itd 62 bo słyszałam ze lepiej jak dziecko ma luz niż jest ściśnięte :)

• domi05 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja miałam 49cm jak się urodziłam w terminie - nawet 5 dni po :) a synuś się jak na razie wdaje we mnie wymiarami więc jak się taki urodzi a ja go włożę w 62 to go tam będę szukać ;P Mi też szwagierka i teściowa że po co takie małe ale ja ich tam nie słucham, wiem jaka ja byłam i jaki wymiarami jest Nasz synek. Co prawda odkupowałam od ludzi, ale niektóe są nowe a niektóre 1-2 razy założone bo nie zdąży się ubrać, więc wolę mieć więcej i nie będę w razie czego żałować zakupu bo fortuny na nie nie wydaliśmy :) Tylko teraz co przygotować...;p przygotuję chyba dwa zestawy, porobię sobie zdjęcie i napiszę karteczki żeby mąż ogarnął ;p

tb732n0a0czusv9c.png
‹‹ 1257 1258 1259 1260 1261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ