Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
KokoszaNell wrote:dziewczyny, będę miała syna
jestem w 26 tyg, maluch waży ok 860 g, długości takie jak powinny być na 25/26 tydzień, ogólnie wszystko w normie (dziś miałam tylko usg ciąży). Tatuś szczęśliwy, że będzie z młodym w piłkę grał
byłam też na warsztatach bezpieczny maluch (prowadzone konkretnie i z humorem), podobało mi się, tylko mnie teraz plecy bolą od siedzenia na tym niewygodnym krzesełku. Dostałam butelkę, smoka, jakiś gryzak, próbki, myjkę do ciałai oczywiście garść ulotek.
Super ze juz wiesz, ja wlasnie bede miec juz osatnie na nfz usg za tydzien mam nadzieje ze tym razem dzidzi sie pokaze.. Syna 5latka juz mam.. W rodzinie same chlopaki sie rodza i czuje ze to bedzie chlopak. Oj aby zdrowe;-) -
Hej dziewczyny
Tola gratuluje super wyników i wejścia w tą ostatnią drogę czyli 3 trymestr
Teraz to czas będzie nam leciał szybciutko
Koko gratuluje synusia, super że wszystko jest ok i maluszek zdrowo rośnie
Ja dzisiaj biorę się za małe zakupki na allegro dla małego bo jakoś kiepsko mi idzie to. Wy już tu torby pakować możecie, a ja nadal nic oprócz ubranek
A powiedzcie mi czy któras z Was oglądała może na żywo wózek RIKO NANO ?? Bo jakoś mi się ten model spodobał, mimo że nastawiona byłam na CAMARELO CARERA ale ostatnio stwierdziłam że chciałabym żeby był na białym stelarzu i niebieski a te camarello są na kolorowo-czarnym czyli odpada.tola2014 lubi tę wiadomość
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
Migusia łącze się z Tobą w tym jakże słodkim dniu
ja siedzę w poczekalni ciężko weszlo,ale narazie odpukac nie jest źle,za to synuś ucztuje w brzuszku i fika koziołki w tych slodziutkich wodach haha
tola2014, migussia, Patrycja24 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Powiem Wam że ja podchodzę do porodu narazie na spokojnie, bo jeszcze troszke czasu zostało, a poza tym myśle sobie że najważniejsze jest to że efektem końcowym tej ciężkiej pracy będzie widok mojego cudownego syneczka i to neutralizuje każde moje obawy. Będę trzęsła majtkami pewnie jak już wyląduje w szpitalu albo skurcze się zaczną eheheh nio chyba że kawaler się nie obróci to wtedy CC.
Dzięki Daria ten model camarelo spojrzę na niego.Agusia ;) lubi tę wiadomość
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
pasia27 wrote:Ja w czwartek wizytuje ale.pewnie standard zbada.szyjke ,zważy,ciśnienie,tętno i do chalpy..
Kiedy jest to ostatnie usg na nfz?
Pati znalazłam różne informacje, jedni piszą że między 28 a 32tyg., a inni że 36-37. W każdym razie to chyba zależy od lekarza. Ten do którego chodzę to już drugi, ale ten pierwszy robił na każdej wizycie mimo NFZ, a ten jest tej daty że nie robi jak wszysko ok, żeby nie szkodzić ;P teraz przy cukrzycy zapowiedział że usg będzie częściej, ale jak wcześniej go pytałam, to powiedział że jedno będzie koło 30 tyg, a następne ok. 36 więc on robi oba, później nie wiem czy do końca by jeszcze robił, ale podejrzewam że on tak. Warto zapyttać lekarza jak on praktykuje ;]pasia27 lubi tę wiadomość
-
monilia84 wrote:Hej dziewczyny
Tola gratuluje super wyników i wejścia w tą ostatnią drogę czyli 3 trymestr
Teraz to czas będzie nam leciał szybciutko
Koko gratuluje synusia, super że wszystko jest ok i maluszek zdrowo rośnie
Ja dzisiaj biorę się za małe zakupki na allegro dla małego bo jakoś kiepsko mi idzie to. Wy już tu torby pakować możecie, a ja nadal nic oprócz ubranek
A powiedzcie mi czy któras z Was oglądała może na żywo wózek RIKO NANO ?? Bo jakoś mi się ten model spodobał, mimo że nastawiona byłam na CAMARELO CARERA ale ostatnio stwierdziłam że chciałabym żeby był na białym stelarzu i niebieski a te camarello są na kolorowo-czarnym czyli odpada.
Camarelo Carmela ma bisły stelaż (co prawda biało-czerwony) i ma śliczną granatową gondolę
Edit: jest też niebieski z białym stelażem w slicznym ażurowym wzorze (numer CR-25Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 09:21
-
nick nieaktualny
-
Hej Dziewczyny,
Dziś zrobiłam sobie wolne. Goście pojechali, leżę i się byczę. Wstawiłam już pranie i zrobiłam śniadanko.
Zaraz siądę do laptopa i zamówię jakąś koszulę rozpinaną i może jeden biustonosz do karmienia ( polecacie coś? )Chciałabym też w Gemini zakupy zrobić dla siebie i dziecka, żeby torbę do szpitala szykować powoli.
Moja Córunia też słodko kopie a mi się oczy zamykają i chyba jeszcze chwilkę pośpię -
Dziewczyny mam dość głupie pytanie;p
W jakim rozmiarze szykujecie ubranka na wyjście ze szpitala? Bo ja sie skłaniam ku 56 tym badziej że od początku synek jest mały i na dużego się nie zapowiada, może przygotuję 2 zestawy żeby mąż nie szukał w razie czego? Mam przeczucie że synuś nie będzie duży... -
Ja się naczytałam, że nie ma co 56 kupować bo większośc rodzi się większa a nawet jak się urodzi taki akurat do tych ciuszków to ponosi ze 2tyg i koniec. Ale im blizej konca tym bardziej sie przekonuje, ze jednak warto przygotować kilka zestawów malutkich. Raz że z moich badań póki co wynika, że raczej tez bedzie drobny, dwa - po kim ma byc duży jak ja jestem kurduplem a tatuś (jak na faceta) też do olbrzymów nie należy
fistaszek88 lubi tę wiadomość
Rudzina -
nick nieaktualny
-
No ja miałam 49cm jak się urodziłam w terminie - nawet 5 dni po
a synuś się jak na razie wdaje we mnie wymiarami więc jak się taki urodzi a ja go włożę w 62 to go tam będę szukać ;P Mi też szwagierka i teściowa że po co takie małe ale ja ich tam nie słucham, wiem jaka ja byłam i jaki wymiarami jest Nasz synek. Co prawda odkupowałam od ludzi, ale niektóe są nowe a niektóre 1-2 razy założone bo nie zdąży się ubrać, więc wolę mieć więcej i nie będę w razie czego żałować zakupu bo fortuny na nie nie wydaliśmy
Tylko teraz co przygotować...;p przygotuję chyba dwa zestawy, porobię sobie zdjęcie i napiszę karteczki żeby mąż ogarnął ;p